Kaynanamla olan sorunlarımı eşime nasıl söylemeliyim?

Canım sert yorumlara kızma
Hepsi iyiliğin için
Tabiki de sert söylemeliyiz
Ben de evliyken herkes ayrıl dedi abartmıyorum sadece bi kişi ayrılma dedi
Ben kimseyi dinlemedim nooldu yürütemedim
Bence çoğu insan haklı
Sen olayın içinde göremiyorsun
Parayı biriktiriyo bizim için diyorsun
Ah canım lütfen kendine gel
Aciz gibi
Ya da çocuk gibi....
Her aile para biriktirir
Biz de biriktiriyoruz ama
Ben parayı elimle dokunarak
Tutarak
Alıp biriktiriyorum
Eşimin maaşıyla da kira fatura yeme içme Benzin
Ya o kadar şaşıyorum ve kızıyorum ki
Lütfen acilen çözüm bul bu konuya lütfen

beraber yaşayıp bi de maaşı ellerine vermek nedir? hangi mantıkla bunu yapıyorsunuz? ev ne allah aşkına evi cebinize koyup mu öleceksiniz? iki duvar uğruna bu eziyeti neden çekiyosunuz?

O evde yasiyosun diye parani vermek zorunda degilsin esin versin yeter neden parani o biriktiriyo sen biriktir ayrıca benim Param ben calisiyorum istediğimi yaparım de neden susuyorsun esinede buraya yazdigin gibi anlat bi takip et bak hareketine bak bana hak verirsin de

Sizin adiniza para biriktirilmesi, kocaman para kazanan, kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin olarak size de garip gelmiyor mu? Ben kendi parami biriktiremeyecek miyim diye dusunmuyor musunuz?

Sizi evde cocuk gibi goruyor sanirim bankamatik gorevi goruyorsunuz resmen, siz bır bireysiniz niye buna izin verdiniz ki, benim param benim kazancim diyebilirseniz alin teriniz birsey aldignzda laf soylemelerine hakki yok

Çok üzüldüm çalışan kadının kendini bu kadar ezdirmesine ben 3 bin maaş alıyorum sadece 1000 lira oğlumun birikimi için kenara atarım gerisinede eşim karışmaz öyle olmalı bence 200 lira ne sadaka mı veriyolar

Canım benim,herşey bu kadar basit olmuyor maalesef.İnsanın kendine yaptığı kötülüğü bütün dünya toplansa yapamaz.Evleniyorsun kayınvalide kayınpederli bi eve gidiyorsun çalışıyorsun.(çalışmak insana çok şey katar karakter olarakta)Paranı bırak harcayabilmeyi,elalemin o suna busuna harcatıp kendin evladına bir şey alamıyorsun.Ve dünyanın lafını işitiyorsun.Ve bunlar geçecek ben sessiz sakinim (o sakinler yıllarca biriktirdikleri nefreti öfkeyi evlatlarına kusup,kendilerine ve evlatlarına zehir ediyorlar hayatı)Böyle bir evlilikte bir evlat var biri, yolda ev yok düzen yok.Ve buncaaaa olan bitenden kocanın haberi yok!!! anlayışlı eşimle aman aram bozulmasın aman düzelir....
KADINLAR akıllı olmak zorunda bu hayatta.Kimsenin kavga çıkarması bağırması tepki vermesi gerekmiyor.Çalışan bir kadın,bugün kendi hakkını savunamıyor ezdiriyorsa,yarın evladını bu mantıkla yetiştirip,uğradığı haksızlığı evladının şahit olmasına zemin oluşturup,o evlat büyüynce kendi eşine çocuğuna aynısını yapmasının önünü açacaktır.

İnanamadim okuduğum bu konuya. Ne demek maaşımı kaynananin eline saymak bir ton laf işitmek evinizde kuru yerde yatin kuru ekmek yiyin gerekirse. Böyle şey olmaz. Eşiniz de bunların hepsini görüyordur bu kadar saf olamaz herhalde. Katlandiginiz için aranız iyi. Bir acsaniz bin isiteceksiniz. Hemen bahaneler sıralanacak. Derdinizi aynen burada yazdığınız gibi anlatın. Ayrı eve çıkın artık. Kiraysa kira neyse bu yaşadığınız stres karşılığında yalı bile alsa beş para etmez ömrünüzün en güzel yıllarını bu şekilde geçirmeye değer mi? Paranızın da biriktigine emin misiniz cidden?

