• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kazandığımız Üniversiteler-Bölümler

şimdi 2.öğretim olmasam öyle yapmayı düşünyordum da insanları gecenin bi yarısına kadar ayakta dikip rahatsızlık da vermek istemiyorum açıkçası gidiceğim yer ananemin evi de olsa..
devlet yurdu pek düşünmüyordum da bunları duyunca aklımdan bile geçirmem artk

bu yukarda yazdıkların beni çok rahatlattı.tek başına yeni bi şehre alışmak zor olucak bi de okulda sorun yaşamak istememkaydirigubbakcemile4

haklısın canım özel yurda gidersin memnun kalmazsan başka özel yurda geçersin,o kadar sıkıntı yapmam tatlım buraya geldiğinde tanışırız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, zaten edirne küçük yer çabuk alışırsın canım :1hug:

haklısın canım ben de geçen yıl böyleydim :1:
bu arada ben de kırklareliliyim. hem meslektaş hem hemşeri sayılırız kaydirigubbakcemile5
fakülte şehrin merkezinde canım, çarşıya minibüsle 10 dk,yürüyerek 20-25 dakika mesafede.
hocalar 1 tanesi dışında iyiler,öyle çok fazla takmıyolar. ama bi tanesi var ki o herkesi yaz okuluna bıraktı, ama öyle gözün korkmasın. adamın tek amacı para, parayı verince geçiyosun merak etme :1: hem belki o size girmez.
ilk sene ana dersler görülüyo, türkçe,mat1,mat2, biyoloji,kimya,ingilizce ( ingilizcede muafiyet sınavından geçersen derslere girmiyosun canım),eğitim bilimlerine giriş, eğitim psikolojisi,inkılap,türk tarihi,uygarlık tarihi,coğrafya,bilgisayar derslerini görüyosun.
tabii bu derslerin bazılarını ilk dönem,bazılarını 2. dönem görüyorsun
çok fazla boş vaktin oluyo. mesela bizim cuma günleri boştu. diğer günler de ya sabahtan öğlene kadar, ya da öğlenden akşamüstüne kadar oluyo.
ders kitabından çok fotokopi çektiriyo hocalar. sınavlarda o fotokopilerden çalışıyosun.bizde 2 hoca ders kitabı aldırmıştı boshayallersmile

Öncelikle çok teşekkür ediyorum canım bu kadar uğraşıp her soruma büyük özenle cevap verdiğin için.. opuyorumnanaktan
Hem meslektaşız hem hemşeriyiz demek çok sevindim zemuszemus
Mesafe bakımındanda iyiymiş..
Boş ders olmasına çok sevindim çunku cumadan evime gidebilirim erkencikten delikafadulden
Hocalarla sorunlarımızı ve ders kitapları veya fotokopi işinide halledicez artık bi şekilde (:
Herşey için tekrar tekrar teşekkür ediyorum canım... olumunekankayizsmile

haklısın canım özel yurda gidersin memnun kalmazsan başka özel yurda geçersin,o kadar sıkıntı yapmam tatlım buraya geldiğinde tanışırız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, zaten edirne küçük yer çabuk alışırsın canım :1hug:
çok teşekkür ederim canıma.s..kocaelide olma fikrine o kadar alıştırmıştım ki kendimi en kötü 2.öğretim olur diye düşünüyordum.diğer tercihlerimin arasında en çok rahat ediceğimi düşündüğüm yerlerden biriydi.ama bi anda son tercih diye düşündüğüm yere girince ister istemez bocalayıp panik yaptım kusura bakmayerimseniben
edirne konusunda umutluyum umarım çabuk alışırım o kafamdaki soru işaretleri sayende geçti rahatladım artık.rahatladıkça aklıma eğlenceli güzel şeyler de gelmeye başladıkaydirigubbakcemile3

Benim bildiğime göre özel yurda girdiğinde paranın tamamı için senet imzalıyorsun.
İstediğin zaman çıkıp gidemiyorsun.

Hepinizi tebrik ediyorum kızlar.

Ege'ye gelen varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Başarılar şimdiden.

harç kılavuzun arkasında yazıyordur, kimlik masrafı değişiyor ben geçen yıl 50 lira ödemiştim, birde 5 lira ödemiştim birşey için ama ne olduğunu hatırlamıyorum.

(söylediklerim geçen yıl ege için geçerli her üninin farklıdır sadece örnek olarak yazıyorum)

5 lira kart ücretiydi sanırım. Çünkü 2.dönem alınmıyor.

Benim bildiğime göre özel yurda girdiğinde paranın tamamı için senet imzalıyorsun.
İstediğin zaman çıkıp gidemiyorsun.

Evet ben de öyle biliyorum. Sene bitmeden çıkamıyorsun çıksan da parayı ödüyorsun.

Hepinizi tebrik ediyorum kızlar.
Ege'ye gelen varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Başarılar şimdiden.
5 lira kart ücretiydi sanırım. Çünkü 2.dönem alınmıyor.

hayır canım kart ücreti 50 liraydı 5 lira neymiş merak ettim dekonta baktım sigorta ödemesi yazıyor.
evet kart ücretini ve sigorta ödemesini sadece 1 kere verdik 2. dönem sadece harç yatırdık.
bölümün ne canım?

