• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla kavga ettik

sabire10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2023
13
10
1
29
Ben 7 aylık evliyim, ve düğün zamanında kaynanam herşeyime karıştı. Ben alttan aldım uyumlu davrandım ama şu an evliyiz ve fikir verme adı altında sürekli bi yönlendirme çabası var.
Ev eşyası alcaktık eşimle çok anlaşamadık, oda gene yönledirmeye çalıştı aldırış etmedim sonra bidaha söyledi bende dedim yarım yamalak yapılcaksa hiç olmasın gibisinden konuştum. Sonra eşim yanımıza gelince işte başladı sen beni azarlayamazsında fln da filandı. Ben sürekli benim fikirlerime saygı duymamasından çok rahatsız oluyorum, bana sürekli sanki ben düşünemiyormuşum gibi sürekli yönetmeye çalışıyor. İşin acaip tarafıda ben düşüncemi söylediğim için saygısız oldum. Halbuki son zamanlarda ona destek çıkmak için elimden geleni yaptım genede böyle ilk takışmamızda oğluna şikayet etmesi dediği cümleye ekleme yaparak birde ve benimle kavga etmesi birde ben hamileyim düşünün benim psikolojimi. Benden özür bekliyo ama ben özür dilemek istemiyorum çünkü ona kötü bişey demedim.

Ben 7 aylık evliyim, ve düğün zamanında kaynanam herşeyime karıştı. Ben alttan aldım uyumlu davrandım ama şu an evliyiz ve fikir verme adı altında sürekli bi yönlendirme çabası var.
Ev eşyası alcaktık eşimle çok anlaşamadık, oda gene yönledirmeye çalıştı aldırış etmedim sonra bidaha söyledi bende dedim yarım yamalak yapılcaksa hiç olmasın gibisinden konuştum. Sonra eşim yanımıza gelince işte başladı sen beni azarlayamazsında fln da filandı. Ben sürekli benim fikirlerime saygı duymamasından çok rahatsız oluyorum, bana sürekli sanki ben düşünemiyormuşum gibi sürekli yönetmeye çalışıyor. İşin acaip tarafıda ben düşüncemi söylediğim için saygısız oldum. Halbuki son zamanlarda ona destek çıkmak için elimden geleni yaptım genede böyle ilk takışmamızda oğluna şikayet etmesi dediği cümleye ekleme yaparak birde ve benimle kavga etmesi birde ben hamileyim düşünün benim psikolojimi. Benden özür bekliyo ama ben özür dilemek istemiyorum çünkü ona kötü bişey demedim.
Evlenmeden uyumlu davranıp evlendikten sonra uyumlu davranmamak bilemedim. Siz biraz evleneyim görürsün yapmışsın. Sağlıcakla al yavrunu kucağına. Başta uyumlu davrandığın için kadın bunu sürdürmeye çalışıyor. Eşine şiyaket eder gibi konuşması da hoş olmamaış. Eşinizle bu durumu yalnızken detaylıca konuşun. Özür dilemek istemediğinizi söyleyin.

dilemeyin
en başta birşey dedi mi ben böyle beğendim diyecektiniz
bundan sonra diyin

eşiniz hiç mi müdahale etmedi annesine o da hatalı o zaman
eşim üzülür diye düşünmeyin
karşılıklı özür dileyin ya da

Eşimin görüşü benim üslubum sertmiş, sen tamam tamam diyip sonra biz bildiğimizi yapardık diyor. Bana göre dediğim şeyde saygısızlık yok.

O isler öyle olmuyor. Tamam tamam demek karsi tarafinda beklenti uyandiriyor ancak. Ondansa bastan olacaklari söylemek en iyisi

dilemeyin
en başta birşey dedi mi ben böyle beğendim diyecektiniz
bundan sonra diyin

eşiniz hiç mi müdahale etmedi annesine o da hatalı o zaman
eşim üzülür diye düşünmeyin
karşılıklı özür dileyin ya da
Eşimin görüşü bırak desin öyle yapacağım anlamına gelmiyor dedi. Annesi zamanında çok zorluklar çekmiş o yüzden eşim annesine bişey diyemiyor. Bende dedim hep aynı taraftan isteyemezsin alttan almayı dedim.

Eşimin görüşü benim üslubum sertmiş, sen tamam tamam diyip sonra biz bildiğimizi yapardık diyor. Bana göre dediğim şeyde saygısızlık yok.
Ses tonunu, cumlelerini bilmiyorum, hangi hamlen nasil sonuclanir onu da bilemiyorum ama kadin birden eşin gelince agiz değiştirmiş sanirim, eşinin bunu görmesi önemli. Kavga dövüş veya illa küslük olmadan mesafe/sınır koymak lazım.

