• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam her yere beni de sürüklüyor ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biz iki kişi çalışıyoruz mimar olarak, evimiz de kira değil. bebek düşüncesi yavaş yavaş gelmeye başladı. geçen ay bir özel hastaneye gittim kontrol için. sadece muayene+kan testi 4500 tl ödedim. sonra düşündüm, hamile olsam sürekli kontrole geleceğim, doğum masrafı, testler, sonraki bebek masrafı. 6 ay çalışamasam vs. işin özeti vazgeçtim, biraz daha para biriktirmeye karar verdim.
insanlar nasıl gözü kapalı bu işlere kalkışıyor, biz mi çok garanticiyiz inanın bilmiyorum.
Zaten bu tarz konuları okurken, konu sahibi ne zaman HAMİLEYİM diyecek diye bekliyorum. Kendi evi yok, düzeni yok. Daha yeni evli ama hemen tek eksik çocukmuş gibi hoop çocuk. Çocuğun ayrı odası da olmayacak. Kendi evlerine çıkana kadar ya kardeş kardeş yaşayacaklar ya da burada da daha önce okuduğumuz gibi küçük bebeğin yanında ilişki yaşayacaklar. Allah’ım sabır

Doğru karar vermişsiniz, ben sizlerden büyüğüm ama bu zamanda genç olsaydım da evlenseydim çocuk işini defalarca düşünürdüm, 94’te evlendim ki bizde de bir tek eşim çalışıyordu ve evimiz kiraydı ama paranın bir değeri alım gücü vardı, tek maaşla hem ev eşyası hem ev kirası mutfak giderleri vs harici bir de bebek parası biriktirebiliyordunuz, ki hamileliğim boyunca özel kliniğe gittim, kızım doğdu kontrolleri aşıları özel klinikte yapıldı, aynı şekilde rahmetli kayınpederim de tek başına çalışırdı emekli olmadan önce arabasını emekli olunca da ikramiyesiyle evini aldı.

Şimdi bunların hiçbirini tek maaşla yapmanız mümkün değil, kaldı ki gençler neden kayınvalideyle oturmayı kabul ediyor onu da anlamış değilim🤷‍♀️ her şeyiniz 4/4’lük olmayıversin eşya bir şekilde alınıyor nasılsa ama kira bile olsa ayrı evin huzuru hiçbir şeye benzemiyor.
Evet haklısınız, aynı şekilde düşünüyorum.
Kirada oturmak öcü değil, benim annem babam memur, 50 küsür yaşında bir evimiz olabildi.
Ev ev üstüne olmuyor.Bir kek, bir çorba ben sadece kendime ve eşime pişirmeyi tercih ederim. Özel hayat sekteye uğruyor böyle aile evinde yaşayınca, eşler birbirinden uzaklaşıyor. neyse tabii konu sahibi kendisi bilir.

Var ben evlenmeden önce kesinlikle istemediğimi söyledim bunun için baya kavga ettik , ama eşim kiraya çıkarsak ev alamayız dişimizi sıkalım 1-2 sene dedi o şekilde kabul ettim mutfak için aldığım çeyizler falan hep babamın evinde yabi sürekli burda kalmak için sözleşmedik benim annem babam istemedi zaten olmaz dedi ama eşimi çok sevdiğim için kabul ettim ama söyledim de ben temelli olarak kabul etmiyorum diye eşim sağolsun zaten bazı şeylerin farkında bebeğimiz olacak o kendisi diyor bebek biraz büyüsün gideriz diye “ annem karışır babam karışır sen sinirlenirsin “ falan diyor yani

eşiniz sizi anne babanızdan daha mı çok düşünür sandınız?
sürekli ortayı bulmaya çalışacak. Annesini de sizi de idare edecek, siz de 'eşimi çok seviyorum' diye kabul edeceksiniz.
Eşiniz düşünmedi mi 'sen, annem, kardeşim, yengem aynı evde yapamayız' diye. Bilse bile kolayına kaçtı. İşine öyle geldi diyelim.
Ayrı evde olsaydınız, istediğiniz gibi davranma özgürlüğünüz olacaktı. Aynı evde olduğunuz için birlikte hareket edeceksiniz mecbur. Koloni gibi. Gitmeseniz bu sefer evdeki işler size kalacak. Eşinle oturup film keyfi yapabileceğini pek sanmıyorum.
Bakın 'aile bütünlüğü' diye birşey var. Bunu baştan bozuyorsunuz. İlk düğme yanlış iliklenirse, diğerleri de öyle gidiyor.
Neyse ben abarttıyorum! siz gaza gelmeyin.
Keşke çocuk yapmadan önce, biraz çalışıp para biriktirerek ev alsaydınız. Önceliğiniz ev almak olsaydı.

