• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanaya Kayinbabaya "Anne Baba "diyememe..BANA ZOR OLMADIGINI SÖYLEYIN

Annecimi babacımı mı kabul etmiyolar ?
Ben mi yanlış anladım..
Ben kv ve kp e anne baba diyorum ama ağzımdan yarım çıkıyor o sözler. Zorla söylüyorum yani..

7 senedir ben bu şekilde hitap ediyordum.(halen de böyle)Kv dem eşime neden isimlerimizi de söylüyor demiş.
Yani bazen bu bile sorun olabiliyor.
Garip ama gerçek:)
İstiyorlar ki kendi anne babamızla bir değil daha da üstün görelim onları.ama bu pek mümkün değil ki.bunu becerebilenler çok az.hele onların ısrarlarıylaa imkansız hale geliyor:)

[QUOmutla_bekleyis, post: 37762021, member: 634274"]Kayinpederim zorlamiyo ama söyleyebilsem cok sevinecek eminim cunku kizlarida yok kizi gibi göruyo beni ama benn:KK43:[/QUOTE]

Bu kadar bunaltma kendini brgun bir bakmissin rahat rahat anne baba dyorsn:KK51:
Ayrica smdi ben x anne x baba diyenler cok duyuyorum ckta kotu degil bence

Bazen öz anne ve babalar o kelimeleri gerçekten hak etmiyorken ne mutlu ki size kayinvalide ve kayinbabanizin o kelimeleri hak ettiğini düşünüyorsunuz. .Ve yine ne mutlu ki siz de kıymetini biliyorsunuz..

O zaman ne yapıyoruz kendimizi biraz zorluyoruz. .Bak ne güzel seni kendi kizlarindan ayırt etmiyorlarmis amma velakin senin anne ve baba dememenden ötürü kendilerini o sifata layık gormediginizi düşünüp uzulurlerse işte o vakit iliskleriniz de sarsılmalar olabilir..Buna müsade edip etmemek senin elinde canım. .

Ilk etapta insan çok tuhaf oluyor çok değişik bir duygu ama imkansız değil sen istersen..Sonra zaten zamanla ağız in alisiyor. Yukarıdaki yazdıklarımı aklına getirirsen belki daha kolay olur senin için. Bu arada ben ilk anne dediğimi hatırlıyorum nasıl kıvrandı dimbir bilsen sanki biri kafama silah dayamis da zorla ssoyledigi yor lar zannederdin:KK48:

Cok guzel yazmissin canim sagol bende sarsilmamasi icin ugrasiyom bir an önce söylebilsem cok gzl olacak :)

bence annecim babacım demek daha zor ben hiç kaynanama annecim demedim dememde :) bnm annecim bi tane çünkü :) en başında alışman lazımda 4 sene olmuş nasıl olacak anlamadım :)

Kaynanamda zaten bu zamana kadar demedin bundan sonrada diyemen gecti galan diyor bende söyleyimde görsun diyom hatta idda ediyoz birbirimizle kim kazanacak bilmiyorum:)

Ben her ikisini de nişanlıyken dedim, belki o zaman demeseydim daha sonra zor gelebilirdi. Kayınpederime daha bir içten baba diyorum kayınvalideme göre onu daha çok seviyorum çünkü. 13 yıllık evliyim. Evliliğimin 5. yılında babamı kaybettim. Babamın vefatından sonra kayınpederim hep yanımda destek oldu, o günden beri aramızda tam bir baba-kız ilişkisi var. Öyle ki, bir gece kayınvalidem arayıp eşime baban çok hasta hastaneye götürelim dediğinde, eşim hastaneden eve gelene kadar ağladığımı biliyorum. Eşim eve geldiğinde babam nasıl dedim iyi şimdi eve bıraktım dedi ve sen ağladın mı gözlerin şişmiş dediğinde ağzımdan çıkan cümle şu olmuştu. Birini kaybettim ikincisi kaybetmek istemiyorum.

Senin adina hem cok uzuldum hemde cok sevindim canim basin sagolsun ne guzel kp sevmen oda kendini sevdirmis sana

Bana böyle şeyler çok gereksiz geliyor.Yani ne var,altı üstü bi kelimeyi söyleyemeyecek.Hiç tanımadığın adam birden hayatının merkezi oluyor,aynı yatağa giriyorsun kocam diyorsun da,yıllardır yaşadığın evinden ailenden,bazen çook uzak ülkelere gidip yuva kuruyorsun da,bir anne baba demek mi zor.İnsan hayatta nelere alışıyor.Kelimelere sözcüklere takılmak anlamsız.

