Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

Cicikizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
26
2
86
- Yurtdışı
offf yaaa cok kizginim arkadaslarrrr!
ben 5,5 aylik hamileyim ilk bebegimi bekliyorum. dün k.validemin yanina gittik aksam. konu bebek isiminden acildi. ben kiz olursa illa aliya istiyordum, cok begeniyorum.
o da hiccc beyenmiyorum aliya yi, sevmiyorum. hayir siz koyamazsiniz kendiniz. bak yoksa kendi ismimi koydururum dedi (ismi de ese). aman iyiki kiz olmicak dedi.

neyse erkek bebek bekledigim icin erkek isimlerine döndük. sonrada dedi onun bebegi ölmüs eskiden, ismi de erdogan di. erdogan koyun dedi.
ya biz zaten yurtdisinda yasiyoruz burada yumusak g falan yok.... resmen erdogan dicekler... hic ama hic beyenmiyoruuuum. hem erdogan aslinda soyisim benim bildigim.

yok efendim kuranda yazan bi isim olmaliymis. ben de dedim benim ismimde kuranda yok, önemli olan iyi anlami olmasi. o da dedi hee senin ismin yok kuranda ama koymus annen!

konusmalar biraz sakayla karisik gecti, ama cok sinirlerim bozuldu.
bütün acilari, agrilari ceken anneler, ama sonucta bisey demege hakkimiz yok

kendisinin 4 oglu olmus koymus isimlerini, birakmiyorki bunuda kendimiz koyalim.

napiyim ben ya? kafayi yicem. bu konu icin kavga etmistik esimle daha önce, o da tutturmustu erdogan diye.

kayınvalideniz ve eşinizi ikna edemezseniz, sizin tercih edeceğiniz 2. bir isim koyabilirsiniz

Çocuğa isim koymak önce annenin sonrada babanın hakkıdır, ömrün boyunca sevmediğin bir isimle sesleneceğine şimdi kötü ol diret koydurma, sonra çocuk doğunca unutulur gider. Tavrını sert bir şekilde belli etmessen başın ağrıyabilir. Ne hakla böyle konuşur hayret ediyorum, siz koyamassınız falan ne demek ya, bu sözü söylüyorsa kayınvaliden senden çekinmiyor demktir, çünkü cesaret işi bunu söylemek bundan sonra ağırlığınızı koyun bence.

canım tabiikide kesin tavrını koyup bebeğine senin ve eşinin istediği ortak bir isim koyacaksınız

al işte enn dellediğim konuuuu
tamam aile büyüklerimiz saygı duyarız değer veririz ama yaw gözünü sevdiğim anne babalarımız
bi biraksanız bizler de sevgimizin bi parçası olarak dünyaya getireceğimiz bebeğimize gönlümüzden geçen ismi koyalım değil mi???
saygı değer eşlerimiz tamam anelerinize düşkünsünüz onlara değer veriyorsunuz hatta doktorun kestiği göbek bağını anlamsız yere hala varmış gibi hayali şekilde taşıyorsunuz ama
e insaf biz ağaç kovuğundan gelmedik yaaa
kendi annenizi isim koyma durumnda karar mercii olarak görüyorsunuz da neden bizim annemize sormayı akıl edemiyorsunuz??

ayrıca sevgili kayınvalidelerimiz benim oğlum olmasa o çocuk nası olurdu mantığını bırakın azıcık tıp biliminin gelişmelerini inceleyin...
almanyada artık bilim adamları kadının kendi kök hücerisinden sperm üretip döllenmeyi sağlamak gibi bir aşama kaydettiler
yani beyler biyolojinize çok fazla güvenmeyin....
sevgimiz olmasa size ihtiyaç yok
aay feminst damarlarım kabardı gene........
:dilcikar::dilcikar:

Son düzenleme:
esime cok istiyorsaniz illa ozaman erdi olabilir (o bebegi anmak adina) ama erdogan istemiyorum dedim. fazlada üstüne gitmemem lazim yoksa inadina erdogan koyar.
kaynanam normalde cok iyi birisi ama bazen tam cadi gibi, yani herseye karismayi cok sever.

kusura bakmayın ölen bir bebeğin ismini yavruma koyamam deyin..hayır demez herhalde

iyi hoş da
olay şöyle olsa daha hoş olmaz mı
elbette onun da gönlünden geçen bir isim olacaktır ama bunu dikte eder gibi değil de kendisine "sorulduğunda" fikrini söylese
bu isim de olabilir siz bilirsiniz dense???
e karşısındakilerde kör değil ya (hani sırf karşısındakini dellendirmek için davranan bi tip değilse) aklına mantığına uyuyorsa neden olmasın???
gerçekten hiç hoş değil bu tavırlar...

