• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla ayni dairede yasama korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi jtm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

jtm

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
22
0
6
34
Bursa
Merhaba bayanlar :( yogun bir korku var uzerimde nasil davranmam gerektigini tam olarak bilmiyorum. Soyle anlatayim: ben henuz yeni evliyim (2ay) ve kirada oturuyoruz,kirasi bize yuksek geliyor isin içinden kalkamiyoruz kaynanamlar yakin zamanda yeni dairelerine tasinacaklar iki daire sahibi onlar altli ustlu oturmamiz için yogun baski yapiyorlar, bizim iyiligimiz için oldugunun tabiki farkindayim ve kendisiyle suana kadar ne nisanlilik donemimde ne suan zorluk yasadim ama aileyi o yonetmis bu zamana kadar kayinpederim yumusak kalpli ve kayinvalidemin her istedigini yapiyor emirlerine uyuyor tabiri caizse. kiradan kurtulalim diye onlarla yasamamizi istiyorlar fakat biliyorumki kaynana ve gelin ayni mekanda olmuyor bi yerde patlak veriyor ne kadar iyi niyetle olsa bile.

Kizim su olsa daha iyi olur, kizim bize gelin yemegi burda yiyin, kizim bize her gun gelin uzakta deyilsiniz nasil olsa, misafirler her geldiginde mutlaka ya ben oraya incem ya onlar bana cikcak ee nasil olsa ust daire gelmisken ugriyalim her isimize maydonoz, her adimimizda uzerimizde bir goz olacak ve bu beni ciddi manada kasiyor, ben iyi anlastigim kaynanamla aramizi bozmak istemiyorum ne kadar uzak olursan o kdr degerli olur tatli olur iliskilerimiz.

esim ne yazikki çok hevesli daha cok maddi yonunu dusunuyr ve kiradan çikalimda ne olursa olsun diye dusunuyor. ben istemiyrm ve bir turlu ikna olmuyor, esimi nasil ikna edebilirim acaba, is isden geçmesin o eve yerlestikten sonra pismanlik yasamak istemiyorum, ustelik ailede herkes herkes dahil oluyor konuya nedense, gorumcelerimden tutun dayilara teyzelere kadar! mutlaka gidin sizin için daha iyi olur gidin gidin diye baski içindeyim resmen tatli bi dille kirmadan nasil bu isin içinden çikabilirim nasil kaynanam ve kayinbabama derim ben sizin evde oturmak istemiyorum diye? yardim edin ne olur pismanlik duymak istemiyorum aramiz bozulsun istemiyorum!!

gerekirse cüzdanına göre bir eve geçin ama asla birlikte yaşamayın
altlı üstlü oturmak ile, aynı evde oturmak bir bana göre :ssz:
madem size yardımcı olmak istiyor, o alttakı veya üstteki evini kiraya versin
parasını da siz alın :ssz:

melek olsa olmaz bence.
eşini bir şekilde ikna et, asla olumlu bakma

''ne benım aileme, ne senın ailene yakın olmak istemıyorum. yakın olan kötü olur, ben ailenle kötü olmak istemıyorum'' falan de.
anlayışı kıt değilse anlar.

Son düzenleme:
Canim.gercekten isin icinden cikilmaz bir durum
Yakinimda kv si ile altli ustlu olan uc arkadasim var evet yasamaktan korktuklarininn malesef hepsini bire bir yasiyorlar
Bak ben 8.5 yillik evliyim kv ile aramiz 3o dk falan kendi arabamizla.ama aramiz okadar iyiki
Ben onu o beni cok.seviyor aramizdaki saygi sevgi hic tukenmedi
Ayni binada olsak belki bu sekilde olmayabilirdi

Ama.ote yandan esinede hak vermek gerekiyir yasam sartlari zor heleki ev sahibi olmak oldukca zor yani onunda kendince haklo sebepleri var
Dedigim gibi ben dusununce isin icinden cikamadim
Belki arkadaslar benden daha iyi yardimci olur
Yinede yazmak.istedim.iste

melek olsa olmaz bence.

''ne benım aileme, ne senın ailene yakın olmak istemıyorum. yakın olan kötü olur, ben ailenle kötü olmak istemıyorum'' falan de.