Biliyorum evliliğin ne kadar zor olduğunu gayet deneyimleyerek yaşadım. Zaten doğru olduğunu savunmadm. Benim karşı olduğum şey sert üslup lar. Kadın sıkıntılı anında açmış bu konuyu burada gereğinden sert yorumlar kadını kendine getirmek yerine hayattan dahada kopmasına sebep olabilir. Çalışmadım evlilik hayatım boyunca yapmaması gereken kv kp de aynı evde yaşamayı kabul etmemesiymis cahillikte bulunmuş etmiş. Başta kendilerince para anlamında bi düzen kurulmuş ama bu kadin rahatsiz.
Hataları yaparken zaten hata oldugunun farkinda olsak buna temel hazirlamayiz insanoglu olarak .Ki Eşinin bunlari görmediğini düşünmüyorum . Eşi farkındadır ve bilgisinde veriliyordur aileye para.

Burada açılan konuların içeriğinden çok suçlamaya yönelik yorumlarına karşıyım.
Onuda şöyle izah edeceğim .
Görüştüğümüz bir arkadaş topluluğu mevcut. Bir arkadaşımız hem çalışıyor hem kv kp bir yaşıyor hemde çocuğuna kv bakıyor
Grup içerisinde kv de yaşamayan insanlar şu sekilde yorum yapıyorlardi. ' ayy x sen nasıl yapıyorsun helal olsun ben asla yaşayamam hiç bana göre değil hem calisicam hem onlarla birlikte oturucam . Zaman geçti xle yanlız konuşurken bir ara sürekli bir araya geldiğimizde benimle böyle konuştukları için psikolojim çok bozuldu tedaviye gitmek zorunda kaldım ve çocuğumla ilgilenemedim dedi . ' kimin böyle birşey hakki olabilir?
Tabiki güzelce akil veya fikir verilebilir ama kimse buraya yargilanmak için konu açmıyor .kimsenin de haddi değil kimseyi yargilamak bunu anlatmak istedim.

Evlenip çocuk yapacak kadar olgunsanız, bir işte çalışacak kadar zekaya sahipseniz kendi paranızı kendiniz niye biriktirmiyorsunuz.Siz yarın öbür gün kendi evinize çıkarken ver bakalım bizim için biriktirdiğin parayı dediğinizde aaaaa ne parası bu ev neyle döndü neyle yenildi içildi siz ev geçindirmediğiniz için bilmiyorsunuz yok para mara deyip kavga çıkaracak.sizde dımdızlak parasız gideceksiniz.şuan onlar yesin içsin diye çalışıyorsunuz farkında mısınız?

bizim adımıza biriktiriyor diye veriyorum

Sizce bu normal mi??? Şaşkınlık içinde okudum.
Para biriktirmek çalışan bir kadına mı yakışır yoksa evde oturan kayınvalidesine mi?
Diğer kısımlara girmeyeceğim. Eşinizin bir şekilde onayı olmalı yoksa yüz bulup yapamazlardı.

Umarım biriktirsin diye verdiğiniz o paraların üstüne bir bardak su içmek zorunda kalmazsınız.

Sen kendi maaşını biriktirmekte aciz misin, hesabına para yatıramayacak kadar beceriksiz misin, kapasiten mi Yok da tüm maaşı kvye veriyorsun saklasın diye, zaten sana ne yapsalar sesin de çıkmamış eziyorlar işte bu kadar basit.
Bu Arada 200 tlyi kendine ayırıyorsun geri kalanda kv saklıyor birikim diye, senin eve katkın Yok ki kv doğru söylüyor, eşin eve harcıyorsa o ayrı, o zaman anne c eve harcıyor ya niye böyle konuşuyorsun diyebilirsin.
Bu Arada sen o paraları unut sana hepsini vermeyecekler kesip verecekler, yediğin ekmekleri kestik der artık.

Son düzenleme:
Anlamadığım eşin bütün bunları görmüyor mu? Aynı evdesiniz nasıl anlamaz? Kvler genelde böyle oluyor galiba, evlenmeden önce kızım canım cicim, evlendikten sonra içlerindeki cadıyı çıkarıyorlar.

Ikimiz de çalışıyorsunuz. Kaynananla niye oturuyorsun. Gerekirse ikinci el eşYa alırsın yine de onunla oturmazsın. Maaşından ona ne? Yaptığın harcamadan ona ne? Desene herkes kendi parasının derdine düşsün diye. Hatta sert söylemene de gerek yok. Anneciğim siz benim paramı düşünüp de kendinizi üzmeyin de mesela.

Niye sizin adınıza biriktiriyor ki? Bankadan hesap açmaya engel bir durumunuz mu var? Nedir yani? On yaşındaki yeğenim bile kendi parasını kendi biriktiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…