• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

Cok sinir bozucu bir şey. Ama kararindam vazgecme.. benim cingoz kv ve kayinlarimda direkt demeselerde alttan alttan kocama cook baski yaptilar. . Hatta kaynim annemin adini koymazsaniz musluklari kapanir bile dedi.sanki simdiye kadar bi yardimlarini gormusuz gibi..hatta ve hatta kocama eger annemin adını koyarsan sana iki milyar verecem bile dedi.. koyacakyik da aslinda hani onun isminn yannda benm istedgm isim de olacakti.. ama bigun esimin tlfnnda kaynimla mesajlarini gordum.. kaynim demiski sevdann ailesi ikinci ismi diyo biz istemiyoruz zaten koysanizda biz ve herkes annemin ismiyle sesleniriz..cok akillilar ya..tepem atti tabi benimde.. sonra allah buyuk kurban oldugum Rabbim iste ruyamda bise gördüm iki ismi de koyma diyodu biri..esim pek orali olmadi basta ama sonra o da kabul etti..simdi baska isim düşünüyoruz..ve ben aslq onun begendigi yada kv ismi koymayacagim..bu cocugu ben tasiyorum benim yavrum encok benim hakkım var..kimseye bu konuda taviz vermemek gerekmis öğrendim..hatta kv ye hicbi konuda taviz verilmemeli..ay yine sinirlerim zipladi..

senin kocan ısrar etmiyormuş illa annemin adı olacak diye arkadaşın eşi önce tamam demiş annesi doldurunca dönmüş kararından iş kocada bitiyor
birde o kaynın olacak adam kendi kızına koysun anasının adını yoksa ısrarı biz koymayalım diye mi?

[QUOTEkaynimuzz, post: 37699011, member: 226926"]senin kocan ısrar etmiyormuş illa annemin adı olacak diye arkadaşın eşi önce tamam demiş annesi doldurunca dönmüş kararından iş kocada bitiyor
birde o kaynın olacak adam kendi kızına koysun anasının adını yoksa ısrarı biz koymayalım diye mi?[/QUOTE]
Valla kaynimin akil sagkigi yerinde degil bence

bu ne saçmalık.çocuğumun ismine ne onun ailesi karışabilir ne de benim ailem buna asla izin vermem.ilk bebeğime hamileyim doğumuma 2 gün kaldı bebeğimin ismini eşimle ben koydum.nasip olur ikinci çocuğum olursada bu böyle olur ben bu duruma çok çok çoook karşıyım!!!!!!

4 aylık evli, 3 aylık hamileyim. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Çok severek evlendik. Çocuğumun adına X koymaya karar verdim ve bunu dile getirmekten çekinmedim. Çünkü koyacağımız ismi eşim de seviyordu. ama kaynanam benim uyuduğumu zannettiği bir anda eşime öyle bir baskı kurdu ve öyle bir öfkeyle bu ismi asla istemediğini anlattı ki, kulaklarıma inanamadım.

Bunca zaman hiç bir saygısızlığım olmadı ona. O da hep benim yüzüme gülerdi. Ama bana iki yüzlü bile dedi. Kulaklarımla duydum. O gün bugündür eşim o ismi koymayacağını söylüyor. Günlerce gözyaşı döktüm. Hala döküyorum. O gün beni uyurken sanıp da konuştuklarının hepsini, ses tonlamalarını, kelimelerin hepsini duyduğumu söyledim. Önce biraz üzüldü bana. İstediğin isim olsun dedi. Ama vazgeçmiyor.

Kaynanam ise ağladım diye bana kızdı, şimarık olduğumu söyledi. Fikrimizi de mi söylemeyelim dedi. Tamam tamam senin istediğin olsun dedi. Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar. İstediğin olsun derken bile istediğimin olmayacağını biliyordu.

Yine yine en başa dönüyoruz hep. Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim. Söylediğine göre annesi çok çileler çekmiş, hiç kimse onu adam yerine koyup da dinlememiş, bu yüzden annesi ne isterse onu yapacakmış. Üzülmesini istemiyormuş. Eee ben üzülüyorum ama. Benim çocuğum bu ben koyarım adını diyorum, benim de çocuğum diyor. Ama o koymuyor ki adını, annesi koyuyor.

