• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam kzma ok karyor

NisaNurum

Canım Kızım Canım oğlum
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
4.057
22
158
37
konuya şöyel başlayayım 4 aylık bi kızım var ve kaynanamla karşı karşıya oturuyoruz kızımın herşeyine karışıyor ve bende dayanamayıp karşılık veriyorum aslında çok iyidir çok hakkı var üzerimizde hakkını yiyemem ama çocuk konusunda hiç anlaşamıyoruz geçende kızımın tırnağını kesiyodum akşamdı oda geldi gündüz nerdeydin akşam tırnakmı kesilir bende dedim temizliğin gecesi gündüzümü olur akşam kesilmezmiş ona öyle öğretmişler bende dedim banada böyle öğrettiler eşimin yanında tabi oda benim yanımda olucanı kaynanamın yanında oldu tamam diyecekmişim ama yapmıcakmışım bida öyle yaparsam beni boşayacakmış yani annesine karşı gelmicekmişim yani o ne derse desin ben tamam dicekmişim benim annem ablam neden karışıyomuş kızıma bende dedim ben onun annesiyim ben böle şeylere gelemiyorum dedim o da hülya ben sana son kez diyorum eğer böle davranırsan senden boşanırım dedi bilmiyorum belkide blöf yapıyo yapmam için korkutnak istiyo ama kaynanamda çok karışıyo yani dayanayımda nereye kadar bende kızımı istediğim gibi büyütmek istiyorum özgürce ben onun annesiyim sonuçta herkesten çok benim söz hakkım var üzerinde biri karışınca ben değil karşımdaki alttan almalı ve susmalı işte anlamıyolar kaynanamla her konuda iyiyiz ama bu konuda değil elleri üşüyomuş dr a sorduğumda üşümez bağ dokusu gelişmediği için soğuk dedi bunu kaynanama diyorum anlamıyor ya anne bu böyle senin dediğin gibi değil diyorum yok anlamıyor yaa hangisine laf anlatacağıma şaşırdım arada kaldım yardım edin akıl verin sinirlerim çok bozuluyo kötü bişi diyecem kalbini çok kötü kırıcam ondan sonrada eşimle kötü olucam onunlada kötü olucam böylede olsun istemiyorum ne yapabilirm lütfen yardım edin dayanamıyorum artık

canım sen çok haklısın tabii aynı şeyi bende yaşadım ama fark eşim hep benden önce davranırdı annesine yani eşim benim tarafımda çünkü onunda çocuğu her anne çocuğu için endişelenir ama iş eşinde bitiyo bence sen onunla konuş kaynanana ne dersen de anlamicaktır emin ol benimki öyleyde ama benim kaynanam ben bişey dediğimde alınganlık yapardı birde allah kolaylık ve bollllllll sabır versin canım

sende kendımi gördüm ben her dedıgıne bı cevap verırdım daha dogrusu cevap verme zorunda kalırdım oglumu ılk banyosunda ayaklarında tuttu bı salladı cocuk nasıl cıgırıyo yok neymiş boyu uzarmıs tuzladı gözune tuz kactı kıpkırmızı oldu sonra bende tavrımı koydum o ne derse dogru bıle olsa yapmadım yatır uykusu var derdı yatırmazdım anlasın sırf dıye 1.5 ay beraber kaldık gurbette calısıyorum o sebeple aynı evde kaldık ama ben resmen delırme asamasına geldım ogluma sahıplendı resmen ben kucagıma aldıgımda bıle telaslı gözlere bana bakıyo öyle tutma düşürürsün yok kafasını carparsın kulagını temızlıyorum acıtırsın herseyıme karıstıı bende her dedıgınde cevap verdım sonrada onu yolladım evıne şimdi esımle bakıyoruz ogluma zor oluyo ama kafam rahat bence tavrını bellı ett ne bılıyım konusmaya calıs esıne bişey deme onmlar kadın ruhundan anlamıyo yarın bı gün bişey olunca zaten sen annemın dedıklerını yapmıyodun der

zaten bu kaynanaların karışmadığı hiç bir şey yok ki maşallah yediden yetmişe hepsi aynı.
eşin bi tuhaf yani annelerini bu kadar seviyorlar da niye evleniyorlar anlamıyorum. ikisini de bir araya getirip eşin ve annesi beraber konuş bence kimse kimseyi huzursuz etmek zorunda değil.

