• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

Son güncellemenizi şimdi gördüm mesajınızdaki ve size laflar hazırladım.

Tamamen siz haksızsınız.

Bir de bundan önceki mesajıma bakın ve şok olun.

Yani o kadar haksızsınız ki. İlk mesajınıza eklediğiniz her şey eşinizin size yeteri kadar değer vermediğinin kanıtı. Bundan kayınvalideyi sorumlu tutuyorsunuz.

Doğumgünümde bile yanıma göndermedi ne demek? 2 saatlik mesafede? 5 yıl?

İnanamıyorum size, ne biçim bir insanla evlisiniz.

Hayatta size karşı sorumlu olan kişi eşiniz. O da sizi umursamıyor. Ben böyle bir sevgiye inanmıyorum.

Size de hayatta başarılar dilerim.

Ooooo bizim daha çocuk bile yok ilerde oglunuz olursa kayın babanizin adını koyun dedi niyeymis kaynimin ikiz oğulları oldu onlar koymadi ama biz daha ortada olmayan ogluma koyacakmisim varya annemde kaynana bir anneme bakiyom birde kendi kaynanama canim bebeğin dogunca kocani tek gonderme nufusa mutlaka ailenden birinide gonderki kv nin istedigi ismi koyamasin

Mevzu isim değil ki artık. Kayınvalidenin dediği mi olacak gelinin mi? Buna dönmüş olay.

4 aylık evli, 3 aylık hamileyim. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Çok severek evlendik. Çocuğumun adına X koymaya karar verdim ve bunu dile getirmekten çekinmedim. Çünkü koyacağımız ismi eşim de seviyordu. ama kaynanam benim uyuduğumu zannettiği bir anda eşime öyle bir baskı kurdu ve öyle bir öfkeyle bu ismi asla istemediğini anlattı ki, kulaklarıma inanamadım.

Bunca zaman hiç bir saygısızlığım olmadı ona. O da hep benim yüzüme gülerdi. Ama bana iki yüzlü bile dedi. Kulaklarımla duydum. O gün bugündür eşim o ismi koymayacağını söylüyor. Günlerce gözyaşı döktüm. Hala döküyorum. O gün beni uyurken sanıp da konuştuklarının hepsini, ses tonlamalarını, kelimelerin hepsini duyduğumu söyledim. Önce biraz üzüldü bana. İstediğin isim olsun dedi. Ama vazgeçmiyor.

Kaynanam ise ağladım diye bana kızdı, şimarık olduğumu söyledi. Fikrimizi de mi söylemeyelim dedi. Tamam tamam senin istediğin olsun dedi. Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar. İstediğin olsun derken bile istediğimin olmayacağını biliyordu.

Yine yine en başa dönüyoruz hep. Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim. Söylediğine göre annesi çok çileler çekmiş, hiç kimse onu adam yerine koyup da dinlememiş, bu yüzden annesi ne isterse onu yapacakmış. Üzülmesini istemiyormuş. Eee ben üzülüyorum ama. Benim çocuğum bu ben koyarım adını diyorum, benim de çocuğum diyor. Ama o koymuyor ki adını, annesi koyuyor.

O böyle davrancıkta annesine olan öfkemin arttığını, kin güttüğümü, ve o ismi koymazsak bu olayı(kaynanamın yüzüme gülüp arkamdan kocamı fitlemesine şahit oluşumu) ömür boyu unutamayacağımı ve hep soğuk kalacağımızı söyledim. Ki normalde eşimin ailesine karşı çok sıcak kanlıyımdır. Ben sizin kavgalarınız yüzünden kızıma istemediğim bir isim koyamam dedi. Çok yoruldum artık..

Eşimin beni çok sevdiğine eminim. Ama konu annesi olunca beni çiğniyor böyle. Duygularımı hiç önemsemiyor. Bu kadın ortaya bir istemiyorum lafı attı ve huzurumuz tamamen kaçtı.. Eski mutlu evliliğimi istiyorum.. Ve karnımda taşıdığım çocuğa hayalimdeki ismi koyabilmek..
---------------------------------------------------------------------------------------
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.

Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..

Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.

Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.

Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...
ne var yanı torunu ıcın ısım belırtmekte.kendı kendınızı uzuyosunuz.kv anne gıbı kabullensek aslında boyle sorunlar olmayacaktır.hayır anne ben bu ısmı begenıyorum ama o ısmıde dusunucm desen olmaz mı sonra ıstemezsen koyma.ama kadının bı gonlunu yap .. olmayan cocugun kavgasını yapmayın

Cnm çok uzun olmş ama iş inada binmiş. Uyuz oldum kvne.. onane ya. Uyanık olduğunu söyleyip bi güzel hıslasaydın.. 2yüzlü olmasan oğlunu doldurmazdın deseydın..
2Sini koyun seslenirken kendi koyduğunuzla seslenin.. ben de iş inada binerse istediğimi koyardm çok ta yıpranırdm blyorm

Değerli kardeşim..
Biz bir hata yaparsak, bedelini uzun yıllar ödeyebiliriz böyle..
Hatan nerede biliyor musun? İstersen deliler gibi sev, güven, can ver, elin evine girdiğin için önce bir duracaksın... Çevreye bakacaksın... Anneye bakacaksın.. kültüre bakacaksın... Sonra hamile kalacaksın.. Eşini kendine alıştırmadan, "Ev" olmadan yuva kurmaya çalıştığın için hatalısın...
Şimdi ortada bir çocuk var.. Kayınvalide de yola getirilmesi gereken, eğitim alması gereken ufaklıklardan belli ki... Ancak sana yazabileceğim hiçbir şeyi uygulayabilecek durumda değilsin.. Sadece çok üzülüyorum şu an... Elimden bir şey gelmiyor çünkü...
Anneni ağlatmış bir kayınvalide seni "durman" için "izlemen" için uyarmış bir işaretmiş zaten...
Ama korunmamışsın.. Ne diyebilirim ki..

En fazla "iki isim koy" denilebilir...
Ve bundan inat et...
Hatta kendi tarafından sözü geçen büyüklerine durumu anlat ve doğum yapacağın gün seninle olsunlar...
X annesidir, onun dediği isim de olacak, konulacak! diye diretsinler...

Allah sabır versin sınavında,
Sağlıklı bir ömür ve hayırlı bir karakter dilerim evladına..

Arkadaş evlendikten 1 ay sonra hamile kalmış. Gebelik için gerçekten çok erken.

Önerilerimi uygulayabilecek durumda değilsin demişsiniz. Ne önerecek tiniz gerçekten merak ettim. Böyle bir durumda nasıl davranılmalı?

Arkadaş evlendikten 1 ay sonra hamile kalmış. Gebelik için gerçekten çok erken.

Önerilerimi uygulayabilecek durumda değilsin demişsiniz. Ne önerecek tiniz gerçekten merak ettim. Böyle bir durumda nasıl davranılmalı?

Bu arada kv ve anne arasında bir sürtüşme varken konu sahibemizin bebeğine kendi annesine atıfta bulunulan bir isim koymasınında yanlış anlaşılması normal bir yerde. Aslında her ne kadar kendince haklı olsa da kızımızda alttan alttan kaynanasını tırmalamış bence.

Güzel kardeşim kusura bakma ama eşin savcı olmuş, olmuş da pek adam olamamış.Bu ne ya anlattıklarından içim şişti, ama sende de çok büyük hata var.Bu kadına meydan veren eşin ee sende bu adamın huyunu suyunu biliyorsun.Yani değişeceğini düşünerek mi evlendin?Ya da neden bu kadar çarçabuk tazecik gelinken hamile kaldın?Benim annemi ağlatacak biri hele de kayınvalidem olacak bu, bilemiyorum yani düşünürken bile dişlerimi sıktım.Bundan sonrasında da bebişine sen ne isim koyacaksan onu koydurtacaksın, eşin de kayınvaliden olacak o kişi de kusura bakmasın.Alttan alttan işle eşini , ne münasebet ya sen doğuracaksın sen bakacaksın sen annesisin senin en doğal hakkın.

Önerilerimi uygulayabilecek durumda değilsin demişsiniz. Ne önerecektiniz gerçekten merak ettim. Böyle bir durumda nasıl davranılmalı?[/QUOTE .!.:
"Mış" gibi ele alıp buraya "şunları yapabilirdin.. " diyerek yazarsam, konu sahibemiz oldukça genç ve bir anne adayı olduğu için ister istemez örnekleme yapacaktır. Burası doğru yer değil.. Öneriler zaten kişinin "evlilik karakteri, eş karakteri ve kendi ailelerinin karakterlerine göre, yaşananlara göre" yapılabilir. Burada benim açımdan konu sonuçlanmış gibi.. Elbette daima süprizler ve kesinlikle bir de kader vardır.. Allah hayırlı sonuçlar versin..

