- 17 Aralık 2015
- 26.861
- 49.007
- 598
- Konu Sahibi tek_dilegim
hanım anne diyebilirsiniz belki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir iki kere sesin içine kaçar sonra alışırsın :)
Bir kitapta okumuştum oradaki karakter kayınvalidesinin adını Anne olarak düşünüp öyle hitap etmişti![]()
Hani bir laf var ya akım derken b*kum demek diye...Lokum mu diyor![]()
bu anne ve baba kelimesi yerine farkli 2 isim yapılsaydı bu boyle olmazdi
baska ulkelerde nasil acaba bu durum merak ettim
Aslında en güzeli böyle hitap etmek. Annem değilde onun bir anne olduğu vurgulanıyor böylelikle. Kişisel olmuyor. Keşke bende öyle hitap etseymişim, hiç aklıma gelmemiştiIsmini basa getirerek anne diyebilirsin..ornegin adi eminedir, emine anne vb.
Kadından hoşlanmamış olabilir misin? Çünkü ben de 2 yıldır hâlâ anne demekte zorlanıyorum. Sanırım pek hoşlaşmadığımız için.İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.
2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.
Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur![]()
ne guzel anlatmissinböyle konularda erkekler hiç kendilerini kasmadan direkt karşı tarafın annesine anne, babasına baba deyiveriyor, o yönden çok iyi :) ben neden kadınların kastığını anlamıyorum. şöyle düşün: sözlünü seviyor musun? ona aşık mısın? ne olursa olsun sen bu adamla bir aile kurma yoluna girmişsin, kendine eş olarak, çocuğuna baba olarak o adamı seçmişsin. yani milyonlarca erkek arasından sen onu seçmişsin, onunla mutlu olacaksın. peki senin sevdiğin insanın annesine anne demek neden senin için sorun olsun ki? senin bu adamı seçmende o adamı yetiştiren ailenin hiç payı yok mu? ailesi kötü yetiştirmiş olsaydı yine de onu seçer miydin? öyle düşün hatta evlenecek olan her kadın böyle düşünsün. yani bir adamı seviyorsunuz ve onunla evleneceksiniz, annesine anne demek sorun olmamalı. ne yap et ailesiyle iyi geçinmeye çalış, geçinemezsen sıkıntı yani. ben bu anne demenin bu kadar büyütülmesine hiç anlam veremiyorum bu bizlerin kültüründe var. sevdiğin adamın annesine anne demek senin kendi tercihlerine de duyduğun saygıyı ve memnuniyeti gösterir bence.
benim avusturyalı bir erkek arkadaşım vardı, 2 sene falan biz birlikteydik sonra ayrıldık tabi. ben o adamı o kadar çok sevmiştim ki ama ailesi öyle yetiştirmiş olmasaydı sevemezdim. annesinin adı helga'ydı, resmen helga anne derdim üstelik onların kültüründe bu da yok. arkadaşlarıma bile bahsederken helga annem falan derdim kadını anlatırken. çünkü bu o adama duyduğum sevgi ve saygıdan geliyor.
sevdiğiniz insanın annesine babasına ne olursa olsun saygı ve minnet duymak lazım eğer ailede çok uç problemler, hayırsızlıklar falan yoksa çünkü sevdiğiniz insanı dünyaya getirdi, baktı, büyüttü, şimdi siz o insanla mutlusunuz vs vs
ayy o dert bende de var bide bizimki aile dostu..yıllardır teyze demişim şimdi nsıl anne dicem bilmiyorum.. ama çekinme ufak ufak yalnızken falan öeyle.. istemiosan şarrt da değil yani nedir sanki insanın içinden gelmeli..İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.
2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.
Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur![]()
İnsanin bi annesi olurİyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.