Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Hayvanlar karşılarındakinin Bebek olduğunu anlıyorlar ve genelde zarar verecek şeyler yapmıyorlar

hem bebek büyüten hem kedi hem köpek besleyen arkadaşım var benim ve bu kişi doktor.. gerisini sen düşün.. onlar konuşsun konuşsun dursun..

kedili evde büyüdüm ve kızımı da kedili evde büyütüyorum :) evde 11 yaşında bir oğlum (4 ayaklı ve tüylü olur kendisi) 3.5 yaşında kızım var (cinsi:insan) koyun koyuna uyurlar, kızım öper sever, bazen hırpaladığı da oldu küçükken, ama oğlumun kızıma zarar vermesi sözkonusu bile olmadı.
evcil hayvanlarla büyüyen çocuklar hem psikolojik hem fiziksel olarak çok dayanıklı ve sağlıklı oluyorlar. mesela ben 33 yaşımdayım, senede en fazla 1 kez grip olurum o da 3 gün sürer, kızım 2 ay sonra 4 yaşına girecek daha antibiyotik, öksürük şurubu vs kullanmadı
bana da çok soruyorlardı kediyi ne yapacaksın diye, "siz 2. çocuğu yaparken ilkini sokağa mı atıyorsunuz yoksa başkasına evlatlık mı veriyorsunuz" dedim.

Kedinde senin bir yavrun değil mi? Cocukmu bakilir evde sokaga at deseler kıyameti kopartirsin ama 2kedim var bu endiselerini cok yersiz buluyorum. 6aylik bir "bebek"ten bahsediyoruz, unutmaki erkek kedilerin buyume suresi 2yaslarina kadar suruyor. Çocuğum olsa ancak bu kadar severdim onları. Evcil hayvan ile büyüyen cocuklarin daha saglikli olduklari ortada. Lütfen onlarinda birer can oldugunu unutmayalim, aksi halde ikinci cocugunuza hamileyken ilkinide sokağa salarsiniz.

Oğluma hamileyken 2 kedim vardı.
Şimdi yine hamileyim Fıstık kızım halen bizimle.
Kulaklarınızı tıkayın, biz öyle yaptık.
Oğlum 5.5 yaşında ve çok sağlıklı. Hatta kolay kolay hasta olmaz. Bu yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadı. Kullandığı en ağır ilaç öksürük şurubudur. O da taş çatlasın 3 ya da 4 kez.

Zamanında ben veterinerime sordum... adam kahkahayla güldü... aşiları tam olduktan sonra çocuk ha kedinin tüyünü yutmuş ha senin farkı yok dedi.... önemli olan aşıları tam olacak... onun dışında da hayvanlar birçok insandan daha şefkatli ve sevecen canım, bebeğine faydası bile olur emin ol....

Kediyi hiç sevmeseydiniz, ''Aaaa kızım günah, o da bir can,'' deyip bakmanız için baskı yapardı.
Öyle bir şey bu kaynanalar.

Merhaba. Bizim de evde kedimiz var ve çocuk düşünüyoruz. Veterinere danistik, hiçbir sıkıntı olmaz dedi. Bizim ufaklık hıc dışarı çıkmıyor. Aşılarını yaptirmasaniz bile olur ama içiniz rahat etsin diye yapalım isterseniz dedi. Bizde de Dyson Allergy dc52 süpürge var, özel başlıklı total Animal olanı almadık bile. Bence gerek yok.
Benim kayinvalidem de böyle laflar edecek gibi oldu. Esimin aklı karıştı biraz. Sonra veterinere danistik, içi rahatladı. Ben ayrıca ufakligi başka yere gonderirsek onu terk etmiş olacağımızı, bunu kabul edemeyeceğimi söyledim.
Bir de kıl tüy bakımından köpekler daha sıkıntılı ve riskli ama yurtdışında millet koyun koyuna yatıyor kopekleriyle coluk çocuk.