Gazınızı alacaktı, pazarlık usulü ikinizin de memnun kalmayacağı bir çözüm bulup ikinizi de susturacaktı, elinden almışsınız ona kızıyor.

Genç gelinlerden misin ?
Zaman zaman Kv'ler ogullari üzerindeki etkinin kaybolmamasi için gelinlerine de patronun kim olduğunu gostermeye çalışıyor.
Bu da öyle bir şey.
Buraların hanım ağasi benim diyor sizin Kv.
Saygısız,uyumsuz bir gelin olduğunuzu da oğluna açık açık soyluyor.
Bu kadın topuyla tüfeğiyle saldırıyor,bir daha alttan almayın derim.
Kocanızin da biraz sesi çıksın,biblo gibi duracağına.

Eşimin görüşü bırak desin öyle yapacağım anlamına gelmiyor dedi. Annesi zamanında çok zorluklar çekmiş o yüzden eşim annesine bişey diyemiyor. Bende dedim hep aynı taraftan isteyemezsin alttan almayı dedim.
oldu
sizin anneniz veya babanız böyle eşinize karışsın bakalım he he diyip geçiyor mu?
birde neden her yapacağınızı kv yanında konuşuyorsunuz ki sonradan görsün

bundan sonra hiçbişeyi duyurmayın ona

Üslup çok önemli verdiğiniz cevap ve ses tonunuz ortamı germiş olabilir kv niz kırılmış olabilir ayrıca yılların ev hanımıdir sizden tecrübelidir bildiği şeyler vardır akıl vermiştir beğenmediyseniz fikrini sakin şekilde ifade edebilirsiniz..kvde de oğlu gelince mağduru oynamış gibi duruyor bu fırsatı vermeyin ona He deyin geçin eşinizden annesine had bildirmesini beklemeyin.

oldu
sizin anneniz veya babanız böyle eşinize karışsın bakalım he he diyip geçiyor mu?
birde neden her yapacağınızı kv yanında konuşuyorsunuz ki sonradan görsün

bundan sonra hiçbişeyi duyurmayın ona
Benim kendi annemde çok karışan biri senelerdir onunla hep çatışıyorum bu yüzden. Ama ben ona karışamazsın diyebiliyorum.
Annesi duygu somurusu yapmaya alışmış istemediği durumda vicdan yaptırıyor oğullarına.
Ben görüşmek istemiyorum çünkü yaptığı şeye çok alındım resmen bizi birbirimize düşürmek için oğlu gelince kavga çıkarttı

Üslup çok önemli verdiğiniz cevap ve ses tonunuz ortamı germiş olabilir kv niz kırılmış olabilir ayrıca yılların ev hanımıdir sizden tecrübelidir bildiği şeyler vardır akıl vermiştir beğenmediyseniz fikrini sakin şekilde ifade edebilirsiniz..kvde de oğlu gelince mağduru oynamış gibi duruyor bu fırsatı vermeyin ona He deyin geçin eşinizden annesine had bildirmesini beklemeyin.
Birisinde fikir istemeden sürekli size fikir vermeye çalışsa siz ne hissederdiniz? Ve şunuda belirteyim ben farklı bi yerde yaşıyorum o buraya yeni geldi ben buranın düzenini daaha iyi biliyorum desem size?

Evlenene kadar neden sessiz kaldınız?
Hani düğün dernek hatta bebek olana kadar susup sonrasında tavır değiştirince insanlar haliyle size döner.
Evlilik arifesinde düğün telaşı vs ve annesinin tamahti vardır diye ses etmedim. Ondan sonra aylarca görüşmedik çünkü çok uzak yerlerdeydik

Benim kendi annemde çok karışan biri senelerdir onunla hep çatışıyorum bu yüzden. Ama ben ona karışamazsın diyebiliyorum.
Annesi duygu somurusu yapmaya alışmış istemediği durumda vicdan yaptırıyor oğullarına.
Ben görüşmek istemiyorum çünkü yaptığı şeye çok alındım resmen bizi birbirimize düşürmek için oğlu gelince kavga çıkarttı
işte dediğim gibi bunsan sonra bişey duyurmayın ona
eşinizle anlaşın.. sonradan öğrensin
bir iki bozulur iyi de olur :) alışır sonra

Back