Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki kadınları anlamak mümkün degil niye kaçtın, niye çocuk yaptın arkadaslsr kaçmakta Allahın emri arkadass bile bilirmiydi böyle olacağını.. Niye cocuk yaptın ya yapsın dünyaya gelmiş bir sabiyi neden dogurdun denmez günah... Alnımıza ne yazıldıysa onu görüp yaşayacağız.. Kimse göremez geleceği.. Yazık kız saten üzülüyor üstüne gitmeyin... Canım Allah tez zamanda kurtarsın eşin gelince ayrı eve çıkarsın

Uyanık ben varım heralde benzer bir cevap verdiğim için üstüme alındım.kişi kaçabilir, istediğiyle evlenebilir, ama kaynanam bana bilezik almadı, eltiye şunu yaptı bana yapmadı, çocuğuma mama almadı, bezini unuttu derse benzer cevaplar alır. Burda yazılıyor, insanlar evlenirken ailelerinden birşey beklemesinler, yapan varsa iyiliktendir diye ki doğrudur, ailemin rızası alınmamış evlenilmiş, iş bittikten sonra niye bilezikler, yapılmayan şeylerin lafı ediliyor. Tüm konu neredeyse bundan ibaret. Eltiye yapılan bileziklerden, doldurulan dolaplardan daha büyük derdi var konu sahibinin.

Kaçan kızın kıymeti olunmuyor. Maalesef. Bir ömür boyu eltinden daha aşağı olacaksın onların gözünde. Sen ne yaparsan yap yaranamayacaksın.

Yaşın küçük sanırım. Yapacağın tek şey, eşin askerden gelince uzak bir yere taşınmak.

Geçmişte kaçarak evlenmişsin,seni kınamıyorum hata insanlar içindir ve bir hata yapmışsın olabilir ancak ondan sonrasında hiçbir haklı yanın yok kusura bakma.
Eşinle keseleri ortakmis . Vermiyorlarmış. Ona ortak kese denmiyor yalnız,babasının parasıyla evlenen adam deniyor. Baba musluğu kıssa eşin napcak söyler misin ?
Hadi onu geçtim insanlar size ev almışlar. Daha ne? Ha eger orayı yanlış anladiysam ev alacaklar diye 4 bilezik almışlar sa doğrusu, eee?
3 bilezik 5 bilezige ne diye takılıyorsun.
Bilezik hediyedir. Ben birine bilezik takarim ötekine çeyrek kimse kusura bakmasın. Buna gelinler karar veremez. Birine ceyiz alırım ötekine almam .
Cocuguna bez ve mama almak zorunda hic değiller.
Evinin bu kadar eksiği varsa kocan alsaymis
Ya da sen işe girip alsaydın.
Resmen eltini kıskanıyorsun.Ona annecim diyebilir ,zaten yengesiymis kadının. Akrabası.
Senden önce zaten o vardı. Kayinbabanin yiğeni yani farkinda misin?
Kusura bakma eltiyi kıskanmış gözüküyorsun burdan.
Senin hakkinda o kadar laf ediyorlarmış,neden sesini cikarmiyorsun? Abin başına bela aldı vs diye. Bana sakin saygidan deme, musluk kesilcek diye dimi?
Eşine konuş bence kaynar kazana atılması gereken kaynanan değil.

Cok afedersiniz yanlis mi anladim.Kacmak Allah in emri mi?

Lütfen uzuuuun uzun yorum yazmayın. Bir cumlelik cevaplar veriyor konu sahibi kimse farkında değil mi? Boşuna elinizi yoruyorsunuz. Kocasına hiç suç bulmaması zihniyetini gösteriyor zaten. Bildiğini yapsın bosverin.

Canım hata sende kacarken bunların olacagını anlaman lazımdı. Zaten hıc bişey yapmak istemıyorlar kacıncada kabul edıp geldıgın ıcın hıc yapmıyorlar

Evlenme ehliyetiniz olmadan kaçarak evleniyorsunuz. Evlilik nedir, aile nedir, evliliğin getirdiği sorumluluk nedir bilmeden evleniyorsunuz. Sonra da, bana cep telefonu almadılar, yardım etmediler, eltime dolap düzdüler bana bir şey yapmadılar falan filan.
Size cep telefonunu alacak olan da, evini geçindirecek olan da eşinizdir. Kaynananıza güvenerek mi evlendiniz. Kaldı ki ağlayarak zırlayarak telefonu aldırmışsınız.
Doğumunuzda kaynananız kalmak istememiş ve söylene söylene kalmak zorunda kalmış, insanlık yapmamış ama anneciğiniz neden gelmedi acaba. Onu çağırsaydınız öyleyse. Kadın 15 gün evinde size bakmış.
Suçlu sorumluluk alabilecek durumda değilken evlenen siz ve eşinizde.

