Kaynanam bana saldırdı.

Her sey iyi hos tamam yasadiklariniz cok uzucu ve siz haklisiniz buraya kadar tamam. Ne diye son kez kayinvalidenin evine seni affermiyorum demeye gittiniz? Madem affetmiyorsunuz ona gore sinirinizi cizersiniz. Bunca olandan sonra kadin sizi gordugu her yerde mesafeli davraniyor yine rahat durmayip laf dalasina giriyorsunuz. Sonuc o sizi itiyor, siz tekme atip gozlugunu kiriyorsunuz. Evlisiniz ve cocugunuz var yani muhtemelen yasiniz 18 degil. Insan iliskilerine dair bu yasiniza kadar bir seyler ogrenmis olmaniz lazimdi. Madem karsinizda affetmediginiz biri var israrla laf sokma yarisi nedir.

İnatla anlaşamadığı kadından bir şeyler bekliyor. Ben bunu anlamıyorum. Torununu sevmiyor, bana bakmıyor vs vs. Yani belli ki kadın sevmiyor seni ne demeye dibine dibine giriyorsun. "sen bu çocuğu terk ettin o yüzden seni tanımıyor" diyor kadına. Çok komik bir cümle bu.
Acaba maddi olarak çok mu iyiler

Ayrıca kadın bana mesafeli davranmadi ki tamamen yok saydı. Çok ayıp bu. O evi terk ettikten sonra kırk çıkmaya çağırdık geldi ama yüzüme bakmadı Anneannem öldü, bizimkilere geldi ve yüzüme bakmadı orada. Bu tamamen gölge gibi davranmak ve sinir bozucu.

Sizi yok sayan birinin neden peşinden koşuyorsunuz sürekli. Güleryüz görmediğiniz kadınla dip dibe yaşa aşkının motivasyonu nerden geliyor çok merak ediyorum.
Her şey bitti şimdi de çocuğu kullanıyorsunuz kv karşı. Çok ayıp yaptığınız. El kadar bebeği arada harcamışsınız

Hala 3 ay gelmedin gormedin ay gelmesin sizin derdiniz ne bu kadar kv de aşığı nasıl oluyorsunuz ayrıca doğurmayı bilende bi zahmet baksın. Senin kocan yok mu yavrucum bu kadar olay olurken o nerde
Ben 3 ay gelmedin görmedin diye dert etmedim ki. Kendisi evi terk edip sonra çocuğu ayağına bekliyordu. Eşim diyordu ki anne çocuk daha çok küçük sen gel gör, hayır o kadının evine gelmem diyip ayağına istiyordu.

Sizi yok sayan birinin neden peşinden koşuyorsunuz sürekli. Güleryüz görmediğiniz kadınla dip dibe yaşa aşkının motivasyonu nerden geliyor çok merak ediyorum.
Her şey bitti şimdi de çocuğu kullanıyorsunuz kv karşı. Çok ayıp yaptığınız. El kadar bebeği arada harcamışsınız
Ben kadını silmiştim zaten çekip gittiğinde. Kadın ise ayağımıza gitmemizi bekledi. Daha doğrusu eşime sürekli çocuğu onun ayağına getirmesini istiyordu beni yok sayarak. Siz olsanız napardiniz? Eşinizle çocuğu o kadının evine mi yollardiniz? Benim derdim buydu. Hem çocuğun annesini adam yerine koymayıp hem de çocuğu utanmadan ayağına beklemesi...

Ben 3 ay gelmedin görmedin diye dert etmedim ki. Kendisi evi terk edip sonra çocuğu ayağına bekliyordu. Eşim diyordu ki anne çocuk daha çok küçük sen gel gör, hayır o kadının evine gelmem diyip ayağına istiyordu.

Ama evinize gelip huzursuzluk ciksa yine daha iyi mi olurdu? Uzak durmus iste. Mesafeli davranmaya devam edecektiniz

İnatla anlaşamadığı kadından bir şeyler bekliyor. Ben bunu anlamıyorum. torununu sevmiyor, bana bakmıyor vs vs. Yani belli ki kadın sevmiyor seni ne demeye dibine dibine giriyorsun. "sen bu çocuğu ter ettin o yüzden seni tanımıyor" diyor kadına. Çok komik bir cümle bu.
Acaba maddi olarak çok mu iyiler

Beynim yandi benim 1+1 evde anne var, kayinvalide var, kayinpeder sabahtan geliyor, gelin kayinvalideye sen bu cocugu terkettin diyor. Okurken ruhum daraldi. Keske hep birlikte yasasalarmis boyle olmamis.

Ama evinize gelip huzursuzluk ciksa yine daha iyi mi olurdu? Uzak durmus iste. Mesafeli davranmaya devam edecektiniz
Mesafeli davranmadi ki tamamen yok saydı beni. Suclu olmasına rağmen. Utanmadan bir de eşime duygu sömürüsü yapıp neden torunumu bize getirmiyorsun dedi. Eşim de sen gel anne sen gör deyince gelmem o kadının evine deyip durdu.

