Kaynananın çirkefliği doğrultusunda...

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
401
Kaynanamın yaptığı hal ve hareketleri ve oğlunun da anneciliğinden gelen eskiye dayalı bir ailelerin anlaşamaması durumu var gün geliyor eşimle aramız iyi olsa da haksızlıkları kafama takıp eşimden boşanasım geliyor. En ufak örnek vereyim kayınbaba en iyi kaynana ölüdür demi diye şaka yapıyor mesela kaynanamda diyor ki herkes bi gün kaynana olacak . Yada işte gelinler kaynanalarını sevmez diyen kayınbabaya damatlar da sevmez kaynana diyor bu şekilde bi misillemesi var oysa ki benim öz annem babam da yok vefat ettiler , beni büyütenler halam ve eniştem onlara anne baba diyerek büyüdüm bu arada bana inanılmaz psikolojik baskısı oldu kadının Şuan iyi de olsa .... Sonradan görme, işte fakir ruh hastas ithamları çoktu... halam ve eniştem diyorum ama aslında annem ve babam onlar kendi hallerinde insanlar ... sorum şu , unutmuyorum unutamıyorum yapılanları onların acımasızlıklarını , çocuğumun doğum günü olacaktı ailemin yanında , onu bile oğluyla ikisi allem kallem eşimin ailesinin memleketinde kutlandı bizim de bi taşınma süreci vardı mecbur iki aileden birinde olacaktık hadi iki tarafta da olsa neyse bu kafaya takılacak bi şey değil ama manen hissettiğim şey yıpratıcı ... oğlu anneci ama bana kötü değil , seviyor hissettiğim severek evlendik iyi anlaşıyoruz normal şartlarda.. özel günleri es geçmez cinsellik iyi kavgalarımız pek olmaz ev işlerinde ortak olmaya çalışır yemekte ben kurarım o toplar , kalk şuraya gidelim desem gelir ama gel gör ki ben unutamıyorum, mesleğim var oandemiden dolayı kapalı sadece, sert çıktığım cevaplarını verdiğim zamanlarda oldu ama hiç bi şey olmamış gibi yüzüme gülüyorlar , oğulları da farkında ama geçemiyor o taraftan da.. ama ona zararı lafı olmayan ailemden çok rahat geçiyor hatta bazen hareketleri bile değişebiliyor annesiyle yanyana gelinmişse o yüzden benim ailem de görüşmeyi istemiyorlar uzak olsunlar sizde mutlu olun ama boşanırsan da gel kızım diyor her türlü arkamda ailem

kayınvalıdenızle yakınmı oturuyrsunuz

Evet ilerleyen günlerde deneyeceğim bunu da teşekkür ederim yorumunuz için ..
uzulme arkadasım burda bende dahılcogu kısı benzerlerını yasamısdır..önemlı olan mantıklı hareket etmek fevrı davranıslara gırmeden sorunu cozmeye calısmak..neden herhafta gıtmek zorunda kalayımkı..ben zorunlulukları sevmıyorum zaten..bahanelerle gıtme aralıgını ac arkadasım..

Allah yardimcin olsun kardesim

Iki seçenek var bence .
Birincisi ki bence en güzeli kv yok sayacaksin. Gercekten o yokmus gibi davranacaksın. Gormeyeceksin,duymayacaksin. Takmayacaksin. Bir insani bundan daha cok sinir eden bir sey olamaz sanırım. Üstelik bunu ondan başka kimse de hissedemeyecegi icin seni eşine şikayette etse bir şey elde edemeyecek.
İkincisi ise çat çat ağzının payını vereceksin. Bütün köprüleri yakacaksın. Ama bu seçenek ana kuzusu eşin dolayısıyla senin içini rahatlatmak yerine canını daha çok sikacaktir. Hee yalniz şunu söyleyeyim, her mesajimda da yazarim yeri geldiğinde; mesela benim annem babam kırmızı cizgimdir. Onlara dil uzatan olursa koparirim, net. Taktik maktik hepsi biter. Kim olduğu hiç onemli değil. Tabii belki biraz geçen yillarin ogrettikleri ve verdigi cesarette var bilemiyorum. Ama herkes duracağı yeri bilecek. Gecemeyecekleri cizgiler, sınırlar olduğunu bilecek.

