- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- Konu Sahibi dejavu_one
nerdeyse 3 sene oldu evleneli. Başka bir şehire gelin geldim. Eşimle başka bi arkadaşımız vasıtasıyla netten tanıştık bir sene başka şehirden geldi görüştük evlenmeye karar verdik. Ailesi özellikle annesi başta istemedi beni kendi geçvresinden birini istiyordu oğluna baya da tanınmış bir aile.. Ama eşim inat ediyor, onlardan ayrılmayı ve görüşmemeyi göze alıyor neyse sonunda kabul ettiler.. Ama be boşanmış bir ailenin kızıyım. Annem tek maaşka iki çocuk yetiştirdi. Son birkaç sene bende çalıştım biraz birikim yaptık. Ama hiç çeyizim yoktu. Allah yardım etti herşeyimi yaptım. Kayınvalidemlerin boş olan evinde oturacaktık. Onlarında evi var oturdukları. Bu eve baştan sona tadilat yaptırdılar, eşyaları aldılar, Yani salon takımı, yemek odası, oturma odasına sığmadığı için bir koltuk.. Tabii bir sürü tabak takımı, nuh nebiden kalma mikser, hiç kullanamayacağım eski bir fritöz felan fala n baya koymuş ama sormadı tabi beğenir miyim diye... Ben eşyalarımı kargoyla yolladım. Herşeyim vardı annem fazla birşey yapamayız demişti ama şok olmuş eşyaları görünce.. Herneyse... Tabii kira ödemiyoruz eve.. Bende 5 aydan sonra çalışnaya başladım. Şimdi evdeyim ama.. Sürekli evlendiğimizden beri eve aldığı, yaptırdığı şeyleri övüp duruyor. Hazır mutfağı ne zaman gelse ay ne güzel der durur salon takımlarına da öyle ki ben seçemedim herşeyi o seçti çağırmadı bile gel bak diye hepsi onun zevki.. Yaptıkları tadilatları anlatır yok şöyle eksiğin yok böyle şeyler aldım, yok kullanıyormusun. Gelidkçe kontrol etmeler. Sonra ben blender takımı aldım eskileri yolladı boşuna yer kaplıyordu. Geçen gün gardırobumuz üztteki urçları taşımadı sağ yandan ayrıldı sağdaki eşyalar çöktü zaten küçük yatak odam şifonyerim sığmadı eşyalarım zor sığıyo.. Dolap yaptırcez ne gerek var hazır alın demiş. Normallere sığmadığını, şifonyerim olmadığını bile bile.. Mutfağa ek dolap yaptırdık kavga gürültü, neden kendi karar verecekmiş, oraya olmazmış ama pekte güzel oldu.. Bir oğulları daha var Amerika'da dönecekmiş seneye.. ıstanbuldaki ev senin sat ev al ister kiraya ver demişler ama biz tadilat yapsak birşey değiştirsek laf oluyor ayrıca sözde bizim ama özde değil.. Satalım dedim bir ara ev küçük 3 oda bir yere çıkalım diyordum kaynanama çıtlatırım ama bugün öyle şeyler dedi ki değil satmak bir dolaba bile ne laflar yedim..
