offf sorma gözümün bebeği Prensesim eve dönmedi dün akşam. hergün çıkar 3-4 saat gezinir gelirdi 8 aydır böyleydik , camdan bağırırdım hava kararmadan prenses derdim yavrum koşar gelirdi dün gelmedi, bugün de ortada yok... mahalleden arkadaşı olan bütün kediler yerlerinde ama benim prensesim yok... içim acıyor
yani canım ben bebek için uğraşıyorum , düşüklerim var. benim de beynimin etini yediler kedi yüzünden düşük yaparsın diye ben anlatamadım onlara kedimin aşılarının tam olduğunu, benim toxoplasma Ig G IgM temiz çıktığını
ama istedikleri kadar konuştular sonuç değişmedi ben bırakmadım yavrumu sokağa.. ama işte hayvanın doğasına evde oturmak aykırı diye gündüzleri dışarda geceleri evde yaşadığı ultra konforlu bir hayatı olsun dediydim, geri gelmedi bu defa
offff inşallah döner gelir ama 8 aydır her gece eve gelirdi ilk defa böyle bişeey oldu ve kesin başına bişey geldi...
Ben de kedilerin çift alınması gerektiği taraftarıyım. Tek kedi çok yalnız kalıyor. Her hayvanın kendi cinsinden bir arkadaşı olmalı. İlk kedimin yalnızkenki psikolojisi ile iki kedi olduklarından sonraki psikolojisi arasında dünyalar kadar fark var =)
Merhaba, benim bir arkadaşım kedisi var ve bebeğiyle birlikte büyüyorlar :) Başka bir arkadaşım ikinci bebeğini dünyaya getirdi ve kedisi var. Benim kedim var ve bebeğim olunca birlikte büyüyecekler. Bence hayvan sevgisi küçükken çocuklara aşılanmalı, bu sevgi tattırılmalı. Ben de kedili bir evde büyüdüm. Hala annemlerin evinde 11 yaşında köpeğimiz var. Hiç onlardan hastalık kapmadım, bir yerime bir şey de olmadı. Aksine çok mutlu ettiler beni her zaman. Kimsenin lafına sözüne aldırmayın. İnternetten de araştırın, eğer kedinizin aşılarını düzenli yaptırırsanız hiçbir zararı olmaz kılın tüyün. Mesela yapışkanlı rulolar var, onlardan alırsanız koltugunuza ve ustunuze yapısan tuyleri temizleyebilirsiniz. Kaliteli mama kullanırsanız çok tüy dökmüyorlar zaten. Benim kedim uzun tüylü olmasına rağmen çok tüy dökmüyor. Tuvaleti için de topaklaşan kumlar var, her gun bir ya da iki kez tuvaletini temizlerseniz ne koku ne de başka bir şey olmuyor. Kediler zaten çok temiz hayvanlar, kendilerini temizliyorlar.
bişeycikler olmaz merak etme. ha bişey olur pardon bebek hayvan sevgisiyle büyürHerkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar
Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.
Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni
Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?
Her türlü yoruma açığım arkadaşlar
not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.
şimdiden teşekkürler
ben varım kızım kediyle büyüdü 3 aylıkken beri annem bakıyor şuan 2,5 yaşında inanırmısın bizim kedi vahşidir ona dokunmaz geçen hasta oldu yanına gidemedi diye kedi geldi başında oturdu... kızım ona türlü işkenceler yapıyor ona göre oynuyor kuyruğunu çekme toka gözlük takma kucağına alıp döndürme canım kızım deme kediye kızınca o benim bebeğim diyorüstüne yatma hayvanlarla büyüyen çocuklar herzaman daha iyidir...yurtdışında hep beraber büyüyorlar görümcemin evi hastane ortamı gibidir çocuklar sürekli hasta dışarda kedi olur elleme derler bizim burda güvenlikçi abinin kızı öldü kıl kökündeki bakteriden ama hiç evcil hayvan ve birşey temas ettiği yok insanlardada olurmuş o bakteri...
bir kedi iyidir, iki kedi candırya size bir şey sorayım o zaman 2 kedi bakmak 1 kedi bakmaktan daha kolay diyorlar doğru mu acaba?
millet evde olanı sokağa atın diyor ama biz acaba 2 tane mi olsalar diyoruz eşimle?
