• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımı Evimizde İstemiyorum...

Çok üzüldüm sağlığına. Kimse senin canından mühim değil, eşin dahil. Eşinin inadını anlamadım. Yani karın ölümden dönmüş sen kardeşini eve alma derdindesin. Eşin de ayrı bir deli.

Bu arada bu kayın koca adamsa neden bakılma ihtiyacı duyuyor? Evi barkı yok mu? Ya da ailesinin evi? Neden kardeslerinde kalıyor? Bir de yılda toplam kaç gün kalıyor? 10 gün falansa toplam sorun değil ama aylarca kalıyorsa sorun.

Ay bu kayın ve aynı evde yaşama konularını okuyunca bana afakanlar basıyor ellerim ayaklarım titriyor…Ben de benzer şeyler yaşamanın kıyısından döndüğüm için resmen travma olmuş bende 🙄

Konu sahibi lütfen kararınızda net ve emin olun.Kararınız ve istediğiniz ne kaynınızla aynı evde yaşamamak.O zaman ya o kayın o eve gelmeyecek açıkça bunu kaynınıza da herkese de söyleyeceksiniz ya da abisi ile birlikte eşinizi kapı dışarı edeceksiniz bu işin başka bir çözüm yolu yok.Kararı da eşiniz versin.Madem sizi bir kalemde bu kadar kolay silip atabiliyor o zaman şimdiden yolları ayırmak en iyisi.Abisinden daha az değer gördüğünüz bir evlilik sizi de mutlu etmez zaten.

Bekarken böyle konuları duydukça o kadar sinirlenirdim ki. Yaşamam ben ya dediğim şeyi yaşıyorum şuan.
Ben kararımda netim. Net olduğum konuyu da artık herkes biliyor. Eşimde dengeli bir aile hayatı yaşamayı seçip terapist desteği ile hatalarımızdan ders alarak devam edebileceksek edeceğiz.

Peki siz bu 3 yıl boyunca abiyi karşınıza alıp yüz yüze konuştunuz mu ?
Burasi benim de evim gelmeni istemiyorum dediniz mi ?
Yoksa hep pasif agresif bir tutum mu sergilediniz?

Ya gülmeyin ama eşinize şeyi teklif edin abi kardeş bir ev tutsunlar birlikte yaşasınlar mutlu mesut.
Sizin de düzeniniz bozulmaz eşiniz de abisine baksın yedirsin icirsin madem istediği hayat bu.

Ayrıca terapiste daha çok çözümü zor olan komplike konular için gidilir.
Hani konu kv meselesi olsa yine anlarım anneyle bağ vs .
Burada ki mesele basit yani abisine aşık filan değilse tabi.
Valla konu çok acayipmis.

Ben geçtiğimiz günlere kadar abi ile hiç konuşmamıştım.
Eşimin çözmesini bekledim hep ama çözemedi.
Ben de en sonunda konuştum artık. Ama bu seferde büyüdü....

O önerinizi benimle evlenmeden önce yaşıyorlardı zaten. Ben galiba aralarına girdim :)

Benim terapisti istememin sebebi daha akılcı çözümler duymak.
Eşim ailenin en küçük çocuğu ve anne babayı erken kaybetmiş biraz.
O yüzden abisine aşırı bağlandığını düşünüyorum.
Anneyle olamadığı için abiyle aşırı bağlanmış olabilir.

Size çok daha ilginç şeyler anlatabilirim :)

