Işlerivar ortak işyerleri var aynı kesede çalışıyorlar benim eşimin çalıştığı para da var yani anlatabiliyomuyum ortak oldukları için yapacaklarKim dedi yük değil diye? Eli ayağı tutarken çocuğunun evine çöreklenenler de yük bu da bi tür yüzsüzlük. Ama siz işi gücü olmayan askerlik yapmamış adama kaçıp anası babası bana bakmak zorunda diyemezsiniz. Sizi çocuğunuzu düşünmelerini bekleyemezsiniz. Siz düşünmemişsiniz çocuğunuzu onlar neden düşünsün yahu.
Beni ailesine emanet ederek gitti güya ama iste olmadikocan akıllı bi adam olsa ben yokken aydanca ya su kadar para verceksiniz gecimi için. aile işimiz olduğuna göre bizim de hakkimiz var kazanilan para da derdi. yok vermezseniz aydanca rezil olmasin ben gelene kadar ailesinde duracak derdi.
çalışmasın, bileziklerini versin, ben askerken el kadar bebeyle rezillik ceksin önemli değil diye bakiyo.
benim arkadaşım da askerliğini yapmayan biriyle evlendi. çocuk askere gitmeden para biriktirip gitti. ele muhtaç olmasın rahat etsin diye ki çalışmasına da karışmadığı halde tedbir olsun işsiz kalirsa diye her ayrıntıyı düşünüp gitti askere.
kocana kizacaksin bu durumda elin kızının günahına girmeyecek bakamayacaksa. sana yazanlar boşuna yazmıyo. sana kocan sahip cikmazken ailesi seni istemiyomus niye sahip çıksın kardeşim??
Nasıl durmuyor ya ne demeye kaçırdı o zaman? Allah Allah. Başka bir şehre taşınmayı önerseniz?Her insan hata derler benim ufacık hatam omrume bedel oldu... arkamda olmuyor malesef keşke olsa
Ama işte kaynanam benden 3 çocuğunuza kendine ve kocasına bakmamak istedi yemekleri trmizliklerini yapardım sen gelindin yapacaksın derlerdiHayır kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Elden ayaktan düşmeyen kayınvalideye hizmet etmek zorunda olmadığınız gibi onlarında size bakma zorunluluğu yok.
Geldik başka şehir ama dediğim gibi tek çalışmıyor illa ortak bu şehirde dükkan açtı kayınbaba kayinlarim tekrar buraya geldi benim evimde yiyip içiyorlar dükkanlarına yatmaya gidiyorlarNasıl durmuyor ya ne demeye kaçırdı o zaman? Allah Allah. Başka bir şehre taşınmayı önerseniz?
Yapmayacağım diyecektiniz.Ama işte kaynanam benden 3 çocuğunuza kendine ve kocasına bakmamak istedi yemekleri trmizliklerini yapardım sen gelindin yapacaksın derlerdi
Gencecik kadınsın.sen evde oturacaksın da yaşlı başlı insanlar mı bakacak sana
Ay Allahım ya
Beni ailesine emanet ederek gitti güya ama iste olmadi
Ufacik hata degil ki zincirleme hatalar tamlamasiHer insan hata derler benim ufacık hatam omrume bedel oldu... arkamda olmuyor malesef keşke olsa
Çalışmama izin vermedilerUfacik hata degil ki zincirleme hatalar tamlamasi
Kacmak bir hata
Evlendikten sonra eksigin gedigin varken calismamak baska bir hata
Kocanin askere gidecegi belliyken hamile kalmak ayri bir hata
Ssk olmadan hamile kalmak baska bir hata...
Yani kacmissiniz,adam da askere gidecek...yine de siz iyi kotu bir ise girseydiniz,sigortanizi baslatsaydiniz, sizin maasiniz arti asker parasi, az cok bir birikim yapsaydiniz, eger aceleni varsabadam askerden gelip ise girince de bebek çalışmalarina baslasaydiniz... sizce bu olanlar yasanir miydi?
