Kaynanam ne bu evde huzur veriyor nede oğlundan ayrılmayı kabul ediyor, ne yapacağım?

kadınlar kadınlara değil insanlar ne yaparlarsa kendilerine yaparlar

neden ayrı ev istememiş nişanlılık döneminde kayınvalidesini tanıyamamış mı

kadın o zaman melektide şimdi mi şeytan oldu

yada aman ben evleneyim kocam olsun bi evde de yaşarım diye hayaller mi kurdu

hadi onu geçtim nişanlılık döneminde anlayamadı diyelim

aynı eve girince anladı neden 4 aylık evli kişi hamile kaldı

bilemedi mi işin içine çocuk girince işler daha da kötü olacak

zamanında resti çekse kocasıda ayrı ev yapacaktı belki

koca da hata var ama sorun çıkarmayan peki kocacım diyen birisi de olunca kocanın işine geliyor kira parası vermemek fatura ödememek

ha resti çekersin baktın anlamıyor boşanırsın çözümler çok vardır

ama en kolay yol kayınvalideyi suçlamaktır o da kolayına kaçmış bu kadar basit

olayi bu kadar derinlere indirme...hepimiz o kadar dogru sekilde yasiyoruzki bu kadar ayrintili dusunuyoruz degil mi? ya ne olursa olsun,farketki konu sahibi gunahkar,yalanci ne bilim dunya kotusu.bu yuzden yinede kayinvalidesi tarafindan yapilanlar dogrumu oluyor.Anneye kufur edilmis,hamile kadina el kaldirilmis konu bu burada.Benim takildigim yer burasi.Insanlari yargilamak yerden yere vurmak kolay.yapmayalim bunu lutfen.Konu sahibi bunlari okuyunca bile ne kadar uzulcek dusunsenize..karnindaki bebek bile etkilenecek bundan.

Ben de sadece doğacak bebeğe üzülüyorum.

o yüzden her seferinde diyorumki yeni evlenenler hemen çocuk yapmasınlar.....
ilk önce evlilik hayatına alışsınlar, yavaş yavaş sorumluluğu öğrensinler ondan sonra çocuk.

neyi demiyim?
böyle bir ortamda nasıl büyürki çocuk ya
bayılan baba, korkan anne, dayakçı babaanne, kışkırtıcı anaanne.... üfff..

:) sana klasik kk tepkisi verdirtme bana! "başına gelsin de gör" :KK1:

Allah kimseye senin gibi GELİN
Kaynanan gibi KAYNANA
Eşin gibi KOCA VERMESİNN

Kaprislerin,nazın olayı ne boyuta getirmiş.E kendin istememişsin gitmek.Belki senin i.in ufak bi morluk ama acısını görümcen çekiyor...

anneni neden kendi evine karıştırıyorsun eşini ve kaynanaı arayıp nasıl bağırabiliyor?

eşin bu kadar olayın üstüne iki tarafı sakinleştirmek yerine neden bayılıyor? eşin kaç yaşında 20 var mı? Sadece karısını tutmak yerine politik olmalı...

sen hele,eşin bayılmış hala kaynanaa laf yetiştiriyorsun,küfürler ediyorsun...

annen madem seni bu kadar düşünüyordu zamanında neden aynı ev olacağını bile bile verdi seni?

şimdi düşündüm de senin gibi bir gelinim olsun istemezdim
:KK50:

Bu konuyu okuyan çocuk yaştaki aşıklar en azından çocuk yaşta evlenmeme ve çocuk yapmama konusunda bir karara varır umarım.

o yüzden her seferinde diyorumki yeni evlenenler hemen çocuk yapmasınlar.....
ilk önce evlilik hayatına alışsınlar, yavaş yavaş sorumluluğu öğrensinler ondan sonra çocuk.

canım bunlar daha çocuk,ne çocuğu yapıyorlarsa...

canım bunlar daha çocuk,ne çocuğu yapıyorlarsa...

hiçbirşeyi bilmezler, tecrübesizler, yeni evliler, sabır göstermek lazım, anlayış göstermek lazım, ama iş çocuk yapmaya gelince kaçmazzzz hemen yapıverirler :KK53:

insanlar yeni evli olunca adap görgü terbiye büyüğe küçüğe nasıl davranılır

insan ilişkileri nasıl olmalıdır

bunları evlenecek kocaaaman yaşa gelene kadar maaşallah biliyorlar mangalda kül bırakmıyorlar

buraya konu açıp nişanlıyım kayınvalıdemle aynı evde yaşıycam dedıklerınde yapma etme diyenleri bir güzel terslemeyi biliyorlarda

bunların hepsini evlenince mi unutuyorlar?

kusura bakma ama kücük bir kiz cocugu gibisin.. Ortadaki hastanelik bir durum var millet senin korkmalarinlami kaprislerinlemi ugrasicak? onu birak birde anneni neden karistiriyorsun?
Evli bir bayan evde yasadigi sorunlari ailesine yansitmamaya calismasi lazim. Sizin evlilik gercekten yürümez. Iyice seviyesizlesmis. Bebege sizin gibi bir ailenin cocugu olucagin icin cok üzülüyorum.