Ben kadını silmiştim zaten çekip gittiğinde. Kadın ise ayağımıza gitmemizi bekledi. Daha doğrusu eşime sürekli çocuğu onun ayağına getirmesini istiyordu beni yok sayarak. Siz olsanız napardiniz? Eşinizle çocuğu o kadının evine mi yollardiniz? Benim derdim buydu. Hem çocuğun annesini adam yerine koymayıp hem de çocuğu utanmadan ayağına beklemesi...

Gitmeyin göndermeyin çocuğu. Mesafe koymak çok zor olmasa gerek

Birini ittirince direkt tekme atacak pozisyona gelir mi? Bence gelmez.
Sizi sevmiyorlar, sevmek zorunda da değiller.
Sitem ediyorlarsa oğullarına ediyorlar, sizi ilgilendirmez.
Salın insanları.
Doğumdan sonra 40 gün evde hapsetmeye çalışmışsınız illa hur gür olur.
Onlar kırk çıkana kadar kalalım dediler. Biz illa durun demedik ki

Selam kızlar, beş ay önce doğum yaptım ve eşimin isteği üzerine annem ve kayınvalidem (kayınvalidem 5 dakikalık mesafede, annem ise 2 saatlik mesafede oturuyor) kaldılar. Kayınvalidem ile annem 40 çıkana kadar kalma konusunda anlaştılar, ilk 10 gün ikisi kalacaktı. Sonra iki hafta annem ve sonra iki hafta kayınvalidem. Ama kayınvalidem burnumuzdan getirdi. Sezaryendan çıktım ve eve geleli 3 gün olmuştu sütüm gece yarısı kesildi diye ağladım. Bana tavır yaptı "negatif düşünmeee, negatif enerji çekiyorsun" diye. Ertesi gün ise annem dedi ki "acaba çocuğun göbeğindeki mandal mi batıyor da ağlıyor". Kayınvalidem hemen tavırlara girdi dedi ki "yok canım biz de çocuk büyüttük bizim de bilgimiz var" dedi. Annem doğru söylüyor olabilir dedim, anneme hak veriyormusum da onu kaile almıyomusum diye bana kızdı. Kayinpederim ise 1+1 lohusa evine her gün sabah 8de geldi ve akşam 5-6-7ye kadar oturdu. Cidden şok oldum. Her akşam bizim evde yemek pisti, kayınpeder yedi ve kaynima da saklama kabında gönderdi kayınvalidem. Annem yemek yaptı, kendisi oturdu. Annem temizlik yapti, kendisi oturdu. Annem beni duşa soktu ve yarama merhem sürdü. Mecbur ayrı odaya geçtik, dedi ki"beni mi cekistiriyorsunuz".
Neyse gelelim asıl olaya. Ben doğum yaptıktan 3 hafta sonra kardeşim erken doğuma alındı acilen ve yoğun bakımda kaldı. Annem mecbur kardeşime gidince ben tek kaldım ve kayınvalidem onun eline kandım sandı ve sürekli eşim isteyken bana ters ters bakıp baskı yapmaya başladı. Doktor dedi ki çocuğa 90 cc mama verin, kadın gidip 60 CC verdi ve aç çocuk uyumadı. Ben de çocuğum uyumayınca üzüldüm ve ağladım. Dedi ki "bence sen psikologa git, bu çocuğa soğuk davraniyorsun! İleride bu çocuk sana evlatlık yapmaz. Sen erkek olsan kesin asker olurmuşsun çünkü hayatta tek senin bildiğin doğru, bana sorsan bu Evi kiralatmazdim, bana sorsan bu arabayı aldirmazdim" dedi ve içindekileri kustu. O an çöktüm resmen. Akşam eşim işten geldi kaşık bile cikarmadan aceleyle 2 tabak çıkarmıştım. Niye 3 tabak çıkarmadin diye trip attı eşimin yanında. Ve sabah kayinpederim gelmiş benden önce kahvaltı etmişler, bana bir zeytin bile çıkarmadı. İnanıyor musunuz nispet yapar gibi önünde çay ve dedi ki biz kahvaltı yaptık..
Derken tam 33 gün lohusaydim ve o akşam eşime dedi ki sen eşini dinliyorsun dolduruluyorsun, ben annen değil miyim. Ben de dedim ki sen beni çok kırdın anne, psikologa git falan dedin ve üslubun çok kötüydü. Hele ki bana anneliğime nasıl kötü laf ettin öyle dedim. Olabilir dedi geçiştirdi. Olamaz çok ayıp dedim. Bunun sabahina saat 6.30da evi terk etti. Ben de ailemin evine gittim eşimle. Bunu da cekemedi.
Annem dedi ki hadi neyse kaynanan 40 çıkarmasına gelsin dedi. Kadın geldi ama yüzüme bile bakmadı. Anneannem vefat etti, bizimkilere geldiler ve orada yine beni gördü yüzüme bakmadı. Oğlumu alıp sevmesini biliyor ama. Sonra tam oğlum 2 aylıkken eşimi arada ve telefonda hakaret etti. " Sen bizi sattın, sen de karına benzemissin, dunure gidiyorsun da buraya gelip kalmıyorsunuz" dedi ve telefonu yüzüne kapattı. Bunun üstüne ben son kez kaynanamın evine gittim eşimle ve yüzlestim. Dedim ki seni Allah'a havale ediyorum, sen bize çok çektirdin, affetmiyorum dedim. Tabii ki ailemin evine gidicem kıskanma dedi. Oğlunu benden kıskanıyorsun, dunurlerden kıskanıyorsun yeter dedim herkesin içinde ve gittim. o günden sonra 3 ay boyunca torununu görmeye gelmedi. Beş dakikalık mesafede oturduğumuz halde. Tam tersine torununu ayağına bekledi. Ben gölgeyim tabi hiç görmüyor beni. Neyse en son geçen hafta eşimin babannesinin evine gittik ve kaynanam da oradaydı kayinpederle. Oğlanı aldı kucağına ve yine bana bir merhaba, nasılsın bile demedi. Ben merhaba dediğim halde. Sabrettim ve kustum. Dedim ki ya geldik geleli yine gölge gibi muamele görüyorum. Çocuğumu alabilir miyim dedim. İyi al çocuğunu dedi. Dedim ki seni tanımıyor çocuk, sen terk edip gittin 3 aydır dedim. Bunun üstüne tam çocuk kucağımdayken beni koltuğa doğru göğsümden itti ve çocuk koltuğa düştü kolumdan. Ben de koltuğa kapaklandim. Üstüme saldırırken ayaklarımla onu ittim ve gözlüğünü kırdım ayağımla tekme atarken. Bizi ayırmaya çalıştı eşim. O sırada dedi ki "bırakın sarilicam"
. Yuh ya dedim ne sarılması hasta. Allah belanı versin pislik şeytan dedim. Bu çocuğun bir daha yüzünü göremeyeceksiniz dedim ve eşimle orayı terk ettik. Eşim de dedi ki" beni aramayın silin" dedi. Hala diyordu ki defolun gidin. Ya çocuğum düşüp beyin kanaması geçirse napcaktik? Ya da bana bir şey olsaydı.. orayı terk ettik ve gittik. Hala olayın sokundayim.
Bu saatten sonra öldüler benim için. Asla ve asla isimlerini bile duymak istemiyorum.. çok üzgünüm
Ay ınanamıyorum cıdden boyle olaylara, cocuga birsey oldu mu, Allah ıslah etsın kayınvalidenızı, cok ıyı konusmussunuz