Sağol beni yerden yere vurduğun için.Pardon da kocanızla mı evlendiniz kayınvalide ve kayınpederle mi?
Askerliğini yapmamış biriyle evlenip üstüne o askerden dönmeden hamile kalıp çocuk yapmak nasıl bir kendine güvendir?
Sert yorum fazla yapmam ama bu davranışlarla bu yaşadıklarınız çok normal. Son durumda kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz.
Bir defa kim olursa olsun bir erkek için kendini büyüten yetiştiren aileye sırtını dönerek kaçarak evlenen kadına kimsenin saygısı olmaz. Ailesine bağlı kalmamış ki bize bağlı olsun diye düşünüp size güvenmiyor olabilirler. Daha askerliğini yapmamış oğullarının sizin yüzünüzden sorumluluk altına girip bunaldığını düşünüp sizi sevmiyor olabilirler.
Kimse sizin çocuğunuzun bezini mamasını almak zorunda değil, evinizdeki tencere tavayı siz çeyiz olarak almalısınız kayınvalideniz değil.
Diğer eltiyi yerden yere vurmuşsunuz ama o gelin aynı zamanda onların yeğeni oluyor. Kendi kızları gibi görüp onu kayırmaları çok normal.
Bak güzel kardeşim;Her insan hata derler benim ufacık hatam omrume bedel oldu... arkamda olmuyor malesef keşke olsa
Kapılarina sen gitmissin canım istemeyle aldıklarıyla bir mı tutacaklar ne nazın ne niyazin geçer eksiklerini mi dusunecekler birde eşin hariç kimseden bir şey beklemeSelam kızlar... Başlıkta görüyorsunuz ki bende kaynanadan dertliyim. Hamile kaldım eşim askerdeydi sigortam olmadığı için hastaneye 9 ayda sayılı gittim yani hatta bugün usuttugum için kanamam geldi hafif görümce yalandan yapıyordur sırf hastaneye gitmek için dedi. Neyse kızımın kalp atışlarında sıkıntı vardı 39. haftada hastaneye yatacaktım. Kaynanama yanımda kim kalacak dedim. Kim kalsın ben evimi boş bırakamam çocuklar var dedi (en küçük çocuk 15 yasinda) neyse zaten hormonlarım zirvedeydi oturdum ağladım Ertesi gün hastaneye yattım tek başımayım nstye filan bağlıyorlar sık sık. Arkadaşım aradı nasıl tek bırakırlar seni dedi gece 12 gibi geldi yanına. O gece saat 4te sancim başladı. Ağlaya inleye sabah 8de dogum yaptim. 1 gece yattık tabi kaynanam horul horul uyuyor bebeğe ben bakıyorum ertesi gün çıktık. 15 gün evinde kaldım altlı ustluyuz zaten ağzımdan aldı burnumdan getirdi. Önüme getirdigi yemegin lafini etti. Ben kaçarak evlendim eşimle ve kaynanamın istediği kadar hizmet etmedigim için istenmeyen gelin oldum. Şimdi kaynima nisan yapacaklar eşimin halasının kızıyla akraba yani onun için ölüp bitiyorlar. Ben memleketlerine gittim bana bir çöp almadılar yeni gelinlerine dolap düzdüler. Hergun arayıp konuşuyorlar kızım canım diye oda bunlara aynı. Altınlar desen o biçim yani bana bi 4 bilezik yapıp 10 gün sonra ev alıcaz diyip almışlardı. 1 senedir telefonum bozuk eski bi telefon vardı almadılar telefon eltime aldilar kosa kosa tabi ben kıyameti kopardım. Kayinbabam para ekle bende vereyim alalım dedi bende onur gelininizden para aldinizmi da benden alacaksınız dedim baya bozuldu. Neyse telefonu aldılar yeni. Elton desen bana yengecim diyor ama alttan igneliyor annem aradı konuştuk canım annem ya annemden farkı yok bilmem ne habire wp de görümcelerimle ilgili guzel seyler paylasiyor falan ay bu da insnain ister istemez zoruna gidiyor. 