Dogru yazmissin cnm
Iki aileyede uzak en huzurlusu gercekten
Sevgi saygi hic bitmiyor

evli değilim ama etrafımdan biliyorum bence aynı evde altlı üstlü de olsa oturmayın derim..:26:

sen olacakları özetlemişsin farkındasın zaten, ama eşin bu kadar hevesli iken bu işin içinden nasıl çıkarsın bilemiyorum

değil bedava üste para verseler ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturmam. aynı semtte oturmam..hatta biz aynı şehirde de değiliz ve hiç düşünmüyoruz aynı şehirlerde olmayı...böylesi çok güzel. geldiklerinde tatlı ayrılıyoruz hiç olmazsa. ne öyle dip dibe. ben kaynanama da dedim keşke buraya tayin olsanız dediğinde valla ben istemem iyiyken kötü olmaya ne hacet dedim.

melek olsa olmaz bence.

Bende ayni cumleyi kuruyorum kendisine asagi yukari hatta dokmedigim dil kalmadi ins ikna olur :44: onlar illada kiradan kurtulun ev sahibi olun falan diyolar ama ne bilim olmaz yaa, kadin zaten biraz dominantlik var yani o evde onun kurallari geçerli olacak hepp kiraya vermezler bizim kirada oldugumuzu bile bile...

Canim.gercekten isin icinden cikilmaz bir durum
Yakinimda kv si ile altli ustlu olan uc arkadasim var evet yasamaktan korktuklarininn malesef hepsini bire bir yasiyorlar
Bak ben 8.5 yillik evliyim kv ile aramiz 3o dk falan kendi arabamizla.ama aramiz okadar iyiki
Ben onu o beni cok.seviyor aramizdaki saygi sevgi hic tukenmedi
Ayni binada olsak belki bu sekilde olmayabilirdi

Ama.ote yandan esinede hak vermek gerekiyir yasam sartlari zor heleki ev sahibi olmak oldukca zor yani onunda kendince haklo sebepleri var
Dedigim gibi ben dusununce isin icinden cikamadim
Belki arkadaslar benden daha iyi yardimci olur
Yinede yazmak.istedim.iste

bende bi yandan hak veriyorum esime ama ayni dairede yasamak istemem fakat bunu kaynanamlara nasil anlatabilirim onlari kusturmeden birde aramizi bozmadan ona karar veremedim onlarda çok istiyorlar çunki :( biz suan fazla uzak deyiliz onlara yan mahallede ama onlara gore burasi bile uzak, bide kendilerinde uzaklik takintisi var, bu evi bile zor bulmustuk biz uzakda olmayin aman yoksa sizinle nasil ilgilencez yardiminiza nasil yetiscez diye sanki her gun geliyormus gibi! iki aydir evliyiz iki veya uc defa geldi çunki ona uzak geliyo ;) anca biz gidersek gorusuyoruz ve bu bana gayet uygun :1:

değil bedava üste para verseler ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturmam. aynı semtte oturmam..hatta biz aynı şehirde de değiliz ve hiç düşünmüyoruz aynı şehirlerde olmayı...böylesi çok güzel. geldiklerinde tatlı ayrılıyoruz hiç olmazsa. ne öyle dip dibe. ben kaynanama da dedim keşke buraya tayin olsanız dediğinde valla ben istemem iyiyken kötü olmaya ne hacet dedim.

vallah ne yalan soylim beni istemeye geldiklerinde ben o sehirde yasamam demistim bn eskisehirde kalmak istiyordum sonrada beni ikna için ugrastilar, iste yanimizda olsan dah iyi yarin çocuk olcak biz yardiminiza koscaz falan diye israr ettiler, kimseniz yok bursada nasil olcak bu is falan diye, bizimkilerde olmaz diyince mecburen geldim kaynanamin dibine! :47:

canim. esinle guzelce konusman lazim. sen herseyin farkindasin. ama birileri uzulmesin derken sen sonra ruh sagligindan olursun. cunku yasarken hersey 10 misli agir geliyor insana.

daha cok yeni evlisiniz. zamanla herseye alisir esin de. sen o zamana kadar guzel dille anlat. o da anlar elbet. dib dibe yasamak senin ozgurlugunun bitmesi demek. istemeyecegin herseye evet demek. sonra da tukenmeye baslaman ve evliliginin tukenmesi demek.

uygun dille ister esine ister kv.dene o evde oturmak istemedigini; daha yeni evli oldugunuzu; zamanala herseyinizin yerine oturacagini; kendi ayaklariniz uzerinde durmak istediginizi; eger cokkk yakin olursaniz huzurunuzun bozulacagini soylemelisiniz. yoksa sonra cok gec olur. herkes "hayir"in ne demek oldugunu ilmek zorunda canim.

