Kaynanamdan bıktım

Bence kocanizda aynı zihniyettedir.
Kellemi ortaya koyarım eşiniz de kızmıştır. Bir daha erkek hemşireye iğne vurulmak yok demiştir.
Annesi eşinizin yanında size neler diyor eşiniz ses etmiyorsa adam değil eşiniz erkektir sadece...

Ses cikarmazsaniz daha bunlar iyi günleriniz...
Ağızlarının payını vermeden adam olmaz bunlar.

Ne kadar sinir bozucu ya. Dana kadar oldun ne demek? Terbiyesizler. Eşin doğru dürüst bi adam olsa sana o lafları söyletmez. Kaynanan insan olsa o lafları etmez. Ayrıca iğne yapan hemşirenin erkeği kadını mı olur? Pis cahiller..

Şimdiki aklım olsa evlenmezfkm
Zaten evlenmemişsiniz. Nikah kıyıp sizin olmayan bir evde yaşamaya başlamışsınız. Yaş kaç olursa olsun, genç bir kızın böyle bir hayatı kabul edebilmesi için akıl tutulması yaşıyor olması lazım.

Çok zor durum çok çok üzücü
Bu işkenceye kaç gun dayanılır
Valla kadınların aileleri bu evden gelinlikle çıktın ancak kefenle geri dönebilirsin, boşanmak yok demeyi bırakmadığı müddetçe bu işkenceye ömür boyu mahkum olan kadınlar var.
Anlatıma göre baba kızını bir erkekle görüşüyor diye hemen evlendirmiş, boşanmak istese belki de ortalığı ayağa kaldırırlar.
Yazık gerçekten üzülüyorum bazı genç kızlara, sonrası ne olur ölçüp tartamadan evleniyorlar sonra kucaklarında 2-3 çocukla kayınvalide eş elinde harap olup gidiyorlar.

E herhalde kocanın parasını yiyeceksin. Kaynanan babasının evinden getirmediyse o da yıllarca koca parası yedi. Herkes 4 kg çocuk doğuramaz. Kocanız tosuncuk olarak doğmuş, genetik bir durum bu. En çok kiloyu son haftalar alır çocuk dert etmeyin.

Ne denir bilemedim.
Ayni evde oturmayı kabul ederken aklın neredeydi?
Kendi geçimini saglayamayan, anasının dizinin dibinden ayrılamayan adamla evlenirken aklın neredeydi?
Bir senelik evliliğe, 9 Aylik gebelik sigdirirken aklin neredeydi?

Ailenin de eş ailesinden farklı olduğunu sanmıyorum.
Mesleğin yok büyük ihtimalle,
Yasin da küçük diye tahmin ediyorum, +1 de küçük bebek olacak.

Idare edeceksin.
Her seferinde susma, arada cevap ver, arada ayılıp bayıl, cam sildirdiyse kendini agrım var diye yerlere at ağla, pişman et,
Eşinle iyi geçinip, ona dırdır yapma, duygu sömürüsü yap arada, onu yanına çekmeye çalış
Eğer erkek hemşire problem olacaksa, kadın hemşire talep et, kendini laflardan korumayı öğren..

He bana kalırsa, bunlari yaparken bir yandan tek başına hayatta kalmanın yatırımını yap.
Para biriktir, bir şeyler öğrenmeye çalış, Çocuğunu düzgün yetiştirmeye bak, başka çocuk yapma. Ilk fırsatta da kendini kurtar.
Ama o zamana kadar daha fazla ezilmemek ve şiddet görmemek için daha dikkatli ve sinsi ol.

Okumana gerek yok evlendiricem seni dedi
Allah yardımcınız olsun başka denecek bir söz gelmiyor aklıma çünkü maalesef babanız da eşiniz ve kayınvalidenizin zihniyetinde, siz böyle bir babayla koca evinde sürekli ezilirsiniz ne yazık ki.
Dilerim bir gün kendinizi toparlar okuyup çalışmaya cesaret bulursunuz, en azından gelecekteki evlatlarınız böyle bir zihniyetle yetişmez.

Eşin olacak vasıfsız nerde bunlar olurken?
Kendi evimdeyim karışanım görüşenim yok özgürüm mutluyum buna rağmen çocuk DÜŞÜNEMİYORUM HENÜZ
Tebrik ederim seni çok iyi cesaret
Böyle diyoruz ama bu kadınlara korunma hakkını bile kullandırtmıyorlar.

Genç kardeşlerime çok üzülüyorum. Birgün ev olur zaten evleneyim bir an önce diye düşünüyorlar. Kaynana eş tongaya düşürüyor geç anlıyorlar.

Bana da sunuldu birlikte yaşama teklifi, ama asla kabul etmedim. Kendimi biliyorum bende sabır yok, karşımdaki kv'deyi o zamanlar tanımıyorum.. Hoş iyi bile olsa illaki her kv sorun çıkarıyor gezmem olay olacak, yatma kalkma saatlerim belli olacak, şöyle bi pijamalarımla ayaklarımı uzatıp tv izleyemecektim. Sırf bunların yüzünden istemedim. Birlikte yaşamak yoksa düğün de yok deselerdi kapı orda derdim kimse kimseyi istemediği birşey yapmaya zorlayamaz, ayrı bir ev, yeni bir düzen her kızın hakkı baştan kabul etmeyecektiniz, çocuk da geliyorsa daha hiç bırakmaz ve hatta onu yetiştirmene bile müdahale edecek belli. Bol sabır diliyorum size.

Bizim kontrollere eşimizi bile almıyor doktorlar özel hastane olmasına rağmen, kayınvalideniz nasıl girmiş? Hem bebeğin kilosu gayet iyi kafanıza takmayın,Sizden iş istediğinde çok yorgunum çok halsizim diyin, hamilesiniz ağır iş yapmayın sakın
Birlikte onun evinde yaşadığınız sürece onun tavrı bu olacak, eşinizle konuşup ayrı eve çıkmalısınız

Ya mune abla gerçekten böyle konuları okuyunca üzüntüden sinirleniyo insan ister istemez, 20 yaş küçük bi yaş değil gayet de kendi ayakları üzerinde devam edebilecek bir yaş, hadi yaptın bi hata evlenmeyi kabul ettin ama ayrı eve çıkmaya para yok derken çocuk bedava büyüyen bir şey sanki.eminim ki o çocuğun devamı da gelicek , e çocukların yaşayacağı içinde bulunacağı ortam ortada , onlara ayrı üzül.evde sistematik işkence gibi ana oğul var (he biraz dişli hatta cazgır dedikleri tipte bi kadın olsa bastıracak belki) kendini kaçıp kurtarmanın yoluna bakması lazımken şimdi biz bu konuya ne yazsak çözüm olacak ki?hadi tek başına olsa neyse kaçar kurar hayatını cesaretini toplayıp

iste bu kaynanalardaki vicdansızlığı anlayamıyorum
Elkizi diye boyle nasil iskence edilir
Vurun abaliya hesabi
ALLAH ıslah etsin vicdan versin

Bu yapılanlar karşısında susmayın ağzının payını verin herkese aileniz varsa söyleyin nedir bu cirkeflik vallahi iyi sabrediyirsunuz anası demem açardım ağzımı yumardim gözümü,çekil odana yat hiçbir iş yapma konuşsun dursun duyma çatlasın,hastahanede kadın erkek diye ayrım yapılmaz kör cahil insanlarla yaşıyorsun ezdirme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…