• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

annenizin ismine benzeyince ne oluyormuş çok mu kötü bi insanmış..
hey yarabbi :s bence annenize alttan alttan kin beslemiş o yüzden istemiyor..
birde annesi izin vermediği için sevgiliyken yanınıza gelmeyen eşinize de hiç bişeyi kabul ettiremezsiniz..
isim yüzünden huzurunuzu bozmayın.. bence kayınvalidenize gidin sakin sakin güzellikle anlatın.. eğer anlamazsa hala o zaman koyun tavrınızı..birde ağlamadan anlatın kendinizi güçlü durun biraz... güçsüz sanmasın..

benim k.validem gibi yapın:KK53:. nüfus cüzdanını gidip kendisi almış eşimin. emri vaki yapmış...
bende bunu yaptım aynen de bunu
kv kendi adını istiyordu 9 ay söledi durdu ek isimle bari koyun dedi

gittim nüfusa benim ve eşimin istediği isimi koyup geldim
onada akşam verdim kimliği,aldı baktı yere attı ağladı evi terketti:)bir ay konuşmadı benimle

çok da tıınnn nafiye koyacagıma ölürdüm

bende bunu yaptım aynen de bunu
kv kendi adını istiyordu 9 ay söledi durdu ek isimle bari koyun dedi

gittim nüfusa benim ve eşimin istediği isimi koyup geldim
onada akşam verdim kimliği,aldı baktı yere attı ağladı evi terketti:)bir ay konuşmadı benimle

çok da tıınnn nafiye koyacagıma ölürdüm
hahahahaha :) :) :) nafiye çok komikmiş ama yaa, korkunç :)

annenizin ismine benzeyince ne oluyormuş çok mu kötü bi insanmış..
hey yarabbi :s bence annenize alttan alttan kin beslemiş o yüzden istemiyor..
birde annesi izin vermediği için sevgiliyken yanınıza gelmeyen eşinize de hiç bişeyi kabul ettiremezsiniz..
isim yüzünden huzurunuzu bozmayın.. bence kayınvalidenize gidin sakin sakin güzellikle anlatın.. eğer anlamazsa hala o zaman koyun tavrınızı..birde ağlamadan anlatın kendinizi güçlü durun biraz... güçsüz sanmasın..
aynen, sanki de annem düşmanı. nasıl bir insan anlamak çok zor ! :(

Bakın bir arkadaşda kayınvalidesinin adının konmasın diye diretmiş...Sonuçta oda annenizin ismi.Annenizin isminin kötü olup olması ile ilgisi yokki. Eşinizde istemeyebilir yani neden sadece tek taraflı düşünüyorsunuz.Madem başka isimlere karışmıyorlar ise sizde başka bir isim düşünün ne var bukadar can sıkacak..

Bakın bir arkadaşda kayınvalidesinin adının konmasın diye diretmiş...Sonuçta oda annenizin ismi.Annenizin isminin kötü olup olması ile ilgisi yokki. Eşinizde istemeyebilir yani neden sadece tek taraflı düşünüyorsunuz.Madem başka isimlere karışmıyorlar ise sizde başka bir isim düşünün ne var bukadar can sıkacak..
eşim nil ismini çok beğeniyordu. sorun da bu zaten. eşimin annesi onu doldurduktan sonra vazgeçmesi.

Aynısını söyledim. Cevap vermiyor ben öyle deyince. Ama eşimin de bu konuda normal insanlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Annesi üzülmesin de kim üzülürse üzülsün. Bir keresinde (nişanlıyken) terazinin bir kefesinde sen, ablam ve babam bir tarafında da annem olsa annem ağır basar demişti. Herkesten vazgeçermiş, ama annesinden vazgeçmezmiş. Bu yüzden diyorum. Beni sevdiğini biliyorum. Babasını sevmiyor mu? Ya da ablasını? Ama annesine karşı apayrı bir yaklaşımı var. Sağlıksız bir psikoloji bu. Kıramıyorum bu yapısını..
Eşiniz, oedipus' un torunu galiba.
Madem öyle düşüncelere sahipmiş, ne b.k yemeye evlenmiş.
Annesinin kucağında ömrünü geçirseymiş!

Anladığım kadarıyla nilüfer annenin adı, Nil de kırmızı koymak istediğiniz isim.
KV de şuan kıskançlıktan kuduran ............
savcı yapmış da el kızına vermiş.
İyi de siz nişanlılık döneminde herifin, mantalitesini görmüşsünüz.
Geçmiş olsun artık.
Sinirlerinizi yıpratmadan, kocana
Artık yaşamındaki en önemli kişinin sen olduğunu anlatmak zorundasın....
BAŞKA YOLU YOK!
Umarım, RAB başka yollardan ona öğretmez...

Bence bu da hakli bir yorum... adilane bakmak lazım olaya.

Eşiniz, oedipus' un torunu galiba.
Madem öyle düşüncelere sahipmiş, ne b.k yemeye evlenmiş.
Annesinin kucağında ömrünü geçirseymiş!

