KAYNANAMIN GERÇEK YÜZÜ

Ayıp etmış
Gelmese daha iyiymıs ama keske o anda deseymıssınız soylenecekseniz keske gelmedeyfiniz diye

Sümsük diyecskmis zaar yazim hatasi olmus diye dusunuyorum

Gerci pek bisey degistirmiyor ama

Bana mi anormal gelmedi bilemedim ama kv istemiyorda olabilir bence hakli sanki nereye kadar oglu cagirdi diye herkese tazmissiniz ama oglu cagirdigindada haberin vardir bu ilk degil belliki oglu cagirdi deyip malesef gunay kecisi bulamazsin bilmiyorum annenizin durumu nedir ama bence gelebilirdi de bir sure yardima

Aynrn kayinavaliden geldi annende gelseydi beraber yapsalardi olmustur tabi tek basina yada hic kimseye minnet etmeyip temizlikci cagirin

sümük kocam demişsiniz ne diyecekti adam annesine sus temizliğini yap bittiyse git mi dicekti
siz karısıysanız o da annesi
kadını eve temizliğe çağırmışssınız gönlü yok belli
ki nasıl istediniz böyle bi şeyi hayal bile edemiyorum
kadın kendisi yapmak istese bile ben izin vermezdim
madem hamilesiniz anneniz uzakta ki annenizin de size yardım etme zorunluluğu yok
eve kadın çağıracaktınız parasıyla
ya da eşiniz üstten elektrikli süpürgeyle süpürücekti bu kadar
haksız olduğunuz bir konuda bir de eşinizle kavga etmişssiniz

ha bu arada ana sözcüğü kötü bi şey değil
ben annedense anam demeyi daha samimi bulurum
ve özellikle yaşlılar anne kelimesini kullanmıyorlar anası şunu demiş anası böyle yapmış şeklinde kullanıyorlar

Ben çağırmadim esim çağırdı diye bir bahane olamaz. O evin hanımı ssensin hayır çağırma anneni diyebilirdin işine gelmiş. Artı 2 kisinin ev isinden ne olacak bende evliyim üzerine 8 aylik hamileyim doğumum yaklaştığı için eşimin yardimiyla perde ve cam olayını hallettim. Onun dışında yavas yavas islerimi gunlere yayarak hallediyorum.

Abartiyorsun ki ben kv'min temizlige gelmesine hayatta razı olmazdım. En kötü gözüm tutmasa ve esim yardim etmese ayda 1 temizlikci cagirirdim.

Kayınvalide haklı. Kimse kimsenin temizliğini yapmak zorunda degil. Bir yardımcı tutup 100-200 liraya halledebilirdiniz. Durumunuz müsait değilse eşinizin yaptığı temizlikle idare edebilirdiniz. Ben olsam gelip temizlik de yapmazdım. İnsanlardan fazla seyler isteyip sonra da bu şekilde davranmayın.

Eşim bugün annemi çağırayım evi temizlesin derse asla kabul etmem. Eşim de böyle bir seyi annesinden istemez. Çok karmaşık ilişkiler kuruyorsanız, sonuçlarına katlanacaksanız.

Buna mı ağladınız. Aferin bu kafayla çok ağlarsınız. Ne var bunda konuşmuş her laf ciddiye alınır mı? Bu lafı yüzümüze bile söyleyemiyor ama siz maşallah hemen kaale almışsınız bir de düşüp bayılmalar.
Çağırmayın bir daha olsun bitsin. Çok mu lazım dip köşe temizlik.
Bir de yok anası demiş niye annesi dememiş falan. Düşüp bayılmaya yer arıyor gibi geldiniz bana. Gerek yok bu hareketlere

Ben birk kv esime bile soylemzdm duydugumu. Zaten evede temzlik icin cagrtmaZdm. Bu devirde boyle 1 yapar 10 beklerler. Biraz durumu zorlayp kadin alsaydiniz. Yoksa da iyi duruma gelen kadr beklesydinz. Benm iki ay esim yapti yemekleri temzilkde yapamadm napiym yapablck bisymde yoktu. Bi wc bide oturdugmz odayi supuruyodk o kadr. Ama senn olmus artik yapck bisy yok bidaha dussen bile yardim isteme derim. Ve takma. Bazılarının anası bile laf ediyor hayat. Herzamn tekiz aslinda

Dip köşe temizlik dediğiniz nedir ya kayınvalideyi çağıracak kadar büyük temizlik ne olabilir , ''sümük '' kocanızla birlikte yapıverseydiniz ya da temizlikçi tutsaydınız.
Eşim çağırdı lafının arkasına saklanmayın sizin söz hakkınız yok mu ? Kayınvalide geldiğinde boş ver temizliği oturalım diyebilirdiniz.

Valla helal olsun kaynanaya hizmetci olan gelinlerden sonra bir ilk bu kaynanaya dip kose temizleten anneme gelini yapsa asla yollamam ne münasebet.Anneme yaptirmadigimi asla kaynanama yaptirma.Cok ayip etmissiniz .Basinda durup iyi sil de dediniz mi ?Cocuk yapan temizligini de yapsin .Evinizi .ok goturseydi de minnetci olmasaydiniz .Nasil yemek yapmışsıniz onu da yaparsiniz. Eli olanin dili de olur kaynananiz hakli .Esiniz haksiz anasina evini temizletmis size taviz vermis .El kizi olursan el muamelesi gorursun net

Kaynanalar böyle şeyleri bizim duymadığımız görmediğimiz ortamlarda sıkça söylerler diye düşünüyorum. Kızlarına söylenirler oğullarına söylenirler. Biz duymadığımız için sorun olmaz. Zaten duyacağımızı bilseler söylemek istemezler. Tıpkı bizim onlar için söylenmelerimiz gibi.

Burada onun bu söylenmelerini sizin duymuş olmanız kötü olmuş. İnsan duyarsa sinirleniyor haklısınız. Ama eşinize kızmanıza gerek yok hiç. Biliyorum biz kadınlar böylr bir durumda içimizde ne var ne yok eşimizden çıkarasımız geliyor. Psikolojik olarak (berbat bir psikoloji şekli) annesinin ettiği lafın bütün nazını kahrını eşlerimiz çekiyor. İşin gerçeği bu. Bu birazda hamilelik döneminizde olduğunuz için aslında. Hassassınız ve daha tahammülsüzsünüz. Ama çok az kaynana gelini kızi gibi gorur ve ona yaptigi is gozune gelmez. Siz zaten is beklememissiniZ kendisi yapmis..

Caninizi sikmayin. Eşinize de haksızlık etmeyin. Ev işleriniz için bir temizlikçi bulun. Parasıyla değil mi, söylenip can sıkmaz. Bebeğinize yazık üzülmeyin.

Ben anlatamıyorum galiba ben çağırmadım demiştim. Tekrar söylüyorum bak iyi anla ben ÇAĞIRMAĎIMMM ben adabı sizden öğrenever değilim hanımefendi. Güzel adabınızı kendinize saklayınız
Hanimefendi, ben cevabı yazdıktan sonra "ben çağırmadım" yazmışsınız 10 defa. Ben müneccim miyim yazmadan bileyim, konuda yazmıyor o, ne tuhafsınız ya.

Siz çağırmadıydanız evinize gelince iş de yaptırmasaydınız o zaman. Bu kadar basit. Dip köşe ev temizleyen kadını seyrederken aklınıza gelmemiş " anne ben seni çağırmadım, boşver" demek, sonra gelmiş burada millete aslan kesiliyorsunuz. Peh.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…