• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanaya Kayinbabaya "Anne Baba "diyememe..BANA ZOR OLMADIGINI SÖYLEYIN

Bazen öz anne ve babalar o kelimeleri gerçekten hak etmiyorken ne mutlu ki size kayinvalide ve kayinbabanizin o kelimeleri hak ettiğini düşünüyorsunuz. .Ve yine ne mutlu ki siz de kıymetini biliyorsunuz..

O zaman ne yapıyoruz kendimizi biraz zorluyoruz. .Bak ne güzel seni kendi kizlarindan ayırt etmiyorlarmis amma velakin senin anne ve baba dememenden ötürü kendilerini o sifata layık gormediginizi düşünüp uzulurlerse işte o vakit iliskleriniz de sarsılmalar olabilir..Buna müsade edip etmemek senin elinde canım. .

Ilk etapta insan çok tuhaf oluyor çok değişik bir duygu ama imkansız değil sen istersen..Sonra zaten zamanla ağız in alisiyor. Yukarıdaki yazdıklarımı aklına getirirsen belki daha kolay olur senin için. Bu arada ben ilk anne dediğimi hatırlıyorum nasıl kıvrandı dimbir bilsen sanki biri kafama silah dayamis da zorla ssoyledigi yor lar zannederdin:KK48:

Aramiz kötu olsa sizce bu kadar demek istermiydim?nisanliyken kayinbabamla hergun konusurduk mesajlasirdik bi hastalaniyim bisi olsun hemen arardi dogumgunlerim hic hediyesiz gecmezdi kaynanam deseniz bir kiz annesi kizina ne yaparsa öyle ceyiz hazirlamis hic bir is icin bunu yapacan bunu edecen zorlamaz yani bana göre kayinpederim babamdan sonra en iyi kayinbabam benim gözumde kaynanamla arada atismamiz oluyo izindeyken ama oda gelip gecici.keske bende siz gibi söyleyiversem agzimdan ciksa iki kelime inanin 4 yildir ayda bir geceden kendime söz veririm yarin diyceksin tlefonda arayip anne nasilsinz diye ama nerdeee
Söylemeyi istemek söyliyememek değişik gerçekten o_O ben çok içten diyorum ve çok samimi hoş oluyor kendi ailen gibi aynı
Ki ben çok içli dışlı bir insan deģilim ama benim hoşuma gidiyor ne bileyim :KK76:

Ben daha nişanlıyken başladım söylemeye. Bir kere çıksa ağzından gerisi gelir zaten.
Madem aranız iyi, bu sebepten bozulmasın yazık olur. Bence çok üzülüyorlardır bu duruma.

3 sene nisanlilik 4 sene evlilik ve ben hala anne baba diyemiyorum cok zoruma gidiyo anne anne diye söyleyen gelinleri duydummu helede baba diyenler daha cok hosuma gidiyor imreniyorum nolur bana akil verin ben nasil söyleyebilirim cok sikildim artik Annecim Babacim diyorum kaynanam kabul etmiyor ayni dalga gecer gibi diye yani sadece anne dememi istiyor bunca zmn demeyince annecim deyince dalga geciyorum gibi hissediyo ama diyemiyorum lutfen yardim edin en cok kayinpederime demeyi cok istiyorum onlar beni bende onlari cok seviyorum aramizda bi mesafe oluyo nisanliyken X amca X yenge diye cok tatli söylerdin diyo kaynanam eskisi gibi yenge amca dememi bekliyo araya konusma tek onu söyle diyo ama olmuyo biraz uzun oldu ama bana nolur akil verin
yahu ne enteresan ben de anneme hep ANNECİĞİM derim ve yanlışlıkla ANNE dediğimde suratı asılır, ANNECİĞİMden hoşnut olmuyorsa kayınvalidenize bir de KAYNANA demeyi deneyin :KK53: :KK53:

Bu anne baba deme olayından nefret ediyorum. annen olmayan bırıne anne baba demek kadar saçma bişey yok bana göre.
görümce yada kayınlar abi ,kardeş,abla sana. dayısı dayın halası halan bilmem ne ama evli olduğun adam kocan. yahu onlarda bizim kardeşlerimiz olmuyo mu aslında :KK53::KK53: aha da buldum çözümü. Canım biz kardeşiz sanırım bu iş yürümezz :KK51: bunu kim icad ettiyse artık....
bence sende nasıl istiyosan öyle de ana baba dedin cım-ına cim- ıne takılmasınlar