Anladığım kadarıyla nilüfer annenin adı, Nil de kırmızı koymak istediğiniz isim.
KV de şuan kıskançlıktan kuduran ............
savcı yapmış da el kızına vermiş.
İyi de siz nişanlılık döneminde herifin, mantalitesini görmüşsünüz.
Geçmiş olsun artık.
Sinirlerinizi yıpratmadan, kocana
Artık yaşamındaki en önemli kişinin sen olduğunu anlatmak zorundasın....
BAŞKA YOLU YOK!
Umarım, RAB başka yollardan ona öğretmez...
ahhh arkadaşım. inşallah. oedipius benzetmen harika :) malesef öyle ama :(

ahhh arkadaşım. inşallah. oedipius benzetmen harika :) malesef öyle ama :KK43:
Yavaş yavaş, sakin sakin sende eşini şişir.
Madem tüm konuşmaları duydun, artık eşinin nasıl galeyana getirildiğinden,
Nasıl kendini acındırdığından, örnekleri nasıl kullandığından haberdarsın demektir.
KV yi sürekli suçlama. Ara ara giydir.
mesela,
Ben anneni çok severim, Napalım bana "terbiyesizlik ettiyse arkamdan konuştuysa".
ona evlenmeden önce nasıl davrandığıma sen şahitsin, bir kabahatim, günahım olmadı değil mi? Şimdide olmaz.
Annem de bir gıcklık yapsa affetmez miyim? Anne sonuçta atamam.... Gibi
Ya da
Ama bende hamileyim ilk aylar çok önemli.
Stres bana yaramaz, en çok şimdi kendimi güvende hissetmem gereken dönemi yaşıyorum.
Hormonlardan zaten bütün bünyem değişiyor.
Bana anlayış göstermelisin. Bu bebek ikimizin parçası.
Sen bana iyi bakıcaksın ki bende ona iyi bakabileyim, maazallah isim isim diyerek bu kadar yükleniyorsunuz, ya başımıza bişey gelirse hiç düşünmüyorsunuz. Gibi
Yada
Seni çok seviyorum, düşüncelerine hislerine çok saygı duyuyorum. AMA artık bizde sahiden çekirdek ailemizi kuralım. Kararlarımızı birlikte verelim istiyorum.

Ülkecek 100 küsür bölüm muhteşem yüz yıl izledik. Hiç mi bişey kapmadınız Hürrem den? :-)
Sulayman gibeyiğm. Seni mutlu edicem ama önce şu saygıdeğer annenin beni ezmesinden bi kurtar.

Of ne iknası ya
Vermezsin doğum kağıdını ahh koyar ismini
Sen git çıkart kimliği istediğini koy
Eve bildiğin birini çağır kulağına o okusun ismini

Kadınlarımız biraz cesur olmalı.

Adam ahir ömrünce ezik annesinin ezik hallerini görünce fedai kesiliyor. Sonra kabak yine ahir ömrünce ezik annesinin ezik hallerini görüp eziklenmemeye and içen gelin hanımımızın başına patlıyor.

Kız istediğini söylediğinde arsız oluyor. Çünkü genç fedainin anası vakti zamanında istediklerini söyleme cesaretine sahip olmadığından gelinin arzularını ifade etme hakkı ona çok görülüyor. Bu bir kısır döngü.

Allah sabır versin.

Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.

Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..

Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.

Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.

Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...

Baslarim onun savci ogluna. Insanin tepesini attiriyolar.
O zaman esine rest cekiceksin.

Turkiye de nasil oluyor ki bu nufusa kayit islemleri? Hastanede sana belge veriyolarda onunla mi gidiyosun nufusa ? Eyer oyleyse bisekilde ayarla belgeyis adece ve sadece sana versinler. Ve kendine gelince git nufusa sen kendin kaydettir.

Şimdi sen kendi isminde diretsen kadın iyice düşman olacak, onun dediği olsa sen ezilmiş olacaksın iyisi mi iki isim koyun, kayınvalide kendi istediği isim ile çağırır sen kendi koyduğun isimle...

Yanlış anlamayın aynı isim diyen sizden başka da olmuş yalnız

Nil ve Nilüfer tarz olarak olsun, uzunluk olarak olsun, zaman olarak olsun çok farklı isimler.

Hayır aynı olsalar sorun olur muydu? Tabi ki olmazdı, çünkü konu sahibi kendi çocuğunun ismine karar verebilir. Eşiyle birlikte.

Kayınvalide veremez. Konu sahibinin eşi çok beğendiği isimden annesini daha önde tuttuğu için vazgeçmiş, asıl sorun da bu. Kayınvalide konu sahibine hakaret de etmiş üstelik bu konu yüzünden.

Değerli kardeşim..
Biz bir hata yaparsak, bedelini uzun yıllar ödeyebiliriz böyle..
Hatan nerede biliyor musun? İstersen deliler gibi sev, güven, can ver, elin evine girdiğin için önce bir duracaksın... Çevreye bakacaksın... Anneye bakacaksın.. kültüre bakacaksın... Sonra hamile kalacaksın.. Eşini kendine alıştırmadan, "Ev" olmadan yuva kurmaya çalıştığın için hatalısın...
Şimdi ortada bir çocuk var.. Kayınvalide de yola getirilmesi gereken, eğitim alması gereken ufaklıklardan belli ki... Ancak sana yazabileceğim hiçbir şeyi uygulayabilecek durumda değilsin.. Sadece çok üzülüyorum şu an... Elimden bir şey gelmiyor çünkü...
Anneni ağlatmış bir kayınvalide seni "durman" için "izlemen" için uyarmış bir işaretmiş zaten...
Ama korunmamışsın.. Ne diyebilirim ki..

En fazla "iki isim koy" denilebilir...
Ve bundan inat et...
Hatta kendi tarafından sözü geçen büyüklerine durumu anlat ve doğum yapacağın gün seninle olsunlar...
X annesidir, onun dediği isim de olacak, konulacak! diye diretsinler...

Allah sabır versin sınavında,
Sağlıklı bir ömür ve hayırlı bir karakter dilerim evladına..

Back