Son cümlelerinize binaen anlıyorum ki siz hatayı yalnızca eşinizde görüyorsunuz, terapiyle eşiniz düzelecek eşiniz düzelince de evlilik düzelecek size göre. Bana göre ise hatanın yüzde doksanı sizde. Akıl baliğ olmamış süt bebesi gibi ablasına söyledim babama söyledim hareketlerine girmişsiniz. Ne gerek var? Hayatınızı evinizi evliliğinizi neden kendi elinize almıyorsunuz? Göz dağı vermekle tehditle hiç kimse değişmez hiçbir sorun düzelmez. Eşinize bile söylemenizi gerektirmeyen birkonuyu olabilecek en yüksek seviyede büyütüp dallandırıp inada bindiren sizsiniz. Yapmanız gereken tek şey kaynınıza “hayırdır, sen yeni evli bir çiftin evinde ne arıyorsun, bir değil iki değil böyle düzen mi olur, kardeşinin olduğu kadar benim de evim burası zırt pırt gelip kalmak için benden izin aldın mı? Ayda bir yemek yemeğe çay kahve içmeye beklerim seve seve ama daha fazla seni evime kabul etmiyorum, kardeşinle bir olup beni sindirmeye çalışırsanız buyurun kapı orada ikinizde çıkın gidin evimden yaşayın başbaşa, böyle evlilik olmaz ben sevdiğim için evlendim kocamın kardeşine dadılık için değil, abi kardeş verin kararınızı” demekti.
Hala son bir şansınız var, ya dik duracaksınız ya bakıcılığa devam edeceksiniz ama milletin huzurunu bozmadan ağzınızı kapatacaksınız yada boşanacaksınız
Burdaki bazı konularda çok sık görüyorum.Konuyu muhattabi dışında herkesle konuşmak. Uzatmak. Bunun adını da kırmak istemedim koymak. Bosaniriz korkusu o. Boşanmadan, kötü olmadan cozeyim derdi. Şimdi de terapiste çok büyük bir misyon yükleme olayı. Konu sahibinin hastalığı olduğu için yalnız kalma korkusu olabilir. Eşine yarar mı bilemem ama konu sahibine terapi yarayabilir.

Öncelikle çok geçmiş olsun,sağlıklı güzel bir ömür diliyorum Konuya gelince babanız hastanede ne var ne yok dökmüş .Eşiniz ve ailesi durumdan hiç pay çıkarmayın,sizi kaale almadığı için sorun değişmemiş,terapi ise eşinizin tamamen süreç uzasın diye düşündüğü oyalama taktiği Terapist abin gitsin dese sanki gönderecek?
Eşiniz asla abisine bunu yapmaz,ilk gözden çıkaracağı siz olursunuz.Hastayken size bakması aklınızı karıştırmasın bence tamamen insanı bir durum o kadarda öküz değil,babanız sert tavır gosterince kendince çözümü böyle bulmuş.
Gerçekten sizin üzülmenizi istemeseydi bu sorunu 3 yıl uzatmaz,cozerdi.......

İnanın bu düşündüklerinizi ben de düşündüm.
Terapistin abisini göndermesini söyleyecek bi durumu yok çünkü ben son kavgamızda zaten abiyle konuştum. Artık abinin geleceğini düşünmüyorum.
Abi gittikten sonra abime evet diyeceksin dedi. Kusura bakma diyemem dediğim noktada boşanma konusunu açtı.
Babamın da eşimi tehdit ettiği kızdığı falan sanılmış sanırım ama babamın yazdığı tek mesaj ''Oğlum ev üstüne ev olmaz. Sende abin ev tutarda geçinemez diye mi düşünüyorsun da arada kalıyorsun bilmiyorum ama Siz eşinizle birbirinize sahip çıkın. Nasıl ki sen ameliyat zamanı kızıma baktıysan Allah göstermesin ama sana bir şey olsa kızımda sana öyle bakar. ilk biz koşarız.'' (kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama söylenen şeyler bunlar)

Eşimin bu mesajda bana sorduğu sorular ne biliyor musunuz?
Ben kimsesiz miyim ki ilk annen ve baban koşuyor bana? (abi ve ablasını koy saydığını düşünmüş demek ki)
Babanın iyi biri olduğunu biliyorum ama ailemle ilgili konulara nasıl karışma hakkını buluyor kendinde? (e senin ailense o adamında kızı)

Eşim terapide bu konuyu kabullenip kabullenmeyeceğini seçmeli bence.
Ben şu güne şu gün abini istemiyorum abin evimize gelmesin demedim.
Ama böyle düzensiz gelgitli ev kurallarına uyulmayan bir aile hayatı olmaz dedim.
İşler bu noktaya gelene kadar herkes kendi yerini yurdunu bilseydi keşke de bende yeter artık abini isteyemiyorum artık demeseydim.

Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.. Doğu görevi yaptığımız yere gonderdi dershaneye bahane etti İzmir gibi yerden geçen gün yine aldı geldi 22 yaşında kayinim burada yaninizda kalsın diye bende 1 yıldır sağlıklı problemleri ile uğraşıyorum eşim kabul etmedi sorun sizin esinizde karşı taraf bencilce gelip kaliyorsa eşinizin konuşması gerekiyor tutsun kendine göre bir ev kimse kimseye bakmak zorunda değil heleki sağlık sorunlari varsa düşüncesizlik başka bir şey değil sizin ile değil abisi ile gitsin terapiste sorun ikisinde

Gerekirse üçümüz gidelim :)

Bu konunun aynısını okuduğuma eminim,hatta babanız 'sizin yüzünüzden' diyordu önceki mesajda, ben de 'kaynin bu konuyla ilgisi Ne' demiştim, sanırım bu ikinci üyeliğiniz.
Eşiniz ne kadar iyi biri olabilir ki, böyle basit sebeple yuvasını dağıtacak . Abi gelme demek zor değil ki. Bunu diyemeyen adamdan zaten bir halt olmaz. Böylesi bugün senin hakkını savunamadigi gibi yarın cocugunun da hakkını savunamaz

Benzer bir konu olabilir. Ki benzer konu çok aradım yazmadan önce.
Ben ilk kez üye oluyor ve ilk kez yazıyorum bu mecraya.

Sizin kolaylıkla kurabileceğiniz cümleleri başkaları kuramayabilir. Eşim kardeşimden rahatsızlık duysa ben de kardeşime rahatlıkla hadi kardeşim yeter sende artık bi düzen kur kendine derim. Eşime fırsat bile vermem.
Ama eşim kuramadı. O yüzden yardım almamız gerektiğini düşünüyorum.

oncelikle geçmiş olsun.
Abime evet diyeceksin ne demek oluyor yahu eșinizde orta kulak iltihabi vs varmı anlayışında baya bir bozukluk var çünkü hiç düşünemiyor mu eşim belki rahatsız oluyor diye hadi o birşey diyemiyor belki abisi olacak sayın sultan süleyman han hazretleri kendinde o rahatlığı nereden bulupta çat pat gelebiliyor utanmada kalmadı herhalde..

Teşekkür ederim.
Öyle alışmışlar herhalde bilemiyorum ki çözemedim işte bende...

Kimsee senin canindan kiymetli degil. Agir ameliyatlardan çiktiktan sonra bile seni uzecek durumlar yasaniyorsa ver yansin dünya. Eşek kadar adamda utanmiyor mu ya istenmedigi yerde kalmaya, yuva yikmaya??

Ben ölümle cebelleşirken 'yeter ki dönsün ne isterse yapıcam' diye ağlıyormuş eşim.
Demek ki insan yaşadığı acıyı da unutuyormuş.

Terapist eşinizin zihniyetini değiştiremez. Düzgün bir terapiste denk gelmek çok önemli. Biz aile terapistine gittiğimizde çok yanlış birine denk geldik. Kadın bu ilişkinin iki kişilik olduğunu dikkate almayıp resmen eşimin tarafını tuttu. Seanslar eşimin isteklerini kabul etmem üzerinden gidiyordu. Ben gittiğine pişman oldum, evliliğim çok daha fazla zarar gördü.

Abisiyle ne konsutunuz ne soyledi ?

Bizim eşimle son kavgamızın çıkma sebebi şöyle :

Abi yine bir gün akşamdan gelmişti. Bir gece kalıp sabah işe gitmişti ve o gün akşam saatleri 4 gibi eve geldi. Kapıyı açtım o sırada telefonla konuşuyordum hiç ilgilenmedim ve o gün hastaydım direk odama çekildim. akşam 6 - 7 gibi odamdan çıktım baktım evde yok. Yemek hazırlayacaktım ona göre aradım. Konuşma şu şekilde :

Abi nerdesin ?
Otele geldim ben.
Ne oteli abi ?
Sen ortalıktan kaybolunca bende otele gitme gereği duydum.
Tamam abi.
Sırıtma keh keh keh Yaaaaa şaka yapıyorum. İş için başka bir şehre gidiyorum yoldayım.
Hiç bir şey demiyorum sana abi (deyip suratına kapattım.)