her konudaa anlayisliyimdir ama bende cocugumla doya doya herseyi yasamak isterim..gereksiz seylere karisirlarsa rahatsiz olabilirim..ewet kaynanan bu konuda haksiz ama esinin de belki gucune gitmistir karsilik vermen.annesinin kotu niyetle demedigini dusunmustur.amaa bosarim demesi cok yanlis seni korkutmak icin dese bile cok kirici..

canım önce eşinle güzelce konuş ne demek senden boşanırım ondan sonra da kayınvalidenle güzelce konuş ters cevap verme tabi ama anne ben böyle uygun görüyorum de geç ya da doktor öyle dedi de geç ben kendim büyütmek istiyorum çocuğumu elbette sana da sorarım takıldığımda sen merak etme de
çok başa çıkamıyorsan çağır anneni gelsin bir süre o hakkındangelir belki
ama önce eşini adam etmen lazım o ayrı

boşamazsa adidir.
sıkıyosa boşasın bi desenize suratına.
3 şakası olmayan şeyden biridir boşanma. bu gidişle tazeletmek zorunda kalcaksınız.
ne kolaymış be.

ya sorun büyüyo ama ben bişi demedikçe kaynanam daha çok karışma hakkı oluyo ve hep eşimde oluyo yanımızda bu benim çocuğum ya kimseye hesap vermek zorunda değilim geçende bandaj takıyorum kızım çocuğun kafası yara olur çıkar onu dedi bende dedim olmaz anne herkes takıyo hem fazla takmıyorumki bi yara olsun sorarım sana sanki kendi doğurdu ya öyle sinirlerim bozulduki eşimde beni anlamıyo bide iki eltim var onlarında çocukları var ikiside hiç kaynanama bişi demedi kaynanamda nasıldı onlarda gördüklerim yüzünden bu kadar cephe alıyorum ona elinde ekmeği yoğurup çocuğa veriyodu 1 yaşındaki çocuğa cola veriyodu azğında çiğnediğini çocuğa veriyodu ve eltimde hiçbişi diyemedi dese bile takmıyodu dinlemiyodu genede yapıyodu sanki bu çocukların annesi yok o doğurmuş gibi sahipleniyodu kimseyede bişi dedirttirmiyodu bende bunlar yüzünden kalbi kırılsada lafımı esirgemiyorum ama eşim yokken bide ben eşimle severek evlendim herşeye gögüs gerdim eşim için herkesi karşıma aldım ama o ben annesine laf diyorum diye boşanmayı düşünüyo zoruma gidiyo buda eşimle aram kötü olunca kaynanama dahada ters davranıyorum

eşimle konuşulmuyo malesef hemen çıkışıyo bana susturmaya çalışıyo susmayıncada evden gidiyo buda çözüm değil

haklısınız annelıgızı tatmak ıstersnıız kızınız sonucda ama ılk cocugunuz ıse kaynananızda endıselenıyo veya korkuyodur.. bılmedıgızı dusunmus olabılır..
sızınde belırtıgınız gıbı herseye karısmıyo demıssınız demekkı herkonuda tecrubelısınız kı ..
sıze ogretmek ısterken sızı kırıyoda ama farkında degıldır ..
yanlış anlayamayın ama bu konu sız ve kaynananız arasında esınız neden karısıyo?
bı nevı anne kız sayılırsınız ..
ıkınızın arasındakı sorun ve emınım sızın gıbı hoşgorulu bı gelınsınız kı cozumunude bulursunuz..

yine evliliğin içene etmeye çalışan bi kaynana...kusura bakma canım kayınvaliden hakkında bu lafı söylemek istemezdim özür dilerim ama kendimi tuttamdım...
ben şuan konuşmuyorum zaten kaynanamla çok sorun yaşattı bana...neyse....
eşin sessiz kaldıkça oda havalanmış nasıl olsa bana cevap veremez versede oğlum susturur diye ipleri eline almış...
sende eşine karşı boyun eğersen çok üzülürsün...bence tavrını koy önce güzellikle konuş eşinle anlamaz devam ederse tavrını koy...
köle olalım hayat burnumuzdan gelsin diye evlenmedik biz...

