KAYNANAMIN GERÇEK YÜZÜ

Canım bence bu dan sonra evinde çay koymasına bile fırsat vermemelisin. Ben de ev taşırken kv çok dedi geleyim yardım edeyim camları sileyim diye yaptırmadım. Geldiğinde de mutfakta bile iş yaptırmam. Eşinin hatası olmuş çağırmak ama erkekler böyle şeyleri öngöremiyorlar pek. Keşke kabul etmeseydin ama olmuş bir kere. Bundan sonra ona göre davranırsın canını sıkma. Eşinin sana yardımcı olması çok güzel. Bence olayın üstünde fazla durup eşinin de tepkisini çekme. Anlamıştır o zaten üzüldüğünü. Biz de 24. Haftadayız ama riskli geçtiği için baştan beri evi eşim silip süpürüyor ben de toz alıyorum falan idare ediyoruz. Doğuma doğru da temizlikçi alırım bir sefer dip temel temizler. Oldu bitti. Bırak işler olduğu kadar olsun. Ne kimseye minnet et ne de kendini üz. Kafana da takma artık. Olmuş bitmiş boşver. Eşine gül çok üztünde durma bu konunun artık

En iyisi insanın kendi annesi o da uzaktaysa kayınvalidenin anlayışlı olması lazım madem bir sıkıntısı var en azından eşine telefonda ya da senin duyamayacağım bi yerde söylesin, eşin de annesi temizlik yapmak istemiyorsa bi hal çaresine bakardı. Kayınvaliden ayıp etmiş. Kendisi yaşlandığında ne durumda olacak kim bakacak bence büyükler bunları düşünsün çocuklarına gelinlerine laf söylerken... ben sana hak veriyorum. Ama bir daha temizlik için gelmesini isteme, biliyorum erkekle kadın eli çok farklı ama idare edersiniz bi şekilde. Hamileliğin hayırlı olsun sağlıkla gelsin bebek:)

Ben anlatamıyorum galiba ben çağırmadım demiştim. Tekrar söylüyorum bak iyi anla ben ÇAĞIRMAĎIMMM ben adabı sizden öğrenever değilim hanımefendi. Güzel adabınızı kendinize saklayınız

Bu gibi birçok cevabınız var eleştiriye katlanamıyorsanız konu açmayın herkes sizi pışpışlamak zorunda mı? Siz gerçek yaşantınızda da gerekli gereksiz her şeye böyle agresif tepkiler veriyorsanız daha çok ağlarsınız hamilesiniz diye sizi ancak aileniz alttan alır,burada dayılanamazsınız. Siz çağırmamışsınız sümük eşiniz çağırmış anne olmaz hayatta yaptırmam gel çay koyalım ben temizlikçi alıcam deseydiniz madem. O da yok. İstemem yan cebime koy. Sonra da burada yorum almak için açtığınız konuya yorum yapıyor diye insanlara çemkirin Ne güzel dünya..

Benim ailemde uzakta . Ben farklı şehire gelin geldim. Hamileliğimde her işimi kendim yaptım.

Hatta doğuma gidiceğim günü bile evı eşim supurdu ben sildim. Yatağımi hazırladım . Ki benim kayınvalidemler bana çok kızar lar biz gelelim sen Yapma Vs diye. Onâ rağmen ben hep kendi işimi kendim görürüm.

KenDi ailem olsaydida böyle olurdu. Bulasikları ortadan kaldırıp ev sil supur nolcakki. Perdeler dé arada bir yıkansa esin asar . Zaten duş ve wc her kullanım sonrası yıkanır. Ne kaldıki geriye?ütü olsa oturarak yapabilirsiniz. Ben yemegi bile oturarak yapardım. İşimi 1 günde değil 2 günde yapardım. Yani biraz hamilelikten hormonlar pik yapıp sizi esir almış.

Kayınvalideniz is yapmak zorunda değil ama geldiyse de söylediği çok ayıp. Yiğilmak yerine o an içeri girip kavga etmeden içinizdekini söyleyebilirdiniz. Olan olmuş üzülüp sıkma canını lohusa dönemin de gelmemesi ni rica Edin neden dersede bundan dolayı gelmeyın . Bebeği görüp oturup sonra gidersinjz ben eşimle hallederim deyin. O gün anneniz gelir zaten.

