- 17 Eylül 2022
- 19
- 1
-
- Konu Sahibi eziyetname
Ya haklısınız ben erken evlendim 17 yaşında aslında yaşımı farkedilmemk için yazmadım çekindim . Diğer eltilerim tarafından korkutuldım. Eşim arkamda durmadı . Kaynanam çok vicdansızdı annem babam yanımda değildi tek öğrettikleri bizi rezil etme dine denirse yap gözüm kapalıydı korkudanSizi gelin değil de hizmetçi olarak almışlar sanki. O ne öyle, iş var gel, yemek yok yemek yap,ev süpür. Robot musunuz siz?
Hazır yok demişken bozmayın bari.
Gitmeyin yapmayın.
Siz de çok yüz vermişsiniz canım.
Ama ben çok korkutuldum eltilerim tarafından kocam arkamda durmadı gözüm kapalı kaldı psikolojim bozuldı kaç sefer intiharı düşündüm 5 gün yemek yemediğim oldu eşim umursamadınelim kolum bağlıydı lütfen yorum yazarken kırmayın bari sizde beniKvnin köleliğini yapmayi seçen sizsiniz, kendini kullandirmayan eltileri gorunce akliniz başiniza geliyor.
Erken yaşta evlenmişsiniz.Ya haklısınız ben erken evlendim 17 yaşında aslında yaşımı farkedilmemk için yazmadım çekindim . Diğer eltilerim tarafından korkutuldım. Eşim arkamda durmadı . Kaynanam çok vicdansızdı annem babam yanımda değildi tek öğrettikleri bizi rezil etme dine denirse yap gözüm kapalıydı korkudaneltimede iyi oldum hep işini yaptım arkadaş istedim kendşme ama sinsi çıktı beni kullanarak laynanamın gözğne grdi benim tek hatam çok iyi niyetli olmam küçük eltim benden büyük bu arada
Beni bağlamaz zaten ama kaynaamı bağlıyır demekki bana kızp onu kayırması canımı acıtıyor ben hiç bir zmaan hesap yapmadım allah yukarda kaynanam ne kadar eziyet etsede hep ona acıdım büyük eltim benim yaptığım iş üzerinden kaynanamla üstüme geldiler ben zorundaymışım falan 17 yaşındaydım evlendiğimde ailem hep bizi temsil ediyosun derdi elim kolum bağlıydı çevrem yoktu allah yukarda hesap yapan biri hiç değilim sadece artık biraz çevrem var az çok görüyorum artık herşeyin farkındayım küçük eltim benden büyük beni kullanrak kendini yüceltti iş olsa bile o yapmazsa beni çağır kafasında kaynanamın beynini işledi ilmek ilmek şimdi kaynanam o zaten gelir sen gelmezsin diyor bende artık her şeyin farkına vardım çok züilğyorum kimsem yok tekim srkadaşım yok akrabam yok ailem yok allah için kırmayın sizde beniSiz kendinizden sorumlusunuz. Diğer gelinin gelip gelmemesi veya iş yapıp yapmaması sizi bağlamaz. Bir laf var yapayım da mı kötü olayım yapmamayım da mı kötü olayım. Sizinki tam o hesap. Evet sizi ezmişlerdir ama buna siz izin vermişsiniz.İstemiyorsanız yapmayın ama bir başkasının ne kadar iş yaptığına karışmayın.
