• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam kzma ok karyor

ya kaynanamıda anlıyorum sonuçta oda bi anne ve 5 tane çocuk büyütmüş benden tecrübeli ama onların zamanında hiçbişi yokmuş şimdi herşey elimizin altında ve bebekler için en iyisi hazırlnamakta sunulmakta bende bilinçsiz bi anne değilim hergünüm bilgi edinmekle geçiyo ve dr bile dediki çok bilinçlisin herşeyi araştırman güzel dedi ve eşimde bunun farkında fakat yani kaynanamın böle yaptığını görünce ister istemez koruma mekanizmam devreye giriyo benim çocuğumada bunları yapsın istemiyorum geçende 4 aylık kızıma çay vermeye kalkıyodu bi keresindede iftardaydık onda bebek kucağındaydı o zaman 2 buçuk aylıktı çorba tatıracakmış hemde yağlı acılı tuzlu ve salçalı onun midesi kaldırırmı tatması lazımmış bende dedim acelesi ne yarın yemek yemicek bu 4 aylık olsun tatırırız yani sonra yemek yemezmiş bi kerede emziğini ağzına soktu vericekti bende kızdım vermedi ya dedimmide hemen surat yapıyo
aynen canım benim kaynanayı anlattın sanki oda daha iki aylıktı oğlım çay verdi çocuğa hemde şekersiz demli çay içiyo hanfendi eşim yok tabi ama bende çıkıştım tabi ağzına çorba vermeler vs vs bende diyorumya tabikide torunu hakkı var ama zaman onların zamanı değil artık her şey değişti bunu anlamıyolar bide benimki aşırı cimri 3ay emzirdim tam sonra mamaya geçtik ne gerek var mamaya süt verseymişim ben özel hastanede yaptım doğumumu ona laf etmedi ama niye sağlık ocana götürmüyorum çocu aşılara niye para veriyorum tabi bunları direk söyleyemiyo bana eşime hiç diyemiyo zatem ama sürekli ima ediyo senin yapman gereken eşinle konuş tatlı talı konuş belki anlar o zaman

birazda inatlaşıyorsunuz gibi geliyor bana..
ilk mesajınız tırnak kesme olayı filan..kesmeyin nolurki..her söylediğinede karşı gelirseniz eşinizin ebette hoşuna gitmeyecektir bu durum..siz sürekli vırvır tepede olursanız hangi erkek annesine ters konuşulsun isterki.erkeği sallayın sizin annenizle bile eşiniz zıtlaşsa zide aynı tepkileri verirsiniz.bence haklı eşiniz.bunu söyleyeyim.ha boşanırım demesi elbette yanlış ama demekki hoşuna gitmiyor bu durum..
diğer söylediklerinize gelince bunları istemediğinizi söyleyi.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutmayın.tatlılıkla hem kayınvalidenizi kırmamış olursunuz hemde eşinizi gereksiz yere sinirlendirmezsiniz..
keskin sirke küpüne zarardır..

aynen canım benim kaynanayı anlattın sanki oda daha iki aylıktı oğlım çay verdi çocuğa hemde şekersiz demli çay içiyo hanfendi eşim yok tabi ama bende çıkıştım tabi ağzına çorba vermeler vs vs bende diyorumya tabikide torunu hakkı var ama zaman onların zamanı değil artık her şey değişti bunu anlamıyolar bide benimki aşırı cimri 3ay emzirdim tam sonra mamaya geçtik ne gerek var mamaya süt verseymişim ben özel hastanede yaptım doğumumu ona laf etmedi ama niye sağlık ocana götürmüyorum çocu aşılara niye para veriyorum tabi bunları direk söyleyemiyo bana eşime hiç diyemiyo zatem ama sürekli ima ediyo senin yapman gereken eşinle konuş tatlı talı konuş belki anlar o zaman
yani bunları yapan bi kaynana bişey demesem daha serbest sanıcak ve vericek herşeyi eşimde anneci onun benim yanımda olmasını beklerken karşımda oluyo bide ortaya benimkileri atıyo onlarda karışmıcakmış benim annem ayda bi kere geliyo öyle çokta karışmıyo yani ama anlatamıyorum

tekrar yemek vermeye kalkarsa ben yedigimde o yemekleri zaten sutume geciyor cocugumda aliyor de..hem bebege oyle seyler verilirmiymis daha neler canimm..

