• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Eşinin ailesi ve kayınvaliden ne kadar vicdansız ve cahilinsanlarmış yazık , siz yıne arastırıp okuyorsunuz , bazıları cıdden ınanıp sokaga atıyor ustelık kedıye yuva aramadan hadı dıyelım ıstemıyorsun bari yuva bulmak için cabala, bu soğukta okedıyı sokaga atarsanız onun gunahı çıkar misliyle , herkes herseyi hesaplayarak alsın kedi kuş vs. alıcaksa eger. Benımde kedım ve kuşum var hamile bıle kalsam asla atmam onun gunahı bebegımı bulur zaten inanıyorum, sakın atmayın kediciği.

Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar

Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.

Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni :KK48:

Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?

Her türlü yoruma açığım arkadaşlar :anneadayı:

not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.

şimdiden teşekkürler
yani sokağa atmak olmaz. en iyi ihtimal kediyi çocuktan uzak tutarsınız. bebek büyüdükçe kediyle arkadaş olur zaten. kaynananızı sert bir dille uyarın evinizin içine karışmasın

Eşinin ailesi ve kayınvaliden ne kadar vicdansız ve cahilinsanlarmış yazık , siz yıne arastırıp okuyorsunuz , bazıları cıdden ınanıp sokaga atıyor ustelık kedıye yuva aramadan hadı dıyelım ıstemıyorsun bari yuva bulmak için cabala, bu soğukta okedıyı sokaga atarsanız onun gunahı çıkar misliyle , herkes herseyi hesaplayarak alsın kedi kuş vs. alıcaksa eger. Benımde kedım ve kuşum var hamile bıle kalsam asla atmam onun gunahı bebegımı bulur zaten inanıyorum, sakın atmayın kediciği.

ya tabi ki sokağa atma gibi bir düşüncemiz yok bizim, öyle bir şey yapamam,yapmam :KK51:

InFlames InFlames kayinvalideniz biraz agir olcak ama vicdansiz kediniz sogaha atildigi an iki gun icinde olur bunun vebalinu nasil ödeyecegini dusunuyormu acaba kediniz bir esya degil bir canli allahin verdigi bir cani var onun

Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?

Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni :KK48:

Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?

not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.

şimdiden teşekkürler
kedi değil ama kuzenımın evladı gıbı sevdıgı köpeği var cınsı terrıer hamılelık oncesı donemınden bugune kadar hep onlarlaydı , su an 8 aylık kızları var, sadece ılk bır hafta köpekle bebegı aynı odaya koymadılar hem köpek kıskanır hem de bebegın bagısıklıkgı henuz tam olarak gelısmedıgınden hastalanır dıye..
su an aynı evde sureklı bırlıkteler, aşıları ve kontrollerı tam olduktan sonra ne kedıden ne kopekten zarar gelmez, yeterkı ılk dogdugunda bır sure ıkısını ayrı tutun ve sız kedının dıskısını cıplak elle ellemeyın yoksa toksplazma bulasabılır...

bizde iki tane kedicik var eve bebek geldiği zaman genelde aileleri çekiniyor ama ben huylarını bildiğim için bırakın diyorum yanlarındayız dışardaki kediler gibi değiller aşıları tam tırnaklarını zaten düzenli kesiyorum sonra bir bakıyoruz bizimkiler bebekle oynamaya başlıyor ki bebek tüylerini çeksede (biz yapsak elimizi koparırlar özellikle küçük olanı) hiç bir şey yapmıyor çok canı yanarsa kaçıyor. benimkiler pek öyle uslu da değillerdir. bir şekilde karşıdakinin ona zarar vermediğini yavru olduğunu anlıyolar hiç sıkıntı yaşamadık bebeklerle :)
ha şu oluyor korkan insanlar yada sevmeyen insanlar da geliyor eve. kedi bunu da hisseder ve ona saldırır. yani kayınvalidene biraz dikkatli olmasını söyle çünkü orası onun evi dağdan gelip ona atar yaparsa biri kedicik panter olur :D tecrübeyle sabit kapıdan içeri almadığı insanlar var bizimkilerin :D

