Kaynanayla beraber yaşamak

Kesinlikle kınamıyorum ama bu devran böyle gider.Sizin işiniz yok.Ufak bir çocuk var.Ailenizde kabuk etmiyor.Nereye gideceksiniz nerde kalacaksınız.İnat edup baba evıne gıtsenız belkı bırseyler duzelır

Resti çek hizmetçi misin sen bu çağda ayrı çıkmadan çocuk yapmam deseydin keşke. ya ayrı ev ya annen de.

kayınvalidenizde iş bitiyor.Onunla konuşun bu konuyu,güzel güzel anlatın.yok olmadı aklınızı kullanın o evde hayatı ona zindan edin :))

Allah yardımcıniz olsun öncelikle bnm de iki yengem vardı ikiside annemle baya oturdu küçük yengem 13 sene kadar oturdu hatta ama hiç sesini duymadık annemle alakali tabiki hiç ses etmedi istediği saatte kalkardi annem genelde tüm işleri bitirmiş olurdu annemin yaptığı kaynanaligi kimsede görmedim bnde bir tane Allahım Allahım karışmadigi birseyim kalmadi

Sen hiçbir şey yapmayıp insanların seni anlamasını falan mı bekliyorsun? Ben mi öyle anladım! Herkes rahat niye rahatlarını bozsunlar? Bişeyler yapman şart. Ben iş bulup çalışıcam ayrı eve çıkıcaz de. Yatak odana alma adamı. Kaynanana kayınbabana onlarla oturmak istemediğini kaldırıldığını anlat. Babanın direk karşısına çık, bana sahip çık de. Ama gerçekten dik durman lazım. Yoksa anlattığın aile yapısı içinde şiddet görürsün. Dik duramayacaksan kaderine razı olmaktan başka bir çaren yok. Senden başka da kimse seni savunmaz haberin olsun

Allah yardımcınız olsun

eşime söyledim haberim olsaydı evlenmezdim seni zora sokmazdım diyor
Sen ne cevap verdin? Bilseydim evlenmezdim diye cevap verseydin buna.
Evlenmeden once o sorsaymis. Hic mi konusmadiniz. Ailene soyle madem onlar hesap sorsun

bizim aile değişik boşanma hayatta olmaz babamgilde kabul etmez babam çok karsı eliyle bile teslim eder valla hiç bir oluru yok yinede çok sağol zaman ayırıp yazdığın için

Bunu bildikleri icin istedikleri gibi at oynatiyorlar.
Bence babanizla açık axik konuşun yasadiklarinizi, dayanamadığınizi soyleyin, bir anlamazlar, iki anlamazlar sonra hak verirler

Eger burada söylenenlerin hiçbirini yapamayacaksaniz, bosanamayacaksaniz, her yil bir çocuk doğurun, tabiri caizse kendi ..okunuzu zor temizleyin, o zaman işler degisir, onlar birlikte oturmak istemez, işlere yetişemeyen bir gelin, sürekli çocuk sesi zırıltısi...

O zaman işler değişir.. denenmiştir..

Karşı komsum çok zengin bir ailenin gelini.
Kızcağız gelin geldigi gunden itibaren her gün kaynanasına gidiyordu, evde iki de gorumce olmasina ragmen her ise tek başına bakıyordu, hatta bana diyorduki cuma günleri temiLikt gunu dip köşe..kaynanaya temizliğe gidiyir birde.. kaynanasinin tüm sülalesini surekli kahvaltiya kahveye yemeğe güne davet ediyordu..artık bana gelip agliyirdu gelin.. boşanmaya ailesi karsiydi..resimli olacağı yok sen üst üste dogur, dediğimi yapti, simdi arayıp sormuyorlar bile, doğum yaptı bakmamak icin el gibi geldiler...

Simdi evinde canı isterse gidiyor isrmezsei gitmiyor

Doğacak çocuklara yazık değil mi? Onların maddi manevi ihtiyaçları ne olacak?

Bizim bi akrabanın gelini de 1 yıl arayla doğurdu kızı yine ayırmadılar Çocuklar elinde patladı

Doğacak çocuklara yazık değil mi? Onların maddi manevi ihtiyaçları ne olacak?

Hiçbir şey yapamiyorsa dedim yorumumda.. görümce elti ile ugrasacagina kendi küçük ailesini büyütsün, bir sure sonra sözü geçebilir..
Ama tekrar ediyirum hiç birsey yapamiyirsa, yani bu evlilige eli mahkum ise

Çok zor bir durum ya,ama arkadaşlar haklılar,çekilecek bir hayat değil bu konu sahibi

Eşinizle konuşmanız gerek,anlamazsa tekrar,anlamazsa daha yüksek sesle.Sürekli sürekli söyleyeceksiniz,belki rest bile çekmeniz gerekebilir.İnsan hakkı biraz da kendisi alıyor sanırım.Pasif durursanız kimse sizi ciddiye almaz,nasıl olsa susuyor diyor eşiniz,o yüzden ömür boyu diye rahatça söylüyor.

Boşanmanız imkansız falan da değil ayrıca.Aileniz istemiyorsa bile boşanmanızı,siz bir bireysiniz,kimseye muhtaç hissetmeyin kendinizi,hayatı siz yaşıyorsunuz,aileniz değil.O evde her gün siz görümcelerinizle-eltinizle birliktesiniz,aileniz değil.

Biraz dişli olun.

Bizim bi akrabanın gelini de 1 yıl arayla doğurdu kızı yine ayırmadılar Çocuklar elinde patladı

Bu şekilde davranıldığı zaman koyunlarında yilan beslediklerini farketmiyor bu buyukler maalesef...benim kv bana farklı seyler yapti.. şimdi ne evine giderim ,ne evine alirim, eşime de diyorum eğer bu durum senin icin sorunsa bosanabilirsin..
En başta iyilik güzellik varken kötülüğü secmemek lazım.. yasimiz küçükken evleniyoruz ama buyudukce akillaniyoruz

Allah yardımcın olsun arkadaşım benim altlı üstlü ben bile bazen sıkılıyorum derler ya beterin beteri vardır diye Allah gönlüne göre versin su mubarek günlerde insallah

Hizmetçi gelin mantigi. Sozunu tutmayan adama gercekten esim diyebilecek misiniz? Orada yasayip esinin kurusuna muhtac ailesine hizmet edecegine parasiyla yap ayril oradan da huzurun, onurun olsun kardescim.

kötü gelin olmayı göze alıp geç kalk, işleri yapma, çocukla vakit geçir, eşin huzursuz ortamdan sıkılsın iyice. madem onun bi sorumluluğu yok, sen de sorumluluk alma.

Bak bacım ben köle gibi iş yaptım üstüne belimi sakatladım 2 yıldır ağrıdan duramıyorum ama yine yaranamadım yine yaranamadım restini çek ister dedikodu yapsınlar ister kocandan boşatsınlar ailen de kabul etmiyorsa git sığınma evine zamanla hayatını kurarsın. 3 senede beni verem ettiler düşünmediğim komplo teorisi kalmadı. Halen de cebelleşiyorum gözümü kararttım ne olacaksa olacak. Çok da düşünmeye gerek yok iş yapma sadece çocuğuna bak sen onların kahrını çekme onlar senınkını ceksın baktın olmuyor çık git yoluna bak. Çok üzüldüm Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…