açıkça ulu orta söyleyin “fırsat bu fırsat biz bu gece eşimle eğleneceğiz” diye bakın bakalım bir daha diyebiliyorlar mı hahaha bunlar bundan anlar

Evet haklısınız, aynı şekilde düşünüyorum.
Kirada oturmak öcü değil, benim annem babam memur, 50 küsür yaşında bir evimiz olabildi.
Ev ev üstüne olmuyor.Bir kek, bir çorba ben sadece kendime ve eşime pişirmeyi tercih ederim. Özel hayat sekteye uğruyor böyle aile evinde yaşayınca, eşler birbirinden uzaklaşıyor. neyse tabii konu sahibi kendisi bilir.
Niye öcü olsun ki🤷‍♀️ baba evimde kira nedir bilmeyen biriydim evimiz kendimizindi maddi sıkıntı yaşamadım hiç🙏 Eşimin imkanları o dönemde ev almaya uygun değildi ama çok şükür ayakları yere basan birey olmayı başarmış bir adamdı, nohut oda bakla sofa bir yer tuttu dünyanın en şahane evi değildi ama ikimize aitti, o yüzden ben şimdi evlenip annemin evinde oturalım bilmem kaç sene sonra ayrı eve çıkarız sözlerine inanmıyorum kandırmaca geliyor zira ayrı evde oturmak isteyen böyle hayallere inandırmak yerine tutuyor evini yaşayacağımız yer burası diyor.

Merhabalar ablalarım kardeşlerim henüz 7 aylık evliyim ve kayınvalidemle yaşıyorum birkaç ay önce ektim hastaneye gidecekti kaynanam da orda kalıp çocuklara bakacaktı eltim gece orda kalmak için beni de çağırdı “ annemle sen de gel “ diye ben gitmek istemedim yani sanki kayınvalidemin bekar kızıyım eşim evde oturacak ben kayınvalidemle çocuk bakmaya gidicem , neyse gitmedim ama gündüzüne yine gittim yani neyse, şimdi de görümcem doktora gidecek onun da iki küçük çocuğu var akşam orda kalmak için kayınvalidem yine oraya gidecek e yine beni de çağırıyorlar dediğim gibi eşim evde kalacak ben kayınvalidemle yatıya gidicem çocuk bakmaya bu duruma sinir oluyorum yani evliyim ben artık eşim var sanki kadının bekar kızıyım, bmyle şeyleri annemle konuşmayı akıl almayı çok isterdim ama annem düğünümden 2 hafta sonra vefat etti , ve ne eltim ne de görümcem bana baş sağlığına geldi bu yüzden ısınamıyorum aynı evde kaldığımız için mecbur yakın olmak zorunda kalıyorum sizce abartıyor muyum “ aman git ne olacak “ mı diyorsunuz fikirlerinizi merak ettim
Gitmeyin ayrica neden ayni evde kalmayi kabul ediyorsunuz cekirdek aile kuruyorsaniz ayri ev ve duzen acmak zorundasiniz öyle olmazsa iste bu durumlarla karsi karisiya hatta daha fazlasina katlanirsiniz evlilik yapmis gibi değil hizmetcilik sozlesmesi imzalamissiniz gibi malesef bende eskiden kv evindeydim çıldırıp bosandim simdi yeni evliyim baskasiyla ve bebek bekliyorum suan anliyorum evlilik nedir nasıldır yeni evlisiniz ve özel alaniniz yok ( yatak odasında sevismek dışında) tv izleyemiyorsunuz yan yana uzanıp bas basa bir yere çıkamıyorsunuz birlikte yemek yapip temizlik yapamiyorsunuz çünkü evliliginizi sizi ve esinizi yonlendiren kv ike kp yazik etmeyin kendinize gencliginize ya ayri eve cikin ya da bosanin su adamdan lütfen birey olamiyorsaniz da evlenmeyin evlilik ayri yuva kurmak demek suan o evde evet onun kizindan daha si hizmetcisinden farkiniz yok bakici degilsiniz siz kv niz nereye giderse gitsin bana bas sagligi dinlemeyen insanlarin kapisinin önüne gitmeye burun kiviririm kimsenin hizmetciligini yapıp bakıcılığıni yapip tepenize çıkarmayın