he he de geç ,bazende yaa gerçekten mi bak ben bilmiyodum bunu de ,yani cahil insan belli sen ne kadar olmaz dersen o kadar cephe alır inadına yapar ,eşinlede aranı bozar ,eşinin dediği gibi tamam de yapma ,
benim kayınvalidemin o kadar saçma inançları vardı ki ,artık gülüyodum resmen ,birkere 2 aylık filandı kızım seviyorum ayaklarını sallıyodu bende ayağına vurdum ama tabi dokunmak diyelim aaaa ayağına vurna ,kadının biri vurmuş çocuk ölmüş ,eline vurma kadının biri vurmuş çocuk komaya girmiş ,ayy gülermisin ağlarmısın ,bende yaa vallamı ay yapmiyim bi daha diyodum ,napiyim kötü olacağıma öyle yapıyodum ..

yani bunları yapan bi kaynana bişey demesem daha serbest sanıcak ve vericek herşeyi eşimde anneci onun benim yanımda olmasını beklerken karşımda oluyo bide ortaya benimkileri atıyo onlarda karışmıcakmış benim annem ayda bi kere geliyo öyle çokta karışmıyo yani ama anlatamıyorum
tabiki canım bişey demezsen daha çok yapar nasıl olsa sesi çıkmıyor diye ya eşinize çok kızıyorum sonuçta onunda evledı nasıl rahat olabiliyor çocuğuna zarar veriliyo sonuçta annesi bile olsa işin zor canım ama yenede sıkma canını bak sütün falan kesilir stres çok etkiliyo anne sütünü ya al karşına konuş kaynanla güzel bir şekilde de ben senin gibi değilim anne de lütfen karışmayın de gelsin sevsin torununu o kadar yanii belki tatlı dil işe yarar

birazda inatlaşıyorsunuz gibi geliyor bana..
ilk mesajınız tırnak kesme olayı filan..kesmeyin nolurki..her söylediğinede karşı gelirseniz eşinizin ebette hoşuna gitmeyecektir bu durum..siz sürekli vırvır tepede olursanız hangi erkek annesine ters konuşulsun isterki.erkeği sallayın sizin annenizle bile eşiniz zıtlaşsa zide aynı tepkileri verirsiniz.bence haklı eşiniz.bunu söyleyeyim.ha boşanırım demesi elbette yanlış ama demekki hoşuna gitmiyor bu durum..
diğer söylediklerinize gelince bunları istemediğinizi söyleyi.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutmayın.tatlılıkla hem kayınvalidenizi kırmamış olursunuz hemde eşinizi gereksiz yere sinirlendirmezsiniz..
keskin sirke küpüne zarardır..
hayır inatlaşmıyorum her dediğine cevap vermiyorum yada güzellikle dediğimde oluyo ama her dediğine karşı gelmiyorum ama dedikleride bana makul gelmiyo ben doğurdum ya benim çocuğum o herhalde istemediğim şeyleri yapmasına izin vermicem ben sürekli vır vır yapan biride değilim nasıl okudun nasıl anladın yada sırf beni sinir etmek için böyle yazdın çünkü daha öncede tartışmıştık seninle sırf beni uyuz etmek için yazıyosun yazma nasıl anlamak istemişsen öle anlamış ölede yazmışsın daha sonraki yazdıklarıma bi bak ondan sonra yaz ok

