Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

pelinnns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
32
2
24
Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.

Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.

Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.

Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.

Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.

Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.

Günaydın.

O değil de ciddileşme sürecini hiç de yavaştan alıyor gibi değilsiniz.

Evli çiftler gibi kayınvalide evine gitmeye başlamışsınız,onların parası üzerinde yorum yapılıyor. İyice içlerindesiniz.

Ben bilmem kaç küsur yıldır evliyim kayınvalidemin parası hakkında yorum yapmam. Gönlünden geçen hediye varsa verir,beğenirsem kullanırım beğenmezsem kullanmam.

Alacakları ev içinize sinmiyorsa teşekkür edip daha iyisini siz alın.

Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Günaydın.

O değil de ciddileşme sürecini hiç de yavaştan alıyor gibi değilsiniz.

Evli çiftler gibi kayınvalide evine gitmeye başlamışsınız,onların parası üzerinde yorum yapılıyor. İyice içlerindesiniz.

Ben bilmem kaç küsur yıldır evliyim kayınvalidemin parası hakkında yorum yapmam. Gönlünden geçen hediye varsa verir,beğenirsem kullanırım beğenmezsem kullanmam.

Alacakları ev içinize sinmiyorsa teşekkür edip daha iyisini siz alın.

Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Günaydınn , Evet eve gidip bu konuları konuşmak istiyorum çünkü düşüncelerini ve yapacak eylemlerini öğrenmem gerekiyor ki ilerde dönüşü olmayan hatalara sürüklenmeyeyim. Mesela para konusunu açmadan evlensem ve kadının böyle planlarıyla karşılaşsam sorun olurdu benim için. Bir de bu ev konusunu kadın açıyor. Mesela ilk dedi ki Altlı üstlü oturalım ben kibarca yok dedim şimdi de bunu söylüyor yakın yerde oturalım diye. Ama karışacak bize eminim. Çocuğu da pasifleştirmiş. Çocuk her konuda atak biri ama bu konularda susmak istiyor

Bence de inanmamakta çok haklısın. Daha şimdiden sana beni arada bırakma diyen adam ve buna olumlu cevap alan adam hep ordan yürür. Gelir seni manipüle eder bir bakmışsın hep siz gidiyorsunuz, hep kadının istediği oluyor.

Açıkcası parayı veren düdüğü çalar. Onlar evladımıza ev alıyoruz kafasında olduğu için size sorma gereği hissetmiyorlardır. O aşamaya gelince sorulur mutlaka ama baştan bakılan evler tabii ki yakın olur.

Sanırım ben olsam işler ciddiye bindikten sonra ev bakarım istediğim yerlerde eş adayımla birlikte ve beğendiğim evler için koyabiliyorsam bir miktarda ben koyar öyle aldırırdım.

Tamamen içime sinmeyen bir muhitte ise ev muhtemelen oturmamayı tercih ederdim.

Trilyon degil milyon öncelikle.
Ana kuzusu ise evlenmeyin.
Kadın alacaksa evi istediği yerden alır.
İstemiyorsanız kendi paranızla alacaksiniz
Küsüratı bi z kuşağı olarak söylememek benim hatam 🙏
Benim kendi annem de diyor kadın istediği yerden alır para ondaysa diye. Ama düşünsenize evimi aldım diye her şeyime karışacacak. Mahallerinde anneannesinşn teyzelerinin dayılarının olduğu yere bizi de koyacaklar biz de o mahallede yaşayacağız. Bu kadar iç içe olmak sizce doğru mu? Ben neden kendi aileme uzağım da kayınvalidemin ailesine yakın olacağım?

Benim kendi annem de diyor kadın istediği yerden alır para ondaysa diye. Ama düşünsenize evimi aldım diye her şeyime karışacacak. Mahallerinde anneannesinşn teyzelerinin dayılarının olduğu yere bizi de koyacaklar biz de o mahallede yaşayacağız. Bu kadar iç içe olmak sizce doğru mu? Ben neden kendi aileme uzağım da kayınvalidemin ailesine yakın olacağım?
Evi kayın aileniz aldığı için. Neden sorusunun cevabı bu 😊

Kanka gayme demedim en azından dksndnsnd güncel para birimlerini karışıtırııyorum böyle 😄şaka maka bi yorum yapsana benim yerimde olsan napardın
:) ben 20lerin başlarında evliliğe karşıyım o nedenle hiç yazmayayım. Yazarsam önce hayatını yaşa, gez, toz, eğlen sonra evlen derim :)

