Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pardon ama kocanız nerede bu kadar zamandır? kocasız evlilik yürütüyosun ne diye kaçtın ki

Aynen, kendi annemden biliyorum. Halamla dayım evlendi diye babamla annemi zorla ve görmeden evlendirmişler(berdel).
Sonra tabi kaynanası(babaannem) hiç durmamış, zulüm zulüm, artı çocuk yaşta beni doğurmuş. Doğurunca utançtan eline bile almamış.
Anne tarafı gelin gittin kefenle dönersin diye sahip çıkmamış.
Sonuç ne oldu hala o kara o berbat günler, tarih ve saatiyle hatırlıyorum çocukluğuma o kötü günler kazındı.
Yani ha kaçmışsın ha düğünle gitmişsin aile aile olmadıktan sonra hiç farkı yok.

Allah aşkına, abin başımıza bela getirdi dediğinde kocan ne diyorsunuz siz demediyse, haberi yoksa öğrendiğin de tepki vermiyorsa senin kayınvalide ve eltiden daha fazla sorunun var.. Doğumunda annenle görüşüyorsun galiba anneni çağırsaydın keşke.

Ne demek kaynar kazanda yan falan ne cahilce bir söz.. ki bunu hakedecek de bir şey yok ortada. Yok eşyamı almadılar yok telefonum bozuk almadılar yok bebeğime bakmadılar ortada da koca yok bunları kocan ve sen yapacaksınız siz alacaksınız eşyanızı kaynanadır annedir babadır bunlar artık dışarıda hiçbir şey yapmak zorunda değiller size, neye güvenerek kaçtın anlamadım..

Esiniz askere gitmeden sizin ve cocugunuzun ihtiyaclarini karsilayacak kadar para birakmaliydi. Gerekirse borc edip harc edip yapmaliydi bunu. Evlenmeyi biliyorsa esinin calismasina izin vermemeyi biliyorsa erkek gibi davranip karisinin arkadasinda durmayi bilmeli kendi anasina babasina bile muhtac etmemeli. Yok keseler birmis yok soyleymis bunlarin hepsi hikaye esiniz adam degil kusura bakmayin. Kaynanaya kayinbabaya yukleneceginize esinize yuklenin.

Ailen de kaçmana izin vermezdi ama kaçtın değil mi ?
Kaçabilir miyim ? diye izin almadın
Şimdi ise ''Kocam çalışmama izin vermiyor ! '' diyorsun.
Kaçarken izin almadıysan, çalışmak için neden izin bekliyorsun ?
Çünkü koca sözü ana baba sözünden daha baskın ve kıymetli geliyor size.
Belki de bahane.
Bilemem tabiki.
Bari eşinizi ikna edin.
Çalışın.
Kimseden de bir şey beklemeyin.

Kusura bakmayın da çekilecek dert değilsiniz. Eşiniz askerdeyken hamile kalan sizsiniz. Üşütmeyle kanamanın ne alakası var? Bu insanlar size bakmak zorunda mı?hiç sanmıyorum hastanede bir insanı yalnız bıraksınlar kendi anneniz nerede bu arada? kaçın evlenin sonra vay eşimin ailesi bana ev alsın, telefonu yenilesin, çocuğum bezini mamasını alsın başka emriniz? askerlikten maaş geliyormuş alın kendiniz çocuk musunuz sığıntı gibi yaşıyorsunuz gururunuz yok mu? eltiye neden telefon alsınlar anlamadım ben..

Size ev almışlar bakıyorlar halaa eltiye yapılanlar gözünüze batıyor pes!! kaçıp evlenmeyi bildiyseniz eşinizle evinize kendiniz bakmayı da bileceksiniz hemen hamile kalıp doğurmak kolay bu ne beklenti yazık o anne babaya almışlar belayı başlarına. evliliğin sorumluluğunu alamayacak olanlar evlenmesin bir zahmet ya hele çocuk hiç doğurmasın!!

Neden kactiniz ki Aileniz ssla olmaz evlenemezsin mi dediler ki ?ki dedilerse bile bunlari önceden görmüslerdie ki demislerdir .. her zaman söylüyorum Ana baba rizasi gibisi yoktur .. onlara ragmen biseyler yapmanin sonu budur malesef .. bu hayati degistirmek yine sizin elinizde

Bu dünya yan başım dön başım
Başının çaresine bakacaksın kimseden bir şey beklemeyeceksin
Birine kızmak istiyorsan da kocana kız çünkü hatanın büyüğü onda

Alnımıza ne yazıldıysa onu yaşamıyoruz
Madem kadere inanıyorsunuz; şu ayeti de biliyorsunuzdur:

"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık."

Kaderimde var diye her istediğini yapan; maddi ve manevi bütün sonuçlarını peşinen kabul etmiş demektir.

Bir diğer mesele; konu sahibinin 3.kişileri suçlaması.

Burda hatalı olan kendisi ve kocası iken, kv ile kpye saldırması.

Sonuna kadar katiliyorum. Kader diyip gecemeyiz Allah herkese akil vermis ..

Ben bu kayinvalideler anlamıyorum ki. Gelinine zulmedince oğulları mutlu mu oluyor? Öz torunları normal bir evlat olarak mı yetişiyor? Bu ne hırs?
Canım Allah bundan sonra gönlüne göre versin. ❤❤❤❤

Kacmissiniz üstelik kayınvalide üstüne birde eşin askere gideceğini bile bile nasıl bir hayat bekliyordunuz ki cahilliginizin bedelini cekiyorsunuz iste.dua edin de eşiniz dönünce onu da dolduruşa getirip daha da zindan etmesinler size hayatı ki böyle durumlarda genelde öyle de oluyor yapicak birşey yok ya cekeceksiniz ya gideceksiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…