- 22 Aralık 2018
- 2.998
- 2.643
- 35
Kocanız size karşı nasıl?Çok teşekkür ederim anlayışlı ve güzel yorumunuz için
Değil mi? Kayınvalidenin insanlığıyla alakalı bir durum. Bir de gelinin arkasında ailesi olmayınca sanki daha çok üstüne gidiliyor.
Kız tarafı kızlarına sahip çıktığı zaman kaynanalar pek bir şey yapamıyor.
Kaynım ilk istemedi o kızı
Selam kızlar... Başlıkta görüyorsunuz ki bende kaynanadan dertliyim. Hamile kaldım eşim askerdeydi sigortam olmadığı için hastaneye 9 ayda sayılı gittim yani hatta bugün usuttugum için kanamam geldi hafif görümce yalandan yapıyordur sırf hastaneye gitmek için dedi. Neyse kızımın kalp atışlarında sıkıntı vardı 39. haftada hastaneye yatacaktım. Kaynanama yanımda kim kalacak dedim. Kim kalsın ben evimi boş bırakamam çocuklar var dedi (en küçük çocuk 15 yasinda) neyse zaten hormonlarım zirvedeydi oturdum ağladım Ertesi gün hastaneye yattım tek başımayım nstye filan bağlıyorlar sık sık. Arkadaşım aradı nasıl tek bırakırlar seni dedi gece 12 gibi geldi yanına. O gece saat 4te sancim başladı. Ağlaya inleye sabah 8de dogum yaptim. 1 gece yattık tabi kaynanam horul horul uyuyor bebeğe ben bakıyorum ertesi gün çıktık. 15 gün evinde kaldım altlı ustluyuz zaten ağzımdan aldı burnumdan getirdi. Önüme getirdigi yemegin lafini etti. Ben kaçarak evlendim eşimle ve kaynanamın istediği kadar hizmet etmedigim için istenmeyen gelin oldum. Şimdi kaynima nisan yapacaklar eşimin halasının kızıyla akraba yani onun için ölüp bitiyorlar. Ben memleketlerine gittim bana bir çöp almadılar yeni gelinlerine dolap düzdüler. Hergun arayıp konuşuyorlar kızım canım diye oda bunlara aynı. Altınlar desen o biçim yani bana bi 4 bilezik yapıp 10 gün sonra ev alıcaz diyip almışlardı. 1 senedir telefonum bozuk eski bi telefon vardı almadılar telefon eltime aldilar kosa kosa tabi ben kıyameti kopardım. Kayinbabam para ekle bende vereyim alalım dedi bende onur gelininizden para aldinizmi da benden alacaksınız dedim baya bozuldu. Neyse telefonu aldılar yeni. Elton desen bana yengecim diyor ama alttan igneliyor annem aradı konuştuk canım annem ya annemden farkı yok bilmem ne habire wp de görümcelerimle ilgili guzel seyler paylasiyor falan ay bu da insnain ister istemez zoruna gidiyor. 3 senedir evimde biton eksik var perdem fırınım tencere vs eksik ama ona çeyiz düzüyorlar. Kaynım ilk istemedi o kızı her seferinde bak abin başımıza bela getirdi kendi hayatını karartti sende mi öyle olacaksın tanıdığımız kendi akrabamızı al diye neler nelerbeni yere vurarark konuştular. Kızım oldu 1 çöp almadılar hep annem ve kendim aldım. Asker eşi maaşı cektim onlara vermedim diye laf ettiler. Kbabaya bez ve mama bitti diyorum alsın diye kaynanam gidip para çekiyorsun alsana kendin diye laf ediyordu. Şimdi sorsalar torunumuz kızımı diyorlar. Ay öyle yani çok bunaldim paylaşmak istedim hakkınızı helal edin çok uzun oldu
Alnımıza ne yazıldıysa onu yaşamıyoruzBuradaki kadınları anlamak mümkün degil niye kaçtın, niye çocuk yaptın arkadaslsr kaçmakta Allahın emri arkadass bile bilirmiydi böyle olacağını.. Niye cocuk yaptın ya yapsın dünyaya gelmiş bir sabiyi neden dogurdun denmez günah... Alnımıza ne yazıldıysa onu görüp yaşayacağız.. Kimse göremez geleceği.. Yazık kız saten üzülüyor üstüne gitmeyin... Canım Allah tez zamanda kurtarsın eşin gelince ayrı eve çıkarsın
Sonuna kadar katiliyorum. Kader diyip gecemeyiz Allah herkese akil vermis ..Alnımıza ne yazıldıysa onu yaşamıyoruz
Madem kadere inanıyorsunuz; şu ayeti de biliyorsunuzdur:
"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık."
Kaderimde var diye her istediğini yapan; maddi ve manevi bütün sonuçlarını peşinen kabul etmiş demektir.
Bir diğer mesele; konu sahibinin 3.kişileri suçlaması.
Burda hatalı olan kendisi ve kocası iken, kv ile kpye saldırması.
Ben bu kayinvalideler anlamıyorum ki. Gelinine zulmedince oğulları mutlu mu oluyor? Öz torunları normal bir evlat olarak mı yetişiyor? Bu ne hırs?Aynen, kendi annemden biliyorum. Halamla dayım evlendi diye babamla annemi zorla ve görmeden evlendirmişler(berdel).
Sonra tabi kaynanası(babaannem) hiç durmamış, zulüm zulüm, artı çocuk yaşta beni doğurmuş. Doğurunca utançtan eline bile almamış.
Anne tarafı gelin gittin kefenle dönersin diye sahip çıkmamış.
Sonuç ne oldu hala o kara o berbat günler, tarih ve saatiyle hatırlıyorum çocukluğuma o kötü günler kazındı.
Yani ha kaçmışsın ha düğünle gitmişsin aile aile olmadıktan sonra hiç farkı yok.
Ben bu kayinvalideler anlamıyorum ki. Gelinine zulmedince oğulları mutlu mu oluyor? Öz torunları normal bir evlat olarak mı yetişiyor? Bu ne hırs?
Canım Allah bundan sonra gönlüne göre versin. ❤❤❤❤