hayır inatlaşmıyorum her dediğine cevap vermiyorum yada güzellikle dediğimde oluyo ama her dediğine karşı gelmiyorum ama dedikleride bana makul gelmiyo ben doğurdum ya benim çocuğum o herhalde istemediğim şeyleri yapmasına izin vermicem ben sürekli vır vır yapan biride değilim nasıl okudun nasıl anladın yada sırf beni sinir etmek için böyle yazdın çünkü daha öncede tartışmıştık seninle sırf beni uyuz etmek için yazıyosun yazma nasıl anlamak istemişsen öle anlamış ölede yazmışsın daha sonraki yazdıklarıma bi bak ondan sonra yaz ok

daha öncede mi tartışmıştık:bbo:
ben dün ne yediğimi unutuyorum.pes bunu hatırladı isen helalakannehir
seni niye inir edeyim ben bir bireyim düşüncelerimi yazıyorum..
sen benim iyi niyetle yazdıklarımın altından bunları çıkarabildiysen(ki gerçekten çok iyi niyetli yazdım) kayınvalideni yanlış anlaman çok normal!çok çok yani..:olmaz:

senin çocuğun.fanusta yaşat ozaman.gamyoncuiremsu
benim kayınvalidemin yada aile büyükleriminde dedikleri normal gelmiyor ama ben inatlaşmadan hallediyorum işimi.şükürler olsun daha bir kere kırmadım,kırılmadım.
keyfin bilir canım..no problem.
bu arada istediğini söyleyen istemediğini işitir..bunu bilir bunu söylerim..

ayrıca benim bu tarz konulardaki düşüncelerim bellidir..şahsına ait tabirinle sinir etmek için yazmadım..

tabiki canım bişey demezsen daha çok yapar nasıl olsa sesi çıkmıyor diye ya eşinize çok kızıyorum sonuçta onunda evledı nasıl rahat olabiliyor çocuğuna zarar veriliyo sonuçta annesi bile olsa işin zor canım ama yenede sıkma canını bak sütün falan kesilir stres çok etkiliyo anne sütünü ya al karşına konuş kaynanla güzel bir şekilde de ben senin gibi değilim anne de lütfen karışmayın de gelsin sevsin torununu o kadar yanii belki tatlı dil işe yarar
tamam karışır illaki benim annemde karışıyo sonuçta ama onun kadar değil karışır ama herşeyin bi sınırı var ya benim kadar düşünebilirmi kızımı benim gibi bakabilirmi bende herhalde kızım için en iyisini düşünüyorum teline zarar gelsin istemiyorum endişelenmesini anlamıyorum oda bi anne beni anlaması lazım aslında onunda kalbini kırmak istemiyorum dün akşam geldi torununuda sevdi bende çay yaptım içtik karışmadıda şaşırdım yani karışsın ama çok değil

:kızgın: kocanız sizi ezdiriyo ipleri çok vermişsiniz bence..
Bana böle bilaf edicek eşim yeminle kapının önüne koyarım anında bunu bildiği için asla öle bi blöf yapamaz..
Eşiniz sanırım kendini çok güvende hissediyo erkekler kadınına çok güvenince nasılsa ipler bende deyip böle saçmalıyabilio.
Boşarım diyince bi dikleninde o zaman görün nasıl tırstığını..
Öle kolaydı boşamak hemde çocuk var.
Valla ben onu bunu bilmem biz nasıl kocalarımızı ezdirmiyorsak hiç bir şekilde laf söletmiosak karşıdakinde bu tavrı bulamıyorsak karşındakinin sevgisini biraz sorgulamak gerekir bu noktada..
Sonuçta sevginin değer vermenin değişik şekilleri yoktur..
KAdında erkekte sevdiği zaman sahiplenir korur sakınır annesinden bile.. ( kendimden biliyorum )
sıkıntına üzüldüm umarım hallolur..