Son düzenleme:
kızlar hepinizi tebrik ederim,umarım hayatınız boyunca " iyi ki" diyebileceğiniz yerlere yerleşmişsinizdir.ben de istanbul iktisata devam etmekteyim.beyazıt kampüsüne gelen olursa yardımcı olabilirimopuyorumnanaktan

devlet yurdu hakkında dusunceeelerınız neler basvursaammı kararsızım:S

Benim bir arkadaşım kalıyor devlet yurdunda. Gayet de memnun. Sadece en son giriş saati 23:30a kadardı sanırım. Ya da 23:00. O yüzden sıkıntı oluyor biraz galiba.

hepinizi tebrik ediyorum
inşallah hepiniz hakkınızda en hayırlı olan yola adım atmışsınızdır
içinizden biri de benimle aynı okul aynı bölüme yerleşmiş
daha doğrusu ben mezunum master yapıyorum:))
mutlu olun ya
valla hgünler bi daha gelmio
heleki şuandan itibaren çok çabuk zaman geçecek

Öncelikle çok teşekkür ediyorum canım bu kadar uğraşıp her soruma büyük özenle cevap verdiğin için.. opuyorumnanaktan
Hem meslektaşız hem hemşeriyiz demek çok sevindim zemuszemus
Mesafe bakımındanda iyiymiş..
Boş ders olmasına çok sevindim çunku cumadan evime gidebilirim erkencikten delikafadulden
Hocalarla sorunlarımızı ve ders kitapları veya fotokopi işinide halledicez artık bi şekilde (:
Herşey için tekrar tekrar teşekkür ediyorum canım... olumunekankayizsmile
bişey değil canım :1hug:
bizim dışardan gelen arkadaşlar cuma günleri okul yok diye perşembeden evlerine gidiyolardı, senin için de kolaylık olur yerimseniben
fotokopi çektirilcek notları hoca üniversitenin karşısındaki kırtasiyeye bırakıyo, sen de gidip oradan istediğin zaman çektirebiliyosun canım. a.s
yardımcı olabildiysem ne mutlu opuyorumnanaktan

çok teşekkür ederim canıma.s..kocaelide olma fikrine o kadar alıştırmıştım ki kendimi en kötü 2.öğretim olur diye düşünüyordum.diğer tercihlerimin arasında en çok rahat ediceğimi düşündüğüm yerlerden biriydi.ama bi anda son tercih diye düşündüğüm yere girince ister istemez bocalayıp panik yaptım kusura bakmayerimseniben
edirne konusunda umutluyum umarım çabuk alışırım o kafamdaki soru işaretleri sayende geçti rahatladım artık.rahatladıkça aklıma eğlenceli güzel şeyler de gelmeye başladıkaydirigubbakcemile3
canım sen de benim gibi kendi ilinde okumak isteyenlerdendin sanırım boshayallersmile
ama olsun kocaeli de çok uzak bi yer değil edirneye,dediğim gibi çok fazla boş vakit oluyo,kocaeliye gitme fırsatın çok olur. hem şehir dışında okumak bir çok deneyim kazandırır sana. sonuçta 4 yıl sonra başka bi ile atandığında orada zorluk çekmezsin. ben alıştım hep ailemin yanında okudum. başka bi ile atandığımda annem gelmezse benimle napıcam bakalım :1:

hayır canım kart ücreti 50 liraydı 5 lira neymiş merak ettim dekonta baktım sigorta ödemesi yazıyor.
evet kart ücretini ve sigorta ödemesini sadece 1 kere verdik 2. dönem sadece harç yatırdık.
bölümün ne canım?

Öyle miydi kii? Ay hiç hatırlamıyorum kafamçokkarıştı

gazetecilik canım senin?

kocaelı unv - bıyolojı:utangac:
canım kocaeliyle ilgili merak ettiğin şeyler varsa yardımcı olmaya hazırım

bişey değil canım :1hug:
bizim dışardan gelen arkadaşlar cuma günleri okul yok diye perşembeden evlerine gidiyolardı, senin için de kolaylık olur yerimseniben
fotokopi çektirilcek notları hoca üniversitenin karşısındaki kırtasiyeye bırakıyo, sen de gidip oradan istediğin zaman çektirebiliyosun canım. a.s
yardımcı olabildiysem ne mutlu opuyorumnanaktan

canım sen de benim gibi kendi ilinde okumak isteyenlerdendin sanırım boshayallersmile
ama olsun kocaeli de çok uzak bi yer değil edirneye,dediğim gibi çok fazla boş vakit oluyo,kocaeliye gitme fırsatın çok olur. hem şehir dışında okumak bir çok deneyim kazandırır sana. sonuçta 4 yıl sonra başka bi ile atandığında orada zorluk çekmezsin. ben alıştım hep ailemin yanında okudum. başka bi ile atandığımda annem gelmezse benimle napıcam bakalım :1:
yardımcı olabildiysen ne demek canım sayende artık içimiz rahatopuyorumnanaktan
sende alışırsın canım zamanla:1rolleyes:.hem yıllar geçtikçe geleceğiyle ilgili daha mantıklı kararlar almaya başlıyor 1 yıl bile farkediyor inan..;)bu yıl evde olduğum için bana
birazda bu kadar zor geliyor aileni arkadaş çevremi vs.yi bırakmak.dediğin gibi bu da bi tecrübe demek ki artık kendi ayaklarımın üzerinde durmamın zamanı gelmiş:kedi:
uzaklık konusunda bi endişem kalmadı trenle-otobüs neyle olursa artık bol bolkırklareli-ist-kocaeli arasında gezicem.kaydirigubbakcemile3

Back