Belki tavrım size ukalaca gelmiş olabilir, bu açıdan lütfen beni mazur görün.. Prensip itibariyle daha önce yaşadığım şeylere benzer dertleri içinde barındıran konulara yazıyorum sıklıkla.. İstisnalar da oluyor mutlaka. Yaşım itibariyle de sanırım artık biiznillah "tavır ve üslubun" bazı problemleri çok rahat halledebildiğini ve kelimelerin ötesine geçebildiğini gördüğüm için bazen net yazabiliyorum. Belki kelimeler bazen üslubu net yansıtmıyor.. Umarım tavrım kimseyi sıkmıyordur..

Selamlar,

inş bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım
kv istediği çirkefliği yapsın takma kafana onu
önemli olan bir lafıyla annesinin dediği yöne dönen kocanı ikna etmek
doğuma kadar bi şekilde ikna etmenin yollarına bak
şimdi konunun üstüne düşme iş inada binmiş dahada çıkılmaz bir hal almasın
sabırla bekle altan alta eşinede kararlı oldugun mesajınıda ver
hiç mi olmadı doğum kağıdını al sakla kendini toparlayınca kimseye söylemeden cık nüfusa git
annesin sen ya birilerinin egosu tatmin olacak diye bu güzel duygudan mahrum edemezler seni

4 aylık evli, 3 aylık hamileyim. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Çok severek evlendik. Çocuğumun adına X koymaya karar verdim ve bunu dile getirmekten çekinmedim. Çünkü koyacağımız ismi eşim de seviyordu. ama kaynanam benim uyuduğumu zannettiği bir anda eşime öyle bir baskı kurdu ve öyle bir öfkeyle bu ismi asla istemediğini anlattı ki, kulaklarıma inanamadım.

Bunca zaman hiç bir saygısızlığım olmadı ona. O da hep benim yüzüme gülerdi. Ama bana iki yüzlü bile dedi. Kulaklarımla duydum. O gün bugündür eşim o ismi koymayacağını söylüyor. Günlerce gözyaşı döktüm. Hala döküyorum. O gün beni uyurken sanıp da konuştuklarının hepsini, ses tonlamalarını, kelimelerin hepsini duyduğumu söyledim. Önce biraz üzüldü bana. İstediğin isim olsun dedi. Ama vazgeçmiyor.

Kaynanam ise ağladım diye bana kızdı, şimarık olduğumu söyledi. Fikrimizi de mi söylemeyelim dedi. Tamam tamam senin istediğin olsun dedi. Ama biliyor ki o bir şey isterse oğlu muhakkak yapar. İstediğin olsun derken bile istediğimin olmayacağını biliyordu.

Yine yine en başa dönüyoruz hep. Çocuğumu düşürecektim neredeyse yine de umursamadı eşim. Söylediğine göre annesi çok çileler çekmiş, hiç kimse onu adam yerine koyup da dinlememiş, bu yüzden annesi ne isterse onu yapacakmış. Üzülmesini istemiyormuş. Eee ben üzülüyorum ama. Benim çocuğum bu ben koyarım adını diyorum, benim de çocuğum diyor. Ama o koymuyor ki adını, annesi koyuyor.

O böyle davrancıkta annesine olan öfkemin arttığını, kin güttüğümü, ve o ismi koymazsak bu olayı(kaynanamın yüzüme gülüp arkamdan kocamı fitlemesine şahit oluşumu) ömür boyu unutamayacağımı ve hep soğuk kalacağımızı söyledim. Ki normalde eşimin ailesine karşı çok sıcak kanlıyımdır. Ben sizin kavgalarınız yüzünden kızıma istemediğim bir isim koyamam dedi. Çok yoruldum artık..

Eşimin beni çok sevdiğine eminim. Ama konu annesi olunca beni çiğniyor böyle. Duygularımı hiç önemsemiyor. Bu kadın ortaya bir istemiyorum lafı attı ve huzurumuz tamamen kaçtı.. Eski mutlu evliliğimi istiyorum.. Ve karnımda taşıdığım çocuğa hayalimdeki ismi koyabilmek..
---------------------------------------------------------------------------------------
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.

Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..

Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.

Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.

Çok çaresizim...
Eşin savcıysa seni de anlayacaktır mantıklı konuşursan bence de ki hayatım ben seni cok seviyorum benim yanımda oldugunu biliyorum annendir tabi ki seviyorum ve sayıyorum da fakat nasıl senin annen senin üzerinede söz sahibiyse ben de kendi cocugumuz üzerinde söz sahibi olmak istiyorum haliyle. Ileride ben de cocuguma zamaninda benim hic sozum gevmiyordu gibi anilarimi antaip annen gibi mi olmamı istiyorsun bu yanlışı bir noktada dùzeltmeliyiz biz okumus insanlarız de annene güzellikle kırmadan empati yapmasını saglayarak bu durumu anlatabiliriz. Sonucta senin annenein zamanında istediklerini yapmamislar ne kadar yara almis ve simdi aglama nöbetleri yaşıyormuş benimle bir ömür gecireceksin benimde mi boyle olmamı istiyorsun de.

Çok çaresizim...
Benim söyledigimtarzda yumuşak tonda konusursaniz bir de aksam guzel yemek sofrasi kurup ona özel yaptıginızı hissettirirseniz goreceksiniz fikri degisecektir. Bir de güzel yemekler yapıp bakımlı olun reddedemeyecektir. Eger ederse zaten sevginden süphe ediyorum artık deyin ve kendine ceki düzen versin.

Kizimda isim problemi yaşadık. Ben Ipek istiyordum hep beraber otururken de soyledik. Kayinvalidemin tepkisi aynen suydu" Ben Ipek mipek istemem bizim koyde Ipek diye erkek var".:KK57: Sok oldum haliyle. Onlar iceri gitti eşim sen ne istersen o olacak dedi. Sonuc olarak Ipek Hüma koydum kizimin adini ikisini de kendim isteyerek. Humayi begendiler bu sefer de Ipek demeyin Hüma diyin diye direttiler. Hatta ipek diyenlere ne ıpeki bile dedi kayinvalide tam o sirada odaya girdik esimle ben Ipek koydum o yuzden Ipek dedim ne diyecekti baska:KK54:. Sonuc simdi herkes Ipek diyor. Kizim resmen adiyla gelmis zaten Ipek gibi baska isim yakismiyo ki:KK73:

Diyeceğim o ki siz kayinvalidenize bileniyorsunuz ama burada tek suclu esiniz. Cunku hemen hepsi karismak ister kimi es karistirir sizinki gibi kimi karistirmaz benimki gibi.

Çok can sıkıcı bir durum gerçekten..Allah yardımcınız olsun.3 aylık hamileymişsiniz cinsiyet belli oldu mu..belki bebeğiniz erkektir boşuna canınızı sıkıyorsunuzdur...

Cok sinir bozucu bir şey. Ama kararindam vazgecme.. benim cingoz kv ve kayinlarimda direkt demeselerde alttan alttan kocama cook baski yaptilar. . Hatta kaynim annemin adini koymazsaniz musluklari kapanir bile dedi.sanki simdiye kadar bi yardimlarini gormusuz gibi..hatta ve hatta kocama eger annemin adını koyarsan sana iki milyar verecem bile dedi.. koyacakyik da aslinda hani onun isminn yannda benm istedgm isim de olacakti.. ama bigun esimin tlfnnda kaynimla mesajlarini gordum.. kaynim demiski sevdann ailesi ikinci ismi diyo biz istemiyoruz zaten koysanizda biz ve herkes annemin ismiyle sesleniriz..cok akillilar ya..tepem atti tabi benimde.. sonra allah buyuk kurban oldugum Rabbim iste ruyamda bise gördüm iki ismi de koyma diyodu biri..esim pek orali olmadi basta ama sonra o da kabul etti..simdi baska isim düşünüyoruz..ve ben aslq onun begendigi yada kv ismi koymayacagim..bu cocugu ben tasiyorum benim yavrum encok benim hakkım var..kimseye bu konuda taviz vermemek gerekmis öğrendim..hatta kv ye hicbi konuda taviz verilmemeli..ay yine sinirlerim zipladi..

kayınvalidenin karışması ne kadar saçma ya oğlunun mutluluğunu düşünmüyor da isim derdinemi düşmüş bırakın anne ve babsı koysun..Bırakın Mutlu Yaşasınlar.............

Back