• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam her yere beni de sürüklüyor ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 aylık hamile insanlar sabah 8-akşam 6 işlerde çalışıp bütün gün milletin kahrını çekiyorlar, biliyorsunuz di mi?
bence kendinize sempati toplamak adına gebeliği kullanmayın, iki yorum yapıldı diye gebeliğiniz zarar görmez.
ayrıca kimse size hakaret etmedi. sadece gözünüzü açın dendi.
siz bilirsiniz.
Size de çok teşekkür ederim çalışan herkese Allah kolaylık versin kimseye ne lafım ne sözüm var, sempati toplamayın diyorsunuz ama benim burda sizin deyişinizle topladığım sempati hayatımda neyi değiştirecek , ben bana verilen tavsiyelerin farkındayım teşekkürler

Merhabalar ablalarım kardeşlerim henüz 7 aylık evliyim ve kayınvalidemle yaşıyorum birkaç ay önce ektim hastaneye gidecekti kaynanam da orda kalıp çocuklara bakacaktı eltim gece orda kalmak için beni de çağırdı “ annemle sen de gel “ diye ben gitmek istemedim yani sanki kayınvalidemin bekar kızıyım eşim evde oturacak ben kayınvalidemle çocuk bakmaya gidicem , neyse gitmedim ama gündüzüne yine gittim yani neyse, şimdi de görümcem doktora gidecek onun da iki küçük çocuğu var akşam orda kalmak için kayınvalidem yine oraya gidecek e yine beni de çağırıyorlar dediğim gibi eşim evde kalacak ben kayınvalidemle yatıya gidicem çocuk bakmaya bu duruma sinir oluyorum yani evliyim ben artık eşim var sanki kadının bekar kızıyım, bmyle şeyleri annemle konuşmayı akıl almayı çok isterdim ama annem düğünümden 2 hafta sonra vefat etti , ve ne eltim ne de görümcem bana baş sağlığına geldi bu yüzden ısınamıyorum aynı evde kaldığımız için mecbur yakın olmak zorunda kalıyorum sizce abartıyor muyum “ aman git ne olacak “ mı diyorsunuz fikirlerinizi merak ettim
Abartmıyorsunuz ama hata ediyorsunuz. Insanlar konuşa konuşa anlaşırlar. "Anne ben evde daha rahatım, evimden başka bi yerde yatılı kalmak istemiyorum" demek çok zor olmamalı. Kendi sınırlarınızı başta çizmezseniz bir daha geri dönüşü olmaz.

Ayrıca gencecik yaşınızda evde durup kaynana ile kapı kapı gezmek yerine bir işe girebilir veya bi hobi edinip o şekilde vaktinizi değerlendirebilirsiniz, ev kadını moduna girmeniz gereksiz. Kendi evinize çıkmadan bebek olmamasınada özen göstermenizi tavsiye ederim.

Keşke kendi eviniz olmadan evlenmeseydiniz, inşallah eşiniz sözünde durur.

Aglattigim icin uzgunum. Esinizi cok sevdiginiz yaptiginiz fedakarliklardan belli. Gozunuzu acin istedim. Kiraya cikalim dediginizde ayni fedakarligi esiniz gosterebilecek mi? Cocuk olmadan duzeninizi kurmalisiniz yoksa cok zor olacak sizin icin. Hayat malesef toz pembe degil.
Teşekkür ederim kusura bakmayın kırıcı bir şey söylediysem de tavsiyelerinizin doğruluğunun bilincindeyim 🤍

Size de çok teşekkür ederim çalışan herkese Allah kolaylık versin kimseye ne lafım ne sözüm var, sempati toplamayın diyorsunuz ama benim burda sizin deyişinizle topladığım sempati hayatımda neyi değiştirecek , ben bana verilen tavsiyelerin farkındayım teşekkürler
çok gençsiniz, sizi kullanmasınlar diye dedim.umarım daha da mutlu olursunuz.

Hanımefendi ben sizi anlıyorum ben teşekkür ederim beni düşündüğünüz için ama ben eşimle mutluyum dedikçe “ hayır değilsin” diyorsunuz teşekkür ederim fikriniz için de ama bu kadar bastırmaya ve üzmeye gerek yoktu inanın, ağlayacak yer arıyorum siz sürekli beni bozmaya çalışıyorsunuz saolun bana verdiğiniz tavsiyeler için 🙏🏻
Mutlu değilsin demiyorlar, ortada bir sorun var ve bu hariç diğer her şeyi sorun ediyorsunuz diyorlar. Çocuğu olan ve sadece erkeğin çalıştığı bir ailede, 2 senede nasıl ev alınıyor diye soruyorlar. Eşinizin, siz annesinin isteğinden rahatsız olduğunda söyle o zaman demesinin incelik olmadığını, baştan kimsenin sizi hizmetçi yerine koymaması için eşinizin tavrını göstermesi gerektiğini söylüyorlar. Ya kayinvalide ile yaşamak mı kalmış zaten? Utanmıyor mu hiç bir ev bile acamadigina? Köy yerinde bile kalmadı gerçekten böyle bir geri kafalılık. İşe girseniz kendi evinize çıkardınız ama şimdi millete çay kahve koyuyorsunuz.

