Kaynınız ile 3 ay yaşamak ister miydiniz?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
Merhaba kısaca eşimin ailesinden bahsetmek istiyorum. Kayın pederim ile kayın validem ayrı yıllardır.
Kayın pederim zamanında benden borç para alıp ödemedi.
Maalesef eşim hariç 2 oğlu da kendisine çekmiş. Kaynım 24 yaşında. Keyfe keder yaşar hayatını bi çalışır bi çalışmaz. Sorumluluk almaz
Askere gitmeden önce 9 bin liralık borç yaptı ve hala ödemiyor faiz katlanıp devam ediyor.
İstiyor ki altında arabası olan takım elbise giyeceği bir iş olsun. Okumamış ama işçi olmak zoruna gidiyormuş.
Onlar başka, biz başka şehirdeyiz. Bizim şehire yerleşme planları var uzun süredir. En son çalıştığı işten çıkmış
Abisini dün aramış diyor ki ben size gelsem 3 ay kalsam para biriktirip sonra annemi alsam ?
Eşimde ne dersin dedi. Olmaz dedim. Askere gitmeden önce 1 ay bizde kaldı ve çok sorun yaşadık.
İçtiği suyun bardağını ortaya koyar, kirli çorapları salonun ortasında bırakır böyle bir tip. Severim ama gerçekten çok sorumsuz.
Bizde olduğu sürece abisi elini cebine attırmıyor küçük diye. Tam borçlarımız bitti, çocuk deneyeceğiz rahatlayıp gezeceğiz derken bu çıktı başıma.
Kötü gelin olmak istemiyorum ama gerçekten 3 ay çok uzun ki ben biliyorum o 3 ay olur 6 ay
Kayın validem gelsin istiyorum çok severim kendisini ileride çocuğumuza da bakacak ama bu olay bana kalır gibi geliyor
Sizce ben kötü biri miyim?

Son düzenleme:
O üç ay 6 ay olmaz. Çünkü anne De gelir ve gitmezler. Yeni ev açmak kolay mı? Anneme babamdan boşandı diye yeni ev açarken kardeşim 25.000 tl masraf yaptı. Ben de arada destek oldum 3.000 kadar. Nerden bulacak da o parayı. Eski eşyalarla düzen kuracaksa belkş evet 3 ay yeter ama rahata alışıp hazır eve Bakan para harcamalarını gerektirmeyen bir düzen varken neden sizin yanınızdan ayrılsınlar ki. Asla istemem ben. Evde istediğim gibi giyinemem, rahat rahat uzanamam. düşününce bile korkunç geldi

Ay yok gelmesin herkes evini yurdunu bilsin, eşinizin kardeşi tamam da en fazla 1 hafta sonrası sıkıntı, rahat duş alamazsınız, rahat rahat pijama ile dolaşamazsınız, istediğiniz yemeği yapıp yiyemezsiniz daha özenli olmanız beklenir, sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırlayacaksınız, 3 ay çok uZun sorumluluk sizde olacak kaynınız yan gel yat

Dünyanın en iyi insanı da olsa fark etmez, çekirdek ailem dışında kimseyle bir haftadan uzun süre aynı evde kalamam. Hele anlattığınız gibi sorumsuz bir insanla... Peheyt. Olmaz, mümkün değil, asla, imkansız... Kabul etmeyin tabi ki. Kazık kadar insan, kendi başının çaresine bakabilir.

Buna benzer dedim. Akşam konuşalım dedi. O da biliyor ama kardeşin hayır diyemiyor.
Zorlamayacak eminim ama bana bir miktar bozulacak

Buna benzer dedim. Akşam konuşalım dedi. O da biliyor ama kardeşin hayır diyemiyor.
Zorlamayacak eminim ama bana bir miktar bozulacak
Bozulsa da boşverin. 3 ay bekar başka bir erkeğin evde işi yok ister babası olsun ister kardeşi. Bence uygun değil. Umarım hallolur. Kardeşinin yaptığı da ayrı bir düşüncesizlik, çok istiyorsa ucuz yollu bir pansiyonda kalarak çalışsın.

Sizin orda iş buldu mu? Zira bu aralar iş bulmakta oldukça güç iş bulamazsa birde evde olacak gündüzde

Son düzenleme:
yorumları okudukça dehşete düşüyorum.şimdi iyilik yardımlaşma dar günde zorda kalanın yanında aile olma iyi günde kötü günde herkes mangalda kül bırakmaz.biz nasıl bir toplum olmuşuz ya.hiç denemeden bir 3 ay sıkıntıya gelemiyoruz.dinimiz geleneklerimiz nerdeee.eminim bir çoğu kendi kardeşi olsa sonuna kadar kapılarını açar evinin.hiç yooo ben kendi kardeşime de hayır derim demeyiniz inandırıcı değil.ha kendi kardeşinizi bile istemiyorsanız zaten oturup kendinizi değerlendirin ben nasıl bu kadar bencil olabiliyorum diye.insan önce bir 3 ay bekler dener sonra çözümler bulursunuz. eşinizin hatırı hiç yok mu.çalıştığım okulda arkadaşım kaynını kabul etmedi 3-5 aylığına.sonrasında kendi erkek kardeşi öğretmen olarak aynı şehre atanınca 2 yıl yanında yedi içti elini cebine atmadı.ama eşi bunu hem hatırlattı hiç unutmadı

Konu sahibi kaynının ne kadar sorumsuz olduğundan, hali hazırda olan borçlarını bile ödemediğinden, iş beğenmediğinden ve daha önce bir ay kadar aynı rvde kaldıklarından, yaşadıkları sorundan bahsetmiş, okudunuz değil mi?
Borçlarını bitirip çocuk düşünecekleri dönemde bir sorumsuz kardeşe mi baksınlar? Onlar aynı fedakarlığı yapar mıydı acaba?
Sorunsuzluğa asla tahammülüm yok. Bedavacılar, önüme pişip konsunculara. Kv yasın memlekete gittiğinde, görümcem ile kavgaları olduğunda , toplamda 4-5 ay kaldı görümcem. Ama pırlanta gibi kızdır. Tek kuruş eve bişey aldırmadım, ama kız sorumluluk sahibi, düşünceli. Kendisi için çalışan, bişey biriktiremese de çabası olan kızcağız. Ama konu sahibinin ki gibi sorumsuz olsa asla istemezdim. Ne kadar insan başkaları yüzünden ayrılıklar yaşıyor, hali hazırda olan huzurlarını sorumluluğu olmayan biri için neden bozsunlar ki? Gayesi olmayan insanın ne işi var Allah aşkına?

B
en iyisi sizde kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…