- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi dertligelin2014
anladım. yani onlar da politik savaşa çevirdi. e bir de kvalide var demi?annemin adına benziyormuş.
Onun başı kel mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anladım. yani onlar da politik savaşa çevirdi. e bir de kvalide var demi?annemin adına benziyormuş.
bende bunu yaptım aynen de bunubenim k.validem gibi yapın. nüfus cüzdanını gidip kendisi almış eşimin. emri vaki yapmış...
hahahahaha :) :) :) nafiye çok komikmiş ama yaa, korkunç :)bende bunu yaptım aynen de bunu
kv kendi adını istiyordu 9 ay söledi durdu ek isimle bari koyun dedi
gittim nüfusa benim ve eşimin istediği isimi koyup geldim
onada akşam verdim kimliği,aldı baktı yere attı ağladı evi terketti:)bir ay konuşmadı benimle
çok da tıınnn nafiye koyacagıma ölürdüm
aynen, sanki de annem düşmanı. nasıl bir insan anlamak çok zor !annenizin ismine benzeyince ne oluyormuş çok mu kötü bi insanmış..
hey yarabbi :s bence annenize alttan alttan kin beslemiş o yüzden istemiyor..
birde annesi izin vermediği için sevgiliyken yanınıza gelmeyen eşinize de hiç bişeyi kabul ettiremezsiniz..
isim yüzünden huzurunuzu bozmayın.. bence kayınvalidenize gidin sakin sakin güzellikle anlatın.. eğer anlamazsa hala o zaman koyun tavrınızı..birde ağlamadan anlatın kendinizi güçlü durun biraz... güçsüz sanmasın..
o kadar da kötü bir anlamı var bir de:)hahahahaha :) :) :) nafiye çok komikmiş ama yaa, korkunç :)
ahahhaa çok güldüm yaaa, en güzelini yapmışsın valla. kabus gibi bir isim hakkaten. keşke ben de senin gibi olabilsemo kadar da kötü bir anlamı var bir de:)
yokedici bölücü gibi birşeydi sanırım
nafiye ne ya hafiye der gibi
eşim nil ismini çok beğeniyordu. sorun da bu zaten. eşimin annesi onu doldurduktan sonra vazgeçmesi.Bakın bir arkadaşda kayınvalidesinin adının konmasın diye diretmiş...Sonuçta oda annenizin ismi.Annenizin isminin kötü olup olması ile ilgisi yokki. Eşinizde istemeyebilir yani neden sadece tek taraflı düşünüyorsunuz.Madem başka isimlere karışmıyorlar ise sizde başka bir isim düşünün ne var bukadar can sıkacak..
Eşiniz, oedipus' un torunu galiba.Aynısını söyledim. Cevap vermiyor ben öyle deyince. Ama eşimin de bu konuda normal insanlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Annesi üzülmesin de kim üzülürse üzülsün. Bir keresinde (nişanlıyken) terazinin bir kefesinde sen, ablam ve babam bir tarafında da annem olsa annem ağır basar demişti. Herkesten vazgeçermiş, ama annesinden vazgeçmezmiş. Bu yüzden diyorum. Beni sevdiğini biliyorum. Babasını sevmiyor mu? Ya da ablasını? Ama annesine karşı apayrı bir yaklaşımı var. Sağlıksız bir psikoloji bu. Kıramıyorum bu yapısını..
Bakın bir arkadaşda kayınvalidesinin adının konmasın diye diretmiş...Sonuçta oda annenizin ismi.Annenizin isminin kötü olup olması ile ilgisi yokki. Eşinizde istemeyebilir yani neden sadece tek taraflı düşünüyorsunuz.Madem başka isimlere karışmıyorlar ise sizde başka bir isim düşünün ne var bukadar can sıkacak..
ahhh arkadaşım. inşallah. oedipius benzetmen harika :) malesef öyle amaEşiniz, oedipus' un torunu galiba.
Madem öyle düşüncelere sahipmiş, ne b.k yemeye evlenmiş.
Annesinin kucağında ömrünü geçirseymiş!
Anladığım kadarıyla nilüfer annenin adı, Nil de kırmızı koymak istediğiniz isim.
KV de şuan kıskançlıktan kuduran ............
savcı yapmış da el kızına vermiş.
İyi de siz nişanlılık döneminde herifin, mantalitesini görmüşsünüz.
Geçmiş olsun artık.
Sinirlerinizi yıpratmadan, kocana
Artık yaşamındaki en önemli kişinin sen olduğunu anlatmak zorundasın....
BAŞKA YOLU YOK!
Umarım, RAB başka yollardan ona öğretmez...
Yavaş yavaş, sakin sakin sende eşini şişir.ahhh arkadaşım. inşallah. oedipius benzetmen harika :) malesef öyle ama
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.
Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..
Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.
Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.
Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...
Bakın bir arkadaşda kayınvalidesinin adının konmasın diye diretmiş...Sonuçta oda annenizin ismi.Annenizin isminin kötü olup olması ile ilgisi yokki. Eşinizde istemeyebilir yani neden sadece tek taraflı düşünüyorsunuz.Madem başka isimlere karışmıyorlar ise sizde başka bir isim düşünün ne var bukadar can sıkacak..