Kaynanam hiç yıkanmıyor

Ev kadının zaten.kimi nerden kovacaklar.Hem öyle olmasa bile o düzene gittiyse ne demek evden gitsin? Kendi çıkıp gitsin
Kimse böyle bir düzene bilerek gitmek istemez. Adam, annem çok pis beraber yaşayacağız dedi de kadın kabul ederek mi gitti sanki. Kaçarak evlenmesi zaten hata olmuş. Buraya da derdini yazmış, empati yapınca böyle biriyle yaşamak zorunda kalmak tam bir işkence olurdu bence. Ayrıca ben kovsunlar mi dedim duruma göre evlerini ayırmaları mantıklı görünüyor birinden birinin artık kim giderse, bunu demek istedim.

Bu kaynanasının sorunu değil ki. Kadının evi olduğu için gidecek olan taraf belli. Burada birinden biri diye bir durum yok.
Düşünsenize oğlunuz ve gelininiz evinize geliyor.orasi sizin yaşam alanınız. Sonra da beğenilmiyorsunuz .Bundan kadına ne ki .empati yapılacak tek kişi var. O da valide hanım.

annem 8 yıldan fazladır benle yaşıyor evliyim de bu arada.ocak yakamaz telefon kullanamaz tek başına dışarı çıkamaz üniversite mezunu olmasına rağmen.bu kadın bir zamanlar yüzlerce çocuğu okuttu.beni yetiştirdi okuttu.şimdi bana mı yük olacak?pehh.acaba bizim sonumuz ne olacak?

Doğru aynen kimse ne sağlığına ne gençliğine güvenmesin illa yaşlıda olmakta gerekmiyor

Dünya da.neler neler oluyor benim başıma gelmez diye bir şey yok

Kadın 75 yaşına gelmiş konu sahibi diyor ki.bu ev benim hadi ordan
Tapu ondaymisn
Acaba o evler yapılırken eşşek dediği kadın neler yaşadı.varlik yokluk neler çekti
Gençliğini verdi
Sonra yaşlandı
Bu densiz gelinde geldi mallara kondu bedavadan neymiş bıkmış pişmiş essekmis

eş seçmek ne kadar önemli bu konuda da gördük işte.kaşı şöyle gözü böyle diye her gördüğünü kolundan tutup eş yapanlara ders olsun

Gidip kadinin kurulu duzenine yerlesip sonra da onu elestirenlerin hepsi, ev aslinda kocamin diyor bi de
Ev kocaninsa onlarin ne isi var evinizde, ev onlarinsa sizin ne isiniz var? 75 yasinda kadinin temizligini pisligini elestireceginize ya evinizi ayirin ya da kadinin temizlik yapmasina gerek birakmayin.

75 yaşında kadını değiştiremezsiniz buraya şikayet etmenizi de anlamadm açıkcası o zaman ayrı eve çıkın

Ev kadınınsa kendisi ayrı eve çıkmalı tabii orası öyle.

Ya sen kim oluyorsunuz da ter akıtmadığın malın üstünde tasarruf sahibi sanıyorsun kendini? Okumak yok meslek edinmek yok kendini geliştirmek gerçekleştirmek yok; anca bi tane kör topal koca bulun uça uça kaçın, ınsanların çalışıp didinip edindikleri maldan kovmanın yolunu arayın. Bunu yaparken de '' kadınlığınıza'' güvenin. Hepimizde olan etten kadınlığa. Senin mantığına göre sen de ' 'kadın' ' değilsin, hadi bi dene, eşinden evin tapusunu iste.

Kadın belki evlatlarımı ev sahibi edecem diye boğazından kıstı üstünden başından kıstı, iyi halt etti sanki madalya takıyorlar, hale bak daha dünkü kız ağzına kılığına bakmadan neler neler yapıyor.

Ya sen ne istiyorsun benden ben kadının evine ne çökecem babası vermiş malı oğlu kandırdı beni bide kadermiş sen yaşa başına gelsin anlarsın öyle büyük konuşmakla olmuyor
Babası vermiş işte. Kaynananın kocası.
Bedavaya vermedi değil mi, paşa paşa bakacaksınız. Benim kadar delirebilir misin, '' Alsın evini de kime veriyorsa versin, verdiği çeksin psikopatlıklarını. '' Şu konuyu kaynanama atcam, öpsün de başına koysun beni.

Şu '' Yaşarsan görersin, beni kınayan benim göyneeemi giysin. '' tarzı avam bedduamsılardan etkilenmiyoruz. Ne ettiysen kendine ettin, kendi aklınla ettin. Bizlik birşey yok.

