- 4 Aralık 2023
- 857
- 1.096
- 30
-
- Konu Sahibi yasemin1126
Nisanlin Anneci ya.. bu is olmaz acik acik bu fragman bi de evlenseniz daha kötü fragmanlari olmasini mi istiyorsunuz daha neyi bekliyorsunuz?Hanımlar merhaba kimseye anlatamıyorum hesabımı yeni açtım açıkçası fikir danışmak istedim lütfen yardımcı olun. İkinci nişanım bir süre görüştükten sonra nişanlanma kararı aldık nişanlımda bir kere nişan attı onun da ikinci nişanı bu arada, nişanlımda bir problem yok şükür ama annesi çok sorun. Sırf ilk gelinim diye evimi dibinde tuttu bunu da hadi sorun etmedim evi göstermedi bile direkt bana sormadan burada oturacaksın diyerek tuttu. Daha sonrasında nişan sürecinde daha başladı kıyafetime kuaförüme kadar karıştı kıyafetimi kendisi seçti. Hadi ses etmedim yaşlı kdın gönlü olsun dedim bu arada yaşı 44 neyse nişan çiçeği tutuşturdu nişanda elime bende iyi niyetli düşünerek dedim ki o telaşın içinde ben unutmuşum kadın çiçeği düşünmüş. Meğer çiçek nişanlımın eski nişanlısının çiçeği dört senedir saklıyormuş bana nişandan bir hafta sonra söyledi bunu kaynanam. Daha sonrasında ise beyaz eşyaları tutmuş bana diyor ki aldık artık o kız seçmedi ben seçtim yeni evine çıkınca alcaz sana kısmetmiş diyor kullanacaksın dedi hadi yine seslenmedim kırılmasınlar iş bozulmasın nişanlımı seviyorum diye bu arada ona da söylüyorum o da sinirleniyor bu konuya annesiyle ara ara ben söyledikçe konuşuyor ama annesi kimseyi takmıyor bunu belirtmek istiyorum daha sonrasında işte mobilyalarıma kadar karıştı herseyime karışıyor gerçekten aşırı derecede bunaldım seslenmeyeyim diyorum kırılmasın diyorum arada laf sokuyorum yine anlamıyor bugün en son nişan aşamasındayken nişanlımla kuaför için tartıştık. Dedim ki nişan için kuaföre gitmiştim gereksiz masraf ben kendim de çok güzel makyaj baş yapabilen birisiyim profesyonel şekilde yüzüme her kuaför makyaj yapamıyor kadın ısrarla gideceksin dedi neyse kuaförü buldum uyguna da buldum piyasaya göre arkadaşım diye. Sonra nişanlım uygun mu uygun mu diye dört beş saat kaporayı oyaladı bende en son sinirlendim dedim ki kendiniz bulun madem uygun değilse kaynanam da baya şey yaptı akşam geldi konuştuk falan nişanlımın uygun mu demesi çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla para verelim parasına değer mi demek istemiş hallettik kapattık o gün. ve bugün gelmiş diyor ki eğer inat yapsaydın nişanı erteleyecektim biraz daha konuşurdunuz diyor gerçekten aşırı saygısız artık bunaldım saha bir çok şeyi var sadece hatırladıklarımı söylüyorum ben mi nişan sürecinde çok abartıyorum diyorum acaba sürekli ben laf bile söylemediğim halde on lafından birine gülerek artık darılmasın siye laf soktuğum halde bana diyor ki avukat olurdun sen bu tarz cümleleri olsun farklı imaları olsun karışmaları olsun çok bunaldım ben mi büyütüyorum lütfen yardımcı olun
Bu cümle çok gerçekçi gelmedi bana. Evinizi yakın yerde tutmuş, ötesi yok. Bunu hesaba katın evlenmeden önce. Nişanlınızla çok net bir şekilde anlaşmanız lazım. Sürekli evinize gelirse ne yapacaksınız mesela? Nasıl sınır çizeceksiniz? Ortak bir tutumunuz olmalı. Tehlike çanları şimdiden çalıyor gibi geldi bana.evlendikten sonra çok sık görüşmücez sıkıntı etme diyor
Katılıyorum, kadınlar beraber oldukları adamı kolay kolay bırakmaz, ki konu sahibi de daha önce bir nişanlılık dönemi geçirmiş nişanlısı aldattı diye ayrılmış, konudaki delikanlının eski nişanlısı da durduk yere nişan atmamıştır, diğer kızın nişan çiçeğine kadar her şeyi kayınvalide seçmiş, demek ki hiç söz hakkı yokmuş kim bilir bu kayınvalide diğer kıza da neler yaptı canına tak etti de ayrıldı kız, kadın 4 yıl nişan çiçeği saklamış, konu sahibinin eline nişan çiçeği diye vermiş inanılır gibi değilO kızı da ezim ezim ezdirmiş konu sahibini de ezdiriyor. Adamın ailenin elle tutulur tek bir tarafı yok.