vallahi kocamın isim koydurma hakkı varsa benim de var...
giderim nüfus müdürlüğüne
3 gün sonra doğumum var eşim şehir dışında çocuğu nüfusa yazdırıcak kimse yok acaba şimdi nüfus kağıdını çıkarmak mümkün mü diye rica ederim hamile bi kadını azarlayacak değiller ya ya da bi bayan bulur fikir alırım yazılmöış isim dava dışında nasıl değiştirilir diye...

hiç kimse kusurabkmasın...
yerinde olsam ben 9 ay boş yere karnımda taşımadım der bunu yapardım.....

aaay çok mu cadıyım ne....??????
delikafadulden

Bebek olana kadar bu konu hakkında pek konuşma o zaman onunla doğuncada kendi istediğin ismi koy bu senin en doğal hakkın sen bu konunun üstüne düşersen iş inada biner arkadaşım

eşiniz ne diyor bu duruma?
ölmüş abisinin ismini koymayı düşünüyor mu?

ay çok çok sinirleniyorum böyle şeylere.
eşinle ortak bir isme karar verin. kaynananıza da he deyin o zamana kadar. sonra kendi istediğinizi koyarsınız.

ama benim anlamadığım niçin kaçamak yapmaya çalışıyorsunuz. biz kendi istediğimiz ismi koyacağız böyle karar verdik deyin.
kaynana çok meraklıysa isim koymaya doğursun bir tane daha ona erdoğan desin.

konuyla alakasız ama erdoğan soy isim değil sadece.
ismi erdoğan olan bir siri kişi tanıyorum çünkü.

Bebek olana kadar bu konu hakkında pek konuşma o zaman onunla doğuncada kendi istediğin ismi koy bu senin en doğal hakkın sen bu konunun üstüne düşersen iş inada biner arkadaşım

ayy haklisin, en iyisi karistirmiyim bidaha bu konuyu...
ama icim icimi yiyor bi taraftanda. neyse en dogrusu hele ki onlarin yaninda bidaha hic konusmamak bu konuyu.klava:

Kendı ıstedıgınız ısmı koyun canım.
O kendı cocuklarına kendı koymus sızın bebegınızın ısmıne sadece fıkır sunabılır

ay evet ya ondan sonra 2 oglu daha olmus, onlara koysaymis o ismi?
zaten benim kocamin ismini aysun koymus ölen erkek kardesinin ismini. oda büyünce mahkemeyle fln degistirip alper koymus ismini. aysun kiz ismi oldugu icin tabiki.
ayyyyy cok gicik bi durum. hep onun istedigi olsun diyor, ben hic cvp vermedim dün ona.
evde esime istemedigimi söyledim sadece... ama erkekleri biliyorsunuz.

cicikız.. bebeğin hayırlı olsun sağlıkla doğsun öncelikle..
bak ne dicem..sen en iyisi k validene ve eşine ,ruyamda ak sakallı dede gördüm ve şu ismi koyun dedi de,kendi istediğin bir ismi söyle ve o ,ak sakallı dedenin dediği ismi koymazsam uğursuzluk olurmuş felan de.. geçenlerde bir arkadaştan duydum nasıl fikir ama..yerimseniben

hahahaha ayy kiz sen cok yasa! süper fikir, tamam bi denerim kaydirigubbakcemile2

nıye bu buyukler cocuklarının ıslerıne bu kadar karısmayı severler ve kendılerıne hak olarak goruller anlamıyorum
bıde olmus kısının adını nıye koymak ısterler offff Allahım yaaa
bız esımle bırlıkte karar verdık ısımlere
canım benım oglumunda ıkı ısmı var,ılk ısmı esımın babasının adı (Abdullah)
kulagına ezan okunurken ıkı ısım bırden soylendı
ama kımlıgıne bızım koydugumuz ısım yazdırdık
hanı belkı sızde boyel yapabılırsınız

en son carem iki isim koymak olcak sanirim. biz zaten bu isim konusunda bi anlasamadik. benim begendigim isimleri esim beyenmez, onun begendigini ben beyenmem. ikimizde beyensek ailesi beyenmez.... amaaan ne zormus bu isim olayi :bbo:

öff ailelere noluyo yahu...
kendi çocuklarına koymuşlardır isim nedir bu yönetme isteği anlayabilmiş değilim. bir derdim var köşesini okumaktan dert sahibi oldum yemin ederim...hihoyyyt
canımcım bu konunun üzerine çok düşünme bence mevzusunu da etme,çocuk doğunca sen koyarsın adını. senin hakkın,aylarca karnında taşıyan sensin,en çok o isimle seslenecek olan da sensin.sevmediğin bir ismi koymak da neyin nesi... çok kızdımkaydirigubbakcemile2

yaw bişeyede karışmasalar olmuyormu...sanki sizin aklınız fikriniz yokkkkkkkkk...söyledinmi adı gelin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…