Burayı arada gözüm açılsın, az biraz uyanık olayım diye takip ediyordum. Konunuzu okuyunca çalıştığım ne varsa bırakıp koştur koştur üye oldum. Piraye Hanıma katılıyorum. Yorumları çok yerinde. (Alıntıladım kendisini ama inşallah yanlış olmamıştır, daha yeniyim.)
Burcu Hanım, boşanma lafını yedirme noktasında çok haklıydınız. Ancak sizin de söylediğiniz gibi kayınvalideye mesaj atmak iyi olmadı. Ben de yaşadım bunu. Çocuğa dair yapılan bir müdahale ve sürekli ısrar durumunda, kibarca karışmamasını istedim ancak oğlu sonradan söyledi tansiyonlar düşmüş ayılıp bayılmış vs. Benimki duygusal bir dille senden beklemezdim dedi. Ben de o noktada alttan aldım sadece ve niyetimi söyledim, kırıcı olmak istemediğimi, çok bunaldığımı, bebeğin beni çok yorduğunu vs. Samimiyetimi gördü ve o da özür diledi. Bundan sonra herhangi bir sorunda bana söyle, annemle ben konuşurum dedi. Dengeyi erkek sağlar, o gün bunu görmüş oldum. Ama bu da zamanla olan bir şey. Yeni evliyken, aynı eve yeni girmişken, daha yeni birbirinizi tanımaya başlıyorken olması biraz zor. İnsanların hamile kalmak için acele etmeyin demesi de bu yüzden. Önce birbiriniz, sonra geniş aile ile sınırlar en son da bebek... Evlilik sınavları. (Sizi yargılamıyorum,yanlış anlaşılma olmasın. Ben de ilk aydan hamile kalanlardanım. Tecrübemden dolayı söylüyorum bunu. )
Bunu niye yazıyorum. Hiçbir şey için geç değil. Hamilesiniz. Emin olun normal zamandakiden en az 4 kat duygusal, 10 kat alıngansınız. Ve konu kayınaile ise her zaman politik olmakta fayda var. Lütfen bu mesajımı görüyorsanız mağdur olduğunuza dair bütün kozları kullanın. Bebeğinize elbette zarar vermeden, dik durmak yerine ağlayın, içinizde tutmayın. Eşinizin size ve bebeğinize öncelik vermesini istiyorsunuz. Kırıldığınız en büyük şey bu. Kırgınlığınızı dile getirin. Daha önce de bahsettiğim gibi evliliğinizin dinamiği otururkenki sınandığınız en büyük sınav bence çoğu zaman geniş aile sonra da çocuktur. Bunlar atlatılınca emin olun erkekler çekirdek ailerini önceler. Tabi başka bir sıkıntıları yoksa... Burda sizin tutumunuz önemli. Dik duruşunuzu çok takdir ediyorum ama dik duruş ile her zaman kazanamazsınız. Duygularınızı dile getirin. Kayınaileye yaptığınız her iyilik eşinizin gözünde bir imtiyaz demek. Yaptıklarınızı dile getirmek ise tam tersi bir etki. Bu konuda mesajlara dair tartışmayı sürdürmeyin, sessiz kalın; hormonlar, stres ve endişelerinizden dolayı bebeğinizi düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz. Mağdur görünün lütfen.