Doğru bulmayabilirsiniz, ama kist yapar dediğiniz için doğrusunu yazmak zorunda hissediyorum kendimi, kusura bakmayın ancak açıklamak istedim sizin vesilenizle. Kedi tüyü adam öldürmez, kist yapmaz. Kist yapan parazittir. O süreç de şöyledir: Aşısız parazitli hayvanın dili yoluyla tüylerine parazit yumurtaları yerleşebilir, tüy yoluyla vücuda parazit yumurtası girdiğinde de parazitler bahsettiğiniz kistlere neden olabilir. Parazit aşısı yapılmayan kedide bu parazit "bir ihtimal" olabilir, aşıları ya da hapları düzenli verilen kedide ya da köpekte bu parazitin olması İMKANSIZDIR. Aynı parazit yıkanmamış sebzede de iyi pişmemiş ette de olabilir.. iç dış parazit tedavisi doğru zamanda uygulanan bir kedinin tüyünü isterseniz avuç avuç yutun insan saçı yutmaktan farkı olmaz sağlık açısından..
Zaten o kist dediğiniz şey genelde karaciğerde oluşur, bu parazit bir şekilde (aşısı olmayan bir hayvandan ya da etten sebzeden kapılırsa) parazit karaciğere yerleşir ve parazit nedeniyle kist oluşur. Yoksa tüy nereden girer de nasıl karaciğere yapışabilir anatomik olarak zaten, normalde midede bağırsakta olurdu tüyden olsa, ama hastalık kaynağı vücutta ilerleyen ve uygun ortama (çoğunlukla karaciğere) yerleşen parazitlerdir.... Yani tüy yapışması ve tüy yutması yüzünden kist oluştuğu doğru değildir. Örümcek sinek vs bile yutuyor bir insan ömrü boyunca tüy toz da yutuyoruz elbet, tüyden ölseydik hepimiz çoktan ölürdük.. Çocukluğumdan beri hayvanlarla içiçe olan, hayvanalrı öpen koklayan ben ölmediğime göre kimseye de bir şey olmaz- hayvanın parazit aşısı varsa. Ayrıca alerji sorunsa onda bile yatakodasına kediyi almamak kafi geliyor genelde. Benim alerjik olup kedi besleyen de bir çok arkadaşım var..
Uzun uzun yazdım çünkü bu konuyu hayvanseverler olarak anlatmaktan dilimizde tüy bitti. hala bu mesajlar gelince de yine uzun uzun anlatma gereği duyuyoruz. Gerçi siz öğrendim teşekkür ederim demişsiniz ama başka bilmeyenler için bir de link ekliyorum.
http://www.milliyet.com.tr/evcil-hayvan-tuyu-kist-yapar-mi--pembenar-detay-genelsaglik-1692216/
InFlames
son durumunuzu bilmiyorum ama hamileliğin ilk üç ayında kedi dışkısını siz temizlemez ya da eldiven kullanırsanız hiç bir şey olmaz. Bir tek ilk üç ayda dışkıyla temas riskli. zaten hamilelikte kedi besliyorum diyince toksoplazma testi de yapıyor doktor, önlem de alınıyor gerekirse. Onda da 3 ayda riskli bir tek .. siz zaten bu dönemi artık atlatmışsınızdır.
Eşinizi ve kayınvalidenizi veterinerinize götürün bilgilendirsin veterineriniz parazitin ne olduğu tüyün kist yapıp yapmadığı konusunda, Netteki bilimsel makaleleri bulun gösterin. hayvanlarla büyüyen çocukların daha mutlu olduğu, daha hızlı öğrendiği, hastalıklara karşı daha dirençli olduğuna dair de bir çok araştırma var. Bunları da bulup gösterebilirsiniz. İkna olmazlarsa kadın doğum uzmanınıza götürün o da bilgilendirsin derim..
Kıymayın kediciğe. bir başkasına sahiplendirmek bile sizin için nasıl kahredicidir tahmin edebiliyorum. Hele ki kedicik için, terkedilmek
İnsanlar sahiplendirin diyor ama hayvansever olan anlar halden, hayvan neden boşu boşuna terk edilsin ki, onun taşıdığı can değil mi, onun sevgisi gerçek değil mi
Hele ki barınak diyenler, gidip bir çoğu ölümün kol gezdiği o berbat yerlerin halini görsün de öyle barınak kelimesini ağzına alsın lütfen
benim kedim evladımdır, hiçbir koşulda da vazgeçmem, tek büyük konuşacağım konudur. Hem evladınız doğunca kediciğiniz insan kardeşine abilik ablalık bile yapar. Benim öyle çok yakınım var ki bebeğiyle kedisi beraber büyüyen.. hatta bebişe başında durup göz kulak olan. Son durumunuzu bilmiyorum ama umarım kıymamışsınızdır kedinize