Kanımca aileler de bu durumu görüp evlenmenizi istememiş bu yüzden kaçıp evlenmişsiniz. Öyleyse zorluklarına da bir zahmet katlanın.

altlı üstlü oturuyorsun, kira ödemiyorsun, kaçarak evlenmeyi biliyorsun, eşin askere gitmeden çocuk yapmayı biliyorsun...tüm bunları yapmayı beceren bir insan, hayatını idame ettirmeyi de bilmeli...bu arada eşinin ailesinden bekliyorsun herşeyi, peki senin ailen ne yaptı bu zamana kadar, her ay para yolladılarmı mesela...eksiklerim var diyorsun,fırınım, tencerem, perdem eksik diyorsun da, bunları zaten kız evi alır...öbür kıza altınlar yapılıyorsa, o kızda çeyiz getirecektir...sende kaçmasaydın, telinle duvağınla, nazınla gelseydin o eve, değerin böyle olmazdı...ayrıca cep telefonu aldıracağına, çocuğuna sütünü, bezini aldır...

Doğumunuz hariç, baştan sona kadar siz hatalısınız. Size ayrı ev açmışlar neden fırın almıyorlar çeyiz yapmıyorlar diye kızıyorsunuz, sizin aileniz neden yapmıyor?
Yeni gelin zaten akrabalarıymış, görümceleriyle yaptığı paylaşımlardan size ne?

Madem değer görmek istiyordunuz ona göre hareket etseydiniz. Siz en başta kendi anne babanızı çiğneyip gitmişsiniz şimdi eller bana niye kıymet vermiyor diyorsunuz.

Arkadaşlar kınamayın kınamayın ben asla kaçmam diyenleri de gördük..... siz yapmazsaniz kızınız yapar kızınız yapmazsa kardeşiniz yapar insan büyük konuştuğunu kınadığını görmeden ölmezmiş....
Bende kaçtım ve ben asla evlenmiycem diyordum ve kınadım büyük konuştum gayet aklım başımdaydı ama kader beni sürükledi onun da neden kaçtığını bilmeden yargılamayın illaki bi nedeni vardır .
Kısacası yaşamadan atıp tutmayın hayat seni nereye sürükleyeceği belli olmaz ne oldum değil ne olacam demeli insan....

Kacmasaydiniz belki hersey cok farkli olurdu.. Sizi seven deger veren bir es, iyi bir aile. Neyse insallah duzelirler
Yok yaaa. Kıymet veren kaçana da verir, vermeyen telli duvagiyla çıkana da kıymet vermez. Yüzde kaçımız kaçtık da siteye yazdıklarımız ortada.

Tabiki doğruluk payı var sizin dediklerinizin, fakat insanlar artık zalim, baba evinden 'telli duvaklı' çıkanlara da çokça zulmediyorlar.
Burda çoğunluk kayınvalideden şikayetçi ve kaçan sadece bir iki kişi okudum.
Allah cümlesine insanlık nasip etsin.

Konu sahibinin tek derdi kıskançlık ve mal davası.
Aile zengin diye kaçmış ama aile akıllı yedirmiyor konu sahibine.

Kocası olacak adam yüzünden fakir ve aç yaşadığını kabullenmek yerine neden eş ailesine saydırdığını anlamadım.

Hadi eş ailesi aç bırakmış, hastaneye bile gitmemiş, kendi ailesi neredeydi kötü gününde?

El zaten acımaz da öz ailesi de acımamış. Konu sahibi çok mu çirkef acaba?

Aynen bence de. Burda devamlı kaynana zulmü okuyoruz baba evınden cıkanlar da aynı oranda ezılıyor bence..
Değil mi? Kayınvalidenin insanlığıyla alakalı bir durum. Bir de gelinin arkasında ailesi olmayınca sanki daha çok üstüne gidiliyor.
Kız tarafı kızlarına sahip çıktığı zaman kaynanalar pek bir şey yapamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…