Kaynanamin Tutamadigi Sözleri...

Wallhı de kardeş... Sustukca böle üzülürsün yerli yersiz..şimdi sölemessin kimse anlamaz sonra sölersin haksız olursun..kebdin kendinin avukatı olucan..
Bnm gibi anasıdır babasıdır danasıdır diyipte susarsan ilerde konustugun için hep suclu haksız olursun.. De kvdends ayagını denk alsın

maaşınız varsa alırsınız anladım.
en iyisini yapıyorsunuz çekmemekle..

Yok susmayacaksin , gerektigi yerde konusmali insan ben oyle yapiyorum..
Icim yanacagina , yuzum yansin

Okadar yakın geldiki hikayen bana biz eşimle inanılmaz kavga ettik bizde kv aracılığı ile Görümce baskı yapıyordu ilk önce kredi dedi . Eşim çekicekmiş o ödiycekmiş. Ondan vazgeçirdim eşimden para istedi eşimle evde birbirimize girdik. Sonra hanfendi eşime demişki ben çikom un değil senin paranı istiyorum bu lafı duyunca iyice kan beynime sıçradı. Öyle bir kavga ki evde anlatamam. En son çekildim odaya eşimin körlüğüne ağlıyorum. Rabbime öyle içten dua ettimki sen şunların pis yüzünü göster eşime diye. Gerçi daha öncede gördü defalarca ama kardeşlik böyleymiş öyle diyorlar ben tek çocuğum anlamazmışım o yüzden. Nedense hep kazık yiyen bizimki. Ve 2 gün geçmedi ben hiç olaya dahil olmadan birbirleri arasında bir olay çıktı böylece gerçek yüzlerini eşim bir kere daha gördü. Bende sadece eşime işte bana sayesinde onca laf ettiğin kardeşin dedim. Ilahi adalet canım kalmaz kimsenin yanına ben ne yaptım ettim verdirmedim o parayı. Sonra eşime dedimki ya beni çiğneyen o parayı verseydin. Hiç sorma diyo ozaman tam aptal yerine konmuş olurdum . Yani o ve dolayısı ile ben aptal yerine konmayalım diye evde birbirimize düştük. Anlamıyor ki kendim için değil bizim için çaba.

Kv nin verip te tutmadığı 6 senelik aklıma gelen sözler.

Nişan bohçası için alışverişteyiz. Bu arada bizde eşimle düğünümüzü beraber yaptık. Eşya düğün nişan masrafları vs . Orda bir şey beğendim çok modaydı dantel yerine şu boncuklu takımlar. Ama sadece baktım ve neyse borcumuz bitince alırız dedim. Kv hemen pakete eklenti bu benim hediyem diye ama parasını ben ödedim. Eve pormanto alınacak hediye aldım size dedi ama parasını ben ödedim. Nisan'da yüzük aldı bitane bunu seti var onuda atıcam sana dedi 7 seneyi geçti diyelim. O set Orda mıdır acaba hala. Bide her fırsatta sorar noldu o yüzük duruyormu diye.

Oğluma doğmadan önce künye yaptırmak için illa adını belirleyin künye yaptırcam adı belirlendi çocuk oldu yok. Sonra dedi sünnet ine takıcam künyeyi çocuk sünnet oldu yok. Daha neler neler. Yahu bişey istesem içim gamyemiycek ama istemiyorum o durduk yere böyle konuşunca bende artık sinir oluyorum bu duruma.

