Kaynanam neden böyle?!....

Bence siz lohusasınız diye anormal geldi size. Bana hepsi normal geldi

Kadın bir olur iki olur tamam da sürekli saçma yorum yapıp hihihi diye güldükçe sinire dokunan bir hal alıyor. Yapı olarak alınganlıkla alakası yok.
Çocuk sesli kaka yapsa sen ne yiyorsun diye soruyor, ne alaka yarabbim... (ortamda birçok başka insan varken)
Bir duruma hiç beklenmeyen saçma sapan yorum yapıyor.
Kötülük yapma peşinde değil, ona bir ima etmiyorum. Görmezden gelmeye çalışmak gerekiyor ve karşıdaki konuşana da onun dilinden konuşmak gerektiğini öğrendim.
Eski jenerasyon doğru, anlayışla karşıdakine her yönüyle bakamıyor. Bu yönden baksam daha kolay olacak her şey.
Sağolun yorumunuz için.

Çocuğu olunca annesinin konuşmasını normal görüyor.
Söyleme şekline göre cevap vermek lazım, görmezden gelmekte bazen.

Dana gibi yatıyor demesi de normal mi sizce. Patavatsızca düşünmeden konuşmak anlattığım örnekler.
Ailemde böyle bir karakter görmeyince bu yorumlar ne alaka yahu diyorum haliyle.

Yani yanlış anlamayın ama kaynanamın yanında melek kaldı sizinki Bence sadece ne dediğini ve ne yaptığını bilmeyen biri. İnanın bana ben o kadar şey yaşadım ki size anlatamam Kendinize bir iyilik yapın ve görmezden duymazdan gelin. Ne kadar kurcalarsanız o kadar zarar görürsünüz. Bazen susmak görmezden gelmek en önemlisi de kafaya takmamak bizim için en iyisi. Sanki hiç yokmuş gibi yaşayın hayatı. O size dana gibi diyince dana olmayacksınız sonuçta. Boşverin gitsin. Ne güzel eşiniz yanınızda bebeğiniz de oldu. Hepinizin sağlığı yerinde. Ailenizin yuvanızın güzelliğine odaklanıp bebeğinizle geçireceğiniz güzel ve tatlı yorgunlukları düşünün sadece. Bırakın kendi ailenizin dışında ne yaşanıyorsa yaşansın. Kim ne yapıyorsa yapsın. O bana bunu dedi şu bana şunu dedi sadece bizi yıpratıyor. Onlara hiç bir şey olmuyor. Tavır alsan kocanla aran bozulacak bir şekilde. Eninde sonunda o huzursuzluk gelip senin yuvanı bulur. Bakma burdan gaz verenlere. Ne olursa olsun Türk erkeklerinin geneli anacı olduğu için bu savaş sadece sizi yıpratır. Ben de sizin gibiydim. Kaynanam böyle dedi şöyle yaptı diye beynimi de kocamı da yer bitirirdim. Sonra evladımla bir sınandım ki sorma... Anladım ki kocam ve çocuğum dışındaki herkes dış kapının mandalı. Sadece kendi ailemi düşünür oldum. Şimdi ne olsa hiiç umrumda değil. Bir iki sinirim bozulmuyor değil ama işte iki günde sallıyorum :) Kocam çocuğum iyi olsun da gerisi boş diyorum

Gerçekten haklısınız.
Umursamadan söylenenleri önemsememek hem kendim için hem ailem için daha iyi olacak ne kadar başarmak her zaman kolay olmasa da.
Ben bekarken insanlara her anlamda saygı göstermeli vizyonundaydım, hala da öyleyim. Sadece evlenince insanların (kaynana görümce) ne düşünüyorsa ağzına geldiği gibi söylemelerine şaşırıyorum.
Görümcenin huyu da böyle: misal ben yaptığım bir şeyi söylediğimde kendisi yapamadığı için inanmıyor gibi bir tavırla konuşması çok itici.
İnsanların tercihine ve zevkine ' bu bana göre değil ama o öyle seviyordur' diye düşünmek bu kadar zor olmamalı.
Kalp kazanmak kolaysa kırmak çok daha kolay bence.
Düşüncesiz konuşmalara tahammül edemediğim bir noktada burada biraz fikir olması açısından konu açtım.
Söylediklerinize tekrar hak veriyorum. Denilenleri düşünüp durmak benim günümü harap ediyor devamında onlara bir şey dokunmuyor.
Öğrendiğim bir şey var ki, bu şekilde konuşanlara onların dilinden cevap vermek daha doğru geliyor.
Ve şu mentaliteyi içselleştirmem lazım ' kim ne diyorsa be fikir vermeye çalışıyorsa da ben gün sonunda kendi bildiğimi okurum, yaparım'.
Burdaki farklı bakış açıları bana görmediğim noktalara bakma kapısı açtı. Herkesin yorumu benim için değerli.
Size de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…