Iste bunlari duydummu daha cok uzuluyorum ne var sanki diyorum sagol canim benim cok guzel oldu iyi gaza geliyorum burda :) 1 2 gune kalmaz tlfde baslarim insallah henuz aramiyorum iyice doluyum sonra söyleyim istiyorum

kayinvalideme evlendikten 1.5 yil sonra
kayinbabama da 3 yil sonra soyleyebildim.
bunda kayinvalidemin konusurken "boyle mi annem oyle mi annem" tarzi konusmalari etkili oldu. :)

Tamda kv suclu buldugum konuyu yazmissin canim bende diyorum sen annem hadi gel annem sunu yap annem bunu yap diye konussan zemini hazirlasan banada dha kolay olur diyorum oda aaa ben napiyim anne demiyen birine kendi kendine annem annem mi diyim diyor:)

Ben suna inaniyorum karsinizDakini sevince soyleniyo sevmeyince zor oluyo

Aradaki bagla alakali bence

Yani ben simdi sevmiyomuyum ozmn nisanliyken cok cok farkliydi cok iyiydik evlendigimiz ilk gun demem gerekiyordu ama ben söyleyemeyince yillar girdi simdi kv atismalar fln olmustur ama sevmedigimi söyleyemem kendi annem babam kadarda olmasa seviyorum yani ben sevmiyomuyum ondanmi diyemiyorum anlamadimki :(

hakikaten ben kv deme kp ime anne baba diyorum ama annecim babacım demem niye diyeyim ki o kadarda değil ayrıca eşimin anne babası bana hiç kızım bile demiyolarken pehhhhhhhh ama ben alıştım artık anne baba diyorum saygıdan canım sen nasıl diyorsun annecim babacım ben de konu sahibine bunu sormak istiyorum?
Canim annecim demem yani böle icten gelipte sevgiden annecimm tabikide degil kendi anneme dedigim gibi asla degil diyorumya sirf hitap ederken sikistikca söyleyebildigim kendimcede igreti gördugum öylesine bir kelime yani bu cimler cok samimi degil kv bunu söyluyor bende böyle dusunuyorum sadece hitap icin sectigim aradada olsa kacamak kelime yahhh anne baba desem cimlere hic gerek yok kendi annem babama bile dememisimdir bu yasima kadar :KK12: utangacim galiba yani demem o ki kesinlikle ballandira ballandira cimlestirmiyorum kendimci cok sikistikca kacamak yaptigim onlarinda hosuna gitmeyen kelimlerr ayyy ne kaaa konustum:KK48:

Valla benim durumumdan bakinca oyle seni bilemicem

Ben k.v sevemedim hicde anne demedim
Ablasini seviyodum abla diyodum
Abisiyle aramizda tartisma vs gecmedi abi diyodum ama yengesine yenge demiyodum

Ben isime gelene ve seviyosam derim
Kimseye zorla yalandan dilimin ucuyla diyemem

ama konu sahibi.. ben anlamadım anne, baba diyemiyorken annecim babacım samimiyeti nasıl oluyor
:)))
Canim annecim demem yani böle icten gelipte sevgiden annecimm tabikide degil kendi anneme dedigim gibi asla degil diyorumya sirf hitap ederken sikistikca söyleyebildigim kendimcede igreti gördugum öylesine bir kelime yani bu cimler cok samimi degil kv bunu söyluyor bende böyle dusunuyorum sadece hitap icin sectigim aradada olsa kacamak kelime yahhh anne baba desem cimlere hic gerek yok kendi annem babama bile dememisimdir bu yasima kadar utangacim galiba yani demem o ki kesinlikle ballandira ballandira cimlestirmiyorum kendimci cok sikistikca kacamak yaptigim onlarinda hosuna gitmeyen kelimlerr ayyy ne kaaa konustum

İlişki halinde olduğumuz herkese sevsek de sevmesek de mutlaka hitap şekli geliştiririz.
Hayatımıza giren insanlar arasında hitap sorunu yaşayabildiğimiz kişi genellikle sadece kayınvalidelerimizdir.
2 yıl kadar önce ben de kayın valide olarak bu sorunla ilgili konu açmıştım.
O zamanlarda umut ediyordum ama artık umudumu yitirdim ve bu ikimiz için de büyümekte olan bir sorun
olmaya başladı. Gelinimin herkese bir şekilde hitap edip de bana hiç hitap edememesi beni yok saydığı hissini
yaşatıyor. Kendimi kötü hissediyorum. Tekrar vurgulamak isterim ki bunun sevgiyle ilgisi yok bence.
Sıfatları bir kenara bırakırsak hiç olmazsa benim bir ismim var değil mi?

Bence annecim, babacım demek çok daha zor yahu :)
Çok şaşırdım şuan..
Şahsen benim için de çok kolay bir mesele değil...

Hele de bir baba olarak saygı duyulacak bir şahıs olmadığında karşında,
hiç bir babalığını göremediğin birine senin baban da hayatta değilken baba demek,
inan bana çok daha zor..:KK14:

Back