Çağıran eşinse ona niye söyleniyo ki, sanki sen çağırdın, kadın ve erkeğin ortak kullanıp kirlettiği evi zaruret durumunda temizlemek nedense hep kız annesinden bekleniyor, temizlikçi tutsaydınız yoruldum dese anlarım da annesi gelseydi demek abes, ona düşerdi demek istemiş kız annesi ya, evi temizlemek kadının görevi kadın yapamıyorsa annesi yapacak,erk kafalar

Ana lafına bozulmanız hata. Küfür etmiş gibi algılamışsınız. Ana anne valide aynı kapıya çıkar
Eşinizin çağırması hata sizin eşinize engel olmamanız hata
Maddi sıkıntınız yoksa yardımcı çağırsaydınız daha iyiydi
Sabaha kadar ağlayıp bebeğinizin üzecek bi durum yok
Hormonlardan hassassınız.
Bence bu meseleyi kafanızda kurup kayınvalidenize zıtlaşıp aile bağlarını bozmayın

Şu yorumu ben yapsam aboooowwww

Temizlikçi tutulması konusuna katılıyorum ama koca parasına kıyamadı demwk

Ben hamileyken kimseyi çağırmadım o sırada taşındım annem halletti sağolsun eskiden tarlada çalışıyormuş herkes hamilesin hasta değilsin kendini sakınma bukadar

hamile oldugunuz icin bu kadar duygusallasmissiniz, esiniz zaten yardimciniz oluyormus. Birakin eviniz pis kalsin bir sure, ölecekmisiniz ne olacak? Kendinizi esinize ve cocugunuza ayirin. Hamileligin tadini cikarin her gununu ayri ayri yasayin, birakin eviniz pis kalsin

Cagirmayin bir daha olsun bitsin.Kayinvalidenizle aranizdaki iliski nasildir bilmem eger cok iyi degilse boyle dusunmesi normal.Hamilesiniz hassassiniz anliyorum.Ama bir de soyle dusunun kayinvalideniz hasta ve bir kizi bir gelini var ama evini temizlemeye kizini degil gelinini cagiriyor eminim cogumuz kizi gitsin derdik.Bu da onun gibi zor gelmis yorulmus olabilir o da annesi gelsin demistir.Hem siz kimseye mecbur deilsiniz ki esiniz yapiyormus dip kose icin de bir kadinla anlassaniz cok masraf olacagini sanmam zaten ayda bir bile yeter esiniz yardimci oluyorsa diger gunlerde.Uzmeyin kendinizi bosuna pozitif olun :)

Yeni hamile olan nesil açılan konular da hep zor hamilelik geçiriyor nedense sanırsın prenses
2 kuşak öncesi hamileler bi elinde yag bi elinde ballami hamilelik geçirdi daha eskileri köyde yaşayanları saymıyorum bile köyde işin çokluğunu herkes bilir inek bahçe tarla bunların canı yokmu kimseden bişey beklemiyorlar maşallah cocuklari da turp gibi oluyor

Yav bu kadar mı zor bi evi temizlemek çoğu ınsan hamile kimseden bişey beklemiyo
Şu prensesliklikten çıkın artık yapamıyorsunuz temizlikçi tutun bi kadın temizletin yoksa öyle oturun kimseyide rahatsız etmeyin
Cocugu da anne kaynana için dogurmuyorsunuz

Büyük konusturma rabbim .

Ben de hamile oldum. Kisa surede iki sezaryen dogumdan sonra 3. gebelik ikiz oldu. Zor gebelikti.

Kimseden iş beklemedim . 39 haftaya kadar calistim . (Ikizler 30 haftada dogum oncesi izin aktariyorlarmis. Doktora 32. Haftada gidince yasal olarak boyle 30. Hafta yazacagim dedi. 10 hafta aktarma hakkım oldu. )
Doğum sonrası için ve birinci sınıfta okuttuğum ögrencilerim için çalıstım.
Ben ikiz hamileyken hem calistim hem evimi temizledim hem de evdeki iki cocugumla ilgilendim.