Ben size bir şey söylemek istiyorum teşekkür ederim beni düşündüğünüz için bana akıl verdiğiniz için kv ile yaşamayı savunmuyorum dedikçe üstüme geliyorsunuz sabahtan beri , eşimle mutluyum eşimi seviyorum dediğimden beri üstüme geliyorsunuz peki siz söyleyin madem o kadar düşünüyorsunuz hamile bir kızın üstüne bu kadar gelmek ,normal zamandan daha hassas ve sulugöz olan birinin her söylediğini bastırmaya çalışmak sizin etik açınızdan ne kadar doğru teşekkür ederim yorumlarınız için

Eşiniz tutamayacağı sözler vermiş siz de sayılı gün hesabı bu gün bitince bu evde yaşamak bitecek diye bekliyorsunuz. Diyoruz ki o öyle değil. Ama sonra tutup eşimi seviyorum sevin eşinizi kimse sevmeyin demiyor ama gerçekçi hayaller değil.
Buradaki çoğu insanın çocuğu çoluğu var çoğumuzda senden büyüktür gözünü aç diyoruz üstüme gelmeyin diyorsun.
2 sene kira vermeyip ev sahibi olunsaydı şu an forumun yarısının 3-4 evi olurdu.

Öncellikle başınız sağolsun sabır diliyorum. Evet onun evinde yaşıyorsan onların şartlarına göre yaşamaya mecbursun eşinle görüştün mü? Rahatsız oldugunu bellirttin mi ? Belki o müdahale edebilir ama aynı evde cephe almalarına sebep olabilir
"Evet onun evinde yaşıyorsan onların şartlarına göre yaşamaya mecbursun." Neden mecbur olsun kaynanasıyla evlenmedi sonuçta oda bir birey ve istediğini yapmakta özgür sadece bunu dile getirmen gerekiyor. onlarda hazır cocuklara bakıcı cocuksuz gelin hemen sende gel diye cagırıyorlar

"Evet onun evinde yaşıyorsan onların şartlarına göre yaşamaya mecbursun." Neden mecbur olsun kaynanasıyla evlenmedi sonuçta oda bir birey ve istediğini yapmakta özgür sadece bunu dile getirmen gerekiyor. onlarda hazır cocuklara bakıcı cocuksuz gelin hemen sende gel diye cagırıyorlar
evi yok onun evinde yaşıyor çünkü her türlü ezer istediğini de yaptırır hatta eşiyle arasınıda bozar

Eşiniz tutamayacağı sözler vermiş siz de sayılı gün hesabı bu gün bitince bu evde yaşamak bitecek diye bekliyorsunuz. Diyoruz ki o öyle değil. Ama sonra tutup eşimi seviyorum sevin eşinizi kimse sevmeyin demiyor ama gerçekçi hayaller değil.
Buradaki çoğu insanın çocuğu çoluğu var çoğumuzda senden büyüktür gözünü aç diyoruz üstüme gelmeyin diyorsun.
2 sene kira vermeyip ev sahibi olunsaydı şu an forumun yarısının 3-4 evi olurdu.
2 senede tek maaşla, üstelik bebek de geliyormuş mümkün değil, hele bu zamanda paranın değeri kalmamış ev fiyatları da arşa ulaşmışken, para biriktirseler bile o birikim bebeğin masraflarına gidecek, geçen gün başka bir üyenin konusuyla bağlantılı diye bebek arabalarının fiyatlarına baktım 5 bin liradan başlıyor 60-70 bin liraya kadar gidiyor, beşikler öyle, bebeğin bezi üstü başı, aşıları.

Kaldı ki 2 sene sonra ev alacak kıvama gelseler bile eşi başka bahaneler bulacak, annem bize alıştı torunundan ayrı kalamaz, ben bu parayı sermaye yapayım daha çok kazanırım sana daha güzel ev alırım, annesinin evinden çıkmak istemeyene bahane çok.

2 senede tek maaşla, üstelik bebek de geliyormuş mümkün değil, hele bu zamanda paranın değeri kalmamış ev fiyatları da arşa ulaşmışken, para biriktirseler bile o birikim bebeğin masraflarına gidecek, geçen gün başka bir üyenin konusuyla bağlantılı diye bebek arabalarının fiyatlarına baktım 5 bin liradan başlıyor 60-70 bin liraya kadar gidiyor, beşikler öyle, bebeğin bezi üstü başı, aşıları.