Niye öcü olsun ki🤷‍♀️ baba evimde kira nedir bilmeyen biriydim evimiz kendimizindi maddi sıkıntı yaşamadım hiç🙏 Eşimin imkanları o dönemde ev almaya uygun değildi ama çok şükür ayakları yere basan birey olmayı başarmış bir adamdı, nohut oda bakla sofa bir yer tuttu dünyanın en şahane evi değildi ama ikimize aitti, o yüzden ben şimdi evlenip annemin evinde oturalım bilmem kaç sene sonra ayrı eve çıkarız sözlerine inanmıyorum kandırmaca geliyor zira ayrı evde oturmak isteyen böyle hayallere inandırmak yerine tutuyor evini yaşayacağımız yer burası diyor.
Kandirmaca gibi gelmiyor düpedüz kandırma demek bir göz yerim olsun herkesten bagimsiz olayım saray olur benim için ki öyle evim var esimin ailesi bir arada yasayalim dedi bir dönem benden önce esim kiyameti kopardi olmaz diye hala ayni evde duranları görünce şaşırıyorum gerçekten

Eşin tam bir çakal.Yaşi büyük olduğu belli,çok güzel manipüle ediyor seni.Genç, tecrübesiz,gözü açılmamış saf kızı almış.Çocuğu da yapmış,planları tıkır tıkır işliyor.Hem anasının gönlünü eğliyor,hem masrafsız çöpsüz üzüm eş.İki tatlı söz söyler ohh sizden mutlusu yok.

Anasına dese ya "karımı rahat bırak,ben istemiyorum gelmesini" diye,ama yemez anasına demek.Nasil olsa "sen nasıl istiyorsan söyle hayatim " dediğinde düşüncelerine çok önem verildiğini zannedip sevinecek bir eşi var.

Hamdolsun evlilikten dolayı eşimden dolayı 1 kere pişman olmadım ben küçüğüm ama eşim 32 yaşında yaklaşık 4 senelik bir birlikteliğimiz vardı, benim eşimden yana eşimin de benden yana bir problemi yok evliliğimiz çok güzel ilerliyor maşallah sadece bu beraber yaşama işi canımı sıkıypr , kayınvalidem kötü birisi değil bana karışmaz etmez kendi temizliğini de yemeğini de yapar ben de yardım ederim , ben sadece aileye ısınamıyorum ,kalkmışım ailemi başka şehirde bırakmış gelmişim daha 2 gaftalık gelinken annem vefat etmiş ama ne eltim ne görümcem arayıp sormuş kapımı çalmış bu yüzden onlara ısınamıyorum kayınvalidem de aynı şekilde o sırada köydeydi günde arardı oğlunu demezdi ki “gelinim nasıl ver bi onunla konuşayım üzmesin kendini “ falan demezdi anlayacağınız derdim çok da neyse işte
Esini guzelleme yasi kac olursa olsun bakin ben sizinle esiniz de benim esimle yasitmis aramizda ki fark calisip herseyi birlikte yapip evlendik evimiz de ayri yolimuz da sapa birde hamileymissiniz benim gibi :) ki benim maddi durumum iyi evim ayri ona ragmen erkenmiydi diyorum hanim efendi sizin esiniz henüz birey olamamis kv bile anneniz öldüğü icin bir bas sagligi dilememis degersizliginizin farkindamisiniz o evde bana bunlar yapılacak esim susacak eşim sussa ben kiyameti koparirim almayacaklar efendim o zaman ayri ev acip aile olamayacaklari kizi gelin olarak kimsenin kizi kimseye köle olmaya doğmadı

Onu bir unutun siz, maalesef o sözler tutulmaz siz de kayınvalidenizle yaşamaya devam edersiniz, ayrı ev açmak isteyen daha evlenmeden bir göz odası bile olsa ev kiralardı, kayınvalidenizle her yere gitmeyin, eltinizin görümcenizin çocuklarına kayınvalideniz bakabilir size ihtiyaç yok, gel dediklerinde giderseniz taviz vermiş olursunuz sürekli çağırırlar.

Anneniz vefat etmiş başınız sağ olsun Allah sabır versin🙏 Anneniz vefat etti diye sizi bildikleri gibi oynatmalarına izin vermeyin ve benden size anne tavsiyesi mesleğiniz yoksa dahi bir işe girin çalışın, eşiniz verdiği sözleri tutmaz ama en azından kira da olsa ayrı eve çıkmak istediğinizi söylediğinizde tek maaşla yetişemem gibi bahanesi de olmaz, ben de çalışıyorum ikimizin maaşı yeter dersiniz.
Hamileymis 😁

Kandirmaca gibi gelmiyor düpedüz kandırma demek bir göz yerim olsun herkesten bagimsiz olayım saray olur benim için ki öyle evim var esimin ailesi bir arada yasayalim dedi bir dönem benden önce esim kiyameti kopardi olmaz diye hala ayni evde duranları görünce şaşırıyorum gerçekten
Kendi evine sahip olmanın huzuru hiçbir şeye değişilmez, isterse kira olsun isterse 10 metrekareye banyo mutfak salon sığdırılmış olsun, bizde aileden böyle bir teklif gelmedi hoş gelseydi de ikimiz de kabul etmezdik ama her şeye karışmayı hak gören her konuda fikri olan yakın çevre vardır ya onlardan bana gelirdi böyle teklifler, kayınvalidelerin evi büyük kirada oturacağına git orada otur vs diye ağızlarının payını verip sustururdum.

