benim aslında korkularım yüzünden cephe alıyorum çünkü eltimin oğluna yaptıklarını gördükten sonra ya benimkinede yaparsa diye korkuyorum çocuk kusuyo diye bide türüğü var diye önlük takıyorum önlük yara yapıyomuş anne diyorum önü ıslanıyo o zamanda gögüsü üşür resmen su gibi oluyo diyorum söküp alıyo hasta etme diyo çocuğu kendi hasta edicek bişi demesem olmuyo desem olmuyo ne yapcam bilmemCanım tek sorun bence bu..
Sen sorunun farkındaysan çözümüde gelir güven kendine..
Asla onlara kendini ezdirme..
Sen şu an yeni anne olan bi bayansın psikolojin zaten normal değilki insanda biraz anlayış olur yaa...
inan ki çok can sıkıcı bi durum ama asla kendini ezdirme bu gün buna tamam dersen gerisi gelir emin ol..
Herkes yerini bilsin..
Dediğim gibi sen yeni annesin herkesin senin etrafında pervane olması gerekir ama bunlar sana kambur olmuşlar resmen :1no2:
üzülme tatlım :1no2: bebeğini düşün sen o da etkilenmesin :1hug:
konuya şöyel başlayayım 4 aylık bi kızım var ve kaynanamla karşı karşıya oturuyoruz kızımın herşeyine karışıyor ve bende dayanamayıp karşılık veriyorum aslında çok iyidir çok hakkı var üzerimizde hakkını yiyemem ama çocuk konusunda hiç anlaşamıyoruz geçende kızımın tırnağını kesiyodum akşamdı oda geldi gündüz nerdeydin akşam tırnakmı kesilir bende dedim temizliğin gecesi gündüzümü olur akşam kesilmezmiş ona öyle öğretmişler bende dedim banada böyle öğrettiler eşimin yanında tabi oda benim yanımda olucanı kaynanamın yanında oldu tamam diyecekmişim ama yapmıcakmışım bida öyle yaparsam beni boşayacakmış yani annesine karşı gelmicekmişim yani o ne derse desin ben tamam dicekmişim benim annem ablam neden karışıyomuş kızıma bende dedim ben onun annesiyim ben böle şeylere gelemiyorum dedim o da hülya ben sana son kez diyorum eğer böle davranırsan senden boşanırım dedi bilmiyorum belkide blöf yapıyo yapmam için korkutnak istiyo ama kaynanamda çok karışıyo yani dayanayımda nereye kadar bende kızımı istediğim gibi büyütmek istiyorum özgürce ben onun annesiyim sonuçta herkesten çok benim söz hakkım var üzerinde biri karışınca ben değil karşımdaki alttan almalı ve susmalı işte anlamıyolar kaynanamla her konuda iyiyiz ama bu konuda değil elleri üşüyomuş dr a sorduğumda üşümez bağ dokusu gelişmediği için soğuk dedi bunu kaynanama diyorum anlamıyor ya anne bu böyle senin dediğin gibi değil diyorum yok anlamıyor yaa hangisine laf anlatacağıma şaşırdım arada kaldım yardım edin akıl verin sinirlerim çok bozuluyo kötü bişi diyecem kalbini çok kötü kırıcam ondan sonrada eşimle kötü olucam onunlada kötü olucam böylede olsun istemiyorum ne yapabilirm lütfen yardım edin dayanamıyorum artık
aklınca sana annelik öğretmeye çalışıyor aman boşver be canım bunların hepsi aynı ya bence onla konuş anne senin torunun tabiiki o engin bilgilerini benle paylaş ama bende çocuğum için bildiklerimi yapayım de bak benim ilk bebeğim tadını çıkarayım de
varya şimdiki gençler eskilerden dahada bilgili ama bunu kabul edemiyorlar
Öylemi dersin berencim....??
Vallaha bu tartisilir bana göre...CADIARZU
Bizleri kimler büyüttü? O eskiler dediklerimiz büyütmedimi? SIMSIKI Kundaklara sarilmadikmi? Emziklerimiz sekere bala batirilip verilmiyormuydu bize? 4-5 aylik iken gerek yokluktan gerek bilerek evde pisen yemeklerin suyundan yedirilmiyormuydu?