Aslında buradaki çoğu kişi 75 yaşında hasta bir kadın için uslupsuzce konuştuğu için tepki gösterdi. Elbette kayınvalide ile kimse oturmak zorunda değil..fakat yaşlı ve belliki rahatsiz bir insan için pislik deli essek gibi ifadeler kullanılması hiç doğru değil.. eşini dünyaya getirmiş insandan o kadın diye bahsediyor..

75 yasinda kadin yemek yapmiyor, temizlik yapiyor diye sikayetci arkadas :) kadin insanlik yapmis evine almis esek olmus.
Pis diyor kadına. Pisse kaldır totonu da kendin yap. Annem de ilk evlendiğinde ayrı ev açılmış ama çoğunluk babannemdelermiş. Çünkü babam doğu görevinde imiş, yazları geliyorlarmış, e haliyle babannemlerde kalıyorlarmış. Yetiştirilme tarzı farklı, alışkanlıklar farklı. Annem babaanneme halamlara çok şey öğretmiş. 20 yaşında gelin gelen kız bu yani.

Len koşa koşa uça kaça kocaya gelmek dışında bi vasfın yoksa otur evle ilgilen bari, bütün malı evlatlara dağıtan kayın aile o kadar da kötü değildir, sen çek çevir, işin ne? Yattığı yerden '' kadınlık'' dersi versin anca.

sokağa mı atalım yani bakıma muhtaç yaşlılarımızı?onlar bizlerin bebekken altını bile temizlerken off bile demediler oysa
Sanki kendileri hıc yaşlanmayacaklar. Yaşlılık çok aciz olunan bir dönem.ustelik kötü niyetlilere hedef oluyorlar her daim

iyide kadın kaç gel kızım mi dedi kadının evinde 75 yaşında yaşlı insanlar ne bekliyordunuz acaba saygı desen sıfır hadsizin biri belli çok rahatsız oluyorsa ayrı eve çıksın ozaman insanlara kendi evinde taciz etmeye şikayet etmeye bende olsam hakkı yok yapamazsın orası k.v evi cnm

iyide 75 yaşında kadından ne bekliyorsun acaba o zaten çocuklaşmıştır artı alzaymır vs. hastalığı varsa farklıdır.
su anlık sorun sende kayınvalidende değil onu çocuk gibi görüceksin ve kabulleneceksin ha kabullenmiyorsanda seçenek belli.

kesinlikle katılıyorum.

ben bir kayınvalide tanıyorum, inanılmaz bakımlı ve yemek konusunda uzman. ayrıca, kendisi resmen titizlik ve düzen takıntısı olan biri. gelinle yan yana geldiklerinde gelinden daha güzel, geline bin basar. gerçi çok yaşlı da değil zaten kırklarında ama bu defa da arkadaşım kendini kötü hissediyor. üstelik kayınvalidede zerre ego yok, dünya iyisi bir insan. gelini de çok seviyor. gelin de onu seviyor ama kadınla yan yana gelince kendini nasıl desem bir tık silik hissediyormuş. hani böyle bir derdiniz de olabilirdi. işiniz zor, allah kolaylık versin.

Evet haklısınız, muhakkak ki zordur. Ama şöyle düşünün, bu kadın 75 yaşında, genç değil ki iş yapsın, huyunu suyunu değiştirsin, sizin istediğiniz gibi bir insan olsun.

Yazdıklarınızdan size özel olarak yaptığı kötü bir şey görmüyorum. Eskilerde ziyanlık yoktur, ziyanlığı sevmezler, hatta ben de sevmem , evde bi yemek kaldı mı onu mutlaka değerlendirir ya da yerim. Bi gün önceki yemeği sofraya koyup yiyin demesi çok abartılacak, pis bir şeymi?
Yıkanmıyorsa siz onu banyoya sokmaya teşvik edin, anne gel seni banyoya sokalım bi rahatla diyin , kendi anneniz gibi görüp aşağılamadan, saygısızlık yapmadan yaklaşırsanız daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

bence siz biraz da eşinizi kıskanıyorsunuz annesinden, onu atıp sizi tercih etmediği için de hıncınızı 75 yaşındaki kadından çıkartıyorsunuz. Evladınız var mı bilmiyorum ama anne olduğunuzda anlarsınız bi evlat nasıl , ne fedakarlıklarla yetişiyor. Ev oğlunun üstüne olsa da o onun yıllarca yaşadığı kendisinin evi, sizin değil. Hiç mi görmüyorsunuz bilmiyorsunuz, bunlar ruhsal bi hastalık, sıkıntı da olabilir, o kadının da geçmişt neler yaşadığnı bilemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…