Bizim de 6 yaşında kedimiz ve 4 ve 1 yaşlarında insan kızlarımız var. Sağlık durumları fazlasıyla iyi ikisinin de. Doktorumuz da bu konuda bilinçli ve bizi destekliyor. Türkler gerçekten bu konuda çok cahil. Evcil hayvanları olan anneler grubum var facebookta. İsterseniz size davet yollarım, bizim gibi ne çok anne olduğunu kendi gözlerinizle görürsünüz :)

Evde hayvan beslemesini sevmem kedileri hic sevmem :) yanlis anlasilmasin hayvan sevgim var ama kedilere karsi bi gicigim :) o kedi kucuklugunden beri sizin evinizde yasiyorsa disari atilmaz ona da yazik sizede ailenin bi ferdi gitmis gibi olur ev hayatina alismis bi hayvan disari da yapamaz kayinvalidenize he he deyip gecin o evinize geldiginde kedinizi balkona koyun orda yasiyor falan deyin hayvanlar bebeklere asla zarar vermezler aksine psikolojileri icin cok iyidir.. kil tuy durumunu ben de duymustum ama kestirirsiniz daha fazla supurursunuz evinizi ama hayvani disari atmayin yaziktir

evet parazit aşıları tam, tüylerini ben de kestirmeyi düşünüyorum.
rica etsem özelden süpürgenin markasını ve fiyatını atabilir misiniz?
çok teşekkürler destek oldunuz valla
uzun tuylu olmayan kedinin tuylerini kestirmek çok gereksiz ayrıca hayvanı strese sokan bi durum

doktorların ne dediği belli aşı varsa sıkıntı yok tırnak konusuna gelince veterinere gider tırnaklarını kestirirsiniz
çocuklara bir çok yararı var

ama türk milleti çok cahil(bknz kv) ve insanlar tarafından çok rahat manipule ediliyor (bknz kv nin size yaptığı)

en buyuk yapılan hata bi çok kişi bebeği olunca kedisini sokağa atıyor

sebep bebemin ustune atladı

cahil olan bi millet olduğumuzdan yeni bebesi olan ailemiz kedinin en ufak bi hareketin de bile panik yapınca kedinin de dengesini bozuyolar

hem bebeği hem kedisi olanlar nası davranmış onlar da yazar öğrenirsiniz ona göre hareket edersiniz

ayrıca sokağa bırakırsanız o kedinin hakkı sizden acı acı çıkar çıkmalı da zaten

eğer kafanız rahat değilse bulun güzel bi aile sahiplendirin takibini de yapın

ayrıca temizlik konusuna gelince

evde köpek kuş tavşan beslemekle kedi beslemek bir değil
kediler sahiplerinden daha temiz olurlar kediyi kedi yapan şeylerden biri "temiz" olması
bizim cahil cühela kendini temiz sanır 2 gune bir duş alınca onlar gunun 7-8 saatini duş olarak geçiriyor hemi de dillerindeki antiseptik tükürükleriyle hey gibi heey

Kedilerden nefret ederim (asla zarar vermem asla!!hatta sevmesemde beslerim cop kenarina falan tabakla) kesinlikle evde cocukla tutmak istemezdim sonucta bir hayvan ve zarar verebilir.ama kimsenin buna karismaya hakki yok.esinizle siz nasil isterseniz oyle yapin.ama bende cesaret eddmezdim zatende sevmiyorum

Keşke herkes sizin bilginizin onda birine sahip olsa
Benim bebeğim uzun süre sarıligi atlatamadı. Oxford mezunu gorumcem (kv öyle saniyor) "kediden olabilir" dedi

Videolarda bebekler kedilerle uyuyor hatta kedinin kuyruğunu ağzına sokuyor vs aile de kameraya çekip eğleniyor ve sitelere veriyor .
Tabi türk olanına rastlamadım yabancı bunlar hep .
Aşıları tam olduğunda sıkıntı olmayacağını duydum bende doktora danışın en doğrusu .

