Anket kaynanayla beraber yeme anketi

yan dairede oturan ve yemek yapan kaynanamla her yemeği beraber yemek zorunda mıyım?

• Ankete Katılan
    149
beraber yiyin ne var bunda benım de kayınvalidem yanımda olsa bende onla yerdim.yemekten sonra kendi evinize gelirsiniz beraber yemek iyidir bişey olmaz yani.ben beraber yemekten yanayım.

Ben bir kadinin mutfagini yasamasi taraftariyim.istisnai zamanlarda kv ye eslik edilebilir .fakat kullanilmayan icinden yemek kokusu gelmeyen mutfak otel gibi birsey. Bende calisiyorum.alt üst oturuyoruz.nisanlilik donemi bahsedildi asagida yemek yenilsin vs diye. Yok ben mutfagimi kullanmak istiyorum dedim..bir daha konu acilmadi. Siz kv de yemek yemekten rahatsiz degilseniz yiyebilirsiniz tabi.arada sizde yapip cagirirsaniz hoslugunuza hosluk katar.

Ben yapamam ya.
Ki benim kayınvalide/kayınpederle aram çok çok çok iyidir.
Ne zaman gitsek yemek çok seçtiğim için hep sevdiğim yemekler pişer.
Ama kendi evimde yediğim peynir ekmeğin tadı başka ya.

Ben yapamam ya.
Ki benim kayınvalide/kayınpederle aram çok çok çok iyidir.
Ne zaman gitsek yemek çok seçtiğim için hep sevdiğim yemekler pişer.
Ama kendi evimde yediğim peynir ekmeğin tadı başka ya.

Bende kv ile altlı ustlu otururken bir süre beraber yedik sonra ben ayırdım bu durumu. Gidip gelip laf soktu millet soruyormus beraber mi yiyorsunuz diye evet diyormus bana kötü gelin gözüyle bakmamaları için :) eşim yemek yiyemez oldu ailesi olmayınca çok zorlandım alıştırana kadar ama alıştı sonunda. Ama benim kp de vardı. Eşininde tepkisi önemli bu durumda annesini tek bırakabilir mi? Benimki babası oldugu halde zor alıştı umarım sende çözersin bu olayı

iftarda sahurda yapamam ama normal günde deniycem
Aaa hele ki Ramazan'da sahurda/iftarda kesinlikle hiç hiç istemem.
Ben iftarda çok farklı yiyecekler isterim.
Asla başkasından bunları talep edemem.
Şükür elimiz,ayağımız sağlam.
Kocacım ne istersem pişirir,ben ona yardım ederim. Hiç olmadı dışarıdan sipariş veririz ya da dışarıda yeriz.
Uzun uzun yıllarca yalnız yaşadım,tek başıma ne iftarlar ne sahurlar atlattım. Varlık da gördüm yokluk da kendi aileme bile rica etmemişim,başkasıyla muhatap olamam yemek konusunda.

Ama yok "benim canım şunu çeker,ben iftarda bunu yemem,ay lütfen yarın sahurda yumurtam şöyle olsun" asla diyemem.

bazen yapılan iyilikler görev haline geliyor malesef, bu nedenle bunu alışkanlık haline getirirseniz ilerde siz sıkıntı yaşarsınız, ama annedir arada tabi ki beraber yenilir içilir, veya çaya kahveye davet edilebilir...

Kızsaydın canım ya,nasıl affedersin,bu affedilecek bir şey mi,en azından tek ayak üstünde dursaydı bir süre...Yani annenle yemem,görürsün diye gözdağı vermişsin,o da çarketmiş,şu erkeklere de bazen acıyorum...

anketin soruları çok keskin olduğu için ikinciyi işaretledim
arada bir olabilir ama hergün ben kaldıramam
yemek yapmayı pek beceremiyorum ama kendi yemeklerimi bile özlüyorum ben

Aranızda bir sıkıntı olmadığını sezdim ben yazilarinizdan buna istinaden yazıyorum. .
Bence gitmelisiniz ramazana özel olmam kaydıyla sonra devam etmemeli her alsam.

Gayet iyi niyetli bir yaklaşım hem de çalışıyorsunuz hem erken de kalkabiliyorsunuz daha ne olsun..

Bazılarıni zihniyetini anlayamıyorum anlamayacagimda hiç gitme ,ne işin var ,kendi başına ye ,esin yapsın sen ye,yok elalemin evinde !!! yenir mi her gün demek için nasıl bir kayinvalidelere sahipler çok merak ediyorum..
Yoksa sadece bencillik mi ..

Yan dairede kendi aileniz olsa ve aynı teklifi yapsa %95 i koşa koşa giderdi ..
Ama eş ailesi olunca hayirrrrr ne işim var elalemin evinde oluyor hiç bir sıkıntı yokken ..
Hanımlar bir çoğunuzun oğlu vardır yada olacaktır Allah bağışlasın..
Bir gün oğlumun eşi gelinim bana elalem desin diye o çocuğu buyutmuyoruz değil mi?? Biraz empati ya gercekten..

Kk nın kadınlarının eşlerini okuyunca kendimi ezik gibi hissediyorum.Yemek pişirenler, temizlik yapanlar, bulaşık toplayanlar17 yıldır yemek yapıyorum,hemde en az üç çeşit,salata hariç.İsteyen yemeğimi pişirebilir çoook memnun olurum.Evime ve özel hayatıma burun sokulmadığı sürece sıkıntı olmaz.Çok mutlu olurum

eli ayagi tutuyosa herkes kendisi yesin, arada tabiiki olur ama hep olmasi zorunluluk oluyor..

Beş yıldır bende sana katılıyorum resmen kendimi aşçı gibi hissediyorum ama ben istemem kimseyi mutfağıma müdahale etmesin

Bende aynı durumdaydım benim farkım kv bana yerleşmişti kahvaltı yemek herşey bendeydi yapmazdı da sadece yerdi eskiden yiyip saatlerce otururdu sonra yiyip gitmeye başladı şimdi tartıştıktan sonra bir haftadır kendi evimde yapıp yiyor o yüzden sıkıntım gitti üstümden yük kalktı kocanla baş başa ilk defa bir haftadır yemek yiyoruz ne rahatmış yaa vallahi huzur buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…