KAYNANAMIN GERÇEK YÜZÜ

Ben anlatamıyorum galiba ben çağırmadım demiştim. Tekrar söylüyorum bak iyi anla ben ÇAĞIRMAĎIMMM ben adabı sizden öğrenever değilim hanımefendi. Güzel adabınızı kendinize saklayınız
Sizin evinizde soz hakkiniz yok mu? Ben cagirmadim dediniz bitti kurtuldunuz mu?
Kv ben istemedim surece benim evimi falan temizleyemez. Diyelim ki siz cagirmadiniz kocaniz cagirdi temizlige geldi. Yaptirmazdim ya da en basit bir seyi ister hadi bitirin gezelim derdim. Evin kontrolunu saglamak gerek yoksa boyle uzulursunuz

Ben cagirmadim diye isyan ediyorsunuz ama geldigindede anne benim haberim yoktu oğlun çağırmış boşver sen geldiğin için saol da gerek yok. Otur azcik muhabbet edelim diyebilirdiniz veya dip köşe yerine sadece ortayı toplattirabilirdiniz. Eve geldikten sonra topu siz alsaymissinizda gerek yok deseymissiniz. Bize kırılmayin ama yorum istemissiniz bizde yorum yapıyoruz.dogumdan sonra bence sizde fazla tepki verdiğinizin farkına varacaksınız. Ayrıca ANASİ kelimesine bu kadar takmanizi anlayamadim kusura bakmayın.

Yahu şu zor durumlarda dip köşe temizlik yapma yaptırma gereginede deli oluyorum ya. Bırakın pis kalsın eviniz. Eşiniz bı supursun silsin yeter niye başkalarından yardım istiyorsunuz. Kimse zorunda değil ki. ay bırakın da evi azcik b... Götürsün bu durumlarda.

tam bunu yazacaktım ben de,
dip köşe temizlik olmasın, kalpler kırılmasın, hamile kadınlar yorulmasın.

şu insanoğlunun her yeri temizleme merakı nereden çıktı biri bana desin hele.

Ben anlatamıyorum galiba ben çağırmadım demiştim. Tekrar söylüyorum bak iyi anla ben ÇAĞIRMAĎIMMM ben adabı sizden öğrenever değilim hanımefendi. Güzel adabınızı kendinize saklayınız
Eşiniz çağırdığında da kabul etmeyecektiniz o zaman. Günde kenara 4lira ayırsanız aylık 120 tl eder çok rahat yardımcı çağırırsınız.

canına yazık değilmi be kuzum..
sabaha kadar ağlanacak bir dert göremedim ben, aklını başına topla, hamilesin sen, tüm olumsuzluklar bebeğine yansıyor, yapma böyle..
bak ne güzel eşin yardımcı oluyormuş, ayda 2 kez dip köşe temizliğe yardımcı alın olsun bitsin..

en iyisi bile, birgün diğer yüzünü gösterir, lakin sizinki bugün değil..

Hasta olsa da saglikli da olsa kimse kimsenin evini temizlemek zorunda degil. Ev esinle sana ait ortak bir alan. Ya esin yapabildigi kadar yapacak ya da parasiyla yardimci cagiracaksiniz. Niye annelere ihtiyac duyuyorsunuz? Gercek yuzunun ortaya cikmasi gibi bir durum yok. Kendi kendini doldurma. Kv de kv'dedir neticede. O kadar dip kose temizliginin ustune bir de laf soyleseydi kocan cok buyuk ayip ederdi. Eger gercekten yanlis bulduysan kv'nin davranisini gidip yuzune soylemelisin. Kocana saydirmak anlamsiz.