canım önce eşinle güzelce konuş ne demek senden boşanırım ondan sonra da kayınvalidenle güzelce konuş ters cevap verme tabi ama anne ben böyle uygun görüyorum de geç ya da doktor öyle dedi de geç ben kendim büyütmek istiyorum çocuğumu elbette sana da sorarım takıldığımda sen merak etme de
çok başa çıkamıyorsan çağır anneni gelsin bir süre o hakkındangelir belki
ama önce eşini adam etmen lazım o ayrı

sonuna kadar katiliyorum
esinle konusmalisin. ilk önce su bosanma lafini tekrarlamamasini anlamasi lazim. bu gercekten cok kirici. sonra emreder gibi konusma bence esinle.iste ben kaul etmem istemem falan diye. söyle böyle anlatsak annene. anneni de kirmadan falan de. yani annesinede deger verdigini göster. bir hic gibi görüyorsun zannetmessin esin. herseyi güzellikle halletmeye calis. Allah yardimcin olsun

yani pesssssssssss ya nasıl bir insan buu 1yaşındaki çocuğa kolamı verilir ağzındakini nasıl çocuğa verir yaaa peki bu nasıl bir anne(eltiniz yani) hiç sesini çıkarmaz şaşdım kaldım valla benim kaynanamda biraz eski kafa ben dedim ama ben sizin gibi değilim diye allhtan anladı benim en büyük şansım eşim daha ben bişey söylemeden cvp verirdi annesine bence sen eşini al karşına dişini göster biraz haa anası yüzenden başayacaksada boşasın ne hayır gelir o kacadankafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ya sorun büyüyo ama ben bişi demedikçe kaynanam daha çok karışma hakkı oluyo ve hep eşimde oluyo yanımızda bu benim çocuğum ya kimseye hesap vermek zorunda değilim geçende bandaj takıyorum kızım çocuğun kafası yara olur çıkar onu dedi bende dedim olmaz anne herkes takıyo hem fazla takmıyorumki bi yara olsun sorarım sana sanki kendi doğurdu ya öyle sinirlerim bozulduki eşimde beni anlamıyo bide iki eltim var onlarında çocukları var ikiside hiç kaynanama bişi demedi kaynanamda nasıldı onlarda gördüklerim yüzünden bu kadar cephe alıyorum ona elinde ekmeği yoğurup çocuğa veriyodu 1 yaşındaki çocuğa cola veriyodu azğında çiğnediğini çocuğa veriyodu ve eltimde hiçbişi diyemedi dese bile takmıyodu dinlemiyodu genede yapıyodu sanki bu çocukların annesi yok o doğurmuş gibi sahipleniyodu kimseyede bişi dedirttirmiyodu bende bunlar yüzünden kalbi kırılsada lafımı esirgemiyorum ama eşim yokken bide ben eşimle severek evlendim herşeye gögüs gerdim eşim için herkesi karşıma aldım ama o ben annesine laf diyorum diye boşanmayı düşünüyo zoruma gidiyo buda eşimle aram kötü olunca kaynanama dahada ters davranıyorum

iykk..:dilcikar:agzindakini vermek.kola icirmek miii:uhm:ayy deliririmmm benn buna..
asil sorunda zaten bu esin icin herkesi karsina almis olman.erkeklere verirmis gibi yapip,alacaksin.bazilari bunu hak ediiyor..
sende esin varken sinirlerine hakim ol guzel bir sekilde hayir de..ters davranma..ozaman annesini hakli cikarirsin terslersen.

Son düzenleme:
bilmiyorum bende mi var bir gariplik ama ben anlayamıyorum sizi. benimde k.validem var ve her kayınvalide karışır. bu tabiatın gereği nerdeyse. ama bunun için neden huzurunuzu kaçırıyorsunuz ki? eşinize bu konuda katılmamak mümkün değil. siz ona tamam deyin sonra bildiğinizi okuyun. akşam tırnak kesme demiş, tamam dikkat ederim deyin isterseniz akşamları tırnak kesme seansları düzenleyin. veya üşüyor dediğinde üstüne bir yelek giydiriverin. yazık yeni bebeğiniz var ve boşuna huzurunuz kaçıyor. elbette ki zararlı birşey yapmaya kalkarsa engel olursunuz. ama diğer türlü germeyin kendinizi.

