Kaynımı Evimizde İstemiyorum...

Çok üzüldüm sağlığına. Kimse senin canından mühim değil, eşin dahil. Eşinin inadını anlamadım. Yani karın ölümden dönmüş sen kardeşini eve alma derdindesin. Eşin de ayrı bir deli.

Bu arada bu kayın koca adamsa neden bakılma ihtiyacı duyuyor? Evi barkı yok mu? Ya da ailesinin evi? Neden kardeslerinde kalıyor? Bir de yılda toplam kaç gün kalıyor? 10 gün falansa toplam sorun değil ama aylarca kalıyorsa sorun.

Bekarken böyle konuları duydukça o kadar sinirlenirdim ki. Yaşamam ben ya dediğim şeyi yaşıyorum şuan.
Ben kararımda netim. Net olduğum konuyu da artık herkes biliyor. Eşimde dengeli bir aile hayatı yaşamayı seçip terapist desteği ile hatalarımızdan ders alarak devam edebileceksek edeceğiz.

Ben geçtiğimiz günlere kadar abi ile hiç konuşmamıştım.
Eşimin çözmesini bekledim hep ama çözemedi.
Ben de en sonunda konuştum artık. Ama bu seferde büyüdü....

O önerinizi benimle evlenmeden önce yaşıyorlardı zaten. Ben galiba aralarına girdim :)

Benim terapisti istememin sebebi daha akılcı çözümler duymak.
Eşim ailenin en küçük çocuğu ve anne babayı erken kaybetmiş biraz.
O yüzden abisine aşırı bağlandığını düşünüyorum.
Anneyle olamadığı için abiyle aşırı bağlanmış olabilir.

Size çok daha ilginç şeyler anlatabilirim :)

Burdaki bazı konularda çok sık görüyorum.Konuyu muhattabi dışında herkesle konuşmak. Uzatmak. Bunun adını da kırmak istemedim koymak. Bosaniriz korkusu o. Boşanmadan, kötü olmadan cozeyim derdi. Şimdi de terapiste çok büyük bir misyon yükleme olayı. Konu sahibinin hastalığı olduğu için yalnız kalma korkusu olabilir. Eşine yarar mı bilemem ama konu sahibine terapi yarayabilir.

İnanın bu düşündüklerinizi ben de düşündüm.
Terapistin abisini göndermesini söyleyecek bi durumu yok çünkü ben son kavgamızda zaten abiyle konuştum. Artık abinin geleceğini düşünmüyorum.
Abi gittikten sonra abime evet diyeceksin dedi. Kusura bakma diyemem dediğim noktada boşanma konusunu açtı.
Babamın da eşimi tehdit ettiği kızdığı falan sanılmış sanırım ama babamın yazdığı tek mesaj ''Oğlum ev üstüne ev olmaz. Sende abin ev tutarda geçinemez diye mi düşünüyorsun da arada kalıyorsun bilmiyorum ama Siz eşinizle birbirinize sahip çıkın. Nasıl ki sen ameliyat zamanı kızıma baktıysan Allah göstermesin ama sana bir şey olsa kızımda sana öyle bakar. ilk biz koşarız.'' (kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama söylenen şeyler bunlar)

Eşimin bu mesajda bana sorduğu sorular ne biliyor musunuz?
Ben kimsesiz miyim ki ilk annen ve baban koşuyor bana? (abi ve ablasını koy saydığını düşünmüş demek ki)
Babanın iyi biri olduğunu biliyorum ama ailemle ilgili konulara nasıl karışma hakkını buluyor kendinde? (e senin ailense o adamında kızı)

Eşim terapide bu konuyu kabullenip kabullenmeyeceğini seçmeli bence.
Ben şu güne şu gün abini istemiyorum abin evimize gelmesin demedim.
Ama böyle düzensiz gelgitli ev kurallarına uyulmayan bir aile hayatı olmaz dedim.
İşler bu noktaya gelene kadar herkes kendi yerini yurdunu bilseydi keşke de bende yeter artık abini isteyemiyorum artık demeseydim.

Gerekirse üçümüz gidelim :)

Benzer bir konu olabilir. Ki benzer konu çok aradım yazmadan önce.
Ben ilk kez üye oluyor ve ilk kez yazıyorum bu mecraya.

Sizin kolaylıkla kurabileceğiniz cümleleri başkaları kuramayabilir. Eşim kardeşimden rahatsızlık duysa ben de kardeşime rahatlıkla hadi kardeşim yeter sende artık bi düzen kur kendine derim. Eşime fırsat bile vermem.
Ama eşim kuramadı. O yüzden yardım almamız gerektiğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim.
Öyle alışmışlar herhalde bilemiyorum ki çözemedim işte bende...

Kimsee senin canindan kiymetli degil. Agir ameliyatlardan çiktiktan sonra bile seni uzecek durumlar yasaniyorsa ver yansin dünya. Eşek kadar adamda utanmiyor mu ya istenmedigi yerde kalmaya, yuva yikmaya??

Ben ölümle cebelleşirken 'yeter ki dönsün ne isterse yapıcam' diye ağlıyormuş eşim.
Demek ki insan yaşadığı acıyı da unutuyormuş.

Terapist eşinizin zihniyetini değiştiremez. Düzgün bir terapiste denk gelmek çok önemli. Biz aile terapistine gittiğimizde çok yanlış birine denk geldik. Kadın bu ilişkinin iki kişilik olduğunu dikkate almayıp resmen eşimin tarafını tuttu. Seanslar eşimin isteklerini kabul etmem üzerinden gidiyordu. Ben gittiğine pişman oldum, evliliğim çok daha fazla zarar gördü.