Son düzenleme:
iki kere paylaştım. Yanlışlıkla

Sorunda aslinda senin dedigin gibi hic birsey istemeden , bosuna verilen sozler ..
Ben kucuk cocuga bile soz verirken dikkat ederim acaba tutabilirmiyim diye , yada birine aoz verdjmmi mutlaka yerine getiririm cunku karsimda insan bana gore hesap yapar zor durumda birakmak istemem..
Ama malesef herkes bizim gibi dusunmuyor akillar Ina estikleri gibi davraniyorlar ..
Ben kaynanami cok severim.asla sorun yasamadik , ama bu huyundan nefret ediyorum ..
ve bu huyu sogutuyor bana kadini , dunde telefonda bana bebek icin yatak alacam dedi..
bende gerek yok kardesim heveslenmis bebek odasi hediye aldi dedim helsi paket duruyor evde dedim bebek arabasina kadar aldi dedim ilk bebek dayi olucak heveslenmis.
Kaynanamin dedigi laf , heee onu zaten kiz tarafi yapar , yahuu ben dugunde herseyi yaparken erkek tarafi soyle boyle yapar hic demedim.
takilarimi bile esimle ben odedim sen dugune misafir olarak geldin.
simdi hangi yuzle kiz tarafi yapar dersin.
ayrica.benim evimde bir ignesi yoktur , ama ailemin onca destegi vardir. Maddi manevi..

Benimkide hem yapmaz hem beni ailem yapınca çekmez.

Evimin balkon yok çocuk olunca çamaşırlar çoğaldı ev rutubet oluyor çamaşırlar kokuyor falan. Kv her geldiğimde ay yinemi çamaşır kaldırın şunları çok dağınık bilmem ne. En son bende kurutma makinası almayı düşündüm ama o arada maddi olarak sıkışığız kv de var kurutma sürekli öven kadı benim alma niyetimi duyunca kurutma yı kötülemeye başladı. Bigün annemle dertleşiyoruz bi kurutma almam gerek falan diye annemde kızım nasıl ödiyceksiniz falan dedi allah yardım eder lazım sonuçta dedim. Annem inde kurulması var ama aldığından beri çok nadir kullanmıştır zaten tek yaşıyor. Benimkini al dedi. Istemedim ısrar etti. Kızım eşini taksitlerle bunaltma torunum oldu artık size daha çok lazım dedi. Doğum günüm yaklaşmış tı bende anneme ozaman doğumgünün için sakın bişey alma bunu hediyem olarak kabul ediyorum dedim.

Dıpumgünüm geçmişti kv lerdeyiz. Görümce ile mutfakta lar . Görümce yanıma geldi annen ne aldı diye bende dedim Kurutmaya ihtiyacım vardı onu verdi bende başka bişey alma dedim diye olayı anlattım. Görümce vay be anneye bak dedi. Mutfağa gitti kv diyo nolmuş ne almış. Görümce de ona söyledi. Kv koşarak yanıma geldi abartıyorum baya koşarak geldi. Hahaha yy annen sana eski makinası nı kakaladı kendine daha üst modelini alacak alma hastalığı var kadında valla dedi. Ama baya kıskanıyor o esnada okadar saçmaladıki .

Aradan zaman geçti görümcem lerdeyiz annemde orda ben yatakodadındayım. Kv anneme soruyor yeni evin anası.
Annem..- Iyi nolsun eskisi gibi değil tabi mütahit evi küçük ama bana yeter.
Kv. .- Aaa çokmu küçük. Mutfağı nasıl.
Annem.. - Küçük hiçbir beyaz eşya sığmıyo. Dondurucu fırın başka odada.
Kv..-kurutma makinasını nereye koydun.

Ben bunu duyunca yuh Arık dedim içimden yazık annemde bilmiyor cin fikirliyi cevap veriyor masum masum kuzum benim.

Annem..-kurutma yok

Kv..-aa senin kurutma vardı. (Ki kv annemin evine 1 kere gitmiş değildir)

Annem _çikoma verdim.

Kv _aa niye verdinki sana lazım olmuyormu iyi değilmiydi.

Annem. ..Onların bebeği var hem ne gerek var boşuna masraf etsinler.

Kv...Eee alıcanmı yenisini.

Annem..zaman gösterir şimdilik gerek yok gibi bişiler dedi.

Bu play böyle kapanmadı ama daha 3 yıl oldu hala o kurutma yı annemin bize vermesinin altında bişey arar bulamadıkça ölür hasetinden. Annemde alsa son model bi kurutma kurtulsak artık.

Ama annemin planı yeni kurutma yı bana alıp eskisini geri almak. Bu durumda kv yi düşünmek bile istemiyorum.