O böyle davrancıkta annesine olan öfkemin arttığını, kin güttüğümü, ve o ismi koymazsak bu olayı(kaynanamın yüzüme gülüp arkamdan kocamı fitlemesine şahit oluşumu) ömür boyu unutamayacağımı ve hep soğuk kalacağımızı söyledim. Ki normalde eşimin ailesine karşı çok sıcak kanlıyımdır. Ben sizin kavgalarınız yüzünden kızıma istemediğim bir isim koyamam dedi. Çok yoruldum artık..

Eşimin beni çok sevdiğine eminim. Ama konu annesi olunca beni çiğniyor böyle. Duygularımı hiç önemsemiyor. Bu kadın ortaya bir istemiyorum lafı attı ve huzurumuz tamamen kaçtı.. Eski mutlu evliliğimi istiyorum.. Ve karnımda taşıdığım çocuğa hayalimdeki ismi koyabilmek..
---------------------------------------------------------------------------------------
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.

Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..

Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.

Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.

Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...
4 aylık evlisin,3 aylık hamilesin.Nedir bu acele.Sen yanlış kişiye kızıyorsun.Önce eşine sonra kendine kızmalısın.Eşin savcı olmuş ama koca olmaya adapte olamamış.Kocandan bir çocultan bahseder gibi bahsediyorsun.Annesi göndermedi,annesi izin vermedi....

Senin eşinin bir duruşu,bir fikri yok mu?Annesi yıllarca hiç değer görmediyse,lafını dinletemediyse bunun ceazsını niye sen çekesin.Okumuşta savcı olmuşta,savcıyı kapmışmışsın da....Önce insan olsun.Savcı olmak iyi evlilik için yetmiyor.Savcı olmak,mutlu olmak içişn yetmiyor.Sen kayınvalidenin senin hakkında konuştuklarını duyduğunda neden kalkıp niye öyle konuşuyorsun demedin.Neden duyduklarını gizliyorsun.Neden tavır almıyorsun.Kusura bakmada canımcicim şuyum buyum diye davranıp yüz veriyorsunuz,içinizide biriktiriyorsunuz sonra karşınızdaki insanlar size her lafı söyleme cürreti gösterince sadece ıturup ağlıyorsunuz.Çoğu kadında var bu.

Senin kocan çok cahil.Millet dermiş ki kaynanasının adını koydu.Millete ne ya.Ya da kaynanası kötü kadın mı da adını koyunca laf olacak.Oturup ağlayacxağına,kocana ve kaynanana tavrını koy.Annende bacım macım olaylarını bıraksın.Kaynanan kızı için gidip ona laf söyleme cesaretini gösteremesin.

yeri geliyor 5 yaşında cocuga laf dinletemiyoruz kayınvalideniz koskoca adama lafını gecirip hayatını yönetiyorsa bacım sen onun adını koymaktan baska caren pek kalmamış gibi

Şu saatten sonra ağlayarak üzülerek bir şeyi halledemezsin çünkü ortada şu yaşına kadar anne sözünden çıkmamış, hatta "annesi göndermediği için" yanına gelmemiş bir koca var. Sen zaten nasıl kocanın sana destek olmasını bekliyorsun ki? Bence ikisine karşı da tavrını al, mesafeni koru, sana saygı duymaları gerektiklerini hatırlat.

• Beğen
Reactions: anu
Cevap veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ben konusunu açmamaya çalışıyorum. 3 gün sonra kv lere gideceğiz. Çok geriliyorum. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Mesafeli durmam lazım, çünkü eşime eğer farklı bir isim koyarsak ömür boyu kv ile aramda soğukluk olacağını, duyduklarımı asla unutmayacağımı söyledim. bunu söyledikten sonra hiç bir şey olmamış gibi davranamam. ama aşırı soğuk da davranırsam eşim sürekli aramızı düzeltme çabalarına girecek, sürekli annesine götürmek isteyecek, bunu da istemiyorum. kv min söylediklerini duyduğumu kendisi bilmiyor, eşime söyledim. ne yapıcam nasıl davranıcam bilmiyorum. bunca zaman hep sıcak kanlıydım eşimin ailesine. kayınbabamı hala çok severim. ama kv deme sıcak davranmak zaten içimden de gelmiyor. belki kendi istediğim ismi koyarsam içimdeki öfke eriyebilir ama şu an sürekli ayyy ne olacak, ne diyecek acaba, ben yokken yine eşimi fitleyecek mi stresi oraya gitme isteğimi yok etti. hiç gitmek istemiyorum. çünkü gerçekten ne zaman oraya gitsek, geri kendi evimize döndüğümüzde huzurumuzu kaybetmiş dönüyoruz. ve en az 1 hafta sürüyor eski halimize dönmemiz. ben istediğim ismi söylemekten çekinmiyorum. ama eşim de sürekli başka başka isimler öne sürüyor. ne o beni dinliyor, ne de ben onu. ne olacak halimiz bilmiyorum. nasıl davranmalıyım bilmiyorum.

Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar.

Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim.

Eşimin beni çok sevdiğine eminim.

O kadar emin olmayın, bakın emin olduğunuz için hiç belli etme gereği duymuyor.
Katılıyorum size.sizi geri plana atıp çocuğunuzu kaybetme riskinizi bile umursamıyorsa bence bir kez daha sevgisinin tartmakta fayda var derim

böyle kaynanaları ıslak sopayla dövcen,diğerlerine ibret olsun! Ay ben bile strese girdim,rezillik çıkarırdım ben olsam,ne olursa olsun kendi istediğin ismi koymalısın. Doğum kağıdını sakla,hemşireyi falan ayarla,doktoru ya da,bişey yap,biri gitsin alsın kağıdı hemen çıkartsın nüfusu. Ondan sonra kavga gürültü olcaksa da olsun,geçer gider.

2 gün sonra kaynanamlara gidiyoruz ve ben sanırım kavga edeceğim onunla. artık dayanamıyorum. eşimin nasıl bu kadar gözü kör? annesine toz kondurmuyor. bugün yine kavga ettik. öyle böyle değil. bu işin sonu ayrılığa gidiyor.. eşimi çok seviyorum ama beni hiçe sayıp sadece annesini önemsemesini kabul edemiyorum..

bende anlamıyorum bu eşinizle kayınvalidenizi hiç mi adam yerine koymamışlar mı yada hep istediklerini mi yaptırmışlar başkalarına dünya böyle değil bir olur iki olur 3. dedönülmez yola girerler.sadece bu isim konusunda değil genel olarak.

Peki kayinvaldenizin Adi Huriye olsaydi ,esinizde dogacak kizimin Adi Huri olacak diye
Tuttursaydi ne yapardiniz ?
Ben bu konuda kayinveldenize hak verdim.
Kadin kiskanmis ..

Ben diyorumki isim bir boncuk bebeginiz saglikli olsunda isim nedirki benim bir tane cocugum var ilk olmasina ragmen ismini esimin amcasi koydu kv kp degil nolcak ki ad bir boncuk ömru uzun saglikli olsun bu kadar takmayin derim. BIDE BEN YANLISMI OKUDUM BILMIYORUM AMA ANNENIZIN ISMINI KOYMAYI DUSUNUYOSUNUZ ?

Peki kayinvaldenizin Adi Huriye olsaydi ,esinizde dogacak kizimin Adi Huri olacak diye
Tuttursaydi ne yapardiniz ?
Ben bu konuda kayinveldenize hak verdim.
Kadin kiskanmis ..
Ben diyorumki isim bir boncuk bebeginiz saglikli olsunda isim nedirki benim bir tane cocugum var ilk olmasina ragmen ismini esimin amcasi koydu kv kp degil nolcak ki ad bir boncuk ömru uzun saglikli olsun bu kadar takmayin derim. BIDE BEN YANLISMI OKUDUM BILMIYORUM AMA ANNENIZIN ISMINI KOYMAYI DUSUNUYOSUNUZ ?
konu isim meselesini aştı artık, anlatabiliyor muyum? illa o isim olsun diye ısrar etmemin sebebi eşimin beni hiçe sayıp annesinin dediğini yapmaya çalışması. ben doğuruyorum ve ismi koyacak olan da ben ve eşim olabilir sadece. ama eşim şu anda kendi düşüncesini öne sürmüyor. önceden sevdiği bir ismi sırf annesi istemiyor diye koymaktan vazgeçti. kaynanamın kıskanmaya hakkı yok. ona soran yok. eşim bu konuda söz sahibi olabilir ama kaynanam asla. doğuran benim çünkü, istiyorsa bir tane daha doğursun istediği ismi koysun, yeter yaaa!
annemin adını koymuyorum. bu kv nin düşüncesi. annemin adı nilüfer, ben nil koymak istiyorum. ayrıca canım ister annemin de ismini koyarım. annem düşmanımız mı, bu nu yaaa!???

Back