Bende bi zarar vereceğini düşünmüyrm.. Heleki annesinden çok bebeğini kimse düşünemez inancındaym.. Kvler herşeyi bilir zatenn.. Biz kedi değilde kuş besledk 2 tane kızım onları gördükce can atıyor evde bile serbest geziyolar.. Doktora bile danışmıştk hiç bir zararı olmaz demişti

Ne kadar vicdansız bır kayınvaliden varmış.
Benım arkadaşımın 4 tane kedısı var kendısı doğum yapalı 1 sene oldu cocukla okadar ıyı anlaşıyorlar kı ınanamassınız ben bıle heyecanlanıyorum bazen benım cocugum olunca nasıl olcak dıye .
Bende suan 2 tane var ama düşünmüyorum bebegım olunca onları dısarı atmayı .
Ve ınan huzursuz olmamaları için elimden gelenı yapıcam.
Şimdiden bebekle kedılerı nasıl alıştırım dıye ınternetten bakıyorum.
Lütfen sokaga salma yapamaz kuzum artık dışarda :(
Bize bişey olucakta kedılerım sokakta kalıcak dıye çok korkuyorum :(

Benim de 3 tane kedim var. Emin olun aşıları tam, sağlıklı bir kedinin tüyünü yutmak dışarıdaki hava kirliliğinden, çevremizdeki onca kimyasala maruz kalmaktan daha kötü değil. Zaten halıların kılını tüyünü bile yutuyoruz gün içerisinde çoğu kez, kedi tüyünün içinde en azından kimyasal yok. Kedi hasta değil ise tüyünü yutmak hiçbir sıkıntı yaratmaz. İçinizin rahat olması açısından kedinizin rutin kontrollerini aksatmadan yaptırırsanız problem olacağını sanmam.

Isırma, gözünü çıkarma gibi meselelerin zaten tutar bir tarafı yok(kediniz çok vahşi değilse). Bebek gelince kedi ile ilk başlarda kontrollü karşılaştırırsınız birbirlerine alışana kadar, sonra zaten sarmaş dolaş olacaklardır. :KK74:

Çocuğun ruhsal gelişimi açısından da hayvan beslenen bir evde büyümesinin çok yararlı olacağını düşünüyorum.:KK46:

Sevgiler:KK54:

bizde iki tane kedicik var eve bebek geldiği zaman genelde aileleri çekiniyor ama ben huylarını bildiğim için bırakın diyorum yanlarındayız dışardaki kediler gibi değiller aşıları tam tırnaklarını zaten düzenli kesiyorum sonra bir bakıyoruz bizimkiler bebekle oynamaya başlıyor ki bebek tüylerini çeksede (biz yapsak elimizi koparırlar özellikle küçük olanı) hiç bir şey yapmıyor çok canı yanarsa kaçıyor. benimkiler pek öyle uslu da değillerdir. bir şekilde karşıdakinin ona zarar vermediğini yavru olduğunu anlıyolar hiç sıkıntı yaşamadık bebeklerle :)
ha şu oluyor korkan insanlar yada sevmeyen insanlar da geliyor eve. kedi bunu da hisseder ve ona saldırır. yani kayınvalidene biraz dikkatli olmasını söyle çünkü orası onun evi dağdan gelip ona atar yaparsa biri kedicik panter olur :KK70: tecrübeyle sabit kapıdan içeri almadığı insanlar var bizimkilerin :KK70:

ayyy zaten korkuyorlar çok ( neyinden korkuyorlarsa ), geldikleri zaman bizim kedicik panterleşiyor kim korkuyorsa üstüne gidiyor :KK48::KK48:

