- 4 Haziran 2014
- 2.058
- 3.442
- Konu Sahibi yaralikelebekk
ben annemi ya da kayınvalidemi evimi temizlemeye çağırmaya utanırım açıkçası. siz utanmamışsınız bi de utandırmak istemişsiniz. ilginç geldi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Burada aslında sıkıntı kayınvalide de değil eşte , kayınvalidenin tek eksisi ki o da bence eksi sayılmaz, anası demiş ama ana yöresel bir sözdür, sonuçta o da anne demek oluyor, ne kayınvalide ne de konu sahibesinin annesi evi temizlemek zorunda değil, evin temizliğe ihtiyacı varsa kadın yapamıyorsa erkek yapacak, o da yapamıyorsa parası mukabili yardımcı çağırılır, bana kalırsa adam hatalı, eşine sormadan annesini çağırmamalıydı.Şu yorumu ben yapsam aboooowwww
Temizlikçi tutulması konusuna katılıyorum ama koca parasına kıyamadı demwk
Burada aslında sıkıntı kayınvalide de değil eşte , kayınvalidenin tek eksisi ki o da bence eksi sayılmaz, anası demiş ama ana yöresel bir sözdür, sonuçta o da anne demek oluyor, ne kayınvalide ne de konu sahibesinin annesi evi temizlemek zorunda değil, evin temizliğe ihtiyacı varsa kadın yapamıyorsa erkek yapacak, o da yapamıyorsa parası mukabili yardımcı çağırılır, bana kalırsa adam hatalı, eşine sormadan annesini çağırmamalıydı.
Evet, serzeniş biraz taraflı olmuş fakat yine de kim daha fazla hatalı noktasında ben oyumu annesini karısına sormadan çağıran ve bu duruma sebebiyet veren eşten yana kullanıyorum, insan annesinin huyunu az çok bilir, belki daha gelmeden anne temizlemek istemedi ama oğlu ısrar edince geldi.Ana lafı alınılacak birşey bence de değil ama o gelseydi demek sanki onun görevi diye ima etmiş gibi geldi bana
Serzenişi oğlum yoruldum temizlikçi çağırsaydınız şeklinde olsa dibine kadar haklıydı teyze
Ana lafı alınılacak birşey bence de değil ama o gelseydi demek sanki onun görevi diye ima etmiş gibi geldi bana
Serzenişi oğlum yoruldum temizlikçi çağırsaydınız şeklinde olsa dibine kadar haklıydı teyze
Evet, serzeniş biraz taraflı olmuş fakat yine de kim daha fazla hatalı noktasında ben oyumu annesini karısına sormadan çağıran ve bu duruma sebebiyet veren eşten yana kullanıyorum, insan annesinin huyunu az çok bilir, belki daha gelmeden anne temizlemek istemedi ama oğlu ısrar edince geldi.
Eli ayağı tutan iki yetişkin insan varken koskoca annesini dip köşe temizliğe çağıran insanların temizlikçi diye bir seçeneği kabul etmeyeceğini düşünmüştür bence kadın. Ona göre konuşmuştur. Çünkü temizlikçi çağırmayı akıl etmek zor değilken utanmadan annelerini çağırıyorlar ev temizletmeye. Kadın da kendi temizleyemiyorsa kendi annesini çağırsın anlamında demiştir. Burada bile kayınvalide kendi kızını rahat ettirirken gelinini ev hizmetine çağırınca çoğu kişi "kendi kızını çağırsın" diyor temizlikçiden önce. O misal.
Hamilelik dönemimde annem 44 yaşında gencecik kadındı ama çağırmadım hiç, kayınvalidemle annem yaşıttır, kayınvalidemi de çağırmadım asla, kendim yaptım, yapamadığım yerde eşime yaptırdım, eşim çağırsaydı benden fırçayı yerdi kesin, evin temizliğe ihtiyacı olduğunu düşünen bir erkek ya kendi yapar veya yardımcı tutar, konu sahibesine birşey diyemeyeceğim, hamile hamilelikte hassas olunuyor, kızmıştır, kırılmış üzülmüştür fakat kayınvalideye çokta gönül konulacak bir durum yok.İçinde eşin olduğu her konuda muhatap önce eştir benim annem 69 doğumlu genç bir annem var ama ben temizliğe falan çağıramam,ikisini de
Son cümlen çok doğru burda yapılan çoğu zaman o, ama ben bu tip konularda her konuyu kendi içinde değerlendiriyorum, kızından önce işine gücüne koşulacak kv var kosulmayacak kv var
Hamilelik dönemimde annem 44 yaşında gencecik kadındı ama çağırmadım hiç, kayınvalidemle annem yaşıttır, kayınvalidemi de çağırmadım asla, kendim yaptım, yapamadığım yerde eşime yaptırdım, eşim çağırsaydı benden fırçayı yerdi kesin, evin temizliğe ihtiyacı olduğunu düşünen bir erkek ya kendi yapar veya yardımcı tutar, konu sahibesine birşey diyemeyeceğim, hamile hamilelikte hassas olunuyor, kızmıştır, kırılmış üzülmüştür fakat kayınvalideye çokta gönül konulacak bir durum yok.
Bendensin, ev taşıdım, doğum yaptım, gebelik, lohusalık, hastalık oldu, hep onlar oturmaya gelsin misafirim olsun, ben kendi işimi kendim görürüm dedim, yetemediğim yerde eşimden yardım istedim, hala da öyledir.Bizde batmandan taşındık geldik tadilat yapılmış tozlu topraklı evi kendimiz temizledik annemle aynı apartmanda kv ile 10 dk mesafedeyim ama kendimiz yaptık, kendi göbeğini kese kese özgüvenli de oluyo insan
kv cok kötü bir şey dememiş. yorulmuş kadın ogluna serzenişte bulunmuş. ogluda sen duyma diye tamam anne uzatma demiş.Ben çağırmadım oğlu çağırdı. Ona çağırdığı için çok kızdım çok. Bu da bana büyük bi ders oldu