Yaş 52, mezardan bildiriyorumKaynana benimle yaşıt,yaşlı kadın dedi ya.
Bir kaç yıl sonra boşanmak için çözüm arayan kaynanası tarafından yıllarca zorbalanmış eşi kırılmasın diye üstüne çocuk yapmış ne yapacağını bilemeyip hala kara kara düşünen zavallı bir kadın olacaksın. Bu kadar şey yaşayıp alttan almanı gerektirecek hiç bir husus yok. Belli ki senin sevgi dediğin şey hava da kalıyor. Ne sevildiğin ne de sayıldığın bir tane anın bile yok aile olacağın insanlarla. Ne yapayım diye sorman hata bence !!!! Önce kendini sev ve say sonra kurtul ve sadaka ver lütfenHanımlar merhaba kimseye anlatamıyorum hesabımı yeni açtım açıkçası fikir danışmak istedim lütfen yardımcı olun. İkinci nişanım bir süre görüştükten sonra nişanlanma kararı aldık nişanlımda bir kere nişan attı onun da ikinci nişanı bu arada, nişanlımda bir problem yok şükür ama annesi çok sorun. Sırf ilk gelinim diye evimi dibinde tuttu bunu da hadi sorun etmedim evi göstermedi bile direkt bana sormadan burada oturacaksın diyerek tuttu. Daha sonrasında nişan sürecinde daha başladı kıyafetime kuaförüme kadar karıştı kıyafetimi kendisi seçti. Hadi ses etmedim yaşlı kdın gönlü olsun dedim bu arada yaşı 44 neyse nişan çiçeği tutuşturdu nişanda elime bende iyi niyetli düşünerek dedim ki o telaşın içinde ben unutmuşum kadın çiçeği düşünmüş. Meğer çiçek nişanlımın eski nişanlısının çiçeği dört senedir saklıyormuş bana nişandan bir hafta sonra söyledi bunu kaynanam. Daha sonrasında ise beyaz eşyaları tutmuş bana diyor ki aldık artık o kız seçmedi ben seçtim yeni evine çıkınca alcaz sana kısmetmiş diyor kullanacaksın dedi hadi yine seslenmedim kırılmasınlar iş bozulmasın nişanlımı seviyorum diye bu arada ona da söylüyorum o da sinirleniyor bu konuya annesiyle ara ara ben söyledikçe konuşuyor ama annesi kimseyi takmıyor bunu belirtmek istiyorum daha sonrasında işte mobilyalarıma kadar karıştı herseyime karışıyor gerçekten aşırı derecede bunaldım seslenmeyeyim diyorum kırılmasın diyorum arada laf sokuyorum yine anlamıyor bugün en son nişan aşamasındayken nişanlımla kuaför için tartıştık. Dedim ki nişan için kuaföre gitmiştim gereksiz masraf ben kendim de çok güzel makyaj baş yapabilen birisiyim profesyonel şekilde yüzüme her kuaför makyaj yapamıyor kadın ısrarla gideceksin dedi neyse kuaförü buldum uyguna da buldum piyasaya göre arkadaşım diye. Sonra nişanlım uygun mu uygun mu diye dört beş saat kaporayı oyaladı bende en son sinirlendim dedim ki kendiniz bulun madem uygun değilse kaynanam da baya şey yaptı akşam geldi konuştuk falan nişanlımın uygun mu demesi çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla para verelim parasına değer mi demek istemiş hallettik kapattık o gün. ve bugün gelmiş diyor ki eğer inat yapsaydın nişanı erteleyecektim biraz daha konuşurdunuz diyor gerçekten aşırı saygısız artık bunaldım saha bir çok şeyi var sadece hatırladıklarımı söylüyorum ben mi nişan sürecinde çok abartıyorum diyorum acaba sürekli ben laf bile söylemediğim halde on lafından birine gülerek artık darılmasın siye laf soktuğum halde bana diyor ki avukat olurdun sen bu tarz cümleleri olsun farklı imaları olsun karışmaları olsun çok bunaldım ben mi büyütüyorum lütfen yardımcı olun