Artik, insanlar bana terbiyesizlik yaparken utanmiyorsa,ben terbiyesizliklerini yuzlerine vururken hic utanmıyorum. Onlar düşünsün. Sanırım dik durmak gerekiyor.

Senin anne baban kırmızı çizginse esininde oyledir ki.

Senin anne baban kırmızı çizginse esininde oyledir ki.
Ee ben de bu nedenle kimsenin anne babasina saygısızlık ve terbiyesizlik yapmam. Onlar da benimkine yapamaz. Yaparlarsa karşılığını alırlar. Saygi hak edilir. Saygi görmek istiyorlarsa saygi gösterecekler. Sirf benim eşimin annesi diye benim anne yada babama terbiyesizlik yapip dil uzatamaz.

Şu da var misal senin anne baban anormal ise eşin idare etmezse ne yaparsin

Şu da var misal senin anne baban anormal ise eşin idare etmezse ne yaparsin
Anormal derken? Kalkıpta esime hakaret ediyorlarsa, yapmamalari gereken bir sey yapiyorlarsa ki sadece bir kere yapabilirler ikincisi olmaz. Eşim bir daha gorusmez ailemle. Bakın bunlar, yani kv,kp,gelin yada damadin birbirine hakareti ,terbiyesizliği normalde yasanmasi mümkün olmayan, hayal bile edilememesi gereken şeyler.Ama oluyor mu? Okuyoruz işte malesef. Dusunsenize herhangi birinin anne babaniza hakaret ettiğini haksiz yere? Tepkiniz ne olur? Bunu yapan kv yada kp olunca durumu hafifletiyor mu?asla. Hepsi ozunde insan!! iliskisi. Insan olmayi beceremeyen kim olursa ona gore muamele görür. En azindan kendine biraz saygisi olan böyle yapar.

Bizim toplumda maalesef evlilik iki kişi üzerine kurulu degil
Esini seviyor olman hicbirsey değiştirmez eğer eşinin ailesinde anormal insanlar varsa
Yada çok farklı aile yapısına sahipseniz o evlilik dinamit gibi bir gün elde patlayabilir
Gerçekten evlenmeden anlamak bazen mümkün değil
O yüzden şans işi biraz.

Kesinlikle siz ne diyorsunuz ben eşime laf ettirmem daha fazla muhatab etmem
Ama erkekler genelde idare et kafasinda
Sadece hakaret de değil mesela kültür farkı var diyelim yaşamları sana çok zıt
Ama erkekler kabul et idare et kafasinda.

Zaten boşanmayı göze almışsınız. Eşinizi de karşınıza almayı göze alıp kayınvalide ile ilişkinizi azalta azalta minimuma indirmeye çalışın. Esin kabul ederse amenna mutlu mesut onlardan uzak yaşarsınız. Etmezse boşanmayı o zaman gündeme getirirsiniz. Geçmiş unutulmuyor biliyorum ama geçmişle de yasayamazsiniz. Ya bu deveyi gideceksiniz derler ya...

Kadın güçlü ve ayaklarının üzerinde durabiliyorsa o dayatma da bir yere kadar. Erkekler de bunu çok iyi biliyor. He takmiyorsa zaten konusacak bir şey yok. Kaybetme korkusu yoksa erkeğin ortada bir iliski de yoktur. Herkes insanca,insan onuruna yakışır şekilde yaşamalı. Buna engel olan kim varsa onun sevgisi sorgulanmalı bence.
Tabii ben de evlendiğimde bu kadar net fikirlere sahip değildim. Sanirim tecrube edindikce ve yaş aldıkça bazi fikirler olgunlaşıyor. Sunu anladim ki ben kendime ne kadar deger veriyorsam cevremdekiler de o kadar deger veriyor.
Konu sahibine tavsiyem ilerde keskelerle kafayi yiyip kendi kendinize konusacaginiza iyi kilerle mutlu olun.

Görüşme sıklığını azaltın.
Eğer yapabiliyorsanız görme duyma cvp verme bir şey dediklerinde sadece suratlarına gül geç
Ama yok yapamıyorum diyorsan gayet rahat bi şekilde sinirlenmeden lafını çarp..
Eşiniz sizin ailenize bir şey demiyor siz de kv kp hakkında eşinize bşr şey demeyin çapları kv ye verin . Şikayet edecekse Kv oğluna şikayet etsin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…