Nerde o zaman pampaslar o pahali mamalar.......envayi cesit giyimler oyuncaklar..????
Ne oldu? Büyümedikmi? :hulya:
Simdiki cocuklara bak birde kendi cocuklugmuzu gözden gecir??
Bence bizler daha saglikli daha atik daha cocuk gibi cocuktuk....simdikilere bak.....cogu Obez, en ufak seyden hasta oluyorlar, her ücüncü yada dördüncü cocuk ya piskologda yada baska bir terapide.....cocuklarimiza iylik yapalim derken aman su eskilerde cok biliyor diye bilmislik taslarken sonuc ortada bana göre....belki bazen o begenmedigmiz eskilere kulak versek hicte fena olmaz...en azindan bazi konularda.
vallahi bence onların zamanında öyleymiş şimdide böyle tabiki bizi onlar büyüttü ama o zamn yokluk varmış tabi bu benim için geçerli değil o ayrı ama niye şimdi herşey var ve daha güzel değilmi ben oğlumu ne annemi dinleyerek nede kaynanamı dinleyerek büyüttüm halada büyütüyorum çocuk dk rum ve kendi okuyup araştırmalarımla büyüttüm çokta sağlıklı şu an 2.5 yaşında aşıları hariç daha dk yüzü görmedi çok şükür normal herşeyi kilosu boyu tabikide onlarıda dinlemek lazım ama tutupta kendi ağzındakini çocuğa vermesine göz yummamak lazım yda emziği önce kendi ağzına sonra bebeğe bunun gibi bir çok şeye tabi bu benim düşüncem
aynen katılıyorum sana ve eklemek istiyorum..
bizim çok bilmişliğimiz yüzünden çocuklar bu kadar hasta oluyor..
haa arada geçmişte kaynayanlar ben gibi olmuyormudur oluyor..akannehir
rahmetli babannem bizi hep taş bastırmış yere çorapsız,cereyanlarda..ayaklarımız balkon yıkanırken sularda.ve ben o dönemin günahını çekiyorum.kistlerimle uğraşarak lanet olsası pko ..biraz dikkat etseymiş oysaki daha sağlıklı olabilirdim yani..mafoldumben
Böyle birseye bende razi olmam zaten....Kim olsada uyaririm....:hulya:
Ben demek istedigim sadece gerek Annelerimizi gerek Kayinvalidelerimiz olsun, karisiyorlarsa bizim iyligmiz icin karisiyorlar....hemen inatlasmaya zitlasmaya gerek yok...bazi kadinlar gercektende bunu hirs haline getiriyor....yani bak senin dedigni yapmicam catlada patla der gibi.....ama neticede zararli cikan kendileri olur diye düsünüyorum....hem kendini sinir eder duruyorlar hemde esleri ile huzurlarini kaciriyorlar....
Herseye ammennah demek lazim diye birsey demiyorum...kesinlikle böyle degil....ama cok asiri ters birsey olmadikca tamam Anne birdahakine öyle yaparim demek veya he deyip gecistirmek bence cok daha mantikli olur....kayinvalidem evine gittikten sonra ben yine istedigimi yaparim öyle degilmi?gamyoncuiremsu
Ve ne malum...? Yarin öbür gün bizlerde Anneanne Babaanne oldugmuz zaman gelinlerimize kizlarimiza kizim böyle olmaz, sunu söyle yapma böyle yap diye akil verecegiz. O zaman Evlad benim Evladim kaynanada kimmiski karisiyor diyen bir gelinimiz olursa...kimbilir nasil zorumuza gidecek???
vallahi ben hep diyorum ben gelinime aynı şeyleri yaparsam oda bana aynısını yapsın canım tabikide tatlı dille söylüyosun ama inan anlamayan anlamıyo çok yakınım vardı böyle bir sorunu gelin hep alttan alırdı tamam anne öyle yaparım anne ama yenede yaranmadı ve kaynanası yüzünden boşandılar çünkü eşide hep annesini tuyordu tabikide yeri gelince büyükleri dinlicez o ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?