Nişanlısı da çok güzel manipüle ediyor, evlenince anlar ama o zaman da boşanmak kolay mı deyip ayrılmaz."Nişan atmis kiz" olmamak icin "bosanmis kadin" olacaksiniz yani? (Yanlis anlasilmasin kulturel ortamınızdan anladigim kadariyla tabular icinde savruluyorsunuz o yuzden bu yorumum)
Cunku ben huzurlu ve mutlu bir evlilik goremiyorum onunuzde. Allah akil fikir versin ve kurtarin kendinizi. Ben kaynanamin benim evimde biraktigi makarna suzgecine bile tahammul edememistim siz esyalarinizi onun zevkine gore sectiginden, onceki nisanliya alinani size layik gordugunden bahsediyorsunuz. Tekrar yaziyorum, kurtarin kendinizi.
Ya bu arada nisan cicegi nedir Allah askina? Gelin cicegi gibi firlatiyor musunuz, kafasina dusen iyi kaynanaya mi denk geliyor, nedir olayi? Bu kadar seremoni yorucu degil mi yahu? Bir de soylemis miydim, kacin kurtarin kendinizi.
kuaförü buldum uyguna da buldum piyasaya göre arkadaşım diye. Sonra nişanlım uygun mu uygun mu diye dört beş saat kaporayı oyaladı bende en son sinirlendim dedim ki kendiniz bulun madem uygun değilse kaynanam da baya şey yaptı akşam geldi konuştuk falan nişanlımın uygun mu demesi çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla para verelim parasına değer mi demek istemiş hallettik kapattık o gün. ve bugün gelmiş diyor ki eğer inat yapsaydın nişanı erteleyecektim biraz daha konuşurdunuz diyor gerçekten aşırı saygısız artık bunaldım saha bir çok şeyi var sadece hatırladıklarımı söylüyorum
Nisanlisi isi ehlinden ogrenmis, ondandir. Onceki nisanli kizcagizinda aldattigini sanmiyorum mesela, kiz dayanamayip kacmistir.Nişanlısı da çok güzel manipüle ediyor, evlenince anlar ama o zaman da boşanmak kolay mı deyip ayrılmaz.
Beyaz eşyadan mobilyaya her şeyi annesinin seçmesine izin veren oğuldan eş olur mu? Kuaföre kapora vermemek için saatlerce oyaladıktan sonra nişanlısı sinirlenince “çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla verelim parasına değer mi demek istedim” diye kıvıran adamdan eş olur mu?
Zaten ekonomik özgürlüğü de yok, annesi ne seçerse almak ne derse yapmak zorunda olan birisiyle evlenmek hata.
Bence de aldatmamıştır, kız neler çekti kim bilir canına tak edince de ayrılmıştır, konu sahibi de dedikodu olarak duymuş zaten, ki o dedikoduyu da kayınvalide çıkarmıştır, küçük yerlerde oturan el alem ne der diye kafa yorup kendisinde kusur bulunmasını istemeyen ailelerin taktiği bu, bazı yerlerde nişan atmak ayıp, kusurlu olduğunuzu düşünürler ve evlenmek istediğinizde kimse kızını vermek istemez, bunun önüne geçip biizzz pırlanta gibi aileyiz, oğluşum dünya iyisi, ben evlatlarımın üzerine nasıl titriyorum hepiniz biliyorsunuz, kız yaramaz çıktı demiştir :)Nisanlisi isi ehlinden ogrenmis, ondandir. Onceki nisanli kizcagizinda aldattigini sanmiyorum mesela, kiz dayanamayip kacmistir.