tamam karışır illaki benim annemde karışıyo sonuçta ama onun kadar değil karışır ama herşeyin bi sınırı var ya benim kadar düşünebilirmi kızımı benim gibi bakabilirmi bende herhalde kızım için en iyisini düşünüyorum teline zarar gelsin istemiyorum endişelenmesini anlamıyorum oda bi anne beni anlaması lazım aslında onunda kalbini kırmak istemiyorum dün akşam geldi torununuda sevdi bende çay yaptım içtik karışmadıda şaşırdım yani karışsın ama çok değil
canım ben seni çok iyi anlıyorumm çünkü aynı düşüncelere sahibiz sen kimseyi takma kafana isteyen istediğini söylesin tabikide senin çocuğunu senden daha iyi düşünen hiç kimse olamaz babası bile kimse kimsenin kalbini kırmak istemez ama anlamıyolar işte bende senin gibiyim bana karışsın evime karışsın ama çocuğuma gelince orda dursun işte sen dediğim gibi güzel güzel söylemeyi dene bir kerede baktın anlamıyo o zaman anladığı dilden konuş eşinde anlasın kızı için neyin doğru neyin yanlış olduğunu eşin bilmiyomu annesinin yaptıkları kızı için zararlı nasıl sesini çıkarmıyo pes diyorum ona

daha öncede mi tartışmıştık:bbo:
ben dün ne yediğimi unutuyorum.pes bunu hatırladı isen helalakannehir
seni niye inir edeyim ben bir bireyim düşüncelerimi yazıyorum..
sen benim iyi niyetle yazdıklarımın altından bunları çıkarabildiysen(ki gerçekten çok iyi niyetli yazdım) kayınvalideni yanlış anlaman çok normal!çok çok yani..:olmaz:

senin çocuğun.fanusta yaşat ozaman.gamyoncuiremsu
benim kayınvalidemin yada aile büyükleriminde dedikleri normal gelmiyor ama ben inatlaşmadan hallediyorum işimi.şükürler olsun daha bir kere kırmadım,kırılmadım.
keyfin bilir canım..no problem.
bu arada istediğini söyleyen istemediğini işitir..bunu bilir bunu söylerim..

bak canım sana şunu diyeyim kaynanamın yaptıkları emziğini ağzına soktu kızımın ağzına sokacaktı daha 40 bile çıkmamıştı 2 buçuk aylıktı kızıma acılı tuzlu bi çorba verecekti hemde kendi kaşığıyla sonuçta onun ağzındaki mikrop kızımada geçicekti ha kaşığıda geçti acılı tuzlu bi çorba 2 buçuk aylık kıza verilirmi kızma bandaj takıyorum 5 dakika sonra çıkartıyorum biraz kulakları kepçe düzelir diye takıyorum kaynanam bana yara olur olmaz anne zaten az takıyorum çıkartıyorum dedim bi yara olsun gösteririm sana dedi ki ben onun annesiyim benden dahamı çok düşünücek kızımı sonra geçende ben içerdeydim kızıma çay vermeye kalkmış ki vermiş bende anne verme kansızlık yapıyo dediğim halde iyilikle dedim bunu bişi olmaz biz hep böle büyütüük dedi sen olsan senin kaynanan demekki sana çok karışmamış yada bunları yapmamış ben kaynanamı severim iyidir allah var yukarda ama böle yapıncada kızıyorum yaptığı yanlış çünkü yanlışını söyleyincede bşşi olmaz diyip devam ediyo ben istemiyosam bırak yapma onun daha anlayışlı olması gerekmezmi herşeyi yaşayarak öğrenicemki araştırıyorum ve herşeyi öğrenmeye çalışıyorum görenler maşşallah ne iyi bakıyosun diyolar yani cahil bişi bilmeyen biri olsam tamam dicemde değilim sen olsan ne yapardın genede alttan alırmıydın yada bi iki laf deme hakkın olmazmıydı