Benim kv nin en bomba olayı bu kurutma okadar uzadıki 3 yıldır buraya her mevzusunu anlatsam kaç sayfa olur :)

cok guzel soylemis arkadas, masaAllah..
bence de esine annesini hic karistirmadan, su an borclarimiz var biraz daha sabredelim tarzinda tatli sekilde yaklasirsan daha guzel olabilir.. cunku 'annen' dedigin an bozulup savunmaya gecer, hepimizde vardir bu az cok, sen dirdirciliginla kalirsin :)
annesine de soyleme bence de, esinle ikiniz arasinda kalsin yalnizca, konuya dahil olursa, mudahil olma hakkini da gorur kendinde..

Ya artik evlendiniz, hamilesin, bu isin kiz/erkek tarafimi kaldi mi daha?

Yemin ile senin kv'dende bi alem

Benim nişanlımda arabayı değiştirmek istiyo düğünden önce. Ama biz hemen ev almak istiyoruz. O yüzden zaten borcun altına girecez. Benim tepkim almak istioysan al ama biz sonumuzu göremiyoruz maddi açıdan. Ne kadar borca girecez belli değil dedim. Açıkladım yani hepsini ve vazgeçti. Sende konuşunca anlat. Şimdi değil 10 ay sonra alalım diyerek

boşverin 3-5 gün tribini atsın eşiniz sakın kredi çekmeyin..siz haklısınız haksız pozisyona düştüğünüzde yok.

ayrıca araba ihtiyaç degil lükstür evde hasta yok ise
aslında bebek gelecekse araba lazım da ,uçmaya lüzum yok borcun var 10 ay dişini sık sıkamıyorsam 7-8 bine bir uno ya da tipo alırsın ayağını yerden kesersin borcun bitince istiyorsan gir Ferrari al ama maaşına göre yapılandır borcunu..kadın verdiği sözleri tutmuyormuş bu erkekleri körü körüne analarına bağlayan ne ki,bu süt kızlara işlemiyor mu arkadaş
benim kaynanamda size derin dondurucu baktım alacaktım beğenmedim,hadi ordan beyaz eşya dükkanının sokağından geçmemişsindir kimi kandırıyorsun,artı sanki senden bir şey isteyen oldu..biz kazanıp yiyoruz boş sözler vermeyin hele ki sizden beklentileri olmayan insanların huzurunu bozmayın

"elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez" demişler
düşünceniz doğru, düşüncenizi anlatma şeklinde sıkıntı olmuş
annesini hiç katmayacaktınız, sanki o hiç öyle bir şey dememiş gibi yok sayacaktınız
doğrudan borçlarınızı bahane edebilirdiniz
eşiniz e annem yardım edecek ya dediğinde (ki derdi)
o zaman da, dünyanın bin bir türlü hali var hayatım, başka derdi çıkar edemeyebilir
o zaman ne yaparız deseydiniz, eşinizi düşündürürdünüz
bu şekilde sanki annen güvenilir biri değil, onun ipiyle kuyuyla inilmez şeklinde algılanmış
ha yanlış mı? söz verip tutmuyorsa doğru :)
ama her doğru her yerde ve her şekilde söylenmez, politik olmak gerekir :)

o zmn krediyi de kayınvaliden çeksin arabayı da kendi üstüne alsın, size vermek isterse ilerde verir. böyle bi öneri getir. şu borçlu durumda tekrar kredi çekemeyiz de zaten başkasına güvenerek borçlanmak doğru bişi değil bu anne bile olsa

Gayet akıllıca davranmışsınız ..
Başkaları alınmasın diye hayır diyemezseniz sonra üzülen siz olursunuz ..

vaaaaayyy çok iyi konuşmuşsun
saygıyı kaybetmeen bravo
herşeyi kendiniz yapmışsınız ayrıca tebrikler
eeee sen böyle deyince ne dedi kv?
eşin de zamanla düzelir boşver..

Tam da yapılması gereken şeyi yapmışsınız. Hem size sormadan araba almaya karar veriyorlar, hem de krediyi sizin çekmenizi istiyorlar, vallahi pes.

Kaynanaya konuyu açmakla iyi yapmışsın.
Krediyi kabul etmemekle daha da iyi yapmışsın.
Araba 10 ay daha bekleyebilir. Eşin de nasılsa 10 ay surat asacak değilya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…