Kaynanam

Papatya199328

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2021
34
13
31
Merhaba hanımlar
Bugün ve bikac gün once canım fena halde sıkıldı. Benim babam bundan 17 gün once vefat etti bende 2 kızım ve eşimle memlekete geldik. Ben eşimle aynı memleketiyiz. Ikimizde aynı ilcedeniz köylerimiz farklı. Neyse Yolumuzun üzeriydi görümcemi de aldık( yaklaşık 1 yıl once evlendi ve ailesini hiç gormedi). Neyse koye geldik cenaze işi vs derken aynı gün kaynanam büyük kızıma hadi bize gidelim dedi o da gitmek istemedi bende kızım git onlarda seni özlemişler babanla orada kalırsınız dedi o da ikna oldu gitti. Bu arada bizde cenaze işleriyle vs uğraştık babam için yemek verdik. kaynanama kızımı dedesinin yemeğine getir dedim getirmedi neyse aynı gün beni aradı işte darılma gelemedim dedi bende önemli değil dedim. Kızının ne zaman gideceğini sordum bu hafta gidecek dedi. Neyse bende kzimi Allah biliyor kaynanama emanet edemem gerçekten ilgilenemiyor. Halası gidecek diye görümceme mesaj attım eğer çarşıya gelirseniz kızımı ve eşyalarını getirirsiniz dedim. Benim girumcem bu lafı al kaynanama de o da hemen alınmış sonra eşime anlatmış. Şimdi sizce burada ben yanlış bisey yapmişmıyım kizimi istemem sucmu 10 gun kaldi onlarla benim anneminde morali yerine gelsin diye istedim bi kaç güne de kaymakamlara geçecektim ben şimdi ne yapayım biraz uzun oldu kusura bakmayın

Öncelikle başınız sağ olsun Rabbim mekanını cennet etsin babanızın. Kızınız kaç yaşında? Keşke baştan hiç göndermeseydiniz kızınızı onla. Görümce de ayrı vaka zaten. Bir an evvel kızınızı getirsinler onlar getirmeseler siz almaya gidemez misiniz?

Allah Allah ne var bunda darılacak ? Annesisiniz yani elbette isteyeceksiniz çocuğunuzu. Millet alınmaya yer arıyor resmen.
Aşırı alıngan maalesef neymiş kızına hoşgeldin demeye gitmemisim bizi markette gördü yanımızdan hızlıca geçti bunu hemen oğluna anlatmış gelin beni gördü yanıma gelmedi diye ben bu kadına nasıl davranayım

Başınız sağolsun.

Çocuğunuzu yanıniza istemenizin neyine alınmışlar?
Eşiniz orada değil mi? Asıl ilgilenmesi gereken babası zaten, yine yanınıza istiyorsanız direkt eşinizle konuşadabilirdiniz. Eşiniz neden getirmiyor? Ona ne var ki ne söylemişler, anlamadım açıkçası.

Babanız vefat edeli,20 gün olmadan size bu saçma meseleden tavır yapacaksa kayinvalide, çocuğu alır hiç uğramadan evime giderdim sanırım.

Başınız sağolsun.

Çocuğunuzu yanıniza istemenizin neyine alınmışlar?
Eşiniz orada değil mi? Asıl ilgilenmesi gereken babası zaten, yine yanınıza istiyorsanız direkt eşinizle konuşadabilirdiniz. Eşiniz neden getirmiyor? Ona ne var ki ne söylemişler, anlamadım açıkçası.

Babanız vefat edeli,20 gün olmadan size bu saçma meseleden tavır yapacaksa kayinvalide, çocuğu alır hiç uğramadan evime giderdim sanırım.
Eşim ertesi gün istanbula döndü çalıştığı için.

Öncelikle başınız sağ olsun Rabbim mekanını cennet etsin babanızın. Kızınız kaç yaşında? Keşke baştan hiç göndermeseydiniz kızınızı onla. Görümce de ayrı vaka zaten. Bir an evvel kızınızı getirsinler onlar getirmeseler siz almaya gidemez misiniz?
Teşekkür ederim amin kızım 4 yaşında geçen hafta getirdiler abime beni şikayet ediyormuş sabrettim ama bugün arayıp saydım icimdekileri

Aşırı alıngan maalesef neymiş kızına hoşgeldin demeye gitmemisim bizi markette gördü yanımızdan hızlıca geçti bunu hemen oğluna anlatmış gelin beni gördü yanıma gelmedi diye ben bu kadına nasıl davranayım
Öncelikle başınız sağolsun.
Babanız vefat etmiş kendisi gelseydi incileri dökülmezdi.
Eşiniz ne diyor bu duruma peki?

Eşim ertesi gün istanbula döndü çalıştığı için.
Babanız yeni vefat etmişken, annesinin laflarıyla sizin üzerinize mi geliyor telefonda eşiniz? Bir tanesini size söylemeyip annesini susturması gerekir.
Acınıza da saygılar yok.

Çocuğu getirmişler, kayinvade yanına uğramayıp, gidin direkt evinize.