Hamileyim... ve hamile hamile sabaha kadar ağlamaktan gözleri balon olmuş sesi nefesi kesilmiş bi kadersizin yazısı bu. Zorlu bi hamilelik sürecinden dolayı evimin temizliğini yapamıyorum ağır kadıramıyorum vs... Eşim yaptı hep sağolsun hep yardımcı oldu bana. Dip köşe temizlikte annesini çağırdı. (Kendi annem uzakta yaşamkta) annesini çağırmakla çok büyük ni hata yaptı. Herneyse konuya döneyim. Öğlen geldi temizliğe başladı kendisi aşırı titizdir temizlik hastalığı var. O temizlik yaptı eşim yardım etti ben yemeklerini hazırladım. Temizlikten sonra yemek yedik. Ben dışardayken oğluyla odada dertleşiyo. Ben de duydum duymaz olaydım. OğluM anası dikkatinizi çekerim annesi demiyo ANASI geleydi de yapaydı ya ben öldüm yoruldum ya benim sümük kocam da boşver sus diyo sessiz sessiz o hala Boşver de oğlum anası geleydi vıdı vıdı bir sürü konuştu. Benimde vurulmuşa döndüm. HaMile halimle Antreye yığıldım kaldım. Benim yerime başkası olsaydı sen benim annemden ne istiyosan annemden ne kötülük gördün geldin bi temizlik yaptın onuda burnumdan getirdin diye basarak yaygarayı ben ben naptım sümük gibi oturdum sessiz sedasız. Gitti o gittikten sonra eşime neler söyledim ne intizar lar ettim. Ağlama dedi sus dedi ama ben çok kırıldım. Sabaha kadar ağladım duyduklarıma inanamadım. Allaha havale ettim.... o bilir o görür

'Sümük kocanız' ne demeliydi annesine sizce? Bağırmalı mıydı?
Hayır, k.v annenize de hakaret etmemiş sadece 'anası gelseydi' demiş. Haklı da. Kimse sizin evinizi temizlemek zorunda değil eşim çağırdı diyorsunuz k.v gelince temizlik yapmaya gerek yok diyip yaptırmayabilirdiniz. Parası neyse verip başkasını bulamadınız mı? Boşuna ettiğiniz o intizarlar dönüp dolaşıp sizi bulmaz umarım!!!

Yahu şu zor durumlarda dip köşe temizlik yapma yaptırma gereginede deli oluyorum ya. Bırakın pis kalsın eviniz. Eşiniz bı supursun silsin yeter niye başkalarından yardım istiyorsunuz. Kimse zorunda değil ki. ay bırakın da evi azcik b... Götürsün bu durumlarda.

tam bunu yazacaktım ben de,
dip köşe temizlik olmasın, kalpler kırılmasın, hamile kadınlar yorulmasın.

şu insanoğlunun her yeri temizleme merakı nereden çıktı biri bana desin hele.

+1

Biraz rahat olun, bir ev en fazla ne kadar kirlenebilir allasen?
Eve ayakkabı ile girmiyorsanız, tüm pencereler açık toprak yol üstü oturmuyorsanız, nedir yani, ne pisliğidir bu temizle temizle bitmeyen?

Söylenmese arkanızdan iyiymiş, hani yapmış madem bir iyilik, lafı edilmese daha şık olurmuş tabi ama "Anası yapsaydı" dediğini bu kadar büyütüp ağlayıp, antrelere yığıldığınıza değer mi? Basit bir sitem. Hakaret değil, bir şey değil.

Kendi hamilelik ve doğum sürecimi anımsadım.
Annemi de kayın validemi de evden kovaladımdı, kadınlar gitmedilerdi. İkisi de temizlik manyağı.
Zorlu bir hamilelik yaşadım, çoğunluk yattım. Dedik "Uğraşmayın gözünüzü seveyim, anne yapmayın" dinletemedik. Dünür dünür evimin her yerini hallaç pamuğu gibi attılar, her yeri yıkadılar. Aylar geçti, oradan buradan dantel toplarken işim bitti. Hayır fark etmemişim fiskos masası getirip köşeye iliştirmişler, üzerine de dantelli böcüklü şeyler koymuşlar. Bıdı bıdı söylene söylene "Ben bu çeyizleri çekmecelerde çürüsün diye mi yaptırdım" diye diye evimi yeniden dekore ettilerdi.

O zaman çok sinir oluyordum, sonradan teşekkür ettim. Bu da bir nimet.
Sizin kayın valideniz hiçbir şey yapmayabilirdi de. Gelip evinizin köşesine oturup sizden hizmet de bekleyebilirdi, köstek olabilirdi, sizi yorabilirdi. Dediğim gibi söylenmese daha şık, daha güzel olurmuş ama o kadar yardım etmiş, duymayıverin. Teşekkür edin, "Annem gelemedi, siz geldiniz, siz de benim annemsiniz" deyiverin. Takılmayın.