42yim ben deDaha ufacık bebeğim var nasıl yaşlı olabilirim
yengem kaldı40 ta hamile kalınabiliyor mu ?
Ben 34 üm umutsuzum da
Lütfen kendine yazık etme böyle kafayı yersin benim gibiHanımlar merhaba kimseye anlatamıyorum hesabımı yeni açtım açıkçası fikir danışmak istedim lütfen yardımcı olun. İkinci nişanım bir süre görüştükten sonra nişanlanma kararı aldık nişanlımda bir kere nişan attı onun da ikinci nişanı bu arada, nişanlımda bir problem yok şükür ama annesi çok sorun. Sırf ilk gelinim diye evimi dibinde tuttu bunu da hadi sorun etmedim evi göstermedi bile direkt bana sormadan burada oturacaksın diyerek tuttu. Daha sonrasında nişan sürecinde daha başladı kıyafetime kuaförüme kadar karıştı kıyafetimi kendisi seçti. Hadi ses etmedim yaşlı kdın gönlü olsun dedim bu arada yaşı 44 neyse nişan çiçeği tutuşturdu nişanda elime bende iyi niyetli düşünerek dedim ki o telaşın içinde ben unutmuşum kadın çiçeği düşünmüş. Meğer çiçek nişanlımın eski nişanlısının çiçeği dört senedir saklıyormuş bana nişandan bir hafta sonra söyledi bunu kaynanam. Daha sonrasında ise beyaz eşyaları tutmuş bana diyor ki aldık artık o kız seçmedi ben seçtim yeni evine çıkınca alcaz sana kısmetmiş diyor kullanacaksın dedi hadi yine seslenmedim kırılmasınlar iş bozulmasın nişanlımı seviyorum diye bu arada ona da söylüyorum o da sinirleniyor bu konuya annesiyle ara ara ben söyledikçe konuşuyor ama annesi kimseyi takmıyor bunu belirtmek istiyorum daha sonrasında işte mobilyalarıma kadar karıştı herseyime karışıyor gerçekten aşırı derecede bunaldım seslenmeyeyim diyorum kırılmasın diyorum arada laf sokuyorum yine anlamıyor bugün en son nişan aşamasındayken nişanlımla kuaför için tartıştık. Dedim ki nişan için kuaföre gitmiştim gereksiz masraf ben kendim de çok güzel makyaj baş yapabilen birisiyim profesyonel şekilde yüzüme her kuaför makyaj yapamıyor kadın ısrarla gideceksin dedi neyse kuaförü buldum uyguna da buldum piyasaya göre arkadaşım diye. Sonra nişanlım uygun mu uygun mu diye dört beş saat kaporayı oyaladı bende en son sinirlendim dedim ki kendiniz bulun madem uygun değilse kaynanam da baya şey yaptı akşam geldi konuştuk falan nişanlımın uygun mu demesi çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla para verelim parasına değer mi demek istemiş hallettik kapattık o gün. ve bugün gelmiş diyor ki eğer inat yapsaydın nişanı erteleyecektim biraz daha konuşurdunuz diyor gerçekten aşırı saygısız artık bunaldım saha bir çok şeyi var sadece hatırladıklarımı söylüyorum ben mi nişan sürecinde çok abartıyorum diyorum acaba sürekli ben laf bile söylemediğim halde on lafından birine gülerek artık darılmasın siye laf soktuğum halde bana diyor ki avukat olurdun sen bu tarz cümleleri olsun farklı imaları olsun karışmaları olsun çok bunaldım ben mi büyütüyorum lütfen yardımcı olun