Haklısın. Bir de kötü bir şey yapmış olsan bile şu çenelerini bir hafta daha tutamıyorlar mı? Babanın vefatı çok yeni saçmalamış da olabilirdin o acıyla. Takmana bile değmez.
Gerçekten sabırlı biriyim susarım ama beni onlar zorladı herşeyi eşime yetiştiriyorlar ben bundan sonrası için sizce nasıl davranmalıyım bugün baya tartıştık

Babanız yeni vefat etmişken, annesinin laflarıyla sizin üzerinize mi geliyor telefonda eşiniz? Bir tanesini size söylemeyip annesini susturması gerekir.
Acınıza da saygılar yok.

Çocuğu getirmişler, kayinvade yanına uğramayıp, gidin direkt evinize.
Bana soruyor evet bende evlilik sadece maddiyatla olmaz manevi destek ister dedim o da bunlar basit meseleler diyor eşime karşıda çok ofkeliyim sizce ne yapayim

Öncelikle başınız sağolsun.
Babanız vefat etmiş kendisi gelseydi incileri dökülmezdi.
Eşiniz ne diyor bu duruma peki?
Kendisi geldi helva falan kavurdu Allah razı olsun ben ona bisey deniyorum ama 10 gün evladından uzak durmuşum ve cocuk konusunda ona güvenim yok halası da gidecek diye istedim hemen büyüttüler meseleyi

Bir şey davranmanıza gerek yok bence. Eşine yetiştirsinler sen onlar iyi niyetliymiş gibi davran bir süre sonra eşin annesinin şikayetlerinden bıkacaktır. "Kötü niyetle bir şey yapmadım zaten babamın acısından yorgun düştüm onlar da yanlış anlamıştır, unutalım takılmayalım" böyle şeyler de. Sen de münakaşaya girersen onlar bir şekilde seni haksız çıkartır ama sen takmaz görünürsen eşin onların şikayetlerinden bıkar. Tabii bu sadece fikir belki ben yanlış düşünüyorum.

Bana soruyor evet bende evlilik sadece maddiyatla olmaz manevi destek ister dedim o da bunlar basit meseleler diyor eşime karşıda çok ofkeliyim sizce ne yapayim
Gitmemeniz gerekir şu an yanına.
Çünkü yaptığı cidden saygısızlık, sizin babanız vefat etmiş kadın görümceyi görmedin, bana bakmadın, çocuğu istedin diye dedikodu yapıyor. Saygısızlık yaptığı.
Sonrasında birşey derse de bunları olduğu gibi söylersiniz. Ben öyle yapardım en azından.

cenazeye gitmişsin üstelik baban milleti hoşgeldine eğlemeye gittin sanki. kızınıda istemen gayet doğal.
bundan sonra bayramda seyranda ararsın onun dışında mesafe koyman en iyisi.
Aynen öyle insanlar o kadar anlayissiz ki bide kışın ölümden döndü ben yanındaydım kızı evlendi benim evimde gelin olup cıktı nankörler valla çok sinirliyim insanlar iyi niyetimi oldurdu

Bir şey davranmanıza gerek yok bence. Eşine yetiştirsinler sen onlar iyi niyetliymiş gibi davran bir süre sonra eşin annesinin şikayetlerinden bıkacaktır. "Kötü niyetle bir şey yapmadım zaten babamın acısından yorgun düştüm onlar da yanlış anlamıştır, unutalım takılmayalım" böyle şeyler de. Sen de münakaşaya girersen onlar bir şekilde seni haksız çıkartır ama sen takmaz görünürsen eşin onların şikayetlerinden bıkar. Tabii bu sadece fikir belki ben yanlış düşünüyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim maalesef esim hiç susturmaz anca birisi gözünü açmalı ama nasıl olacak bilmiyorum

Cenazen acın varken gorumceye hoş geldin demeye mi gidecekmişsin? Oldu, başka? Onlar seninle ne kadar ilgilendi bu süreçte? Cenaze yemeğine bile gelmemiş, pes.
Eşin ne diyor, önemli olan o, inşallah o da onları haklı bulmuyodur.
Kaynanaya falan uğrama, herkes yerini bilsin, terbiyesizler.
Kızını da göndersinler, ne münasebet ya.

Gitmemeniz gerekir şu yanına.
Çünkü yaptığı cidden saygısızlık, sizin babanız vefat etmiş kadın görümceyi görmedin,nbana bakmadın, çocuğu istedin diye dedikodu yapıyor. Saygısızlık yaptığı.
Sonrasında birşey derse de bunları olduğu gibi söylersiniz. Ben öyle yapardım en azından.
Bugün annem aradı niye böyle oluyor bizim açımız varken dedi. Abime falan beni şikayet etmiş annemin de kulağına geçti bana sordu bende anlattım bu arada. Kalkmış anneme senin kızın bizi önemsemiyor diyo. Hakkında saçma sapan konuşuyor bende aldım telefonu içimde biriken herşeyi dedim en son bana oğlum senin artık vs falan dedi bende istemiyorsan al senin olsun dedim

X