Yahu şu zor durumlarda dip köşe temizlik yapma yaptırma gereginede deli oluyorum ya. Bırakın pis kalsın eviniz. Eşiniz bı supursun silsin yeter niye başkalarından yardım istiyorsunuz. Kimse zorunda değil ki. ay bırakın da evi azcik b... Götürsün bu durumlarda.
tam bunu yazacaktım ben de,
dip köşe temizlik olmasın, kalpler kırılmasın, hamile kadınlar yorulmasın.
şu insanoğlunun her yeri temizleme merakı nereden çıktı biri bana desin hele.
+1
Biraz rahat olun, bir ev en fazla ne kadar kirlenebilir allasen?
Eve ayakkabı ile girmiyorsanız, tüm pencereler açık toprak yol üstü oturmuyorsanız, nedir yani, ne pisliğidir bu temizle temizle bitmeyen?
Söylenmese arkanızdan iyiymiş, hani yapmış madem bir iyilik, lafı edilmese daha şık olurmuş tabi ama "Anası yapsaydı" dediğini bu kadar büyütüp ağlayıp, antrelere yığıldığınıza değer mi? Basit bir sitem. Hakaret değil, bir şey değil.
Kendi hamilelik ve doğum sürecimi anımsadım.
Annemi de kayın validemi de evden kovaladımdı, kadınlar gitmedilerdi. İkisi de temizlik manyağı.
Zorlu bir hamilelik yaşadım, çoğunluk yattım. Dedik "Uğraşmayın gözünüzü seveyim, anne yapmayın" dinletemedik. Dünür dünür evimin her yerini hallaç pamuğu gibi attılar, her yeri yıkadılar. Aylar geçti, oradan buradan dantel toplarken işim bitti. Hayır fark etmemişim fiskos masası getirip köşeye iliştirmişler, üzerine de dantelli böcüklü şeyler koymuşlar. Bıdı bıdı söylene söylene "Ben bu çeyizleri çekmecelerde çürüsün diye mi yaptırdım" diye diye evimi yeniden dekore ettilerdi.
O zaman çok sinir oluyordum, sonradan teşekkür ettim. Bu da bir nimet.
Sizin kayın valideniz hiçbir şey yapmayabilirdi de. Gelip evinizin köşesine oturup sizden hizmet de bekleyebilirdi, köstek olabilirdi, sizi yorabilirdi. Dediğim gibi söylenmese daha şık, daha güzel olurmuş ama o kadar yardım etmiş, duymayıverin. Teşekkür edin, "Annem gelemedi, siz geldiniz, siz de benim annemsiniz" deyiverin. Takılmayın.