Birde ilk nişanlısının nişanı neden attığı belli olmuş böyle kayınvalideye kim katlanır kaç kurtar kendini bir iki gün ağlarsın en azından daha sonra kafan rahat olur hiç sevmem böyle emri vaki baskıcı tipleriHanımlar merhaba kimseye anlatamıyorum hesabımı yeni açtım açıkçası fikir danışmak istedim lütfen yardımcı olun. İkinci nişanım bir süre görüştükten sonra nişanlanma kararı aldık nişanlımda bir kere nişan attı onun da ikinci nişanı bu arada, nişanlımda bir problem yok şükür ama annesi çok sorun. Sırf ilk gelinim diye evimi dibinde tuttu bunu da hadi sorun etmedim evi göstermedi bile direkt bana sormadan burada oturacaksın diyerek tuttu. Daha sonrasında nişan sürecinde daha başladı kıyafetime kuaförüme kadar karıştı kıyafetimi kendisi seçti. Hadi ses etmedim yaşlı kdın gönlü olsun dedim bu arada yaşı 44 neyse nişan çiçeği tutuşturdu nişanda elime bende iyi niyetli düşünerek dedim ki o telaşın içinde ben unutmuşum kadın çiçeği düşünmüş. Meğer çiçek nişanlımın eski nişanlısının çiçeği dört senedir saklıyormuş bana nişandan bir hafta sonra söyledi bunu kaynanam. Daha sonrasında ise beyaz eşyaları tutmuş bana diyor ki aldık artık o kız seçmedi ben seçtim yeni evine çıkınca alcaz sana kısmetmiş diyor kullanacaksın dedi hadi yine seslenmedim kırılmasınlar iş bozulmasın nişanlımı seviyorum diye bu arada ona da söylüyorum o da sinirleniyor bu konuya annesiyle ara ara ben söyledikçe konuşuyor ama annesi kimseyi takmıyor bunu belirtmek istiyorum daha sonrasında işte mobilyalarıma kadar karıştı herseyime karışıyor gerçekten aşırı derecede bunaldım seslenmeyeyim diyorum kırılmasın diyorum arada laf sokuyorum yine anlamıyor bugün en son nişan aşamasındayken nişanlımla kuaför için tartıştık. Dedim ki nişan için kuaföre gitmiştim gereksiz masraf ben kendim de çok güzel makyaj baş yapabilen birisiyim profesyonel şekilde yüzüme her kuaför makyaj yapamıyor kadın ısrarla gideceksin dedi neyse kuaförü buldum uyguna da buldum piyasaya göre arkadaşım diye. Sonra nişanlım uygun mu uygun mu diye dört beş saat kaporayı oyaladı bende en son sinirlendim dedim ki kendiniz bulun madem uygun değilse kaynanam da baya şey yaptı akşam geldi konuştuk falan nişanlımın uygun mu demesi çok ucuz eğer ki kötü yapıyorsa daha fazla para verelim parasına değer mi demek istemiş hallettik kapattık o gün. ve bugün gelmiş diyor ki eğer inat yapsaydın nişanı erteleyecektim biraz daha konuşurdunuz diyor gerçekten aşırı saygısız artık bunaldım saha bir çok şeyi var sadece hatırladıklarımı söylüyorum ben mi nişan sürecinde çok abartıyorum diyorum acaba sürekli ben laf bile söylemediğim halde on lafından birine gülerek artık darılmasın siye laf soktuğum halde bana diyor ki avukat olurdun sen bu tarz cümleleri olsun farklı imaları olsun karışmaları olsun çok bunaldım ben mi büyütüyorum lütfen yardımcı olun
İşte bu yola çıktığıma o kadar pişmanım ki keşke annesiyle tanışsaymışım başlarda biraz vakit geçirseymişim neymiş anlasaydım o zamanlar direkt olarak kaçardım laf söylesem bile kadına kadın ağlar kendini haklı çıkarır öyle birisi oturduğu yerden sakinlik be sinsilikle laf sokuyor alttan yönetiyor
Kuzenim 44 yaşında 3.çocuğunu yaptı40 ta hamile kalınabiliyor mu ?
Ben 34 üm umutsuzum da
Kuzenim 44 yaşında 3.çocuğunu yaptıçevremde 40 üstü anne olan çok insan var.ben de 44 yaşındayım ,14 yaşında kızım var bana bile hala 2.’yi yap diyenler oluyor bi daha bunu diyen olursa yaşlı başlı kadınla dalga geçmeyin derim artık