Merhaba bayanlar :( yogun bir korku var uzerimde nasil davranmam gerektigini tam olarak bilmiyorum. Soyle anlatayim: ben henuz yeni evliyim (2ay) ve kirada oturuyoruz,kirasi bize yuksek geliyor isin içinden kalkamiyoruz kaynanamlar yakin zamanda yeni dairelerine tasinacaklar iki daire sahibi onlar altli ustlu oturmamiz için yogun baski yapiyorlar, bizim iyiligimiz için oldugunun tabiki farkindayim ve kendisiyle suana kadar ne nisanlilik donemimde ne suan zorluk yasadim ama aileyi o yonetmis bu zamana kadar kayinpederim yumusak kalpli ve kayinvalidemin her istedigini yapiyor emirlerine uyuyor tabiri caizse. kiradan kurtulalim diye onlarla yasamamizi istiyorlar fakat biliyorumki kaynana ve gelin ayni mekanda olmuyor bi yerde patlak veriyor ne kadar iyi niyetle olsa bile.

Kizim su olsa daha iyi olur, kizim bize gelin yemegi burda yiyin, kizim bize her gun gelin uzakta deyilsiniz nasil olsa, misafirler her geldiginde mutlaka ya ben oraya incem ya onlar bana cikcak ee nasil olsa ust daire gelmisken ugriyalim her isimize maydonoz, her adimimizda uzerimizde bir goz olacak ve bu beni ciddi manada kasiyor, ben iyi anlastigim kaynanamla aramizi bozmak istemiyorum ne kadar uzak olursan o kdr degerli olur tatli olur iliskilerimiz.

esim ne yazikki çok hevesli daha cok maddi yonunu dusunuyr ve kiradan çikalimda ne olursa olsun diye dusunuyor. ben istemiyrm ve bir turlu ikna olmuyor, esimi nasil ikna edebilirim acaba, is isden geçmesin o eve yerlestikten sonra pismanlik yasamak istemiyorum, ustelik ailede herkes herkes dahil oluyor konuya nedense, gorumcelerimden tutun dayilara teyzelere kadar! mutlaka gidin sizin için daha iyi olur gidin gidin diye baski içindeyim resmen tatli bi dille kirmadan nasil bu isin içinden çikabilirim nasil kaynanam ve kayinbabama derim ben sizin evde oturmak istemiyorum diye? yardim edin ne olur pismanlik duymak istemiyorum aramiz bozulsun istemiyorum!!

merhaba canım ben evlı değilim,çalısıyor musun bılmıyorum ama ılerde cocugun olursa belkı kayınvalıdene bırakabılırsın,bu senıj ıcın bı avantaj olur bı yandan esın haklı olabılır gercekten ev sahıbı olmak cok zor,bu arada evınız ayrı mı yoksa dublex bı evde mı oturacaksınız?eğer kapılarınız ayrı ıse cokda sorun olmayacagını dusunuyorum .hakkınızda hayırlısı olsun selametle.

Bir yolunu bulup eşinizi ikna etmelisiniz
Dediklerinizin aynısını yaşadım yazmıştım buraya da
Kapıda ayakkabılarım varmıs zile basmış açmamışım evde yoktum
Sanki 1 çift ayakkabım varmış illa o ayağımda olcakmış gibi
Uyuyorum aramışlar açmıyormuşum güneşliklerim kapalıymış nolmuş bana
Size ne ya
Yemeği burda yiyelim bizim yemek nolcak onu da yarın yersiniz
750 milyon kira veriyorum taşındım o semtten de 6 ay dayanabildim
Bu arada ben aynı bina değildim caddenin bi tarafında ben bi tarafında onlardı
Daha yazıcak çok seyim de var ama kalbine inmesin :)

uzaklık herzaman iyidir ne gelenine nede gidenine karışan olur.istediğin zaman eşinle dışarı çıkar gezersin ama aynı binada olursan ben gidiyorum demek zorundasın bazende izin bile alırsın.bizde 2 ay beraber olduğumuz zamanlar asker gibiydik.ayrıldık rahat ettik.eşinizle konuşun böyle birşeyi istemediğinizi iyiyken kötü olmak istemediğinizi söyleyin.

