- 12 Kasım 2012
- 1.570
- 1.367
- 333
- Konu Sahibi otuzbesyas
-
Ay bu kayın ve aynı evde yaşama konularını okuyunca bana afakanlar basıyor ellerim ayaklarım titriyor…Ben de benzer şeyler yaşamanın kıyısından döndüğüm için resmen travma olmuş bende
Konu sahibi lütfen kararınızda net ve emin olun.Kararınız ve istediğiniz ne kaynınızla aynı evde yaşamamak.O zaman ya o kayın o eve gelmeyecek açıkça bunu kaynınıza da herkese de söyleyeceksiniz ya da abisi ile birlikte eşinizi kapı dışarı edeceksiniz bu işin başka bir çözüm yolu yok.Kararı da eşiniz versin.Madem sizi bir kalemde bu kadar kolay silip atabiliyor o zaman şimdiden yolları ayırmak en iyisi.Abisinden daha az değer gördüğünüz bir evlilik sizi de mutlu etmez zaten.
Peki siz bu 3 yıl boyunca abiyi karşınıza alıp yüz yüze konuştunuz mu ?
Burasi benim de evim gelmeni istemiyorum dediniz mi ?
Yoksa hep pasif agresif bir tutum mu sergilediniz?
Ya gülmeyin ama eşinize şeyi teklif edin abi kardeş bir ev tutsunlar birlikte yaşasınlar mutlu mesut.
Sizin de düzeniniz bozulmaz eşiniz de abisine baksın yedirsin icirsin madem istediği hayat bu.
Ayrıca terapiste daha çok çözümü zor olan komplike konular için gidilir.
Hani konu kv meselesi olsa yine anlarım anneyle bağ vs .
Burada ki mesele basit yani abisine aşık filan değilse tabi.
Valla konu çok acayipmis.
Son yorumları okursanız çok sevinirim <3Abiyle kendiniz konuştunuz mu istemediğinizi söylediniz mi?
Abinin evlenmesi kesin çözüm gibi görünüyor.
Allah yardımcınız olsun
Burdaki bazı konularda çok sık görüyorum.Konuyu muhattabi dışında herkesle konuşmak. Uzatmak. Bunun adını da kırmak istemedim koymak. Bosaniriz korkusu o. Boşanmadan, kötü olmadan cozeyim derdi. Şimdi de terapiste çok büyük bir misyon yükleme olayı. Konu sahibinin hastalığı olduğu için yalnız kalma korkusu olabilir. Eşine yarar mı bilemem ama konu sahibine terapi yarayabilir.Son cümlelerinize binaen anlıyorum ki siz hatayı yalnızca eşinizde görüyorsunuz, terapiyle eşiniz düzelecek eşiniz düzelince de evlilik düzelecek size göre. Bana göre ise hatanın yüzde doksanı sizde. Akıl baliğ olmamış süt bebesi gibi ablasına söyledim babama söyledim hareketlerine girmişsiniz. Ne gerek var? Hayatınızı evinizi evliliğinizi neden kendi elinize almıyorsunuz? Göz dağı vermekle tehditle hiç kimse değişmez hiçbir sorun düzelmez. Eşinize bile söylemenizi gerektirmeyen birkonuyu olabilecek en yüksek seviyede büyütüp dallandırıp inada bindiren sizsiniz. Yapmanız gereken tek şey kaynınıza “hayırdır, sen yeni evli bir çiftin evinde ne arıyorsun, bir değil iki değil böyle düzen mi olur, kardeşinin olduğu kadar benim de evim burası zırt pırt gelip kalmak için benden izin aldın mı? Ayda bir yemek yemeğe çay kahve içmeye beklerim seve seve ama daha fazla seni evime kabul etmiyorum, kardeşinle bir olup beni sindirmeye çalışırsanız buyurun kapı orada ikinizde çıkın gidin evimden yaşayın başbaşa, böyle evlilik olmaz ben sevdiğim için evlendim kocamın kardeşine dadılık için değil, abi kardeş verin kararınızı” demekti.
Hala son bir şansınız var, ya dik duracaksınız ya bakıcılığa devam edeceksiniz ama milletin huzurunu bozmadan ağzınızı kapatacaksınız yada boşanacaksınız
Öncelikle çok geçmiş olsun,sağlıklı güzel bir ömür diliyorum Konuya gelince babanız hastanede ne var ne yok dökmüş .Eşiniz ve ailesi durumdan hiç pay çıkarmayın,sizi kaale almadığı için sorun değişmemiş,terapi ise eşinizin tamamen süreç uzasın diye düşündüğü oyalama taktiği Terapist abin gitsin dese sanki gönderecek?
Eşiniz asla abisine bunu yapmaz,ilk gözden çıkaracağı siz olursunuz.Hastayken size bakması aklınızı karıştırmasın bence tamamen insanı bir durum o kadarda öküz değil,babanız sert tavır gosterince kendince çözümü böyle bulmuş.
Gerçekten sizin üzülmenizi istemeseydi bu sorunu 3 yıl uzatmaz,cozerdi.......
Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.. Doğu görevi yaptığımız yere gonderdi dershaneye bahane etti İzmir gibi yerden geçen gün yine aldı geldi 22 yaşında kayinim burada yaninizda kalsın diye bende 1 yıldır sağlıklı problemleri ile uğraşıyorum eşim kabul etmedi sorun sizin esinizde karşı taraf bencilce gelip kaliyorsa eşinizin konuşması gerekiyor tutsun kendine göre bir ev kimse kimseye bakmak zorunda değil heleki sağlık sorunlari varsa düşüncesizlik başka bir şey değil sizin ile değil abisi ile gitsin terapiste sorun ikisinde
Bu konu sahipleri niye konu açıp kendi konularına cevap vermiyor acaba? Başçavuşun eşeği gibi hissediyorum.
