- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
bence deay çok güldüm yaa..evet doğru linçi bırakın idam daha doğru olur..
İstiyorlar ki kendi anne babamızla bir değil daha da üstün görelim onları.ama bu pek mümkün değil ki.bunu becerebilenler çok az.hele onların ısrarlarıylaa imkansız hale geliyor:)7 senedir ben bu şekilde hitap ediyordum.(halen de böyle)Kv dem eşime neden isimlerimizi de söylüyor demiş.
Yani bazen bu bile sorun olabiliyor.
Garip ama gerçek:)
Bazen öz anne ve babalar o kelimeleri gerçekten hak etmiyorken ne mutlu ki size kayinvalide ve kayinbabanizin o kelimeleri hak ettiğini düşünüyorsunuz. .Ve yine ne mutlu ki siz de kıymetini biliyorsunuz..
O zaman ne yapıyoruz kendimizi biraz zorluyoruz. .Bak ne güzel seni kendi kizlarindan ayırt etmiyorlarmis amma velakin senin anne ve baba dememenden ötürü kendilerini o sifata layık gormediginizi düşünüp uzulurlerse işte o vakit iliskleriniz de sarsılmalar olabilir..Buna müsade edip etmemek senin elinde canım. .
Ilk etapta insan çok tuhaf oluyor çok değişik bir duygu ama imkansız değil sen istersen..Sonra zaten zamanla ağız in alisiyor. Yukarıdaki yazdıklarımı aklına getirirsen belki daha kolay olur senin için. Bu arada ben ilk anne dediğimi hatırlıyorum nasıl kıvrandı dimbir bilsen sanki biri kafama silah dayamis da zorla ssoyledigi yor lar zannederdin
yahu ne enteresan ben de anneme hep ANNECİĞİM derim ve yanlışlıkla ANNE dediğimde suratı asılır, ANNECİĞİMden hoşnut olmuyorsa kayınvalidenize bir de KAYNANA demeyi deneyin
Ben baba diyorum eşimin babasını sevdiğim için.
annesine ise siz diyorum sadece.
bence annecim babacım demek daha zor ben hiç kaynanama annecim demedim dememde :) bnm annecim bi tane çünkü :) en başında alışman lazımda 4 sene olmuş nasıl olacak anlamadım :)
ANNECİM ZATEN DİYOMUŞSUN BENCE ANNE GAYET RAHAT DERSİN :)Kaynanamda zaten bu zamana kadar demedin bundan sonrada diyemen gecti galan diyor bende söyleyimde görsun diyom hatta idda ediyoz birbirimizle kim kazanacak bilmiyorum:)
Annecim babacım daha samimi değil mi? ben de annecim babacım diyemem anne baba daha resmi bence.
Ben her ikisini de nişanlıyken dedim, belki o zaman demeseydim daha sonra zor gelebilirdi. Kayınpederime daha bir içten baba diyorum kayınvalideme göre onu daha çok seviyorum çünkü. 13 yıllık evliyim. Evliliğimin 5. yılında babamı kaybettim. Babamın vefatından sonra kayınpederim hep yanımda destek oldu, o günden beri aramızda tam bir baba-kız ilişkisi var. Öyle ki, bir gece kayınvalidem arayıp eşime baban çok hasta hastaneye götürelim dediğinde, eşim hastaneden eve gelene kadar ağladığımı biliyorum. Eşim eve geldiğinde babam nasıl dedim iyi şimdi eve bıraktım dedi ve sen ağladın mı gözlerin şişmiş dediğinde ağzımdan çıkan cümle şu olmuştu. Birini kaybettim ikincisi kaybetmek istemiyorum.
Bana böyle şeyler çok gereksiz geliyor.Yani ne var,altı üstü bi kelimeyi söyleyemeyecek.Hiç tanımadığın adam birden hayatının merkezi oluyor,aynı yatağa giriyorsun kocam diyorsun da,yıllardır yaşadığın evinden ailenden,bazen çook uzak ülkelere gidip yuva kuruyorsun da,bir anne baba demek mi zor.İnsan hayatta nelere alışıyor.Kelimelere sözcüklere takılmak anlamsız.
kayinvalideme evlendikten 1.5 yil sonra
kayinbabama da 3 yil sonra soyleyebildim.
bunda kayinvalidemin konusurken "boyle mi annem oyle mi annem" tarzi konusmalari etkili oldu. :)
Ben suna inaniyorum karsinizDakini sevince soyleniyo sevmeyince zor oluyo
Aradaki bagla alakali bence
Canim annecim demem yani böle icten gelipte sevgiden annecimm tabikide degil kendi anneme dedigim gibi asla degil diyorumya sirf hitap ederken sikistikca söyleyebildigim kendimcede igreti gördugum öylesine bir kelime yani bu cimler cok samimi degil kv bunu söyluyor bende böyle dusunuyorum sadece hitap icin sectigim aradada olsa kacamak kelime yahhh anne baba desem cimlere hic gerek yok kendi annem babama bile dememisimdir bu yasima kadarhakikaten ben kv deme kp ime anne baba diyorum ama annecim babacım demem niye diyeyim ki o kadarda değil ayrıca eşimin anne babası bana hiç kızım bile demiyolarken pehhhhhhhh ama ben alıştım artık anne baba diyorum saygıdan canım sen nasıl diyorsun annecim babacım ben de konu sahibine bunu sormak istiyorum?
:)))ama konu sahibi.. ben anlamadım anne, baba diyemiyorken annecim babacım samimiyeti nasıl oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?