Kendi hayatınızı çizmeye başlamanız sizin adınıza hayırlı olur. Çağırdığında gelemem kusura bakma demeniz ve muhabbeti surdurmemeniz karşı tarafın ataklarını azaltır. Başta çok konuşur tepki verir verir sonra artık canına tak der. Eltinizin gidip gitmemesi kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimsenin misafirin agirlayip temizliğini yapmak zorunda değil. Gorumcenizin sizi etmesine neden izin veriyorsunuz. Evliliginizin bitmesinden mi korkuyorsunuz. Sizin arkanızda durmayan biriyle evlisiniz ve bu duruma da çözüm bulup noktalamalisiniz ki eşinizde de bir değeriniz olsunKaynanam zaten hep bana eziyet eden biriydi . Sorsan beni severniş ama hep iftira hor görme iş yaptırma hep bana yaptırı hatta büyük eltimi kayırır kıyamazdı . Ben hep saygımı bozmmam laf söylesede ne derse yapardım . Bana iftira attığında bile çıkışmadım hatta babm çok kızdı neden kızmadın eşim arkamda durmadı. Hep ezildim . Görümce desen benden büyük hep eziyet ediyordu yemeğimiz birdi evime inemezdim korkudan ne yapsam ya akşam ya gündüz yapardım. Boludan adanaya gelin geldim. Ailende yanımda değildi. 4 sene öncede en son kaynın evlebdi Neyse bugün yaşanan olaydan anlatayım ben . Ben ayağımı burktım. Kaynanam yine bir iş var bana gel yardıma dedi oturuken gelemem çocuğumu yatırcam dedim . Hep bana yaptırı hiç diper gelşne yaptırmaz artık tabi banada tak etti . Dedim geçen ben geldim zaten bu sefer o gelsin. Bana zaten ı gelir bana söylesem. Sen hep yok diyosun iş için gelmiyodun diyo sinir krizş geçiricem 10 senedir evliyim nerdeyse hep işnde gücünde elinin altındayım 4 senedir eltim daha bir iş yapmamış bir kere yemek pişirmemiş ona bir kere misafirini ağırlamamış o zateb gelirmiş ben hep yok diomuşum. Kızlarıda öyle diyomuş kızları çocukları bana gönderir kendileri annesine gider altlı ğstlüyğz benide hep Öğle ortası öağırır çocuğumun uyku saatinde bazen gidemem. Adım çıkmış . Sonra parkta dediğim gibi iş var gel dedi onun çocuğu hasta dedi bende bana bıraksın yapsın dedim iş neyse . Bana çıkıltı sen hep gelmşyosub o zaten çağırsam gelir bana hep kızıyor sen niye tek yapıyosun diye falan dedim tmm çağır işte gelsin ozaman yardıma . Sonra sen kendini onla bir mi turıyosun ben seni daha çok seviyorum dedi . Sevseydin beni ayırmazdın dedim eziyet etmezdin bana dedim ona kıyamıyosun dedim . Geçen gitmiş ona benim hakkımda artık o bize gelmiyo gitmiyo demiş dedim niye ona söyledin öyle biley sanki o ne kadar sana geliyo dedim falan baya farklı düşünüyomuş iyiki öğrendim daha fazla konuşmiycam dedim zaten bana notunu vermişsin deidm sen bilirsin bnm içim rahat dedim
Ama ben çok korkutuldum eltilerim tarafından kocam arkamda durmadı gözüm kapalı kaldı psikolojim bozuldı kaç sefer intiharı düşündüm 5 gün yemek yemediğim oldu eşim umursamadınelim kolum bağlıydı lütfen yorum yazarken kırmayın bari sizde beni
Eşim bana kimse yapmasada sen yap duyma kısacası 10 senedir gururun yerde hala yerde olsun diyor zaten onun yüzünden oldu ne olduysa yemek yapardım yemekteyiz yarışmasında gibi hergün eleştirilirdim . Eşim hiç bişey demezdi psikolojim bozuldu beniim kolumda dikişler vardı korkudan iş yapmaya devam ettim düşünün nasıl bir psikoloji ne eşim ne kaynanam bana acımazdı benim yeni yeni aklıma heliyor ne aptalmışım diyorum şimif yeni kendime geldim artık iki çocuğum var sıyrılmak istiyorum tek istediğim bu haketmediğim yerde haketmediğim insanlarla çok içli dışlı olamk istemiyoum kızlarda zaten öule diyormuş kaynanam konuşma arasında onuda söyledş kimseye yaranamıyomuşuz demekki boşverErken yaşta evlenmişsiniz.
Peki eşiniz şu an ne diyor?
Gitme yapma diyor mu?
Ayrıca kv,elti şu bu. Aman boşverin. Yapınca teşekkür etmedilerse ,yapmadığınız zaman da söylenmesinler
Ailem şehir dışında başka yere gelin geldimAileniz yok mu? İstemiyorlar mi sizi?