siz ne düşünüyorsunuz? 4 kedili arkadaşınız zorlanmıyor mu maşallah
Aslında alıştırmak biraz uzun ve zorlu bi süreç yaşamış birisi olarak anlatayım hemen önce birisi bi odada kapalı her türlü ihtiyaçları içerde olacak diğeri evi tanıması için açıkta kalacak 1 gün boyunca böyle.. Onlar kapı altından tırmalaşıp tıslaşacaklar ama birbirine zarar veremeden :) Ertesi gün diğer kedi odada diğeri dışarda olacak.. Böylece aynı kum kabını ve tuvaleti kullanmış ve yavaş yavaş birbirletinin kokusuna alışmış olacaklar 1 hafta kadar sırayla bu devam edecek.. Daha sonra da 4-5 gün 1 hafta yine böyle ama ara ara kedilerden biri kafese alınıp umumumi biyere konulacak diğeri dışardan ona artislenicek falan ama yine kafes sayesinde zarar veremiyce böylece koklaşmış biraz daha alışmış olacaklar zaten bu şekilde bi süre sonra bakıyosun dışardaki kedi kafesin önünde uyumaya falan başlıyo tıslamalar azala azala nerdeyse yok oluyo.. Sonra da kontroll olarak gözlem altında kısa kısa bırakarak kavga ederlerse ayırıp tekrar birisini kapatarak devam edebilirsiniz.. 20-25 gün sonra koyun koyuna uyumaya başlıyolaraslında 2 hafta kadar önce eşim yine yaralı yavru kedi getirdi eve,4- 5 gün kaldı ama çok kavga ettiler birbirlerine sürekli saldırı halindeydiler ve ayrı odalarda baktık, ben de sonradan geleni sahiplendirmek zorunda kaldım anlaşamadılar o da erkekti.
Herkese merhaba, yine düşüncelerinize ihtiyacım var bayanlar
Aranızda hem kedi besleyip hem bebek büyüten var mı acaba? ya da çevresinde olan?
Yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum yardım edin bana ne olur.
Ben hayvanları çok çok çok seviyorum eşim de öyle,kedimiz şuan 6 aylık erkek.
Biz bulduğumuzda sokakta yaralıydı ve çok küçüktü,etrafında annesini aradık bulamadık biz de eve getirdik. Aşıları falan her şeyi tam,öyle yaramaz bir çocuk da değil kendisi. Sadece
3 aylıkken 5. kattan beton zemine düştü 1 ay boyunca kalçadan itibaren bacağı alçıda bekledi,zor zamanlar geçirdik yani. Ona kıyamıyorum oğlum,bebeğim,annecim diye seviyorum canımdan bir parça gibi. Neyse uzatmayayım hayvanseverler anlar beni
Ama şimdi hamileyim 25.haftamdayım ve eşimin ailesi tutturdu (özellikle kayınvalidem) kediyi dışarı atın hem bebek hem kedi olmaz. Bebeğe zarar verir, yok gözünü çıkarır, yok ısırır, yok işte çocuk tüyünü yutar hasta olur. Sürekli bir konuşma halindeler, her telefonda konuşmamızda kediyi sokağa salın zaten büyüdü falan diyorlar. Ben de çocuk bi doğsun bakalım nasıl olacak yaşayıp görürüz diye geçiştiriyorum. Ama bu konuşmalar üzüyor beni nasıl sokağa atarım ki ben canım o benim, yalnız olduğumda neşemi yerine getiren tek arkadaşım. Tabi bebeğim de olacak inşallah ama ikisini de çok seviyorum illa kedimden vaz mı geçmem gerek, ikisini beraber idare edemem mi?
Her türlü yoruma açığım arkadaşlar
not: bu soğuklarda sokak hayvanlarına yardımcı olalım, onlara ısınabilecekleri güzel ortamlar verebiliriz, en azından tepelerine kar yağmadığı içinde maması olan kolilerden sıcak yuvalar yapabiliriz.
şimdiden teşekkürler
doktora sordum aşıları tamsa sorun olmaz dedi o yönden sıkıntım yok aslında kendi içim de rahat yani bebeğe zararı olacağını düşünmüyorum.
internette kedi-bebek videoları gördükçe daha çok heyecanlanıyorum
teşekkürler'Evcil hayvanlar' bölümüne gözatmanızı öneririm..
İç/dış parazit tedavisi olan pisilerin bebeğe/insana herhangi bir zararları yoktur.
Aksine kedili/köpekli evde beraberce büyüyen çocuklar paylaşmayı bilirler.. Daha birçok fayda sayabiliriz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?