Kedi beni ısırdı yada tırmaladı

Ama komik gerçekten... diş iziyle tırnak çiziğini ayırt edemiyor msnz? Sokakta onlarca kedi seviyorum ısırıyolar çiziyolar hiç bi şey olmuyor. Türkiyede kedilerde kuduz vakası yaklaşık 20 yıldr yok.
Kuzum doktorlar oyle dememis direkt almislar kafadan bir sey olmaz demekle olmaz ki bu sizde olmamasi demek baskasinda olmayacagi anlamina gelmez kuduz olmaz enfeksiyon olur ,risk hep vardir

Az önce fırının önündeydim kedi bir anda saldırdı sokak kedisi tırmaladı yada ısırdı bilmiyorum
Kanama yok ama çok korkuyorum kuduz bulaşma ihtimali var mıı
Sokak kedisi olduğu için risk alamazsınız sağlık kuruluşuna başvurun muhtemelen onlar da kuduz aşısı olmalısınız diyeceklerdir

Kuzum doktorlar oyle dememis direkt almislar kafadan bir sey olmaz demekle olmaz ki bu sizde olmamasi demek baskasinda olmayacagi anlamina gelmez kuduz olmaz enfeksiyon olur ,risk hep vardir
Tamam olabilir risk almaz iğnenizi yaptrrsnz da çok büyük bir olay gibi evham yapmazsnz... Doktorlar doğal olarak üzerlerine düşeni yapıyor yoksa emin olun doktorda "aman kuduz olur" demiyor. Haklı olarak risk almıyorlar. Konu sahibi fırının orda demiş demek ki zaten insanlarla haşır neşir bir kedicik böyle bir kedi kuduz olsa zaten korumaya alınır.Bu arada eklemek isterim sokak hayvanları gönüllüsüyüm pati dünyasına hakimim...

Az önce fırının önündeydim kedi bir anda saldırdı sokak kedisi tırmaladı yada ısırdı bilmiyorum
korkuyorsan doktora git bence aşı olursun hemen, beni valla her sevdiğimde bı ısırık almadan bırakmıyorlar bişey olmaz bana sorarsan

Kanama olmadıysa aşıya gerek yok diye biliyorum ama bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidip danışsanız iyi olur

Acile gittim de öyle demediler Şuan acildeyim Baya köpek ısırmış gibi davranıyorlar çok tedirgin oldum
siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün
Ne dediler acilde her gün kedi kuduz vakası mı geliyor dediler köpek ısırmıs gibi davrandığını nasıl anladınız?gitmisken psikologdan bi randevu alın. Kaygı bozukluğunuz olabilir

Kaşınması normal. Sokak kedilerinden hiç kuduz bulaşan görmedim ama yaptırın şüphe ettiyseniz. Benim yolunmadik yerim kalmadı saglamim, genelde sorun çıkmaz

Isırdıysa kuduz aşısı gerekli, tırmalamaysa BENCE gerek yok. Türkiye'de kedi tırmalaması dolayısıyla kuduz vakası kayda geçmemiş, çok çok nadir bir durum. Şehir merkezlerinde kuduz olsa çabuk duyuluyor zaten riskin nerde olduğu, kırsaldaysanız onu bilemem. Beni de kedi tırmaladı gaza geldim kuduz aşısı oldum ama çok gereksizdi durduk yerde dört doz aşı oldum.

Ama tetanoz aşısı olsanız iyi olur. O ısırma ile de tırmalama ile de bulaşabiliyor

Kedilerden kuduz bulaşma ihtimali çok çok düşük hatta yok ama guvenmiyorsan kediyi izlemen gerekli ben hasta bir kedi ısırdı diye aşı oldum kanadı çünkü. O korku panik yetiyor.
Kuduz bu şakaya ihmale gelmez. Tırmalama ile geçmez diye biliyorum elim kolum harita gibi olsa bile birşey olmuyordu valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…