Çünkü parayi veren düdüğü çalar.
Şahsen ben de çocuğuma ev alacak olsam kendi çevreme yakin alirim

:) ben 20lerin başlarında evliliğe karşıyım o nedenle hiç yazmayayım. Yazarsam önce hayatını yaşa, gez, toz, eğlen sonra evlen derim :)
Kanks ben 22 yaşındayım senin gibi düşüncem vardı ama çocuğu seviyorum. Neyse artık hayırlsı. Düşüncene sevindim ama böyle devam et tüm samimiyetimle söylüyorum 🌸☺️😊

Çünkü parayi veren düdüğü çalar.
Şahsen ben de çocuğuma ev alacak olsam kendi çevreme yakin alirim
:KK43:
Kadın karışacak. Sürekli. Göz hapsi. Tüm akrabaların olduğu mahallede biz yeni evliler de katılacak. Kaynım geçen gün gülerek dedi ki kızım kapanır inşallar ben yine şaştım kaldım düşünmüyorum dedim. Ama kısıtlı bir hayat beni bekliyor. Bunları göze almalıyım neden? Çünkü sevgilimi seviyorum? Çözümü var mı.. yok çünkü kız tarafı bi şey yapamaz

Kadın karışacak. Sürekli. Göz hapsi. Tüm akrabaların olduğu mahallede biz yeni evliler de katılacak. Kaynım geçen gün gülerek dedi ki kızım kapanır inşallar ben yine şaştım kaldım düşünmüyorum dedim. Ama kısıtlı bir hayat beni bekliyor. Bunları göze almalıyım neden? Çünkü sevgilimi seviyorum? Çözümü var mı.. yok çünkü kız tarafı bi şey yapamaz
Açıkçası sevgi ne karın doyurur bana göre ne de bu sacmaliklara katlanmam için motivasyonumu diri tutar.
Yol yakınken dönün.
Ana kuzusu değişmez asla

Sizin en büyük hatanız sorunu kayınvalidede görmeniz. Sevgilinizden iş çıkmaz.

Kaynım dediğiniz kızım dediğine göre abisi herhalde. Evli olsanız bile olmaz ama daha sevgiliyken ne hakla sevgilinizin abisi sizin kapanıp açılmanızla ilgili yorum yapıyor? Bu nasıl bir ortam?

Sevgilinize “pasif, annesi yönetiyor” diyorsunuz ama siz de yönetme hevesindesiniz. Adam için alınacak evin yerini annesiyle siz oturup pazarlık ediyorsunuz, daha gencecikken hem de.

Oğlu ile karar veriyor evi nereden alacağına,evlilik sürecinde neler yapılacağına yani sizin olmadığınız bir evde birlikte yaşayan insanlar bunlar planlarını rahatlıkla yapabiliyorlar.

Siz sevgimi, aile içinde pasif bir eş baskın büyükler mi diye karar vermeniz lazım.
Yoksa ev,eşya bunlar evlilikte ki son sorunlar

Kanks ben 22 yaşındayım senin gibi düşüncem vardı ama çocuğu seviyorum. Neyse artık hayırlsı. Düşüncene sevindim ama böyle devam et tüm samimiyetimle söylüyorum 🌸☺️😊
Çocuk diye bahsettiğinize göre evlenmeyin. Büyümemiş demek ki. Birde okulu bitirin biraz çalışın aceleye gerek yok. Bekarlığa dönüşte yok her zaman evlenilir

Sizin en büyük hatanız sorunu kayınvalidede görmeniz. Sevgilinizden iş çıkmaz.

Kaynım dediğiniz kızım dediğine göre abisi herhalde. Evli olsanız bile olmaz ama daha sevgiliyken ne hakla sevgilinizin abisi sizin kapanıp açılmanızla ilgili yorum yapıyor? Bu nasıl bir ortam?

Sevgilinize “pasif, annesi yönetiyor” diyorsunuz ama siz de yönetme hevesindesiniz. Adam için alınacak evin yerini annesiyle siz oturup pazarlık ediyorsunuz, daha gencecikken hem de.
Kaynım yazmışım çok pardon sevgilimin babası kapanmamı espriyle söyleyen kişiyiydi. Ben yönetme hevesinde değilim evlenicem ve biraz mahremiyet istiyorum bu kadar iç içe olmak kavgadan baska bir şey getirmez diye düşünüyorum. Ben sevgilimi yönetmem asla sadece evi onaylamıyorum. Benim dediğim yer olacak demiyorum ama çok yakınlarında olmak istemiyorum orta yol her zaman iyidir diye düşünüyorum.

X