Kaynanama anne diyemiyorum!

Size öyle bir talep geldi mi kayınvalide ya da eşiniz tarafından? Benim eşim İspanyol ailesinde anladığım kadarıyla öyle bir kültür yok o yüzden ben de demiyorum anne-baba, kimse de istemedi zaten. Ama eşim annem ve babama kendiliğinden anne baba demeye başladı bizde denildiğini öğrenince, telefonu 'Merhaba annecim/babacım' diye açıyor bizimkiler bayılıyor :)

İşte evet ama ne diye hitap edicez 😂

hitap etmeyin

yani konuşurken yüzüne dönüp konuşuyorum tıpkı iş arkadaşımla konuşur gibi

yani siz komşunuz Ayşe ile konuşurken sürekli Ayşe Ayşe mi diyorsunuz tabii ki hayır

siz li bizli bir muhabbet yeter

çocuk varsa ya da ilerde olursa da babaannesi diyebilirsiniz

Ben ona anne demiyorum. O da bana kızım filan demiyor. Ismimi bile zikrettigini duymadım.
.uzak ve mesafeli olarak görüşüyoruz.

Büyük görümceme abla diyorum. Sorunsuz bi kadın. Seviyorum onu.

Küçük görümcemden hic hazzetmiyorum. Ona da bir hitabim yok. Zaten toplasam 3 kere gördüm onu.

Bence anne demek zorunda değilsiniz. Eger sevgili bi iliskiniz olsa demeye calisin derdim ama bosverin bence.

Baba da demiyorum.

Kelimelere anlam yüklememek gerek. Anne demenizle anneniz olmuyor sonuçta. Ben kendi adıma hiç zorlanmadım sanki ismi anne gibi düşündüm, kimse anne demek zorunda değil elbette ama kendi adıma çiftlerin birbirilerinin annesine anne demeleri gerektiğini düşünüyorum ortada çok ciddi bir sıkıntı yoksa

Benim esim ilk günden bu yana hep anne dedi anneme, bende annesine anne diyorum. Kendi annemle bir tutmuyorum tabi. Ama cok fedakar bir anne saygi duyuyorum. Bazen kayinvalideler gereksiz olaylar cikartarak kendinden sogutuyor. Orda size hak veriyorum. Ama esiniz sizin annenize anne diyorsa onun hatirina söyleyebilirsiniz. Söylemek istemiyorsaniz olumsuz tepkilere de hazir olun. Cogu kayinvalide bunu iyi karsilamiyor

Çünkü bir türlü anlaşamıyoruz yüzü asık bana karşı bir tavırlı ne kadar konuşsakta hep bişey var aramızda ve buda beni üzüyor hani bilmiyorum belki anne demiyorum ya sebep bumudur diye
Olabilir bilemiyorum eşin ne diyo bu duruma

Size öyle bir talep geldi mi kayınvalide ya da eşiniz tarafından? Benim eşim İspanyol ailesinde anladığım kadarıyla öyle bir kültür yok o yüzden ben de demiyorum anne-baba, kimse de istemedi zaten. Ama eşim annem ve babama kendiliğinden anne baba demeye başladı bizde denildiğini öğrenince, telefonu 'Merhaba annecim/babacım' diye açıyor bizimkiler bayılıyor :)
Benim eşimde anne baba diyor ve çok saygılı bir şekilde bende kaynatamda baba diyorum ama eşimin annesine anne diyemiyorum ve eşim farkında söyledi bir kaç kere ama uzatmadı

hitap etmeyin

yani konuşurken yüzüne dönüp konuşuyorum tıpkı iş arkadaşımla konuşur gibi

yani siz komşunuz Ayşe ile konuşurken sürekli Ayşe Ayşe mi diyorsunuz tabii ki hayır

siz li bizli bir muhabbet yeter

çocuk varsa ya da ilerde olursa da babaannesi diyebilirsiniz
Çocuğum var babaannesi filan diyorum

Benim esim ilk günden bu yana hep anne dedi anneme, bende annesine anne diyorum. Kendi annemle bir tutmuyorum tabi. Ama cok fedakar bir anne saygi duyuyorum. Bazen kayinvalideler gereksiz olaylar cikartarak kendinden sogutuyor. Orda size hak veriyorum. Ama esiniz sizin annenize anne diyorsa onun hatirina söyleyebilirsiniz. Söylemek istemiyorsaniz olumsuz tepkilere de hazir olun. Cogu kayinvalide bunu iyi karsilamiyor
Soğuttu kendinden buna rağmen demek istiyorum eşim için ama beceremiyorum diyesim gelmiyor alışamadım

ben diyordum artık demiyorum.
sizli bizli konuşuyorum hatta. saygıdan. hem de mesafeden.
anne gibi hissettirmiyor, hissettiremez de zaten
dipnot: bu arada hep baştan iyiler sonra cıvıtıyorlar kv ler, hep aynı. bunu da demeden edemedim. :KK20: :işsiz:
Banada anne gibide kaynana gibide hissetmiyor benim kendi annem hep bana destek oldu kaynanam hep ayrımcılık yaptı kibirli

Kelimelere anlam yüklememek gerek. Anne demenizle anneniz olmuyor sonuçta. Ben kendi adıma hiç zorlanmadım sanki ismi anne gibi düşündüm, kimse anne demek zorunda değil elbette ama kendi adıma çiftlerin birbirilerinin annesine anne demeleri gerektiğini düşünüyorum ortada çok ciddi bir sıkıntı yoksa
Eşim benim aile diyor ama benim ailem gerçekten eşimi oğulları gibi görüyor ve üzerine titriyor eşimde farkında ama benim kaynatam da öyle kızım der bir daha der kayınvalidem de kızım der ama beni sevmez biliyorum farkındayım diğer gelini de seviniyor hatta o kadar çektirmiş ki ama nasıl anne diyor eltim şaşıyorum

Ben abartıldığını düşünüyorum bu anne mevzusunun. Şahsen kayınvalideme anne demek benim anneme karşı bi saygısızlık değil. Onun yerine koymakta değil. çok çok yakın olduğumuz arkadaslarımızın annelerine dahi anne diye hitap eden insanlar var. Eşinin hatrı için soyle ne olacak ? Bak eşin diyormuş sende soyleyebilirsin

Bende 6 yıldır mecbur kalmadığım sürece anne demiyorum hatta diyemiyorum sizli bizli konuşuyorum dışarıda yada bir ortamda sesleneceksem anne diyorum

X