Niye bukadar dellendin ki. bir dah cagirmazsin olur biter. dip kose temizliktede yardimci tut, hatta bu isi yapan sirketker var. hayir yani sirf anasi dedi diye karnindakine yazik degil mi@??
kimseye minnetin olmasin, konusurlar cunku...

Sümük nasil bir ttabirdir siz annenize laf edilmesin ama onun annesi sizin tabirinizle alt tarafi temizlik yapiyor sizin sümük kocaniz da siz hamilesiniz diye kendi annesini çağırıyor ama kadin hatali nasil iisse. Sümük diye tabir ettiginiz kocaniza söyleyin temizlikci cagirsin. Kimse kimsenin temizligini yapmak zorunda degil. Ha yapilir da hak edene yapilir. Benim anneme laF yok, esinizin annesine veryansin beddua. Mantiga bak. k

Hamileyim... ve hamile hamile sabaha kadar ağlamaktan gözleri balon olmuş sesi nefesi kesilmiş bi kadersizin yazısı bu. Zorlu bi hamilelik sürecinden dolayı evimin temizliğini yapamıyorum ağır kadıramıyorum vs... Eşim yaptı hep sağolsun hep yardımcı oldu bana. Dip köşe temizlikte annesini çağırdı. (Kendi annem uzakta yaşamkta) annesini çağırmakla çok büyük ni hata yaptı. Herneyse konuya döneyim. Öğlen geldi temizliğe başladı kendisi aşırı titizdir temizlik hastalığı var. O temizlik yaptı eşim yardım etti ben yemeklerini hazırladım. Temizlikten sonra yemek yedik. Ben dışardayken oğluyla odada dertleşiyo. Ben de duydum duymaz olaydım. OğluM anası dikkatinizi çekerim annesi demiyo ANASI geleydi de yapaydı ya ben öldüm yoruldum ya benim sümük kocam da boşver sus diyo sessiz sessiz o hala Boşver de oğlum anası geleydi vıdı vıdı bir sürü konuştu. Benimde vurulmuşa döndüm. HaMile halimle Antreye yığıldım kaldım. Benim yerime başkası olsaydı sen benim annemden ne istiyosan annemden ne kötülük gördün geldin bi temizlik yaptın onuda burnumdan getirdin diye basarak yaygarayı ben ben naptım sümük gibi oturdum sessiz sedasız. Gitti o gittikten sonra eşime neler söyledim ne intizar lar ettim. Ağlama dedi sus dedi ama ben çok kırıldım. Sabaha kadar ağladım duyduklarıma inanamadım. Allaha havale ettim.... o bilir o görür
kadin hakli hizmetciniz degil bir kadin cagirsaydiniz ben yaslilara kiyamam

Kaynanin gerçek yüzü derken senin gerçek yüzünü biz gördük kocan da görür inşallah

Kendi annene "anasını" lafını duyunca cildirmissin senin sümük demeni duysalardi ne yaparlardı acep
Umarım duyarlar hayatimda ilk kez mide bulandirici bir ttabiri duydum boylesi.. kaldı ki ağız olarak kullanan yoreler var " ana" tabirini. Öz Türkçe' dir.

kocanıza anneni çağırma sakın benim evimin temizliğini annen yapmak zorunda değil kadın yorulmasın ,ya ikimiz yapalım ya da bir kadın tutalım yaptıralım diyerek ikna etmek çok mu zordu,işinize gelmiş kayınvalidenizi çağırmak,kadın aşırı titizmiş uğraşmış akşama kadar sizinde canınıza minnet,kendi anneniz olsa kıyamazdınız yorulacak diye,keşke kayınvalideniz gelip okusada açtığınız konuyu esas o görse siizn gerçek yüzünüzü ,bide kıyameti koparmadım diye hayıflanıyorsunuz.

O yasta bir kadinin kendi evi haricinde baska birininde evini temizlemesi gercektende zor. Belki rahatsizdi. Belki keyifsizdi. Kirmamak icinde zoraki gelmis olabilir.

X