Hep söylerim kayınvalide kanatsız melek olsa ağzı var dili yok biri de olsa ev üstüne ev olmuyor, kayınvalide kendi düzenini korumak ister gelin kendine ait bir düzeni olsun ister, eşinizle tartışsanız kayınvalideniz duyar, eşinize sarılıp televizyon izlemek isteseniz yapamazsınız, biz de genç olduk aşık olduk yeni evli olduk, insan istiyor ki eşiyle başbaşa olsun kavgasına da kur yapmasına da kimse şahit olmasın.

Eşin tam bir çakal.Yaşi büyük olduğu belli,çok güzel manipüle ediyor seni.Genç, tecrübesiz,gözü açılmamış saf kızı almış.Çocuğu da yapmış,planları tıkır tıkır işliyor.Hem anasının gönlünü eğliyor,hem masrafsız çöpsüz üzüm eş.İki tatlı söz söyler ohh sizden mutlusu yok.

Anasına dese ya "karımı rahat bırak,ben istemiyorum gelmesini" diye,ama yemez anasına demek.Nasil olsa "sen nasıl istiyorsan söyle hayatim " dediğinde düşüncelerine çok önem verildiğini zannedip sevinecek bir eşi var.
Kesinlikle öyle.
Birikim yapıp ev alma zamanı geçti. Bunu bile anlayamayacak kadar tecrübesiz bir kızcağızı kafeslemiş uyanık.
2020de arkadaşım 1 milyona ev aldı. Krediyle. Şu an o ev 5-6 milyon ediyor. Her ay krediye 12 bin ödüyor. 2020de ama 12 bin memur maaşından çoktu/ Şu an kiralardan daha ucuz kaldı.
Arkadaşım 2020de kenara o 12 bini atsaydı bugüne kadar biriktirseydi şu an 450 bin tlsi anca oluyordu. Bu birikimle sıfır araba alamaz evi bırakın.
Şunu bile hesaplayamıyor.
Her ay kenara 10-20 bin koysan da sen biriktirirken o evlerin fiyatı da artıyor.

Ben size bir şey söylemek istiyorum teşekkür ederim beni düşündüğünüz için bana akıl verdiğiniz için kv ile yaşamayı savunmuyorum dedikçe üstüme geliyorsunuz sabahtan beri , eşimle mutluyum eşimi seviyorum dediğimden beri üstüme geliyorsunuz peki siz söyleyin madem o kadar düşünüyorsunuz hamile bir kızın üstüne bu kadar gelmek ,normal zamandan daha hassas ve sulugöz olan birinin her söylediğini bastırmaya çalışmak sizin etik açınızdan ne kadar doğru teşekkür ederim yorumlarınız için
Ben de size şöyle söyleyeyim. Siz benim kardeşlerimden de küçük yaştasınız. Eğer kardeşim olsaydınız daha da sert konuşurdum. Çünkü dost acı söyler ve üzülüyorum böyle hayatlara. Hayatınızdan memnun olsaydınız heralde böyle konu açmazdınız değil mi? Mantıklı değil aldığınız hiçbir karar.

Eşinize sözünüz geçmiyor, kayinvalidenize hayır demekte zorlaniyorsuniz. Buradaki şakayla karışık bir eleştiriyi bile kaldiramiyorsunuz. Bu kadar ürkek bir insan olarak evlenip çocuk yapmaktaki cesaretiniz takdire şayan gerçekten. Üzülmüşsünüz yorumlara bunun için üzgünüm. Ama belki daha fazla manipüle edilmez, daha fazla yanlış karar vermezsiniz böylece.

Eşiniz sizi manipüle ediyor. Para biriktirmek falan hikaye. İki senede ev alabilecek maddi durumu olan insan size direk ayrı ev açardı zaten. İnanmayın bunlara. Eşimi seviyorum diyorsunuz. Sevebilirsiniz tabi ki. Sevmiyorsunuz diyen yok. O da sizi seviyor olabilir. Ama bu sizin yanlış karar aldığınız, eşinizin de sizi oyaladigi gerçeğini değiştirmiyor. Evcilik oyunu gibi bir şey yaşıyorsunuz şu anda üzgünüm.

Ne demeliydim? "Cnm sabret biraz iki sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Nihayetinde sevdiğin adamı yetiştirmiş kayinvaliden. İki güne gitmekle eskimezsin. Yeni eve geçince de hemen bir bebek daha yaparsın. Mutlu mesut yaşarsın." Nasıl?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X