Kaynanaların yatak odasına girip kontrol etmesi normal mi?

Cok normal.
Bazen rahmetli babam ve bosadigim camişin rahmetli babasi falan da girer bakar...

Ex kv de bayram gunleri ve resmi bayramlarda gelir bazen yataga bi 100 tl atar...

Konu komşu da cumartesi gelir bakar

Pazar gunu "halk günü" o gün cümle alem gelir yatakodama...

Cok normal...
Aşırı normal...
Bu sorunun sorulmasi normal..
Benim cevapliyor olmam anormal🤪🤪🤪

Ben yatak odama girilmesini istemem, ortalikta her seyi birakabilirim çünkü, camasir toplar yatagin ustune yigarim sonra bos vaktimde katlarim falan, yani orayi "kimse girmez" odasi olarak kullaniyorum, dolayisiyla kimsenin girmesini istemiyorum, zaten bir insanin yatak odasina neden girilsin ki, ben kimsenin yatak odasina girmiyorum mesela, hic oyle bir gereksinim duymuyorum.

Ben de kimse girmez odası olarak kullanıyorum. Açtım kapıları herkes girsin de demiyorum. Eski oturduğum evde küçük odam vardı onu öyle kullanıyordum. Sadece eşyaya gereğinden fazla anlam yüklendiğini düşünüyorum. Mahrem mahrem diye tutturmuş herkes. Demem o ki mesele yatak odası olmamalı. Kayınvalide salon, mutfak, banyo için de benzer bir tavır takınabilirdi. Konu sahibinin bir duruşu olmalı. Yazanların çoğu, ayyy yatak odası mahrem nasıl kayınvalide girer ve konuşur demiş. Demek ki diğer odalar için koca kadını azarlasa sorun yok. İlginç yani 🙄

Kaynanam yatak odasina girip kontrole giriyor her yerini acip bakiyor elbiselerime, yatak bazen toplu olmuyor oyuncaklar oluyor yerde. Kaynamda basliyor bagirmaya bu oda niye boyle diye ? Bu normal mi sizce ?
Odanı kilitle orasi senin mahrem alanin yaanyak mi me ona ne herseyin ortada olabilir kusira bakmasin

Benim kv de evlendigimizin ilk zamanları evin henuz ne olacagina karar veremedigimiz ama bir nevi calisma odasi gibi olan odaya girip kontrol etmis,bir de sunu suraya bunu buraya koyun diye emirler yagdirmisti. Hic sesimi cikarmadan arkami dönüp odadan çıktım. Bir dahaki gelislerinde baktim yine ayni odaya yollaniyor ama ne görsün kapı kilitli. Ses etmeden salona dönüp oturmuştu.

Benimki de bakardı. Söylenirdi. Ben yokken evime misafir alırdı bana söyleme gereği bile duymazdi. Bazen aceleden yatağı toplayamadan çıkardım. Misafir gittikten sonra evin daginikti rezil oldum gibisinden söylenirdi birde. Ah ah gecmis zamanlarim. yeni evlilik cahil saf zamanlarım. Su an evimin yolunu bilmez. izin vermeyin lütfen, biz izin verdiğimiz ölçüde bize saygisizlar.

Yuh!!!! Kayınvalidem evimdeki bir bakliyat kavanozunun yerini değiştirse söylenirdim ben! Bizim evimiz, bizim düzenimiz, ona ne? Kim oluyor yani hangi hakla? Ağzının payını vermediğiniz için siz hatalısınız.

Susma sen de madem.
Hee böyle istiyor canım var mı itirazın sen kendi odanı düzenle de.

Bir kaç kez karıştırma bakma amaçlı degil ama girme dememe rağmen kayinvalidem girdi. En son, ne bu yatak odası merakı dedim. Girme diyorum giriyorsun belki müsait değil, herşeyim ortada sonucta girmezsen sevinirim dedim. Çıkış o çıkış. Bir daha yatak odama girmedi. Başkaları girecek diye ben özel şeylerimi illa da dolaplara gizlemek sürekli duzenli tutmak zorunda değilim. Bizim özelimiz. Sizde net bir sekilde soyleyin. Alinan alınsın, birde size laf ediyormuş ne buralar diye. Onu ne ilgilendiriyor canim, ne hadsizlik.

Tabii ki normal değil ancak yaşca büyük bir iş arkadaşım vardı. Kayınvalidesi yatak odasından buzluğa kadar heryere bakarmış. İlk zamanlar iç çamaşırları gecelikleri kaldırırım utanıp, sonra düşündüm o utansın benim mahremimi karıştırıp duracağını edebini bilsin otursun diye. Tabii bu bakış açısına gelmek çok zor ama ya kapıyı kilitleyeceksiniz ya razı olacaksınız. Yapacak olana maalesef konuşmak çare olmuyor, arsızlaşıyorlar.

Mahrem kavramından habersizce haddini aşıyorsa ya siz ya da eşiniz haddini hatırlatsın. Siz onun 5 yaşındaki çocuğu değilsiniz. Kimse kimseyi azalayıp sesini yükseltemez hele hele sizin evinizde eşyalarınıza hiç dokunamaz. Siz sustukça arsızlaşmış ayıp denen bir şey var

Benimki de bakardı. Söylenirdi. Ben yokken evime misafir alırdı bana söyleme gereği bile duymazdi. Bazen aceleden yatağı toplayamadan çıkardım. Misafir gittikten sonra evin daginikti rezil oldum gibisinden söylenirdi birde. Ah ah gecmis zamanlarim. yeni evlilik cahil saf zamanlarım. Su an evimin yolunu bilmez. izin vermeyin lütfen, biz izin verdiğimiz ölçüde bize saygisizlar.
Benimde eskiden evime girerdi anahtari vardi, allah tarafindan anahtar kirildi kaldi icinde, simdi sadece yukaridan kitliyoruz, onda da o anahtar yok, o anahtari cikarmaliymisik oyle diyorlar cunku giremiyorlar

Benimde eskiden evime giredi anahtari vardi, allah tarafindan anahtar kirildi kaldi icinde, simdi sadece yukaridan kitliyoruz, onda da o anahtar yok, o anahtari cikarmaliymisik oyle diyorlar cunku giremiyorlar
Tabii ki normal değil ancak yaşca büyük bir iş arkadaşım vardı. Kayınvalidesi yatak odasından buzluğa kadar heryere bakarmış. İlk zamanlar iç çamaşırları gecelikleri kaldırırım utanıp, sonra düşündüm o utansın benim mahremimi karıştırıp duracağını edebini bilsin otursun diye. Tabii bu bakış açısına gelmek çok zor ama ya kapıyı kilitleyeceksiniz ya razı olacaksınız. Yapacak olana maalesef konuşmak çare olmuyor, arsızlaşıyorlar.
Evet buzdolabimi da acip bakiyor, mutfakta heryerini acip bakiyordu. Oysa onun kisi pas icinde yesil siyah her renkte .

Hayır normal değil orası sizin yatak odaniz mahremdir yaptığı saygısızlık ayrıca evin hiç bir yerinin temizliğine karışamaz

X