Bugün aradı.. Dünde gitmiştik dolabuın aşağı indiğini ustanın gelip idareten yaptığını ama yenisini yaptıracağımızı hazır almıcamızı felan dedik aban bir güzel çıkardı kocaman odasını ve bir büyük iki orta boy 3 dolabını böbürlenerek gösterdi.. Aça aça... Bende beğendiğimi söyledim ki o da yaptırmış.. Kıyafetleri dolaplar almıyor.. ışte bugün aradı sen çok beğendin dolapları ama ben 60 yaşından sonra sahip oldum onlara dedi duyda inanma.. Zaten kendisi şu an 69 yaşında.. Sonra başladı senin eksiğin yok hiç herşeyi aldık benim fırınım yoktu, merdaneli makinem vardı, size herşeyi aldık, takımları felan saydı, üst katı sattık parası size gitti, kirada ödemiyorsunuz, ben oğlumu herşeyini baştan teker teker yaptım, öle acelece yapmadım yani bana laf sokuyor annen düşünmemiş diye sanki bilmiyo durumuzum olmadığını ki ona rağmen herşeyimi yaptım çok şükür.. Birde getirmesem acaba ne olurdu... Evin çok merkezi, yok kullanışlı sen çok rahatsın dolabın yok diye üzülme diyede teselli ediyor.. Zaten eşime demiş hazır alın ne yaptırcaksınız diye.. Ama öbürüde oğulları ona bir evi sat diyorlar biz iki odayabir salon çocuk olacak bir oda iptal.. Salonumda koltuklar açılmıyor nasıl ağırlıcam gelenlerimi bilmiyorum.. Hep böyle övgü ve taşlamalar ben tabi iğtal eşim aradı ağlıyorum anlattım. Keşke kiratya çıksaydık eşyaları biz alsaydık ama bu lafları duymasaydım dedim ki eşimde çok aldı... Çok kızdı eşim hemen arayacaktı ama ben engelledim.. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Sonuçta onun oğlu ne yaparsa bana değil oğullarına... Kafaya neden kakıyor yaptıklarını..Zaten görevi değil mi... Çok moralim bozuldu çok... Hemde sınavlarım var zamanım az bunu bildiği halde yapıyor.. ınadına sanki.. Vizelerim iyi geldiya finallere taş koyacak... Neyse ki eşim yanımda.. Bana destek oda olmasa ne yapardım bilmem... Şeytan diyor çek git evide aldığı herşeyi de bırak.. Ama ipleri koparmak istemiyorum yaşı gelmiş kaça kırmak istemiyorum ama kendime yapıyorum yoksa hiçbirşeylerinde gözüm yok.. Çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim...
Bugün aradı.. Dünde gitmiştik dolabuın aşağı indiğini ustanın gelip idareten yaptığını ama yenisini yaptıracağımızı hazır almıcamızı felan dedik aban bir güzel çıkardı kocaman odasını ve bir büyük iki orta boy 3 dolabını böbürlenerek gösterdi.. Aça aça... Bende beğendiğimi söyledim ki o da yaptırmış.. Kıyafetleri dolaplar almıyor.. ışte bugün aradı sen çok beğendin dolapları ama ben 60 yaşından sonra sahip oldum onlara dedi duyda inanma.. Zaten kendisi şu an 69 yaşında.. Sonra başladı senin eksiğin yok hiç herşeyi aldık benim fırınım yoktu, merdaneli makinem vardı, size herşeyi aldık, takımları felan saydı, üst katı sattık parası size gitti, kirada ödemiyorsunuz, ben oğlumu herşeyini baştan teker teker yaptım, öle acelece yapmadım yani bana laf sokuyor annen düşünmemiş diye sanki bilmiyo durumuzum olmadığını ki ona rağmen herşeyimi yaptım çok şükür.. Birde getirmesem acaba ne olurdu... Evin çok merkezi, yok kullanışlı sen çok rahatsın dolabın yok diye üzülme diyede teselli ediyor.. Zaten eşime demiş hazır alın ne yaptırcaksınız diye.. Ama öbürüde oğulları ona bir evi sat diyorlar biz iki odayabir salon çocuk olacak bir oda iptal.. Salonumda koltuklar açılmıyor nasıl ağırlıcam gelenlerimi bilmiyorum.. Hep böyle övgü ve taşlamalar ben tabi iğtal eşim aradı ağlıyorum anlattım. Keşke kiratya çıksaydık eşyaları biz alsaydık ama bu lafları duymasaydım dedim ki eşimde çok aldı... Çok kızdı eşim hemen arayacaktı ama ben engelledim.. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Sonuçta onun oğlu ne yaparsa bana değil oğullarına... Kafaya neden kakıyor yaptıklarını..Zaten görevi değil mi... Çok moralim bozuldu çok... Hemde sınavlarım var zamanım az bunu bildiği halde yapıyor.. ınadına sanki.. Vizelerim iyi geldiya finallere taş koyacak... Neyse ki eşim yanımda.. Bana destek oda olmasa ne yapardım bilmem... Şeytan diyor çek git evide aldığı herşeyi de bırak.. Ama ipleri koparmak istemiyorum yaşı gelmiş kaça kırmak istemiyorum ama kendime yapıyorum yoksa hiçbirşeylerinde gözüm yok.. Çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim...
Son düzenleme: