Kaynanam kzma ok karyor

bilmiyorum kayınvaliden kaç yaşında ama yaşlı olma ihtimali yüksek sanırım :) benim babaannemde çok karışır, eski bildiği gibi zannediyo hala herşeyi, mesela şu anda kuzenlerimin çocukları var çocuğa su verme diyo doktorlar belli bi süre, aaa canımm öyle şey olurmu biz kaç tane büyüttük su verdikte birşeymi oldu diyo, yada ne bilimm şekerli birşey verilmemesi lazımmış birkaç ay çocuğa ki tatlıyı öğrenip sebze yememezlik etmesin amaann bunları da nerden çıkardılar biz bala şekere batırır verirdik emziği çocuğa bayıla bayıla emerdi diyo..

hadi onları bırakın ben mutfakta bişey yaparken sürekli gözü üstümde şunu şöyle yapsaydın, o öyle olurmu :)) bazen "kaynanaa kaynanaa" diye takılıyorum ama babanem 85 yaşında ve dediğim gibi hala herşeyi kendi zamanındaki gibi zannedip ona göre davranıyo, yani kendi için iyisini yapmaya çalışıyo.. bende "tamam babane" diyip bildiğimi yapıyorum.. çünkü anlatmaya çalışsam anlamıcak :) sizde tamam diyip olayı geçiştirin bence yoksa hem siz hem o hemde eşiniz üzülecek..

bu arada bendede dedemden kalma bi alışkanlık, gece tırnak kesilmez :))) batıl matıl ama hala gündüz kesmeye çalışıyorum tırnaklarımı :)))

benim aslında korkularım yüzünden cephe alıyorum çünkü eltimin oğluna yaptıklarını gördükten sonra ya benimkinede yaparsa diye korkuyorum çocuk kusuyo diye bide türüğü var diye önlük takıyorum önlük yara yapıyomuş anne diyorum önü ıslanıyo o zamanda gögüsü üşür resmen su gibi oluyo diyorum söküp alıyo hasta etme diyo çocuğu kendi hasta edicek bişi demesem olmuyo desem olmuyo ne yapcam bilmem

aslında arayı birazda eşim yapmalı bana yanlış gelen şeyleri ona güzellikle dese beni dinlemiyo ama oğlunu dinler yapmaz bidaha ama eşimle konuşma mümkün değil ona böyle yapalım desem o hemen başlıcak bağırmaya çağırmaya

Anladigim kadariyla evin ayri barkin ayri....Kaynanan her allahin günü sabahtan aksama geceye kadar sendemi veya sen ondamisin bilmiyorum....ama tahminde etmiyorum acikcasi.

Bir arada oldugnuz zaman kizinin önlügnü cikartiyorsa birak cikartsin....o gittikten sonra al yine tak....cok büyük bir sorun degilki!

Geceleri tirnak kesilmez....bunu rahmetli Annemde söylerdi kayinvalidemde söyler, hatta teyzem bile...eski kadinlar iste...:hulya:.orda esinin yaninda banada böyle ögrettiler gibi bana göre biraz zitlasarak cevap verecegine....Ya evet Anne dogru diyon ama iste firsat olmadi, bugünlük böyle olsun deyip ne kaynanani kiracaktin nede esinle tartisacaktin arkadasim....

Haklisin evlad senin evladin....tabikide istedigin gibi yetistirmek büyütmek egitmek istiyorsun...bu en dogal hakkindir zaten.a.s

Kaynananda zaten aksini düsünmüyordur bence...senin üzerinde hakimiyet gibi birsey kurmayada niyeti yoktur....bu karismalarinin sebebi sadece seni ve torununu cok sevdigindendir....seni henüz kücük, tecrübesiz gördügü icin karisiyor.....
Niyeti kötü olsaydi cok daha farkli seyler yapardi bana göre.

Esinin sana seni bosarim demesi gercektende cok agir olmus....fakat sürekli Annesine cevap vermenden cok bunalmiski artik patlamis muhtemelen.benneyaptımki

Cözülmeyecek bir durum degil....Biraz relax olmaya calis....Normalde kaynananla iyi anlasiyorsun bu yüzden araniz bozulmasin....

eşinin yaptığı hiç dor deil ama..
tabiikide 10 kişi karışcak hali yokya bi bebeğe..
ozaman annesini çok duşunuosa oğlu o ona kırılmaz gitsin duzgun bi şekilde sölsin bunu annesine..
ne yani sen onun annesine saygılı oldun surecemi onun hayatında olacaksın..

eşinizin dediği şey çok çirkin ne demek anneme iyi davranmassan boşanırım... annemi üzmeye hakkın yok budan sonra annemle muhatap olmayın diyebilir. ama sizi gözden çıkarabilmesi çok çirkin.
ayrıca kayınvalidenize gidip durumu anlatın sizinle tartışma yaşadığımız için oğlun bana bunları söyledi yani anne istersen oğlunun yanında bir kez daha tartışalım bu evlilk biticek. ona göre oyna kozlarını der. çekilirdim ben olsam.

cahil insanı inandıramazsın canım boşver kaynanan yüzünden neden eşinle aranı bozasın. he tamam de yine o olmadığında bildğini işle boşver yaa bir gün olacak eşini çileden çıkartacakalr o günü bekle canım. o zamada eşine ben sana demiştim bak gördün dersin ohhh. sabret canım sabret o çocuk senin boşverrrr

tamam de bildiğini oku canım...
başedemezsin boşuna kendini üzüp yıpratma, daha çok üstüne gelir, sinir etmek için...

erkekse bu dediğini yapsın.. ya da hariçten gazel okumasın... klava:

aklınca sana annelik öğretmeye çalışıyor aman boşver be canım bunların hepsi aynı ya bence onla konuş anne senin torunun tabiiki o engin bilgilerini benle paylaş ama bende çocuğum için bildiklerimi yapayım de bak benim ilk bebeğim tadını çıkarayım de
varya şimdiki gençler eskilerden dahada bilgili ama bunu kabul edemiyorlar

Öylemi dersin berencim....??

Vallaha bu tartisilir bana göre...CADIARZU

Bizleri kimler büyüttü? O eskiler dediklerimiz büyütmedimi? SIMSIKI Kundaklara sarilmadikmi? Emziklerimiz sekere bala batirilip verilmiyormuydu bize? 4-5 aylik iken gerek yokluktan gerek bilerek evde pisen yemeklerin suyundan yedirilmiyormuydu?
Nerde o zaman pampaslar o pahali mamalar.......envayi cesit giyimler oyuncaklar..????

Ne oldu? Büyümedikmi? :hulya:

Simdiki cocuklara bak birde kendi cocuklugmuzu gözden gecir??

Bence bizler daha saglikli daha atik daha cocuk gibi cocuktuk....simdikilere bak.....cogu Obez, en ufak seyden hasta oluyorlar, her ücüncü yada dördüncü cocuk ya piskologda yada baska bir terapide.....cocuklarimiza iylik yapalim derken aman su eskilerde cok biliyor diye bilmislik taslarken sonuc ortada bana göre....belki bazen o begenmedigmiz eskilere kulak versek hicte fena olmaz...en azindan bazi konularda.

benim henüz cocuğum yok ama olduğunda kaynana eğer karısırsa ve o karıstığı sey bana tersse kesinlikle uyarırım. öyle kırılmasın,göz yumayım diye bekleyeceğimi pek sanmıyorum. zaten Allahın izniyle zar zor bebek sahibi olcaz bi de kaynanaya yem etmeyeli sabi'yi.

ama kendi annem ne derse onu yaparım ( bana cok ters gelmedikçe) .cünkü benim annem cok iyi bilir bebek bakımını ve bebeğe nasıl davranacağını...canım annemmm....

vallahi bence onların zamanında öyleymiş şimdide böyle tabiki bizi onlar büyüttü ama o zamn yokluk varmış tabi bu benim için geçerli değil o ayrı ama niye şimdi herşey var ve daha güzel değilmi ben oğlumu ne annemi dinleyerek nede kaynanamı dinleyerek büyüttüm halada büyütüyorum çocuk dk rum ve kendi okuyup araştırmalarımla büyüttüm çokta sağlıklı şu an 2.5 yaşında aşıları hariç daha dk yüzü görmedi çok şükür normal herşeyi kilosu boyu tabikide onlarıda dinlemek lazım ama tutupta kendi ağzındakini çocuğa vermesine göz yummamak lazım yda emziği önce kendi ağzına sonra bebeğe bunun gibi bir çok şeye tabi bu benim düşüncem

aynen katılıyorum sana ve eklemek istiyorum..
bizim çok bilmişliğimiz yüzünden çocuklar bu kadar hasta oluyor..
haa arada geçmişte kaynayanlar ben gibi olmuyormudur oluyor..akannehir
rahmetli babannem bizi hep taş bastırmış yere çorapsız,cereyanlarda..ayaklarımız balkon yıkanırken sularda.ve ben o dönemin günahını çekiyorum.kistlerimle uğraşarak lanet olsası pko ..biraz dikkat etseymiş oysaki daha sağlıklı olabilirdim yani..mafoldumben

Böyle birseye bende razi olmam zaten....Kim olsada uyaririm....:hulya:

Ben demek istedigim sadece gerek Annelerimizi gerek Kayinvalidelerimiz olsun, karisiyorlarsa bizim iyligmiz icin karisiyorlar....hemen inatlasmaya zitlasmaya gerek yok...bazi kadinlar gercektende bunu hirs haline getiriyor....yani bak senin dedigni yapmicam catlada patla der gibi.....ama neticede zararli cikan kendileri olur diye düsünüyorum....hem kendini sinir eder duruyorlar hemde esleri ile huzurlarini kaciriyorlar....

Herseye ammennah demek lazim diye birsey demiyorum...kesinlikle böyle degil....ama cok asiri ters birsey olmadikca tamam Anne birdahakine öyle yaparim demek veya he deyip gecistirmek bence cok daha mantikli olur....kayinvalidem evine gittikten sonra ben yine istedigimi yaparim öyle degilmi?gamyoncuiremsu

Ve ne malum...? Yarin öbür gün bizlerde Anneanne Babaanne oldugmuz zaman gelinlerimize kizlarimiza kizim böyle olmaz, sunu söyle yapma böyle yap diye akil verecegiz. O zaman Evlad benim Evladim kaynanada kimmiski karisiyor diyen bir gelinimiz olursa...kimbilir nasil zorumuza gidecek???

Sakinan göze cöp batar derler böcegim.....ne kadar üstüne titrersen o kadar hassas oluyor cocuklar....galiba bazen biraz genis olmak lazim.....

Tabikide senin Babaannen kadar degil ama...benneyaptımki

Ağızdan ağıza meme verilmesi, 2 aylık bebeğe çorba verilmeye kalkılması gibi saydığınız durumlarda bende sizin kadar tepkili olurdum bu konuda siz sonuna kadar haklısınız ve bir anne olarak kızınızın sağlığı konusunda endişelenmek hakkınızdır. Ama bebeğin sağlığını etkilemeyecek bazı konularda büyüklerin tecrübelerinden faydalanmamız gerektiği inancındayım. Mesela benim kayınvalidem ilk bebeğimde bu çocuk doymuyor onun için sürekli ağlıyor derdi bende yok anne emiyor sürekli gazı var bunun derdim yok kızım benim başıma geldi ondan biliyorum dedi bende en sonunda pes ettim kızıma hazır mama alıp yaptım yedirdim ve inanamadım kızım hem ağlamayı kesti hemde uyudu.

Size bir abla olarak tavsiye biraz relax olun yeri gelince tamam demeyi he he demeyi ve politik davranmayı kendinize gurur meselesi yapmayın çünkü ben böyle davrandım ve bunun faydasını hala da görüyorum. Bizler bilmiyoruz ama kayınvalidem hep diyor ki torun sevgisi evlat sevgisinden de fazla ben oğullarımdan çok seviyorum torunlarımı. Bugün kızım 11 yaşında kayınvalidem hala benim kızımın yemeğini düşünür okulunu harçlığını düşünür ve en önemlisi benim 21 aylık oğluma bakıyor ve bu kadın 67 yaşında. Güzel sözle iyi davranışla politik tavırlarla siz ve bebeğiniz kazançlı çıkarsınız ben buna inanıyorum. AMAAA yinede söylüyorum bebeğinizin sağlığı konusunda her zaman dikkatli olmak zorundasınız herkese karşı. Sağlıkta politikaya gerek yok.

Eşinize gelince boşverin onun sözlerini elbetteki hoş değil size annesi için seni boşarım demesi ama kolay değil öyle boşamak sıkıyorsa boşasın bunun için boşayacaksa hiç durmasın uğurlar olaaa bu konuda da politik davranmana gerek yok hiç lafını esirgeme,,

Sana ve bebeğine sağlık dolu mutlu yarınlar dilerim.

cehaletin hiç bir zaman yarar getireceğine inanmıyorum. ve evet, şimdiki anneler bence de daha bilinçli.
saruboceq de bahsetmiş, bennzer durum bende vardı. 2-3 yaşımdan beri faranjit taşıyorum.
babannemin menepoz dönemi olduğundan ve beraber yaşadıklarından yaz kış pencereler camlar açık kalırmış, annem gık dese üstüne çullanıyorlar tabi. ne gezer çocuk üşür mü hasta mı olur? 4 yaşımda doktora götürmüşler artık ağız burun kütük gibi, doktor demiş ki birkaç gün geç kalsaydınız çocuğun kulaklarını tamamen kaybedecektiniz lmaz: sözde kaynanalı evde büyüdüm ama benim 4-5 yaşıma kadar geçirmediğim hastalık kalmadı. katılmıyorum o yüzden "eski kadınlar daha iyi bilir" lafına. cahil insanla cahil olmayan arasında dünya fark var.

seninki tek örnek diceksiniz belki, eskiden yani 1000 yıl öncesinden bahsetmiyorum, 50-60 yıl önce yaşayıp da yok yere çocuk kaybeden insanlar var. sayısız hem de, çok da iyi biliyorum. çocuğun belirgin bir hastalığı oluyormuş, doktora götürmek ayıp, saçma sapan şeyler içirip nerdeyse ölümünü hızlandırmışlar zavallıların. belki şimdiki çocuklar abur cubur yüzünden obez oluyor olabilir, çünkü o zamanda bunlar yoktu. çocuk uyusun diye ağzına rakı çalan insanlar, emin olun sussun diye şimdikilerin 10 katı kadar abur cubur dayarlardı çocuğa.

sende eşinin dediği gibi yap he anne de arkanı dön işine devam ettt boşşşverrrrrr...
kızın da cok tatlı maşallah...

canım bazen evet çok karışıyorlar ama azıcıkta tamam anne deyiverin nolcak ölmezsiniz ya..mesela gece tırnak kesilmez diyorsa tamam deyin ... bende kabul ediyorum eğzına memeyi sokup sonra çocuğa vermek doğru değil..ama bence küçüklerde çok bilmişlik yapıyor..ayol onun büyttüğü adamla evlisiniz varmı daha ötesi...kötü yetiştirmiş olsa evlenmezdiniz heralde....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…