Ailede deki bütün herkes dengesiz.

Kayin valide sinir hastasi,kendini tutamayip gelini tartaklamis.

Gelin desen ne istedigini bilmez ,kendi kendini kanitlamak ister, bak ben senden de güclüyüm kaynana ... Sizin nasil burnunuzdan getiririm.

Anne desen ayri bir hikaye. Size kizimi yanliz birakin diye vermedim diye kayin valideye ve ayni zamanda damada girisir.

Bunlarin arasinda pisirik , ne anneye ne de ese söz geciremeyen sinir hastasi bir es .... Erkek olsam hem o anneyi, hem o gelini , hemde o kayin valideyi güzel bir elden gecirirdim.....Adi cikmis zaten sinir hastasi ... Ne yapsada ceza almaz...

Ben de sadece doğacak bebeğe üzülüyorum.

Evet bebeğe ben de üzülüyorum ama ilk okuduğumda kayınbabaya daha çok
üzülmüştüm.Bu kadar tantananın içinde pek adı geçmiyor,oğlu bayılmış
onu gelinle eşi tutuyor.İnsan bir müdahale eder be amcam,durun
ne yapıyorsunuz,saçmalamayın, bu ne saygısızlık der.
Gerçi bana biraz korkutulmuş gibi geldi amca bey.
Kesin gelin ya da eşi kendinisini de döver diye korkmuştur.

Ben en çok şunu merak ediyorum; diyelim ki aile izin verdi ayrı eve cıkmalarına, konusahibi evde tek başına nasıl kalacak?

haksiz bulan arkadaslara katiliyorum...
yani hamilelik duygusalligini biliyorum kendimde yasamisimdir ama hamilelik cahilligi ilk kez duyuyorum..
kaynanani annene küfür ettirinceye kadar ugrasmissin!!!
tebrikler yani..
bu yalniz kalma meselesi nedir ya?? ac kitabi oku felak nas sonrada yathem yatcam deyip gitmemissin
hemde yatmayip ortaligi ayaga kaldirmissin...
yani sana ne denir ki??

hadin yin gari :KK53:

insanlar yeni evli olunca adap görgü terbiye büyüğe küçüğe nasıl davranılır

insan ilişkileri nasıl olmalıdır

bunları evlenecek kocaaaman yaşa gelene kadar maaşallah biliyorlar mangalda kül bırakmıyorlar

buraya konu açıp nişanlıyım kayınvalıdemle aynı evde yaşıycam dedıklerınde yapma etme diyenleri bir güzel terslemeyi biliyorlarda

bunların hepsini evlenince mi unutuyorlar?

bende onu merak ediyorum acikasi :KK9:

zaten kv ile ayni evde yasayanlarida anlamiyorum.

Ben en çok şunu merak ediyorum; diyelim ki aile izin verdi ayrı eve cıkmalarına, konusahibi evde tek başına nasıl kalacak?

ahaaha o da ayrı bi konu

artık annesini çağırır o da damada kızar işe gitme kızımı yanlız bırakma diye

Evet bebeğe ben de üzülüyorum ama ilk okuduğumda kayınbabaya daha çok
üzülmüştüm.Bu kadar tantananın içinde pek adı geçmiyor,oğlu bayılmış
onu gelinle eşi tutuyor.İnsan bir müdahale eder be amcam,durun
ne yapıyorsunuz,saçmalamayın, bu ne saygısızlık der.
Gerçi bana biraz korkutulmuş gibi geldi amca bey.
Kesin gelin ya da eşi kendinisini de döver diye korkmuştur.

Onu takan yok ki zaten.
Adamcağız gel kızım evde kalamazsın diyor.
Ama gelin hanım kendisine bu kadar nazik davranıp, korkmasını istemeyecek kadar duyarlı olabiliyorken, yok sayılan biri o.
Adamcağız öyle ya da böyle yaşayıp gidecek bundan sonra.
Öay gelene.
Kayınvalide şunu diyecek, anne kızımı alırım diye tehdit edecek, anne minicik olayları işin içinden çıkamaz hale getirecek, baba hastalanacak.
Peki o bebe nolacak.
Birbirine bu kadar saygısız davranan insanlar umarım o bebenin iyiliği için kendilerine gelirler.

X