Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

ay çok üzüldüm inşallah tez zamanda döner

aslında 2 hafta kadar önce eşim yine yaralı yavru kedi getirdi eve,4- 5 gün kaldı ama çok kavga ettiler birbirlerine sürekli saldırı halindeydiler ve ayrı odalarda baktık, ben de sonradan geleni sahiplendirmek zorunda kaldım anlaşamadılar o da erkekti.

Merhaba, benim bir arkadaşım kedisi var ve bebeğiyle birlikte büyüyorlar :) Başka bir arkadaşım ikinci bebeğini dünyaya getirdi ve kedisi var. Benim kedim var ve bebeğim olunca birlikte büyüyecekler. Bence hayvan sevgisi küçükken çocuklara aşılanmalı, bu sevgi tattırılmalı. Ben de kedili bir evde büyüdüm. Hala annemlerin evinde 11 yaşında köpeğimiz var. Hiç onlardan hastalık kapmadım, bir yerime bir şey de olmadı. Aksine çok mutlu ettiler beni her zaman. Kimsenin lafına sözüne aldırmayın. İnternetten de araştırın, eğer kedinizin aşılarını düzenli yaptırırsanız hiçbir zararı olmaz kılın tüyün. Mesela yapışkanlı rulolar var, onlardan alırsanız koltugunuza ve ustunuze yapısan tuyleri temizleyebilirsiniz. Kaliteli mama kullanırsanız çok tüy dökmüyorlar zaten. Benim kedim uzun tüylü olmasına rağmen çok tüy dökmüyor. Tuvaleti için de topaklaşan kumlar var, her gun bir ya da iki kez tuvaletini temizlerseniz ne koku ne de başka bir şey olmuyor. Kediler zaten çok temiz hayvanlar, kendilerini temizliyorlar.

Sakın bırakmayın kedinizi,herkes yazmış zaten kedinin zararı olmadığını aksine faydalarını. Benimde bir kedi oğlum var 3 senedir bizimle hamileliğimin başlarında benimde kendi annem konuştu ama asla dedim kızımda doğacak kedimde evde kalacak beraber büyüyecekler 1 hafta sonra annem gelecek doğum için ve yine konuşacak biliyorum ama kesinlikle izin vermem çekeceğim artık bir süre annemin dırdırını

ben de bebeğimin hayvanlarla iç içe büyümesi taraftarıyım, dediğim gibi çok seviyorum. Küçükken hep böyle kedim olsun köpeğim olsun isterdim ama bakabilecek bir ortamımız yoktu. Kuş, kaplumbağa,balıkla yetinmiştim. bebeğe zararı olacağını düşünmüyorum zaten, tuvalet bakımı konusunda hamileliğimi öğrendiğimizden beri eşim yardımcı oluyor sağolsun. Zaten dediğiniz gibi çok temiz hayvanlar çok zorlukları olmuyor
tüy konusunda da kedimin tüyleri beyaz, koltuklarımda çok tüy görmüyorum ama sadece üzerimize çıkıp sevdiğimiz zaman üstümüz komple beyaz tüy oluyor

bişeycikler olmaz merak etme. ha bişey olur pardon bebek hayvan sevgisiyle büyür çevremde çok örneği var. benim de iki kedim var, bebeğim olsun inşallah bir gün ne güzel olacak eminim :)
ben de iki kedi evi yaptım dışarıya, besliyorum bu havalarda.
Bebişine en güzel hediye bence, sevgiyle kal, iyi doğumlar.

ben varım kızım kediyle büyüdü 3 aylıkken beri annem bakıyor şuan 2,5 yaşında inanırmısın bizim kedi vahşidir ona dokunmaz geçen hasta oldu yanına gidemedi diye kedi geldi başında oturdu... kızım ona türlü işkenceler yapıyor ona göre oynuyor kuyruğunu çekme toka gözlük takma kucağına alıp döndürme canım kızım deme kediye kızınca o benim bebeğim diyor üstüne yatma hayvanlarla büyüyen çocuklar herzaman daha iyidir...yurtdışında hep beraber büyüyorlar görümcemin evi hastane ortamı gibidir çocuklar sürekli hasta dışarda kedi olur elleme derler bizim burda güvenlikçi abinin kızı öldü kıl kökündeki bakteriden ama hiç evcil hayvan ve birşey temas ettiği yok insanlardada olurmuş o bakteri...