Bu konunun aynısını okuduğuma eminim,hatta babanız 'sizin yüzünüzden' diyordu önceki mesajda, ben de 'kaynin bu konuyla ilgisi Ne' demiştim, sanırım bu ikinci üyeliğiniz.
Eşiniz ne kadar iyi biri olabilir ki, böyle basit sebeple yuvasını dağıtacak . Abi gelme demek zor değil ki. Bunu diyemeyen adamdan zaten bir halt olmaz. Böylesi bugün senin hakkını savunamadigi gibi yarın cocugunun da hakkını savunamaz
oncelikle geçmiş olsun.
Abime evet diyeceksin ne demek oluyor yahu eșinizde orta kulak iltihabi vs varmı anlayışında baya bir bozukluk var çünkü hiç düşünemiyor mu eşim belki rahatsız oluyor diye hadi o birşey diyemiyor belki abisi olacak sayın sultan süleyman han hazretleri kendinde o rahatlığı nereden bulupta çat pat gelebiliyor utanmada kalmadı herhalde..
Kimsee senin canindan kiymetli degil. Agir ameliyatlardan çiktiktan sonra bile seni uzecek durumlar yasaniyorsa ver yansin dünya. Eşek kadar adamda utanmiyor mu ya istenmedigi yerde kalmaya, yuva yikmaya??
Benim anladığım kaynınız ölene kadar size gelip kalacak. Zihniyet bu şekilde ve bunu değiştirmeniz zorBen ölümle cebelleşirken 'yeter ki dönsün ne isterse yapıcam' diye ağlıyormuş eşim.
Demek ki insan yaşadığı acıyı da unutuyormuş.
Abisiyle ne konsutunuz ne soyledi ?
Biz baktık diyen abla neden evine almıyor? Ayrıca evde neden bir kayın olsun ki? Yani yer geliyor insan evinde çıplak dolaşmak istiyor. Eşiyle istediği saatte yalnız kalmak istiyor ve siz daha yeni evlisiniz. Bu olayların üstüne bu kaynınız da hiç mi alınmıyor yahu. Ben istenmiyorum benim yüzümden huzursuzluk çıkıyor diye? Çok sabırlıymışsınız. Sağlığınız için de ayrıca üzüldüm umarım istediğiniz sonuca varırsınız. Çok geçmiş olsun
Bu adam sizin tüm bu tartismalarinizdan huzursuzluklarinizdan hiç mi kendine pay çıkarmıyor,eğer anlamıyorsa acik acik söyleyin gitsin.Esinizde ariza çıkaracak olursa Inceldigi yerden kopsun.gitsin abisiyle mutlu huzurlu paşa paşa yaşasın ozaman.
Niye gel dediniz işte? O zaman gelme demenin tam sırasıymış. Ayağınıza gelen fırsatı niye tepiyorsunuz?
Hersey gönlünüzce olur insallah. Kendinizi pzmeyin sagliginiza bakin. Hic kimse kendinizden daha kiymetli deyil.
Benim anlamadigim o abi nasil istenmediyini bilerek hala size gelebiliyor? So ucta ailelerin haberi olmus ve bu konu aileler arasinda tartisilmis. Onun haberi olmamasi mümkün deyil gibi. Ama bilerek size gelip kaliyorsa cok karaktersiz ve egoist ayni zamanda yüzsüz biri benim gözümde.
Üstelik etik deyil ne alaka sizde kaliyor ki. Esinizin ve sizin özel hayatiniz var. Esiniz evde yokken siz evdeyken sizinle birlikte faydasizca oturuyormu evde? Sizin kendinize ait zamaninizdan bile caliyor.
Eve maddi desdekte bulunuyormu peki? Bulunsada bulunmasada yapilicak sey deyil. Sonucta kendine calisiyor size yük olmaya hakki yok. Bi zahmet ev tutsun veya otelde kalsin.
Siz taviz vermeyin kararli durun. Sizin icin herseyin iyisini diliyorum.
Benim de kayinpederimin isi oluyor bizim bulundugumuz sehirde. Ramazani neredeyse birlikte gecirdik. Su bir bucuk ay icinde 30 gun kalmistir bizde ve hala da kalmaya devam ediyor. Kendi ailesi evi baska bir sehirde ama burada da secenekleri mevcut aslinda kalabilir baska bir yerde ama oglunun evi diye burada kalmak istiyor. Ki bence bu yine tek basina bile bir sorunken soyle eklemeye devam edeyim bir de ben de 9 aylik hamileyim ve oldukca agirlasmis durumdayim. Son gunlerim zor is yapıyorum ve esimle olan su son bas basa gunlerimizi guzel gecirmek istiyordum. Bebek olunca malum zaten uzun bir sure film izleyemicez bir yerlere gidemicez kafamiza eseni yapamicaz yani kisaca. Ama su an kayinpeder evde oldugu icin yine yapamiyoruz. Her an dogum baslayabilir ve evde baska birisi var. Hadi her seyi gectim bir kere bile bana kusura bakma yuk olduk ettik gittik bu tarz seyler dile getirilmedi bile sanki ben mecburum bunlari yasamaya ki kendi babam bile gelmiyor bana zahmet vermemek icin annemler cagiriyor bizi daha cok. Kayinvalidem de kendi halinde evinde rahatina bakiyor o da hic lafini bile yapmiyor hakkini helal et falan. En azindan insan bunu bekliyor. Bu durumu da hepsini birlikte degerlendirin o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?