3 senedir evimde biton eksik var perdem fırınım tencere vs eksik ama ona çeyiz düzüyorlar. Kaynım ilk istemedi o kızı her seferinde bak abin başımıza bela getirdi kendi hayatını karartti sende mi öyle olacaksın tanıdığımız kendi akrabamızı al diye neler nelerbeni yere vurarark konuştular. Kızım oldu 1 çöp almadılar hep annem ve kendim aldım. Asker eşi maaşı cektim onlara vermedim diye laf ettiler. Kbabaya bez ve mama bitti diyorum alsın diye kaynanam gidip para çekiyorsun alsana kendin diye laf ediyordu. Şimdi sorsalar torunumuz kızımı diyorlar. Ay öyle yani çok bunaldim paylaşmak istedim hakkınızı helal edin çok uzun oldu
Madem öyle arayıp bir güzel verecek paylarını milletten bekleyeceginze eşinizi arkanıza alın. Birse kese açık açık konuşsun. Burda yazanlara hep ters cevaplar vemissiniz kusura bakmayın ama burda suçlu biz değiliz ya esinizi ararsiniz baksinlar diye bağırır ailesine ya da hiç. Ayrıca hadi kactiniz bi hata diyorsunuz esiniz askere gidecek kv tarafıni biliyorsun huyunu suyunu askerden donmesini bekleseydiniz bebek icinBeni ailesine emanet ederek gitti güya ama iste olmadi
Yapmamışlar ablacım işte. Sabaha kadar zorundalar diye yırtın baya yapmamışlar yalvara yalvara yaptırıyosun. İlla konuşturacaksınız insanı. Hiç utanma da yok kendi anama babama diyemem ben yapacaksınız diye. Elin tutuyor ayağın tutuyor şimdiden sonra çalış bari eltinle aşık atacağına en azından çocuğunu ziyan etme.Işlerivar ortak işyerleri var aynı kesede çalışıyorlar benim eşimin çalıştığı para da var yani anlatabiliyomuyum ortak oldukları için yapacaklar
Sağol beni yerden yere vurduğun için.
Size garezim yok , uzunca yazacaktım amaBak güzel kardeşim;
Küçük bir hata dediğin şey insan hayatının en önemli kararı olan evlenme kararıdır.
Benim küçücük bir hatam diyemezsin. Küçük değil çünkü.
Küçük hata mesela... okuldan kaçıp sinemaya gitmektir.
Icine sinmeyen bir bluza cok para vermektir...
Senin küçük hata dediğin evlenme kararını ben 29 yaşımdayken,üniversite mezunu ve annem babam arkamdayken ,nişanlımı 10 senedir tanıyorken zor verebildim.
Yani ben de 18 oldum.
22 oldum
25 oldum.
Kendi başıma bir şehirde 7 sene yaşadım . Annemın babamin haberi bile olmadan her istediğimi yapabilirdim. Ama yapamadım
Cesaret edemezdim.yine de edemem.
Nerde kaldı ki onların rızası olmadan evlenmek?
Nasıl bir cesaret bu... nasıl bir korkusuzluk... ve ben maddi olarak muhtaç değilken cesaret edemiyorum da birileri maddi olarak muhtacken cesaret edebiliyor.
Bütün şartlarım müsaitken çocuk yapmıyorum. Korunuyorum... neden sence? Bi fikrin var mı?
Kırıcı olmak istemiyorum ama sen ufacık zannettiğin büyük hatanın bedelini ödüyorsun ve ödeyeceksin.
Koca dedigin adamdan da bi cacık olmaz anladığım kadarıyla...
Kv ile kp hakli ya da haksız. Ona bakmadan önce çuvaldızı çalışmana izin vermeyen kocana batır..
Daha da iyisi; evlenmek için ana baba rızası beklemezken...çalışmak için kocanın rızasını bekleyen kendine batır.