Abisiyle ne konsutunuz ne soyledi ?

Bizim eşimle son kavgamızın çıkma sebebi şöyle :

Abi yine bir gün akşamdan gelmişti. Bir gece kalıp sabah işe gitmişti ve o gün akşam saatleri 4 gibi eve geldi. Kapıyı açtım o sırada telefonla konuşuyordum hiç ilgilenmedim ve o gün hastaydım direk odama çekildim. akşam 6 - 7 gibi odamdan çıktım baktım evde yok. Yemek hazırlayacaktım ona göre aradım. Konuşma şu şekilde :

Abi nerdesin ?
Otele geldim ben.
Ne oteli abi ?
Sen ortalıktan kaybolunca bende otele gitme gereği duydum.
Tamam abi.
Sırıtma keh keh keh Yaaaaa şaka yapıyorum. İş için başka bir şehre gidiyorum yoldayım.
Hiç bir şey demiyorum sana abi (deyip suratına kapattım.)

Bu konuyu eşimle telefonda konuşurken anlattım. (bu arada eşimde uzun zamandır hafta içi şehir dışında hafta sonu evde...)
Abin bana laf soktu resmen dedim konuşmamızı anlattım. Şaka yapmış büyütmene gerek yok dedi. Ben bu durumdan hoşlanmadığım için şaka olarak göremedim tabi. Dedim hem evimizi durak olarak kullanıyor hem de bana laf sokuyor. Eşim alındı bu cümleme ve tartıştık. Bana dedi ki ya sen bana her şeyi anlatıyosun ne istiyosun abimden kalıyor kızıyorsun git gel yapıyor kızıyorsun. ben senin kardeşinle yaşasam gelip sana anlatmam bile senin haberin bile olmaz ben kardeşinle çözerim dedi. Tamam bende öyle yapayım o zaman dedim.

Ertesi gün abisi şehir dışından geldi. Bende abi konuşabilir miyiz dedim. Önce bana neden bu şekilde laf soktuğunu sordum. Ben laf sokmadım şaka yaptım dedi. İnsan sevdiklerine şaka yapamaz mı dedi. Yapma abi dedim. Bunca şey yaşandı dedi ben bunu şaka olarak göremiyorum dedim. eşimle yine kavga ettik dedim. ben bu süreçten çok bıktım dedim. üstünü giyinmeye çalıştı kalkıp gidecekti. git diye söylemedim burası sonuçta kardeşinin evi dedim. burası senin ve kardeşimin evi dedi sonra ben daha konuşmamı tamamlayamadan sigara içmeye çıktı balkona bende biraz bekledim gelmeyince kalktım odama çekildim. konuşmaya devam etseydik şuan kardeşimde evimize yakın bi yerde çalışmaya başladı bizimle diyecektim ki onla birlikte eve çıkın ve lütfen kendinize bi düzen kurun. ama diyemedim. ertesi gün gitti ve bir daha gelmedi ve kavgalar böyle büyüdü.

Yani maalesef ben bunu eşime anlatamadım. Misafirlik ok. Ama uzun süreli git gelli misafirlik ötesi oluyor ve ister istemez senin de evdeki düzenin bozuluyor. Ve yani inanın girmek istemediğim o kadar saçma sapan detaylar yaşanıyor ki evde....

Dediğiniz gibi düzelmediği noktada inceldiği yerden kopacak.

Niye gel dediniz işte? O zaman gelme demenin tam sırasıymış. Ayağınıza gelen fırsatı niye tepiyorsunuz?

Bir fırsatı tepiyormuş gibi hissetmedim o an. Dediğim gibi ölümlerden döndüm. O an sağlığım hala daha tam yerinde değildi hiç bir şey umurumda da değildi. Gün boyunca içtiğim ilaçların haddi hesabı yoktu. İçtiğim ağrı kesiciler ayağımın acısını dindirmiyordu. o anki derdim abi değildi. Artık koşabilicem diye girdiğim kalp ameliyatından üstüne birde ayağım sakat çıkmıştım yürüyemiyordum. O an kimse umurumda değildi. O an tek derdim yürüyebilmekti.

Çok teşekkür ederim. Artık kararlıyım.
Benim gözümde düşüncesiz biri. Şuan evliliğimizin bu durumda olmasının sebebi oldu. Suçlusu da biziz belki de. Bize çok maddi yükü yoktu. Eve gelirken bir şeyler alırdı. Öyle bi beklentimizde hiç olmadı zaten. Benim beklentim manevi gerekçelerdi. Eşimle baş başa olmaktı. Kimseden başka bir şey istemedim. 1-2 ay rahat ediyordum bazen ay ne güzelmiş böyle diyordum çat geliyordu gelme diyemiyordum.

Benim en büyük korkularımda işte böyle günlerde eşimle yaşayacağımız günlerdi. Çünkü abinin evi olmadığı için alışmış bi kardeş bi bu kardeş yaşamaya. Özeliniz olamıyor. Yahu çocuğum olsa bu amcayı mı örnek alacak. Benim kocamla bir özelim olsun diye niye birilerinin evden gitmesini beklemek zorundayım. Saçma sapan konular evliliğin bütün dinamiğini bütün heyecanını mahvediyor. Ben iki erkek bakmak için mi evlendim diye sorguluyorsunuz. Üstelik durumu da var. Ev tutabilir. Berbatoğluberbat konular!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…