Evet kendime artık yol çizmek istiyoeum bu düşüncelerden sıyrılıp herkes gibi evinde huzurlu olmak istiyorum hatta bi kere kaynıma sizde neden destek olmuyorsunuz abi misafir var çocuğum yeni doğmuş yardım edin demiştim kaynanamın misafirleri bu arada onlar hem gelmeyip hemde kendi evlerine yemek almaya gelmişlerdi yüzsüz yüzsüm kaynım bana bağırdı herleyi sen yapıcaksın kes sesini diye neye uğradığımı şaırdımKendi hayatınızı çizmeye başlamanız sizin adınıza hayırlı olur. Çağırdığında gelemem kusura bakma demeniz ve muhabbeti surdurmemeniz karşı tarafın ataklarını azaltır. Başta çok konuşur tepki verir verir sonra artık canına tak der. Eltinizin gidip gitmemesi kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimsenin misafirin agirlayip temizliğini yapmak zorunda değil. Gorumcenizin sizi etmesine neden izin veriyorsunuz. Evliliginizin bitmesinden mi korkuyorsunuz. Sizin arkanızda durmayan biriyle evlisiniz ve bu duruma da çözüm bulup noktalamalisiniz ki eşinizde de bir değeriniz olsun
Eşin çok istiyorsa giysin önlüğü girsin mutfağa,yapsin yemekleri.. mecbur değilsin.Eşim bana kimse yapmasada sen yap duyma kısacası 10 senedir gururun yerde hala yerde olsun diyor zaten onun yüzünden oldu ne olduysa yemek yapardım yemekteyiz yarışmasında gibi hergün eleştirilirdim . Eşim hiç bişey demezdi psikolojim bozuldu beniim kolumda dikişler vardı korkudan iş yapmaya devam ettim düşünün nasıl bir psikoloji ne eşim ne kaynanam bana acımazdı benim yeni yeni aklıma heliyor ne aptalmışım diyorum şimif yeni kendime geldim artık iki çocuğum var sıyrılmak istiyorum tek istediğim bu haketmediğim yerde haketmediğim insanlarla çok içli dışlı olamk istemiyoum kızlarda zaten öule diyormuş kaynanam konuşma arasında onuda söyledş kimseye yaranamıyomuşuz demekki boşver
Yemeğimiz birken haftada 3 gün iki kızı 4 çocuğuyla gelirdi bakardım kendi çocuğuma bakamazdım korkudan kaynanam izin vermezdi bırak ağlasın arsız derdi aklıma geldikçe ağlıyorum kzıızma doyamadımEşin çok istiyorsa giysin önlüğü girsin mutfağa,yapsin yemekleri.. mecbur değilsin.
Kimse kaynanasina hizmet etmek zorunda değil.
Kızları gelsin yapsın çok dert ediniyorlarsa.
Kusura bakmayın ama suç sizdeYemeğimiz birken haftada 3 gün iki kızı 4 çocuğuyla gelirdi bakardım kendi çocuğuma bakamazdım korkudan kaynanam izin vermezdi bırak ağlasın arsız derdi aklıma geldikçe ağlıyorum kzıızma doyamadım
İşte 17 yaşında evlendim gözüm açılmadan çok cana yakın bi insanım çok konuşkanım bu yüzden bile laf yedim çok konuşup gülüyomuşum bu insanlar insanın dengesini bozuyor inanın daha anlatamadığım neler varKusura bakmayın ama suç sizde
İlk günden yapmicam demeliydiniz.
Kendinizi daha fazla ezdirmeyin.
Kararınızdan caymamaniz dileğimle
Beni kullanarak kendini yücelten birisi iyi niyetli olduğum için aklım yeni başıma geldi boludan adnaaya gelin geldim kimseyi tanımam etmemBurada eltiyi ilgilendiren bir durum yok, yapmak istememiş ve yapmamış. Siz ne istiyorsunuz mesela yardımlarına gitmek hep bir arada olmak hoşunuza gitmiyorsa sizde yapmayın olsun bitsin.