Ne kadar vicdansız bır kayınvaliden varmış.
Benım arkadaşımın 4 tane kedısı var kendısı doğum yapalı 1 sene oldu cocukla okadar ıyı anlaşıyorlar kı ınanamassınız ben bıle heyecanlanıyorum bazen benım cocugum olunca nasıl olcak dıye .
Bende suan 2 tane var ama düşünmüyorum bebegım olunca onları dısarı atmayı .
Ve ınan huzursuz olmamaları için elimden gelenı yapıcam.
Şimdiden bebekle kedılerı nasıl alıştırım dıye ınternetten bakıyorum.
Lütfen sokaga salma yapamaz kuzum artık dışarda :KK43:
Bize bişey olucakta kedılerım sokakta kalıcak dıye çok korkuyorum :KK43:

ya size bir şey sorayım o zaman 2 kedi bakmak 1 kedi bakmaktan daha kolay diyorlar doğru mu acaba?
millet evde olanı sokağa atın diyor ama biz acaba 2 tane mi olsalar diyoruz eşimle?:KK48:
siz ne düşünüyorsunuz? 4 kedili arkadaşınız zorlanmıyor mu maşallah :KK48:

ayyy zaten korkuyorlar çok ( neyinden korkuyorlarsa ), geldikleri zaman bizim kedicik panterleşiyor kim korkuyorsa üstüne gidiyor :KK48::KK48:

kedilerin 6. hisleri kuvvetlidir kimin ne niyette olduklarını anlarlar hele birine düşkünseler ona laf dahi edeni güzel bir parçalarlar :D bidaha geldiklerinde söylersin :KK66: ayrıca düzenli veterinere götürdüğün bir hayvan benden çok gidiyor valla doktora bizimkiler. dinen caiz peygamber bile su içtiği kaptan abdest alıyorsa biz kimiz ki pistir diyeceğiz. biraz araştırma yapsalar ne kadar güzel bir canlı olduğunu anlayacaklar insanlar Hoppa
hiç anlamıyorum kocaman kocaman insanların onda birleri kadar olmayan bir canlıdan korkmalarını :KK36:

Eşim kedilerle büyümüş hiç sağlık sıkıntısı yok ve çok merhametlidir. şimdi bizim de kedimiz var. şu aşamada kedinin kumuyla siz ilgilenmeyin bebek doğunca da ilk günlerde yaklaştırmayın sonra bi sıkıntı olmaz Allahın izniyle hatta bebeğiniz için iyi bile olur. bu arada benim kendi annem kedi seveceğine bebek yap çocuğunuz gibi olmuş bari çocuğunuzu sevin dedi ve onlar da yaklaştırmamı istemezlerdi. herkes hayvanlara karşı aynı hassasiyeti göstermiyo malesef

bende merak ediyorum bu konuyu..
eşime ara ara bi kedi sahiplenelim diyorum ama bilemiyoruz ikimizde nasıl olur bakımı vs..
hiç görmedim yada duymadım kedinin bebeklere zarar verdiğini..
zaten bakımlarınıda yaptırmışsınız..
ama içiniz rahat etmezse illa bırakmak zorunda kalırsanız sahiplendirin..

ya size bir şey sorayım o zaman 2 kedi bakmak 1 kedi bakmaktan daha kolay diyorlar doğru mu acaba?
millet evde olanı sokağa atın diyor ama biz acaba 2 tane mi olsalar diyoruz eşimle?:KK48:
Valla 4 kedili arkadaşıma kalsa bı 4 tane daha alcak :)) Merhametlı dostum benım.
2 kedı bakmak daha kolay çünkü Dumanım tekken sürekli peşimdeydı benı sev, benımle oyna diye . 2. kedıyı aldığımdan berı daha az benle ılgılenmeye başladılar cunku butun enerjısını harcıyorlar biz işten eve gelene kadar. Ben gel dersem gelırler kucagıma yatarlar oyle oynarız veya pazar gunlerı evde savaşıyoruz resmen 3müz yakalambac bile oynuyoruz.
Oyy özledım yaaa görüyormusun :(
2 kedı bakmanın ne zorluğu olabılır : Evi dağıtırlar :D
Birlikte aklınızın almıyacagı seyler yaparlar :)) ( Mesela benımkıler mamalarının bulunduğu odanın kapısını açmışlar ve mama poşetını parcalayıp yemişlerdi. Artık kilitliyorum. Çünkü kapıları açabiliyorlar :) )
Masrafları oluyor tabıı eskıden 50 tl yken şimdi 100 tl ödeyıp çıkıyorum veterınerden ki bu sadece 1 aşısı.
Tüylerını falan traslattırdığımda 120 tl yı buluyor :))
Ama ben 2 kedı taraftarıyım tek başına sıkılır hayvan yaaa :(