Senin kaynananda her kaynana gibi çok biliyor. Benimki daha bebek yokken ve duğünume daha 20 gün olmasina ragmen kedilerimi attirma çalışmalarına şimdiden girdi. Kavga bile ettim. Soruna gelince. O sorundaki şahıs birebir benim. Kedili evde doğmuş ve büyümüşüm. Gayette yaşiyorum, gayette normalim ve gayette sağlıklıyım. Küçükken kedileri çok öpmekten ağzımdan tüylerini falan çıkarirdim ama hiç ölmedim Bu yuzden en kotü basima gelmis sey; fazla merhamet duygumun gelismis olmasidir. Her sokak hayvanina ve her canliya yardim etmeye calisirim. Universite okudugumuz sehirde 2 tanesini nişanlimla ölümden kurtarip sahiplenmistik, universite bittigindede yasadigimiz sehire getirdik dugunden sonra hep beraber bir aile olacagiz. (Kaynanamin cekemedigide bu, ona ne oluyorsa) Bebek ilk evrelerini atlatana kadar ayri odalarda falan tutarsin onlem almak adina. Cahil ve hayvansevgisinden bihaber insanlarin laflariyla hareket edip terketme sakın o tatlı kedişi. Kedi videolarinada aç bir bak yurtdisinda bebeklerle kedileri ozellikle bir arada ve ic ice buyutuyorlar, kıla tüye hayvana pinpiriklenme bi bizimkilerde var. Hayvanlarrla buyuyen insanlarin daha iyi ve saglikli bireyler oldugu bilimsel olarak kanitlandi, netten arastir mutlaka. Onemli olan tek sey kedişin aşılarının tam olmasi ve bakimlarinin duzenli yapilmasi. Hayirli ve ömürlü bir evlat, kuçük kedişede uzun omürler diliyorum

avrupa ve amerikada her evde kedi köpek var. belki biz biraz pimpirikliyiz.

Keşke herkes sizin bilginizin onda birine sahip olsa
Benim bebeğim uzun süre sarıligi atlatamadı. Oxford mezunu gorumcem (kv öyle saniyor) "kediden olabilir" dedi
kedi aids i diye geçen bi hastalık var. bi kadının insana da bulaşıyomuş dediğini duydum ya dgldşlfkgşdlkg

"O" Pek cok sevgili kayinvalideciginin "Kediyi sokaga atin" cümlesine ifrit olmus olmakla birlikte "bu sogukta , karda kişta seni sokaga atsak aç susuz biraksak nasil olur acaba sevgili kayinvalidecigim" diyebilmeni ne cok isterdim ama bu mümkün degil tabiki farkindayim...

Herneyse konuya cevap vermek istiyorum artk , cünkü yine sinirlerim bozuldu....

Bebegin olacak , yaninda da bir tür hayvan kedi köpek kuş her ne olursa olsun bence olmamali diye dusunuyorum kedi icin bi cözüm yoluna gidilebilir bakmak isteyen gönüllü birini bulabilirsin, ama kesinlikle bebegin dunyaya geldigi anda kediyle birlikte yasamamali diye dusunuyorum bu sebeplerden cok sorun yasayan insan biliyorum...

Bir yandan da dusunuyorum Avrupa ülkelerinde kedi kopek bebek hepsi birlikte ayni evde yasiyor hatta videolarda filan izliyoruz bebek kedinin kuyrugunu emiyor , kopek bebegi yaliyor hep iç içeler ama bilemiyorumki bizim bebeklerimiz mi zayif bünyeli...

Neyse Yinede bebeginizin sagligi riske atilmamali diye dusunuyorum...

Fotomda gördüğün mikrop dün oğlumu bacağından tırmaladı ve annemin gözü döndü diyebilirim şimdi güzel bir yer olsada versem diyor. Bizimki çok değişik bir kedi herkesin ona bakacağını zannetmiyorum, lütfedip sanki o bizle yaşıyormuş gibi bi havası var oğlum 7 aylık ve oğlumdan kaçıyor ona kesinlikle yanaşmıyor hatta nefret bile ediyor diyebilirim şimdi çocuğumun pamuş bacağında sıra sıra üç tane derin cırmık var. Zaten normalde de oynarken bile tırnaklarını geçirir bize çok geçimsizdir kedisi. Kedi olan evde hiç mırrlama duymaz mı bi insan ya biz duymuyoruz hiç işte. Beslediğin kedi eğer kendini sevdiriyorsa yabancılarla arası iyiysi yumuşak huyluysa bebeğinle geçinir doğunca takip et zaten bebeğinin kokusuna bi süre sonra alışkcaktır ilk baş kıskanır bi kenara siner ama varlığına alışınca normale döner , yani en azından normal kediler böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…