Kaldı ki 2 sene sonra ev alacak kıvama gelseler bile eşi başka bahaneler bulacak, annem bize alıştı torunundan ayrı kalamaz, ben bu parayı sermaye yapayım daha çok kazanırım sana daha güzel ev alırım, annesinin evinden çıkmak istemeyene bahane çok.
biz iki kişi çalışıyoruz mimar olarak, evimiz de kira değil. bebek düşüncesi yavaş yavaş gelmeye başladı. geçen ay bir özel hastaneye gittim kontrol için. sadece muayene+kan testi 4500 tl ödedim. sonra düşündüm, hamile olsam sürekli kontrole geleceğim, doğum masrafı, testler, sonraki bebek masrafı. 6 ay çalışamasam vs. işin özeti vazgeçtim, biraz daha para biriktirmeye karar verdim.
insanlar nasıl gözü kapalı bu işlere kalkışıyor, biz mi çok garanticiyiz inanın bilmiyorum.

Hanımefendi ben sizi anlıyorum ben teşekkür ederim beni düşündüğünüz için ama ben eşimle mutluyum dedikçe “ hayır değilsin” diyorsunuz teşekkür ederim fikriniz için de ama bu kadar bastırmaya ve üzmeye gerek yoktu inanın, ağlayacak yer arıyorum siz sürekli beni bozmaya çalışıyorsunuz saolun bana verdiğiniz tavsiyeler için 🙏🏻
neyssseee herşeyi geçelim
kv nize diyemiyor musunuz "yooo anne bana bir başın sağolsun demeyen insana hayatta gidip kalmam yardım etmem" vs

diyemiyorsunuz dimi çünkü o evde yüzyüze bakıyorsunuz
bunu demeliydiniz ve gitmemeliydiniz

Sizin evinizin kuralları yok mu? Benim evimde sigara içilmiyor mesela padişahı gelse içtirmem içenin elinden alır sıpıtır atarım. Kadının kendi evi kendi kuralları, bir evde iç güveysi yaşıyorsanız ev sahibi istediği atı koşturur

Son düzenleme:
Evinize gelen her birey özgür. Salona işese, istediği odada yayılıp uzansa, salonun ortasında sigara yaksa karışmayın o zaman. Hepimiz özgürüz neticede.

Bide nasıl 2 senede ev alicaksiniz merak ettim, eşiniz ne iş yapıyor. Sizinle yaşitim, yeni evlenicem, nişanlımın aylık 80-100 bin arası geliri var biz bile kenara 50 bin koyarsak 2 senede anca ev belki alabiliyoruz. Üstelik bende çalışacagim evlendikten sonra. Çok mu iyi bir maaşı var eşinizin?

biz iki kişi çalışıyoruz mimar olarak, evimiz de kira değil. bebek düşüncesi yavaş yavaş gelmeye başladı. geçen ay bir özel hastaneye gittim kontrol için. sadece muayene+kan testi 4500 tl ödedim. sonra düşündüm, hamile olsam sürekli kontrole geleceğim, doğum masrafı, testler, sonraki bebek masrafı. 6 ay çalışamasam vs. işin özeti vazgeçtim, biraz daha para biriktirmeye karar verdim.
insanlar nasıl gözü kapalı bu işlere kalkışıyor, biz mi çok garanticiyiz inanın bilmiyorum.
Doğru karar vermişsiniz, ben sizlerden büyüğüm ama bu zamanda genç olsaydım da evlenseydim çocuk işini defalarca düşünürdüm, 94’te evlendim ki bizde de bir tek eşim çalışıyordu ve evimiz kiraydı ama paranın bir değeri alım gücü vardı, tek maaşla hem ev eşyası hem ev kirası mutfak giderleri vs harici bir de bebek parası biriktirebiliyordunuz, ki hamileliğim boyunca özel kliniğe gittim, kızım doğdu kontrolleri aşıları özel klinikte yapıldı, aynı şekilde rahmetli kayınpederim de tek başına çalışırdı emekli olmadan önce arabasını emekli olunca da ikramiyesiyle evini aldı.

Şimdi bunların hiçbirini tek maaşla yapmanız mümkün değil, kaldı ki gençler neden kayınvalideyle oturmayı kabul ediyor onu da anlamış değilim🤷‍♀️ her şeyiniz 4/4’lük olmayıversin eşya bir şekilde alınıyor nasılsa ama kira bile olsa ayrı evin huzuru hiçbir şeye benzemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X