Çok zor bir doğum geçirdim . Dogumda baska operasyonlar da oldu. Doğumdan sonra eve gelince sürekli aģlayan ikizlerime ve 4 çocuguma ragmen lohusa halimle geceleri tek baktim . Biberon vermedim. Sürekli emzirdim sabahlara kadar uyumadım. Annem 10 gün sabahları gelip gidenlerle, il dışından gelen kayinvalidemle ilgilendi . 10 gün sonra gittiler.
Tek başıma 4 çocuk büyüttüm. Bir yil ucretsiz izine ayrildim ve baktım onlara. Kime minnet edebilirdim ki . Onlar benim çocuklarım ben doğurdum bakmak zorundaydım.
Eminim.çok kisi vardir böyle. Herkesin canı kendine kıymetli.

Çok zor durumdaysan çagir bir kadin parasini öde temizlettir. Kaynanan seni temizlige çağirsa neden kızını çağırmadı derdin.

Hem kaynana temizlik yaptiracaksin. Hem gizli gizli kapi arkasi dinleyeceksin. Sonra sabahlara kadar ağlayacaksin.

Kadin annesini niye cagirmadi demis . Çok da birsey söylememis. Böyle düşündüğüne göre gelebilme ihtimali var annenizin. Yoksa gelemeyecegini bile bile neden gelmedi demezdi.

her kv der, demese de içinden geçirir. bence kendini bu kadar boşuna üzmüşsün. bu yüzden sabaha kadar ağlamak çok mantıksız. bebeğine yazık...!

Üzülmeyin sizi kırmak için demiş olsa yuzunuze derdi sizden mi cekinecek? Ana ogul arasında gereksiz bir konuşma olmuş başka bişey için çok çok muhtaç olmadıkça cagirmayin. Halbuki torun ortaktır ve benim oğlumun evi demek istiyorsa böyle acil durumlarda yardimci olmalı bence. Ona göre davranirsiniz sizde ona. Ama sizi cok zorlamicaksa bende temizlikciden yanayım şu halimle ben bile ayarlarsam yardimci alacağım dogum oncesi. Ama eşim yapar inşAllah ta kendi annem bile gelmesin. Kv zaten görüşmüyoruz. Aslında zaten dogum evinde çok ince temizlik ancak çocuk sağlığı için dusunulmeli biz ne yazık ki eve gelenler için yapıyoruz ya o da ayrı sinir bozucu. Allah yardimciniz olsun bende hamileyim diye uzun uzun yazdım ama aslında büyütecek bişey yok lütfen stres yapmayın

Bukadar kendinizi yıpratmaya değermi ?
duydunuz birdaha çağırmazsınız herkes yerini bilir, üstüne birde eşinizi paylamışsınız. kayınvalideniz gittikten sonra annenle konuşmanı istemeyerek duydum bir daha annen yerine parasını verir birini tutarız dersin olur biter.

+1 yada en güzeli içeri girip askolsun sende annem değil misin hem oğlunun fikriydi keşke kimseye yük olmasaydik söz dinlemedi ki diye ortamı yumuşatıp şeytana fırsat vermemek ama o kadar samimi olunsaydi kv bunları demezdi sanırım. Bayılıyorum bu tarz konuşan güzellikleri herseyi çözen insanlara. (Ben öyle değilim onlar genelde hayat dolu,genç gorunup,yaslanmayanlardir)

ay bende sandımki kaynana boş boş konuştu. bizde hamile olduk, her işimizi kendimiz yaptık tarlada çalıştık falan dedi. ne olmuş anası dediyse küfürmü etmiş annene. yapmayın dip köşe temizlik doğum yaklaşınca yaparsınız nolur yani. antreye yığılıp kalcak ne var hele bide sabahlara kadar ağlıcak ne var. bu kadar abartılırmı ya. bu kadar işine gelmeyen olumsuz yorum karşısında, yine antreye yığılıp kalmazsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…