valla canım barakada oturun ama yine de gitmeyin...en tatlı en güzel en iyi niyetli kv ile bile aynı ortamda geçinilmiyor...mesele zaten kaynana da değil, belki siz nazlı olacaksınız belki cannıız sıkkın olacak belki sinirli olacakasınız vs vs...bu tür zamanlarda kv şurdan kalk şuraya otur dese o bile size batacak belkide...özel hayat sıfıra inecek....kv sizi el üstünde taşısa bile birlikte yaşama psikolojisi sizi yer bitirir..sürekli üzerinizde bir göz...biryere gideceksiniz mesela, acaba gönülleri yokmu ki, acaba kızarlarmı, annenlere gitsen aklın evde kalacak vs...
allah muhtaç etmesin kimseye canım ama türkiyede milyonlarca kişi kirada oturuyor...yeme içme kiraya ver ama gitme...benden sana abla tavsiyesi..geçim bozulup sıkıntı çekip sinir hastalıklarına düşeceğine maddi sıkıntı çekmen daha efdal inan...

Buraya yazdigina göre foumdaki yazilarida takip ediyorsundur. Onca insan kaynanasindan sikayetci ise bir oturmak istemiyorsa demekki birsey var bu iste. Maasiniza göre bir eve cikin nasilsa henüz cocukda yok 1 oda kücük olsun huzurunuz olsun. Sen zaten ilerde yasayacaklarini görüyürsun bunlara fazlarida eklenecek. O yüzden öyle yada böyle esini ikna et

bende 10-15 güne kvmin üstüne taşınacam evimiz orda yapılıyor malesef gitmeme gibi bir durumumuz yok 4 yıl uzakta yaşadım kafam çok rahattı hanım şimdiden başladı zaten her ota mota karışan cinsten ama hiç karıştırmaya niyetim yok herkes yerini yurdunu bilsin...
bayramın 1. günü ordaydık benim dairem üstte onunki altta merdicevlerimize halı döşeyecekmiş ben istemiyorum dedim geçtim sanki kendi kapısının önü ya baştan kurallarını koyacaksın yada gitmeyeceksin...

Senin yapabileceğin bişey yok canım,bu işi eşinin halletmesi şart..Sen eşinle konuş,birlikte oturmak istemediğini söyle,iyiyken kötü olmak istemiyorum de,bana sürekli karışılırsa ben rahatsız olurum,sürekli oraya gidersem sürekli onları görürsem sıkılırım de..Şimdi en azından Özlüyorum aileni gidip görüyorum özlemek daha güzel içiçe olmak istemiyorum de,sonuçta sadece ailesinin ve eşinin fikri değil senin de fikrin çok önemli..Bunları söyledikten sonra eşin hala gitmek istiyosa,ailesinden fazlasıyla baskı görüyodur bence oraya tasınmanız için..Ama ne yap et bi şekilde eşini vazgeçir..Çok daha ucuz bi eve geçin yinede bir arada oturmayın çok yeni evliliğiniz yıpranırsınız söyleyim..:20:

Madem istemiyorsunuz kesenize göre eve çıkacaksınız açık açık eşinizle konuşun

Birde her aynı apartmanda oturan kötü olmuyor 1 senedir aynı apartmandayım maşallah suphanallah kayınvaldem kayınpederim görümcelerim kayınlarım hepsini severim onlarda beni hatta ben istedim aynı apartmanı 4 sene gurbetteydik memlekete geldik bir sene başka yerde kirada oturduk sonra ben dedim eşime babangilin dairenin içini yaptıralım oturalım diye şimdiye kadarda sıkıntım olmadı çünkü ben rahatsızlıklarımı hemen dile getiririm karşı tarafta saygı duyar ki oğlum var bir gün karışmazlar koyduğum kurallara hayır dediğimde iş biter karşılıklı saygı sevgi var bizde tabi herkese diyemem oturun diye ben şanslı kesimdenim hatta ev aldığımızda çıkmak bile istemiyorum diğer kayınlarım evlenene kadar:) tek sıkıntım yeni eltim onu da es geçiyorum çok gerekli değil:) üstelik her gün görüşürüz hemen hemen onlar çok gelmez ben inerim yanlarına sıkılıyorum evde napıcam akşam kadar orda sohbet bol:) kayınpederim her sabah gelir torun sevmeye işe gitmeden hiç şikayet etmem hatta diğer kirada ki evimde baba sen çocuğa bakarken ben evi süpürüp sileyim derdim adam da tamam kızım sen işine bak derdi:) yani aman çok kötü bir durum değil herkes için.

Back
X