ayyy çok tatlı ya yerim ben onu maşallah Allah bağışlasın size

bir kedi iyidir, iki kedi candır

merhaba, ben kedi besliyorum hem de dünyanın en tatlı kedisini:)kedinin kumunu sen değiştirmezsen ve aşılarını düzenli yaptırırsan problem olmaz bu süreçte.doğumdan sonra ise birbirlerine alışmaları kısa bir zaman alabilir,sizin kontrolünüzde yakınlaşsınlar, kediler çocuklara zarar verme eğiliminde değildirr ama kıskançlık olabilir, en kötü ihtimalle iki haftada kediniz ve bebişiniz sıkı fıkı olurlar

Aslında alıştırmak biraz uzun ve zorlu bi süreç yaşamış birisi olarak anlatayım hemen önce birisi bi odada kapalı her türlü ihtiyaçları içerde olacak diğeri evi tanıması için açıkta kalacak 1 gün boyunca böyle.. Onlar kapı altından tırmalaşıp tıslaşacaklar ama birbirine zarar veremeden :) Ertesi gün diğer kedi odada diğeri dışarda olacak.. Böylece aynı kum kabını ve tuvaleti kullanmış ve yavaş yavaş birbirletinin kokusuna alışmış olacaklar 1 hafta kadar sırayla bu devam edecek.. Daha sonra da 4-5 gün 1 hafta yine böyle ama ara ara kedilerden biri kafese alınıp umumumi biyere konulacak diğeri dışardan ona artislenicek falan ama yine kafes sayesinde zarar veremiyce böylece koklaşmış biraz daha alışmış olacaklar zaten bu şekilde bi süre sonra bakıyosun dışardaki kedi kafesin önünde uyumaya falan başlıyo tıslamalar azala azala nerdeyse yok oluyo.. Sonra da kontroll olarak gözlem altında kısa kısa bırakarak kavga ederlerse ayırıp tekrar birisini kapatarak devam edebilirsiniz.. 20-25 gün sonra koyun koyuna uyumaya başlıyolar

ha bir de kedinin tüyü değil tüyleri arasındaki olası bakteriler insana zarar verir ama aşıları tamsa hiç sorun olmaz

Canim benim benim de 4 tane cennet papağan im var. Cok tozutuyorlar ve pisletiyorlar. Hamile kalınca anneme vereceğim.

Kaynanana söyle sokağa aramam ama sana verelim sende dursun bebek büyüyen kadar de bakalım ne diyecek :) kabul etmez ama belki sesini keser.

Benim bir arkadaşım bebek olmadan kediyi köye ailesinin yanına gönderdi. Başka bir arkadaşım kedisi yanından ayirmadi.

'Evcil hayvanlar' bölümüne gözatmanızı öneririm..

İç/dış parazit tedavisi olan pisilerin bebeğe/insana herhangi bir zararları yoktur.
Aksine kedili/köpekli evde beraberce büyüyen çocuklar paylaşmayı bilirler.. Daha birçok fayda sayabiliriz..

ben de kedili bebekli onlarca video izledim. aralarındaki sevgi bağı o kadar görülmeye değer kiiç dış paraziti aşıları tam olduktan sonra kumu vs düzenli temizlendikten sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. elbette bir doktora danış ama çocuklarını kedi ve köpekle bütüyen o kadar çok aile var ki. evde bir evcil hayvan çocukların özellikle duygusal eğitimlerine çok katkı sağlar.

sakın ama sakın sokağa bırakma onu. yaşayamaz

teşekkürler

Kedi mi kopek mi tam.hatirlamiyorum. biri cok kiskanc olurmuş.cocugu kıskanır diye biliyorum ama.kedi mi kopek mi bilemedim.
Sahsim adina soyleyim mutfaga falam gittigimde tedirgin olurdum sanirim.guveneceginiz biri yok mu kediyi 4 5 ay emanet etseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…