:kızgın: kocanız sizi ezdiriyo ipleri çok vermişsiniz bence..
Bana böle bilaf edicek eşim yeminle kapının önüne koyarım anında bunu bildiği için asla öle bi blöf yapamaz..
Eşiniz sanırım kendini çok güvende hissediyo erkekler kadınına çok güvenince nasılsa ipler bende deyip böle saçmalıyabilio.
Boşarım diyince bi dikleninde o zaman görün nasıl tırstığını..
Öle kolaydı boşamak hemde çocuk var.
Valla ben onu bunu bilmem biz nasıl kocalarımızı ezdirmiyorsak hiç bir şekilde laf söletmiosak karşıdakinde bu tavrı bulamıyorsak karşındakinin sevgisini biraz sorgulamak gerekir bu noktada..
Sonuçta sevginin değer vermenin değişik şekilleri yoktur..
KAdında erkekte sevdiği zaman sahiplenir korur sakınır annesinden bile.. ( kendimden biliyorum )
sıkıntına üzüldüm umarım hallolur..
bende boşanırım senden dediğinde boşan dedim çokda umrumdaydı bu yüzden boşayacaksan hiç durma yarın aç davayı dedim bişi demedi onu yapması biraz zor işte sana katılıyorum canım sonuna kadar birazcık ipleri onun eline verdim galiba ben iyi geçinelim iyi olalım kimseyle kötü olmayayım derken dahada kötü oluyo

hayır onlarda kesinlikle haklısın olurmu ama mesela tırnak olayı demişsin ya onu diyorum ben.
elleri soğuk demiş mesela he de geç sanki tatlı canını sıkmaya değermi?boşver.
eşinin yanında laf söyleme evet anneyiz biz evladımızı bizden başka kimseler düşünemez ama bu başka anneyi kırma hakkınıda vermez.
benim kayınvalidem de iyidir sağolsun çok severim bana zıt gelen şeyleri var.mesela 5 yaşındaki torununun kucağına kızımı verirdi.o torunları hastayken anne sütü korur diyip çocuğumu 8 günlükken ağır grip geçirtip yoğun bakımlarda yatmalarına neden oldu oldular..bunlara tepki gösteriyorum bende.aynen senin gösterdiklerin gibi.
ama eften püften şeylere de karıştığı olyor mesela pütürlü ver çocuğa alışsın yemek yemez diyor.alya zaten doğru dürüst yemezken bir de pütürlü stresini yaşatıp kusturalımmı çocuğu hiç yemesin ozaman anne diyorum..bir kere denedi beni dinlemedi alya o gün hiç bişe yemedi.bizim tanıdığımız kadar evlatlarımızı onlar tanımıyorlar.yani bende sana bir sürü örnek veririm..
boşver..gerçekten her söylediğini ciddiye alma zordur biliyorum ama eşinide kaybetmemek uğruna malesef bu şart..
sıkma canını..sen güzel evladına yoğunlaş..

çocuk 7 aylıktı.çay kaşığını çayın içine sokar eline vermeye çalışırdı alya ağlardı ama nasıl bi ağlama..
amaç belli çocuk sıcağı soğuğu görsün..akannehir
hiç bişe demedim.eşim gördü aşkolsun anne dedi söylendi birazne olacakki dedim bana da annesinin yanında kızdı sen niye yaptırdın diye kızdı.ne olacakki dedim içim kan ağlayarak..
politik olmakta fayda var ara ara:a.s:

hayır onlarda kesinlikle haklısın olurmu ama mesela tırnak olayı demişsin ya onu diyorum ben.
elleri soğuk demiş mesela he de geç sanki tatlı canını sıkmaya değermi?boşver.
eşinin yanında laf söyleme evet anneyiz biz evladımızı bizden başka kimseler düşünemez ama bu başka anneyi kırma hakkınıda vermez.
benim kayınvalidem de iyidir sağolsun çok severim bana zıt gelen şeyleri var.mesela 5 yaşındaki torununun kucağına kızımı verirdi.o torunları hastayken anne sütü korur diyip çocuğumu 8 günlükken ağır grip geçirtip yoğun bakımlarda yatmalarına neden oldu oldular..bunlara tepki gösteriyorum bende.aynen senin gösterdiklerin gibi.
ama eften püften şeylere de karıştığı olyor mesela pütürlü ver çocuğa alışsın yemek yemez diyor.alya zaten doğru dürüst yemezken bir de pütürlü stresini yaşatıp kusturalımmı çocuğu hiç yemesin ozaman anne diyorum..bir kere denedi beni dinlemedi alya o gün hiç bişe yemedi.bizim tanıdığımız kadar evlatlarımızı onlar tanımıyorlar.yani bende sana bir sürü örnek veririm..
boşver..gerçekten her söylediğini ciddiye alma zordur biliyorum ama eşinide kaybetmemek uğruna malesef bu şart..
sıkma canını..sen güzel evladına yoğunlaş..
ehh yuhh yani o kadarınada dur denir artık artık demiyorum pek bişi ona he diyorum kendi bildiğimi yapıyorumki eşimde öle dedi sen bildiğini yap ona bişi deme dedi bende onu yapıyroum sinirlenmemeye çalışıyorum sakin olmaya çalışıyorum eşimin yanında bişi demiyorum bende sevmiyorum kalp kırmayı sonuçta o kadar emeği var üzerimizde her zamanda derim sen olmasan biz hiçbişey yapamaz allah razı olsun anne derim ama biz tartışsak bile gönül almıyda biliyoruz eşim araya girince sorun oluyo işte onun yanında bişi dememeye gayret ediyorum

bende boşanırım senden dediğinde boşan dedim çokda umrumdaydı bu yüzden boşayacaksan hiç durma yarın aç davayı dedim bişi demedi onu yapması biraz zor işte sana katılıyorum canım sonuna kadar birazcık ipleri onun eline verdim galiba ben iyi geçinelim iyi olalım kimseyle kötü olmayayım derken dahada kötü oluyo

Canım tek sorun bence bu..
Sen sorunun farkındaysan çözümüde gelir güven kendine..
Asla onlara kendini ezdirme..
Sen şu an yeni anne olan bi bayansın psikolojin zaten normal değilki insanda biraz anlayış olur yaa...
inan ki çok can sıkıcı bi durum ama asla kendini ezdirme bu gün buna tamam dersen gerisi gelir emin ol..
Herkes yerini bilsin..
Dediğim gibi sen yeni annesin herkesin senin etrafında pervane olması gerekir ama bunlar sana kambur olmuşlar resmen :1no2:
üzülme tatlım :1no2: bebeğini düşün sen o da etkilenmesin :1hug:

çocuk 7 aylıktı.çay kaşığını çayın içine sokar eline vermeye çalışırdı alya ağlardı ama nasıl bi ağlama..
amaç belli çocuk sıcağı soğuğu görsün..akannehir
hiç bişe demedim.eşim gördü aşkolsun anne dedi söylendi birazne olacakki dedim bana da annesinin yanında kızdı sen niye yaptırdın diye kızdı.ne olacakki dedim içim kan ağlayarak..
politik olmakta fayda var ara ara:a.s:
canım sende çok sabırlıymışsın maşallah bende kesinlikle bu kadar sabır yokk ben fazla yaşamadım çünkü eşim bana bırakmazdı zaten o yüzden rahattım ben ilk baştata tavrımı koydum zaten kaynanama ben sizin gibi değilim anne dedim oda fazla karışamadı haliyle:lepi:

esinde problem var ne demek boşarım seni bu kadar kolaysa boşamak evlenmiycekti!!!! annesine laf soylettirmiyorsa onun dizinin dibinde kalsaymıs cocuk senin cocugun kayınvalidene noluyor sen haklısın bu konuda burda tek suclu esin hiç degilse annesine bu konuda tavır koymalı

Back