şimdiden teşekkürler
3 tane kedim var ve şu an hamile kalmaya çalışıyorum.. Sakın onun bunun sözüne uyup da evladınızı sokağa atmayın.. Benim şu anda bi tane karnı burnunda arkadaşım var evde kedisi olan, ayrıca kedisi varken hamile kalıp doğuran başka bi yakın arkadaşım var şu an çocuğu 3 yaşında(ve kedisi çok saldırgan bi kedi ama çocuğa asla hiçbişey yapmadı) ..Ve daha etrafımda çocuğu ve kedisi olan bir sürü insan var Çok şükür kimse bi sorun yaşamıyor.. Kusura bakmayın ama kayınvalideniz resmen cehalet abidesiymiş.. Evcil hayvanla beraber çocuk yetiştirmek dünyanın en güzel şeyi, bi kere çocuk hayvan sevgisiyle büyüyecek, arkadaş olacak, yeri geliyo çocuğa resmen bakıcılık bile yapıyo hayvanlar.. Ağlayınca haber veriyolar mesela :) Lütfen kimseye uymayın o vicdan azabıyla yaşayamazsınız.. Sadece dikkat etmeniz gereken tek husus; kedinizin dışkısı ve kumuyla hamilelik ve devam eden süreçte temas etmeyin.. Eşiniz bu konuya el atsın.. Bizde öyle bi süredir ;)

Merhaba. Öncellikle Allah sağlık ve sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. Benim de kedim var evde ve hamile olunca da bırakacağımı sanmıyorum. Çevremde yeni doğum yapmış ve evince iki kedisi olan bir arkadaşım var. Bebeği 7 aylık. Hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Zaten aşıları yaptırdığın sürece hiç sıkıntısı olmuyor. Ayrıca bebekler için evcil hayvan ile büyümek çok faydalı olabiliyor. Bırakmayın kedinizi de kıyamam ben ona o bize muhtaç :(

offf sorma gözümün bebeği Prensesim eve dönmedi dün akşam. hergün çıkar 3-4 saat gezinir gelirdi 8 aydır böyleydik , camdan bağırırdım hava kararmadan prenses derdim yavrum koşar gelirdi dün gelmedi, bugün de ortada yok... mahalleden arkadaşı olan bütün kediler yerlerinde ama benim prensesim yok... içim acıyor :KK61:

yani canım ben bebek için uğraşıyorum , düşüklerim var. benim de beynimin etini yediler kedi yüzünden düşük yaparsın diye ben anlatamadım onlara kedimin aşılarının tam olduğunu, benim toxoplasma Ig G IgM temiz çıktığını :KK62:
ama istedikleri kadar konuştular sonuç değişmedi ben bırakmadım yavrumu sokağa.. ama işte hayvanın doğasına evde oturmak aykırı diye gündüzleri dışarda geceleri evde yaşadığı ultra konforlu bir hayatı olsun dediydim, geri gelmedi bu defa:mad:
offff inşallah döner gelir ama 8 aydır her gece eve gelirdi ilk defa böyle bişeey oldu ve kesin başına bişey geldi...:KK61::KK61:

Ben de kedilerin çift alınması gerektiği taraftarıyım. Tek kedi çok yalnız kalıyor. Her hayvanın kendi cinsinden bir arkadaşı olmalı. İlk kedimin yalnızkenki psikolojisi ile iki kedi olduklarından sonraki psikolojisi arasında dünyalar kadar fark var =)

Ben de kedilerin çift alınması gerektiği taraftarıyım. Tek kedi çok yalnız kalıyor. Her hayvanın kendi cinsinden bir arkadaşı olmalı. İlk kedimin yalnızkenki psikolojisi ile iki kedi olduklarından sonraki psikolojisi arasında dünyalar kadar fark var =)

Keşke ben de kedimin yanına arkadaş getirebilsem. Ama bir türlü alışmıyor. :(

Back