diğer mesajınızı şimdi gördüm. elbette çiğnediği şeyleri vermesi veya kola içirmeye kalkması hoş değil. zaten bunu eşinizle paylaştığınızda size hak verecdeğini düşünüyorum. bırakın annesiyle o karşı karşıya gelsin. sizi karşısına almasın yerimseniben

haklısınız annelıgızı tatmak ıstersnıız kızınız sonucda ama ılk cocugunuz ıse kaynananızda endıselenıyo veya korkuyodur.. bılmedıgızı dusunmus olabılır..
sızınde belırtıgınız gıbı herseye karısmıyo demıssınız demekkı herkonuda tecrubelısınız kı ..
sıze ogretmek ısterken sızı kırıyoda ama farkında degıldır ..
yanlış anlayamayın ama bu konu sız ve kaynananız arasında esınız neden karısıyo?
bı nevı anne kız sayılırsınız ..
ıkınızın arasındakı sorun ve emınım sızın gıbı hoşgorulu bı gelınsınız kı cozumunude bulursunuz..
canım okadar güzel yazmışsınki ama malesef böyle olmuyo iştee sen tatlı dillede söylesen o hemen işte biz hiç çocuk büyütmedikmi oluyo ya gerçekten bazıları öyle şeyler yapıyorlarki yok banyo suyuna tuz koymalar yok sallamalar baş aşağı daha bir çok şey hepsi çahilce yapılan şeyler o yüzden insan sabredemiyor anne olunca ne demek istediğimi daha iyi anlarsın canım benimkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yani pesssssssssss ya nasıl bir insan buu 1yaşındaki çocuğa kolamı verilir ağzındakini nasıl çocuğa verir yaaa peki bu nasıl bir anne(eltiniz yani) hiç sesini çıkarmaz şaşdım kaldım valla benim kaynanamda biraz eski kafa ben dedim ama ben sizin gibi değilim diye allhtan anladı benim en büyük şansım eşim daha ben bişey söylemeden cvp verirdi annesine bence sen eşini al karşına dişini göster biraz haa anası yüzenden başayacaksada boşasın ne hayır gelir o kacadankafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
ya kaynanamıda anlıyorum sonuçta oda bi anne ve 5 tane çocuk büyütmüş benden tecrübeli ama onların zamanında hiçbişi yokmuş şimdi herşey elimizin altında ve bebekler için en iyisi hazırlnamakta sunulmakta bende bilinçsiz bi anne değilim hergünüm bilgi edinmekle geçiyo ve dr bile dediki çok bilinçlisin herşeyi araştırman güzel dedi ve eşimde bunun farkında fakat yani kaynanamın böle yaptığını görünce ister istemez koruma mekanizmam devreye giriyo benim çocuğumada bunları yapsın istemiyorum geçende 4 aylık kızıma çay vermeye kalkıyodu bi keresindede iftardaydık onda bebek kucağındaydı o zaman 2 buçuk aylıktı çorba tatıracakmış hemde yağlı acılı tuzlu ve salçalı onun midesi kaldırırmı tatması lazımmış bende dedim acelesi ne yarın yemek yemicek bu 4 aylık olsun tatırırız yani sonra yemek yemezmiş bi kerede emziğini ağzına soktu vericekti bende kızdım vermedi ya dedimmide hemen surat yapıyo

bilmiyorum bende mi var bir gariplik ama ben anlayamıyorum sizi. benimde k.validem var ve her kayınvalide karışır. bu tabiatın gereği nerdeyse. ama bunun için neden huzurunuzu kaçırıyorsunuz ki? eşinize bu konuda katılmamak mümkün değil. siz ona tamam deyin sonra bildiğinizi okuyun. akşam tırnak kesme demiş, tamam dikkat ederim deyin isterseniz akşamları tırnak kesme seansları düzenleyin. veya üşüyor dediğinde üstüne bir yelek giydiriverin. yazık yeni bebeğiniz var ve boşuna huzurunuz kaçıyor. elbette ki zararlı birşey yapmaya kalkarsa engel olursunuz. ama diğer türlü germeyin kendinizi.
canım malesef işte senin dediğin gibi olmuyo sabır sabır nereye kadar hem zaten yeni doğum yapmışsınız onun stresini atamamışsınız birde her şeye karışan kayınvalde hiç çekilmez inanın öyle hurafelere inanlar varki ben güzelce derdim anne ben sevmem böyle şeyleri inanmamda diye ama o yene bişey olmaz derdi tabikide torunu karışmaya hakkı var ama o kadarda değil bence

Back