• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanaya "anne" demek

Bende başlarda siz diye hitap ederdim. Nişandan sonra anne demeye başladım ama çok zor oldu. Eşim o zamanlar ilk günden itibaren anneme anne derdi ama ben onun annesine anne diyemiyordum. Ama zamanla alıştım anne demeye :).
Şimdi 2 sene olacak evleneli annecim diyorum oda bana papatyam ya da kızım diye hitap eder :halay:

Bana kalırsa "siz" araya mesafe koymak istiyorsan iyi ama dinen bile 4 atanın hakkı birdir sozlun senin annene anne diyerek onure ederken sen onun annesine teyze veya başka sıfatlar kullanarak hitap edersen kırılır diye düşünüyorum ileride esin olacak kişiyle arana mesafe sokma derim erkekler böyle şeylere dikkat eder ve çabuk dolduruşa gelirler benden söylemesi ;)

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:
Bende ilk anne dedigimde o kadar zorlandimki.kayinvalidem de yuzuk takilir takilmaz annecim de bakalim dedi.kirmamak icin soyledim ama hayatimda yasadigim en zor anlardan biriydi

Kv demi gecirirken , annem bana söyletirdi... Geriside geldi.. Sende gidecegin zaman söyle hoşcakal anne de tamam.. Bide bizde adet var amcalara 'baba' yengelerede 'anne' derdirtirler cocuklara ve buyudukce oyle gider.... Kv dedirtirmeye calisti, esimin amcalarina.. O ne ya iki anne yeter bana dedim... Eltimde diyordu cocuklarin kendisine anne demesi daha samimi olur diye.. Ben istemedim ne yani amcalarin hanimlarini veya dayilarin hanimlarina yenge dedigimizden dolayi sevmiyoruz anlaminami geliyor.. Cok sacma buldumu soyledim..

Abimin eşi Belaruslu. Anneme mama der, anne der, siz diye hitap eder. Ha kimse böyle bişy beklemiyo ondan. Canı nasıl isterse. Ben kaynanama anne dedim de noldum, şuan yüzünü bile gormek istemiyorum. Demem o ki hakkını verecekse de gitsin. Anne demeyle bişey kaybetmezsin.

Benimkiler (kv-kp) ikilisi nişanlıyken x anne x baba şeklinde hitap edeyim diye zorlayıp ; dediğimde havalara uçmuşlardı. Sonra yaşadıklarım cok agirdi.Bir insanın öz annesi babası gibi olamazsın belki ama evladının eşi kıymette biliyorsa saygıda da kusur etmiyorsa evlat yerine koymazsın ama gibi seversin. Dilerim kayinvaliden o kutsal sözü hakeder ve huzurlu olursunuz.

Erkekler bu konuda nedense çok hevesli oluyor. Benim eşim de hemen anne demeye başlamıştı.

Ben” x anne “ diyorum 2 yıllık evliyim hala alışamadım. Birisi ile konuşuyorsam da kayınvalidem diye bahsediyorum.

Sanırım yapı meselesi kendi annemin yerine kimseyi koyamıyorumz

Ben de ilk başta zorlanmıştım ama zamanla anne dedim. Bir arkadaşım kayınvalidesine x teyze dermiş, o daha garibime gitmişti. Çok takılmayın zamanla alışıyor insan :)

Ben ismiyle hitap ediyorum çok da mutluyum bu durumdan
Hayatta anne diyemezdim
Kv yabancı neyse ki
Türk olsa sizin gibi gerilirdim
Eşim benim anneme anne dedi başlarda hepimiz gülme krizine girdik şimdi o da ismiyle hitap ediyor
Sizin yerinizde olsam hiçbir hitap şekli kullanmazdım illa bir şekilde anne, teyze vs demeden de karşınizdakiyle konuşabilirsiniz
:KK73:

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:

5 hafta önce sözüm oldu geçen hafta da nişanım oldu.Ben de ilk anne baba derken tuhafıma gidiyordu.Şimdi alıştım anne baba diyorum seviyorum iyi insanlar ondan çabuk alıştım galiba.Nişanlım ilk söz kesildi el öperken hemen anne baba dedi.Ne kolay söyledi diye düşünmüştüm.Annesi demiş oğlum bolca anne baba dersen ağzın kolay alışır demiş.Bugünler de nişanlımın ailesi ile gezmeydi etkinlikti çok buluştuk ağzım alıştı galiba ilk zamanlar utanıyordum bir de tuhafıma gidiyordu başkasının anne babası neden annem babam oluyor ne tuhaf iş diyordum.Ama onları sevdiğim için mi ne çabuk alıştım

Kadının ismi " anne" imiş gibi düşünebilirsin.
Anlam yüklemeden.
Bi arkadaşım şey demişti ilişkinin 3. Yılı 2 yıldır evli:))

X teyze 1. Yıl sevgiliyken
X anne 1.yıl evliyken
O kadın 2. Yıl evliyken:))

Bende anlam yüklemeden anne diyorum. Başkasına bahsederken eşimin annesi diyorum hala.

Bi arkadaşım şey demişti ilişkinin 3. Yılı 2 yıldır evli:))

X teyze 1. Yıl sevgiliyken
X anne 1.yıl evliyken
O kadın 2. Yıl evliyken:))

Bende anlam yüklemeden anne diyorum. Başkasına bahsederken eşimin annesi diyorum hala.
:KK70:
O kadın...
O kadına ben de 'anne' diyorum,umarsızca :)

Back