Ben suna inaniyorum karsinizDakini sevince soyleniyo sevmeyince zor oluyo

Aradaki bagla alakali bence

annecim ve babacım ı begenmemeleri neden anlamadım bence dalga gecer gibi degil sıcak ve samimi geldi ; yani ilerde damadım bana oyle hitap etse hosuma gider ama etmezsede dert etmem kızımda beni ismimle cagırır mesela herkes tuhaf karsılıyor bu durumu mesela ama bana normal geliyor toplumun bana koydugu şsimle cagırmak zorunda degil kafasına gore takılıyor annemin koydugunu tercih ediyor daha dogrusu babamın:)

kaynananız kendisine yenge demenizi nasıl istiyor anlamadım cok sacma geldi kimin yengesi ki yani teyze olsa anlıcamda bunu anlayamadım ben hani bir yanda teyze bir yanda annecim varsa komik olan yenge bence:)

ama annecim diyorsunuz bence gayet rahat anne dersiniz

Arkadaşımın kardeşinin nişanlısı sözden sonra hemen anne, baba demeye başladı. Bana da çok tuhaf geliyor, 8 senedir tanıyorum sayılır üstüne 5 aylık nişanlıyım yok yani hala yok.

kayinvalideme evlendikten 1.5 yil sonra
kayinbabama da 3 yil sonra soyleyebildim.
bunda kayinvalidemin konusurken "boyle mi annem oyle mi annem" tarzi konusmalari etkili oldu. :)

benim annem buyukbabama evlenir evlenmez demis. babanneme 28 yil sonra dil ucuyla demeye baslamisti.

Ben kayınbabaya rahat baba diyorum,içten geliyor,
Ama kaynanaya "anne" demem çok iğreti oluyor benim için,benimseyemedim.

Ben her ikisini de nişanlıyken dedim, belki o zaman demeseydim daha sonra zor gelebilirdi. Kayınpederime daha bir içten baba diyorum kayınvalideme göre onu daha çok seviyorum çünkü. 13 yıllık evliyim. Evliliğimin 5. yılında babamı kaybettim. Babamın vefatından sonra kayınpederim hep yanımda destek oldu, o günden beri aramızda tam bir baba-kız ilişkisi var. Öyle ki, bir gece kayınvalidem arayıp eşime baban çok hasta hastaneye götürelim dediğinde, eşim hastaneden eve gelene kadar ağladığımı biliyorum. Eşim eve geldiğinde babam nasıl dedim iyi şimdi eve bıraktım dedi ve sen ağladın mı gözlerin şişmiş dediğinde ağzımdan çıkan cümle şu olmuştu. Birini kaybettim ikincisi kaybetmek istemiyorum.

hadı amca teyze falan anlarımda yenge ne ya:KK45: nasıl mı soylıceksın anne baba dıye. hımmm cok basıt alfabeden a n n e ve b a b a harflerını bırlestırıp soyleyebılırsın....:KK53::KK16: ne gıbı bır yardım beklıyorsun anlamadım:KK59::KK14:

yaklaşık 7 yıllık evliyim ne anne, baba ; ne teyze, amca hiç bişey diyemedim. öyle ortaya konuşuyorum bazen siz, bazen sen diye hitap ederek

Ben sozlendigim gun annem artik onlara da anne baba diyeceksin dedi. Esim zaten sozden sonra annemi ilk gorusunde anne dedi cunku onu da kayinvalidem tembihlemis ;) ben ilk telefonda dedim anne baba diye. Tabi yanyanayken baslarda cek9ndim hele babanin yaninda k.pedere baba derken kendi babama ihanet ediyo gibi hissettim ama benim ailem ben hemen söyledim kaynayip karistim diye daha mutlu oldular.

3 sene nisanlilik 4 sene evlilik ve ben hala anne baba diyemiyorum cok zoruma gidiyo anne anne diye söyleyen gelinleri duydummu helede baba diyenler daha cok hosuma gidiyor imreniyorum nolur bana akil verin ben nasil söyleyebilirim cok sikildim artik Annecim Babacim diyorum kaynanam kabul etmiyor ayni dalga gecer gibi diye yani sadece anne dememi istiyor bunca zmn demeyince annecim deyince dalga geciyorum gibi hissediyo ama diyemiyorum lutfen yardim edin en cok kayinpederime demeyi cok istiyorum onlar beni bende onlari cok seviyorum aramizda bi mesafe oluyo nisanliyken X amca X yenge diye cok tatli söylerdin diyo kaynanam eskisi gibi yenge amca dememi bekliyo araya konusma tek onu söyle diyo ama olmuyo biraz uzun oldu ama bana nolur akil verin
Bana böyle şeyler çok gereksiz geliyor.Yani ne var,altı üstü bi kelimeyi söyleyemeyecek.Hiç tanımadığın adam birden hayatının merkezi oluyor,aynı yatağa giriyorsun kocam diyorsun da,yıllardır yaşadığın evinden ailenden,bazen çook uzak ülkelere gidip yuva kuruyorsun da,bir anne baba demek mi zor.İnsan hayatta nelere alışıyor.Kelimelere sözcüklere takılmak anlamsız.

hayır anlamadığım şu
annecim babacım diyosun
anne baba mı diyemiyosun
gerçekten ilginç
-cim eki eklenince daha da sevgi dolu olmuyo mu
kimse sana kendi annenin babanın yerine koy demiyo ki
evlilik gereği öyle söylemen gerekiyo sadece
bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum

Back