Arasın dursun ,aksama kadar da istesin

Gitmem gitmiyorum dediğiniz an bitmiştir🤷‍♀️

Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?

Sizin bu aileyi silmediginiz kabahat ben olsam reddederdim. Ben kac gundur yatiyorum kayinvalidemin haberi bile yok. Ben karar verdim bu saatten sonra kayinvalidemi siliyorum 🙃

Mesafeli davranmadi ki tamamen yok saydı beni. Suclu olmasına rağmen. Utanmadan bir de eşime duygu sömürüsü yapıp neden torunumu bize getirmiyorsun dedi. Eşim de sen gel anne sen gör deyince gelmem o kadının evine deyip durdu.

Sunu ayirt etmeniz lazimdi. Anlasmasizlik sizin ikinizin arasindaydi. Cocuk tek sizin degil ayni.anda esinizin de cocugu. Esiniz gidip gelebilirdi. Orda bos ego olmus. Su saatdan sonra en iyisi uzak durmaniz. Kadin sizi sevmiyor ve evinize de gelmek istemiyor artik. Bu onun da hakki. Ama bu torununu yok saymak zorunda oldugu anlamina gelmiyordu. Esiniz de korkuluk gibi tüm bunlar olurken yok piyasada gibi. Isler bu duruma gelmezdi gerekeni iki tarafa da yapsa

Onlar kırk çıkana kadar kalalım dediler. Biz illa durun demedik ki
"Gerek yok ben bakabilirim çocuğuma sağolun. Çok yardımcı olmak isterseniz arada yemek gönderebilirseniz iyi olur"

Bak ne güzel mesafe koyuluyor

Birini ittirince direkt tekme atacak pozisyona gelir mi? Bence gelmez.
Sizi sevmiyorlar, sevmek zorunda da değiller.
Sitem ediyorlarsa oğullarına ediyorlar, sizi ilgilendirmez.
Salın insanları.
Doğumdan sonra 40 gün evde hapsetmeye çalışmışsınız illa hur gür olur.
Valla kucagimda 3 aylik bebegim varken beni itse kv uçan tekme, rövaşata bile atarim. Gerci “evimi temizlemedi, beni iskender yemeye goturmedi” diye sikayetlendigi konulari da bildigimiz icin konu sahibinin de elestirilecek yonleri var.

Sizin kayınvalideniz zaten sorunluymuş, çok iyi geçinen kişiler olsa bile bir evde, gelinin kendi annesi ve kayınvalidesi olmamalı bence. İlla ki anlaşmazlık kıskançlık oluyor. 40 gün birilerinin kalması da cok fazla. Faydadan çok zarar bence sürekli evde birileri her kafadan bir ses çıkması falan.

X