Bu konuyu eşimle telefonda konuşurken anlattım. (bu arada eşimde uzun zamandır hafta içi şehir dışında hafta sonu evde...)
Abin bana laf soktu resmen dedim konuşmamızı anlattım. Şaka yapmış büyütmene gerek yok dedi. Ben bu durumdan hoşlanmadığım için şaka olarak göremedim tabi. Dedim hem evimizi durak olarak kullanıyor hem de bana laf sokuyor. Eşim alındı bu cümleme ve tartıştık. Bana dedi ki ya sen bana her şeyi anlatıyosun ne istiyosun abimden kalıyor kızıyorsun git gel yapıyor kızıyorsun. ben senin kardeşinle yaşasam gelip sana anlatmam bile senin haberin bile olmaz ben kardeşinle çözerim dedi. Tamam bende öyle yapayım o zaman dedim.

Ertesi gün abisi şehir dışından geldi. Bende abi konuşabilir miyiz dedim. Önce bana neden bu şekilde laf soktuğunu sordum. Ben laf sokmadım şaka yaptım dedi. İnsan sevdiklerine şaka yapamaz mı dedi. Yapma abi dedim. Bunca şey yaşandı dedi ben bunu şaka olarak göremiyorum dedim. eşimle yine kavga ettik dedim. ben bu süreçten çok bıktım dedim. üstünü giyinmeye çalıştı kalkıp gidecekti. git diye söylemedim burası sonuçta kardeşinin evi dedim. burası senin ve kardeşimin evi dedi sonra ben daha konuşmamı tamamlayamadan sigara içmeye çıktı balkona bende biraz bekledim gelmeyince kalktım odama çekildim. konuşmaya devam etseydik şuan kardeşimde evimize yakın bi yerde çalışmaya başladı bizimle diyecektim ki onla birlikte eve çıkın ve lütfen kendinize bi düzen kurun. ama diyemedim. ertesi gün gitti ve bir daha gelmedi ve kavgalar böyle büyüdü.

Biz baktık diyen abla neden evine almıyor? Ayrıca evde neden bir kayın olsun ki? Yani yer geliyor insan evinde çıplak dolaşmak istiyor. Eşiyle istediği saatte yalnız kalmak istiyor ve siz daha yeni evlisiniz. Bu olayların üstüne bu kaynınız da hiç mi alınmıyor yahu. Ben istenmiyorum benim yüzümden huzursuzluk çıkıyor diye? Çok sabırlıymışsınız. Sağlığınız için de ayrıca üzüldüm umarım istediğiniz sonuca varırsınız. Çok geçmiş olsun 💐

Yani maalesef ben bunu eşime anlatamadım. Misafirlik ok. Ama uzun süreli git gelli misafirlik ötesi oluyor ve ister istemez senin de evdeki düzenin bozuluyor. Ve yani inanın girmek istemediğim o kadar saçma sapan detaylar yaşanıyor ki evde....

Bu adam sizin tüm bu tartismalarinizdan huzursuzluklarinizdan hiç mi kendine pay çıkarmıyor,eğer anlamıyorsa acik acik söyleyin gitsin.Esinizde ariza çıkaracak olursa Inceldigi yerden kopsun.gitsin abisiyle mutlu huzurlu paşa paşa yaşasın ozaman.

Dediğiniz gibi düzelmediği noktada inceldiği yerden kopacak.

Niye gel dediniz işte? O zaman gelme demenin tam sırasıymış. Ayağınıza gelen fırsatı niye tepiyorsunuz?

Bir fırsatı tepiyormuş gibi hissetmedim o an. Dediğim gibi ölümlerden döndüm. O an sağlığım hala daha tam yerinde değildi hiç bir şey umurumda da değildi. Gün boyunca içtiğim ilaçların haddi hesabı yoktu. İçtiğim ağrı kesiciler ayağımın acısını dindirmiyordu. o anki derdim abi değildi. Artık koşabilicem diye girdiğim kalp ameliyatından üstüne birde ayağım sakat çıkmıştım yürüyemiyordum. O an kimse umurumda değildi. O an tek derdim yürüyebilmekti.

Hersey gönlünüzce olur insallah. Kendinizi pzmeyin sagliginiza bakin. Hic kimse kendinizden daha kiymetli deyil.

Benim anlamadigim o abi nasil istenmediyini bilerek hala size gelebiliyor? So ucta ailelerin haberi olmus ve bu konu aileler arasinda tartisilmis. Onun haberi olmamasi mümkün deyil gibi. Ama bilerek size gelip kaliyorsa cok karaktersiz ve egoist ayni zamanda yüzsüz biri benim gözümde.
Üstelik etik deyil ne alaka sizde kaliyor ki. Esinizin ve sizin özel hayatiniz var. Esiniz evde yokken siz evdeyken sizinle birlikte faydasizca oturuyormu evde? Sizin kendinize ait zamaninizdan bile caliyor.
Eve maddi desdekte bulunuyormu peki? Bulunsada bulunmasada yapilicak sey deyil. Sonucta kendine calisiyor size yük olmaya hakki yok. Bi zahmet ev tutsun veya otelde kalsin.

Siz taviz vermeyin kararli durun. Sizin icin herseyin iyisini diliyorum.

Çok teşekkür ederim. Artık kararlıyım.
Benim gözümde düşüncesiz biri. Şuan evliliğimizin bu durumda olmasının sebebi oldu. Suçlusu da biziz belki de. Bize çok maddi yükü yoktu. Eve gelirken bir şeyler alırdı. Öyle bi beklentimizde hiç olmadı zaten. Benim beklentim manevi gerekçelerdi. Eşimle baş başa olmaktı. Kimseden başka bir şey istemedim. 1-2 ay rahat ediyordum bazen ay ne güzelmiş böyle diyordum çat geliyordu gelme diyemiyordum.

Benim de kayinpederimin isi oluyor bizim bulundugumuz sehirde. Ramazani neredeyse birlikte gecirdik. Su bir bucuk ay icinde 30 gun kalmistir bizde ve hala da kalmaya devam ediyor. Kendi ailesi evi baska bir sehirde ama burada da secenekleri mevcut aslinda kalabilir baska bir yerde ama oglunun evi diye burada kalmak istiyor. Ki bence bu yine tek basina bile bir sorunken soyle eklemeye devam edeyim bir de ben de 9 aylik hamileyim ve oldukca agirlasmis durumdayim. Son gunlerim zor is yapıyorum ve esimle olan su son bas basa gunlerimizi guzel gecirmek istiyordum. Bebek olunca malum zaten uzun bir sure film izleyemicez bir yerlere gidemicez kafamiza eseni yapamicaz yani kisaca. Ama su an kayinpeder evde oldugu icin yine yapamiyoruz. Her an dogum baslayabilir ve evde baska birisi var. Hadi her seyi gectim bir kere bile bana kusura bakma yuk olduk ettik gittik bu tarz seyler dile getirilmedi bile sanki ben mecburum bunlari yasamaya ki kendi babam bile gelmiyor bana zahmet vermemek icin annemler cagiriyor bizi daha cok. Kayinvalidem de kendi halinde evinde rahatina bakiyor o da hic lafini bile yapmiyor hakkini helal et falan. En azindan insan bunu bekliyor. Bu durumu da hepsini birlikte degerlendirin o zaman.

Benim en büyük korkularımda işte böyle günlerde eşimle yaşayacağımız günlerdi. Çünkü abinin evi olmadığı için alışmış bi kardeş bi bu kardeş yaşamaya. Özeliniz olamıyor. Yahu çocuğum olsa bu amcayı mı örnek alacak. Benim kocamla bir özelim olsun diye niye birilerinin evden gitmesini beklemek zorundayım. Saçma sapan konular evliliğin bütün dinamiğini bütün heyecanını mahvediyor. Ben iki erkek bakmak için mi evlendim diye sorguluyorsunuz. Üstelik durumu da var. Ev tutabilir. Berbatoğluberbat konular!

Back